HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:40

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 14:19

elovastam  cikket, de h nem lehet további sávszélnövelés az nevetséges :) majd lesz még itt.
Mondjuk az igaz h csak a közeli ügyfeleknek érné meg, de nem lehetne valami jelerősítőket felszerelni?  :Đ
amúgy meg éegy kérdés, van valami igazságalapja h a szolgáltató visszaveszi a sebességet?  :think:
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#2122 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:56

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:40

elovastam  cikket, de h nem lehet további sávszélnövelés az nevetséges :) majd lesz még itt.
Mondjuk az igaz h csak a közeli ügyfeleknek érné meg, de nem lehetne valami jelerősítőket felszerelni?  :Đ
amúgy meg éegy kérdés, van valami igazságalapja h a szolgáltató visszaveszi a sebességet?  :think:

nem hiszem..nem bírják a vonalak 7 óra után megabiteket vesztek az amúgy kíváló vonalon..a margin pedig az erőteljes felhasználás miatt leesik..

#2123 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:58

NA érdekes fejlemény. lefuttattam a speedtest.netet és 5600at mért mindig az 5,3 5,4mega helyett, aztán felmentem az externetes oldalra ott meg 5,7et hoott ott 1 hete csak 5,5volt
és a legérdekesebb h ugynannyira syncel a modem

#2124 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:59

"Nem lesz több sávszélesség emelés" cikkre reagálva.

Én ezt azért így nem jelenteném ki. Hasonló PR emelés mint a mostani szerintem még lesz egy. Pont úgy ahogy külföldön is volt, márpedig más utat mi sem tudunk járni. Szerintem lesz még itt egy akár 2, 8, 24Mbps-re emelés ahogy ezek a csomagok külföldön is megvannak. Az alternatívok már idén ezen értékekhez fognak tendálni, Tíkom meg a többi JPE meg szerintem majd jővőre.

Utána viszont már ennél tovább már PR ertékekben sem lehet menni, max azt csinálni mint a franciáknál hogy csak egyetlen akár 24 Mbps-es csomag lesz. Onnantól viszont hogy mindenki a technológia maximum értéken hírdetné a csomagjait a sebességnek nem is lenne érdemi szerepe. Ez megfigyelhető a franciáknál is. Addig amíg folytak az emelések és voltak eltérések addig 40-es fontmérettel ott vírtottak a sebességek a szolgáltatók weboldalain hogy kinek mekkora. Miután már mindenki egységesen elérte a technológia maximum értéket, a sebességnek már nem volt megkülönböztető szerepe ezért kvázi már csak elbújtatva, kisbetűvel szerepel a weboldalakon és inkább a kapcsolt értéknövelt szolgáltatásoknak van kiemelt szerepe.

Nagy meglepetések nem lesznek a hazai piacokon hisz ugyanazokat a trendeket járjuk végig amiket előttünk nyugatra már megléptek. Ezért viszonylag kiszámítható a jővő. Ahogy azt is lehetett tudni előre hogy nálunk is lesznek majd akár 8 Mbps meg akár 24 Mbps-es csomagok és természtesen lettek is.

Ha meglesz az az emelés jővőre amit írtam akkor onnan nem igazán lehet már tovább lépni. Onnan már csak komoly infrastruktúra fejlesztéssel lehet tovább lépni FTTx irányba. Azt viszont meg kell tervezni, megszervezni, kivitelezni és az bizony évekig tartó folyamat lesz és először csak a nagyvárosok privilégiuma lesz az ilyen fejlesztés. Addig pedig valóban stagnáló állapotba kerül szélessáv ahogy ezt az állapotot nyugaton is elérték már egy ideje és most épp az FTTx infrastruktúra fejlesztések tervezésénél vagy kezdeti fázisaiban járnak. Viszont ezen a fejlesztések kivitelezése ott is hosszútávú akár 5 év vagy mész hosszabb időtartamú projectek ezek.

#2125 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:04

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:59

"Nem lesz több sávszélesség emelés" cikkre reagálva.

Én ezt azért így nem jelenteném ki. Hasonló PR emelés mint a mostani szerintem még lesz egy. Pont úgy ahogy külföldön is volt, márpedig más utat mi sem tudunk járni. Szerintem lesz még itt egy akár 2, 8, 24Mbps-re emelés ahogy ezek a csomagok külföldön is megvannak. Az alternatívok már idén ezen értékekhez fognak tendálni, Tíkom meg a többi JPE meg szerintem majd jővőre.

Utána viszont már ennél tovább már PR ertékekben sem lehet menni, max azt csinálni mint a franciáknál hogy csak egyetlen akár 24 Mbps-es csomag lesz. Onnantól viszont hogy mindenki a technológia maximum értéken hírdetné a csomagjait a sebességnek nem is lenne érdemi szerepe. Ez megfigyelhető a franciáknál is. Addig amíg folytak az emelések és voltak eltérések addig 40-es fontmérettel ott vírtottak a sebességek a szolgáltatók weboldalain hogy kinek mekkora. Miután már mindenki egységesen elérte a technológia maximum értéket, a sebességnek már nem volt megkülönböztető szerepe ezért kvázi már csak elbújtatva, kisbetűvel szerepel a weboldalakon és inkább a kapcsolt értéknövelt szolgáltatásoknak van kiemelt szerepe.

Nagy meglepetések nem lesznek a hazai piacokon hisz ugyanazokat a trendeket járjuk végig amiket előttünk nyugatra már megléptek. Ezért viszonylag kiszámítható a jővő. Ahogy azt is lehetett tudni előre hogy nálunk is lesznek majd akár 8 Mbps meg akár 24 Mbps-es csomagok és természtesen lettek is.

Ha meglesz az az emelés jővőre amit írtam akkor onnan nem igazán lehet már tovább lépni. Onnan már csak komoly infrastruktúra fejlesztéssel lehet tovább lépni FTTx irányba. Azt viszont meg kell tervezni, megszervezni, kivitelezni és az bizony évekig tartó folyamat lesz és először csak a nagyvárosok privilégiuma lesz az ilyen fejlesztés. Addig pedig valóban stagnáló állapotba kerül szélessáv ahogy ezt az állapotot nyugaton is elérték már egy ideje és most épp az FTTx infrastruktúra fejlesztések tervezésénél vagy kezdeti fázisaiban járnak. Viszont ezen a fejlesztések kivitelezése ott is hosszútávú akár 5 év vagy mész hosszabb időtartamú projectek ezek.

az akár 24M csak a dslamtól 1km-re megy onnantól... :( az meg az előfizetők kis részét érintené ill akik távolabbra laknak még rosszabbul járnának..

#2126 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:08

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 17:04

az akár 24M csak a dslamtól 1km-re megy onnantól... :(   az meg az előfizetők kis részét érintené ill akik távolabbra laknak még rosszabbul járnának..

És gondolod ez külföldön érdekli a szolgáltatókat? Ahogy leírtam ezek csak PR számadatok. Külföldön is ugyanúgy csak a számok harca az egész. Nehogy azt hidd hogy a 12 millió francia ADSL-es akik jellemzően up to 24Mbps-es csomaggal rendelkeznek mindenhonnan stabil 3 Mbyte/s-kel töltenek. Fenét.

Franciáknál 12 ezer telefonközpont van és 60 millió lakos. Az 5 ezer fő/központ arány. Nálunk 1650 központ van és 10 millió lakos. Az 6060 fő/központ arány. Franciák valamivel jobban urbanizáltak mint mi így a nagyvárosokban némileg nagyobb a központ sűrűség, de nincsenek igazán szignifikáns eltérések.

Szerkesztette: shabba 2007. 02. 22. 16:11 -kor

#2127 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:11

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 16:08

És gondolod ez külföldön érdekli a szolgáltatókat? Ahogy leírtam ezek csak PR számadatok. Külföldön is ugyanúgy csak a számok harca az egész. Nehogy azt hidd hogy a 12 millió francia ADSL-es akik jellemzően up to 24Mbps-es csomaggal rendelkeznek mindenhonnan stabil 3 Mbyte/s-kel töltenek. Fenét.

24M bruttóval max nagyon max 2-2,2Mbyte....de ez már tényleg parasztvakítás lenne..ugyanúgy mint az up to 8M szal inkább valami olyat tudnék elképzelni: 10M/1M  6M/512 2M/256 << ez reálisabb és megvalósíthatóbb lenne,de szvsz ezt sem bírná a Tí háttérrendszere..

#2128 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:23

Érdemes ezt http://www.ittk.hu/w...K_MITJ_2006.pdfa jelentést is elolvasni:
"Légy szerény mint én..."

#2129 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:28

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 17:11

24M bruttóval max nagyon max 2-2,2Mbyte....de ez már tényleg parasztvakítás lenne..ugyanúgy mint az up to 8M szal inkább valami olyat tudnék elképzelni: 10M/1M  6M/512 2M/256 << ez reálisabb és megvalósíthatóbb lenne,de szvsz ezt sem bírná a Tí háttérrendszere..

A PR/marketinget nem nagyon érdekli mit bír el egy hálózati rendszer. Lényeg az hogy az ő értékeik jobban mutassanak mint a konkurenciáé. Franciáknál is szépen nagy fontmérettel ki volt anno rakva a 24 Mbps, a lap aján meg kettes fontmérettel kicsillagozva ott állt az hogy: a vonal minőségi paraméteritől függően maximális letöltési sebesség 24Mbps(ATM) és 512kbps(IP) között bárhol lehet. Ezért nevezik ezeket a technológia maximum értékekkel reklámozott csomagot PR csomagoknak. És ez nem magyar találmány, mi csak átvettük ahogy a többi mást is.

#2130 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:44

Sztem egy sávszélnövelés lesz meg, legalábbis kellene h az egész országot adsl2es hozzáférés legyen, mert ha nem lenne akkor miért osztogat mostanában a tréonlány adsl2/adsl2+os tudású modemeket :D
sztem lesz itt még valami :)
és ha tartani akarják az arányokat a csomagok között és mégnem akarják a 24M behozni akkor 2/6/12Mbit lenne az új csomagok nagyságrendileg, de hát azért megvan az esély h mindenki upto 24legyen csak hát akkor a mostani 1megások is annyié kapnák mint a mostani upto8asok? :think:

#2131 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 17:28

Kép
ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#2132 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 17:28

ez a mai sebesség
ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#2133 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 18:17

Hát ez csúcs. :D A párizsi szerverének a nemzetközi úgy tűnik elég soványka ennek a speedtest.net-nek.

Kép

Amszterdam felé már normálisabbat mér.

Kép

Szerkesztette: shabba 2007. 02. 22. 18:18 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 18:51

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 17:17

Hát ez csúcs. :D A párizsi szerverének a nemzetközi úgy tűnik elég soványka ennek a speedtest.net-nek.

Kép

Kép

néztem h pl angliába oylan sebességgel lehet tölteni mint a pestiről :D

#2135 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 22. 19:50

nem igazán sávszél, de emelés/csökkentés és gondoltam ide sokan benéznek, akik képben vannak.
tud arról valaki vmit, h változik márciustól a csomagok tékomos nagykereskedelmi ára, és ha igen mennyivel? valaki máshol beböffentett egy ilyet, de forrást nem adott, én meg nem találok semmit.

Szerkesztette: avman 2007. 02. 22. 19:54 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2136 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 20:15

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 18:17

Sokan kritizálják a Speedtest.net mérési eredményeit, nálam "tökéletesen" mér, 9 várossal is. ;)

Speedtest.net 9db Várossal !

Kép

Szerkesztette: luckystar 2007. 02. 22. 20:18 -kor

#2137 Felhasználó inaktív   szasznan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 20:17

nem tudja valaki mikor lesz végleges a sávszélesség emelés?

#2138 Felhasználó inaktív   Bertee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 20:54

febr 28...tehát márciusban már lesz

#2139 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 21:47

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 9:06

hehe.. emelés óta össze is jött egy lightos ~170gigás traffic:))))) lesz itt irgumburgom kedves t-onlinetól:) pedig én csak linuxot updateltem:)

hát én is már 50gigán túl vagyok februárban pedig csak február 6 óta van 8megabitem.
hát igen ha egyszer rákap az ember hogy minden lejön villanás alatt akkor bátrabban töltöget. :D
viszont mivel nekünk ugye nincs semmi forgalomkorlát marhára nem is érdekel mennyit töltök.
megy egésznap az online rádió meg vagon videót megnézek meg megy a DC-is ha épp kell valami szóval most már van sáv dögivel elbír mindent.
az adatforgalom meg ne izgasson titeket, aggódjanak csak a chello-sok :D

#2140 Felhasználó inaktív   mhorpheus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 21:52

ez a február 28 mit jelent pontosan? addig kezdik el minden városban? vagy hogy addigra próbálják meg mindenhol megcsinálni (ami ugyis késni fog)
na meg ha az embernek nem bir x értéknél többet a vonala akkor mit lehet csinálni? bosszankodni?
na meg hogyan lehet lemérni hogy mennyi bir a vonal?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.