HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 09:49

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 9:18

adsz modem adatokat? mennyire rossz az a vonal?

stat

Dialcomban DS att egy tizessel alacsonyabb volt, de ugyan ekkora DS margin mellett maximum csak 32xx-re tudott syncelni.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#2182 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 10:38

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 9:01

Über rossz vonalra nagyon jó ez a modem.  :up:

A központól 2300m a távolság és 0,4-es a vezeték.

Dialcom Bridge 1600-as modemmel:

Kép

Letöltés FTP-ről max. 700KByte/sec

Dialcom - Speedtest.net (Download - Upload teszt)

_____________________________________________________________________________________

D-Link DSL-360T modemmel :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

D-Link DSL-360T - Speedtest.net (Download - Upload teszt)

Szerkesztette: luckystar 2007. 02. 25. 10:40 -kor

#2183 Felhasználó inaktív   kiskircsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 12:12

Sziasztok!
Nekem is D-Link 360T-s modemem van, de állandóan bontja a kapcsolatot,akadozik a sávszélesség,stb.
Tettem rá egy frissítést is már, de nem segített.
Valaki tudna abban segíteni, hogy mit tegyek vele vagy mit hogy állítsak be rajta.
A segítségeket előreis köszi.
Laci

:tooth:  pls.

#2184 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 15:33

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 9:04

kicsit beszélgessünk erről a marginról..interleave- beállításnál magasabb a margin..kérdés emelés után is interleave lesz vagy fast path..ugyanis fast path nál közel 10-l alacsonyabb a margin..

Lényegesen nagyobb számban van interleave (a sza.r vonalak miatt elsősorban), a fastpath ritkább jelenség.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2185 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 16:39

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 16:33

Lényegesen nagyobb számban van interleave (a sza.r vonalak miatt elsősorban), a fastpath ritkább jelenség.

Ha nekem fastpath van, akkor jó a vonalam?

Up Stream 224 kb (FastPath)
Down Stream 2560 kb (FastPath)
Attenuation Near End: 15.5
Far End: 14.5
SNR Margin Near End: 36
Far End: 23

Ilyen értékeim vannak. A szomorú a dologban, hogy 3Megabitért fizetek.
Ahelyett hogy emelnének, már több mit egy hete csökkentett sebességen van a vonalam.

#2186 Felhasználó inaktív   gazfickooo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 17:06

Sziasztok.Nekem is emeltek 1-4mb-re.Azt szeretném kérdezni a 4mb-esektől nekik mennyi a max letöltési sebességük.Nekem fájlcserélő rendszeren 480-490el jön lefele,de inkább 480 az amin órákig eltöltöget,a fölé csak ritkán megy.Ez jónak számít?Ja és nekem is fastpath-ot ír a modemben,ez jó vagy rossz?Köszi

#2187 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 17:32

Na jön a remény éjszakája :D
Még vagyunk azért páran akinél nem emeltek most reménykedik, pedig sztem ma éjjel nem nyúlnak hozzá majd csak holnap napközben.
Szomorúan látom, hogy még mindig többen vagyunk akiknek visszavették a dsl sebességét és nem emeltek :(

#2188 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 18:14

Kár, hogy pppoa protokollal nem lehet csatlakozni.
Kipróbáltam volna, hogy azzal nem szakad-e a modem.

#2189 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 19:56

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 9:04

kicsit beszélgessünk erről a marginról..interleave- beállításnál magasabb a margin..kérdés emelés után is interleave lesz vagy fast path..ugyanis fast path nál közel 10-l alacsonyabb a margin..

én fastpath-on vagyok lehet ezért van az esti órákba nálam 2-3-on a DS margin? :eek:

#2190 Felhasználó inaktív   Mr. Hankey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:21

Most már kezdenek durván belassulni a dolgok felénk is, gondolom az emelés hatása.

5 perce csináltam ezt a tesztet. ftp-vel töltöttem előbb az ftp.fsn.hu-ról, majd az ftp.tvnet.hu-ról, végül az ftp.interware.hu-ról. A letöltési átlagsebesség egyik esetben sem érte el a 400kB/s-t. Kíváncsiságból felléptem az adsl tesztszerverre ftp-n, onnan se tudtam maxon tölteni, de 500-550 között volt a sebesség. Szóval a datanetnél is lehet valami gubanc... A linksebességem 7328. A letöltések közben más program nem használta a netet.

Íme a letöltési grafikonok:

Kép

Szerkesztette: Mr. Hankey 2007. 02. 25. 22:22 -kor

#2191 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 23:23

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 16:39

Ha nekem fastpath van, akkor jó a vonalam?

Up Stream 224 kb (FastPath)
Down Stream 2560 kb (FastPath)
Attenuation Near End: 15.5
Far End: 14.5
SNR Margin Near End: 36
Far End: 23

Ilyen értékeim vannak.

Ha fastpath-ed van, akkor inkább a szolgáltató a bátor. :)
Magyar viszonylatban olyan, hogy jó vonal nem is létezik, inkább csak jobb a többinél, amik rosszak. :)
Egyébként az értékeid jók szerintem, bár 8Mbitnél Nálad is erősen megközelítené a down margin a 9dB-t.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2192 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 23:24

Idézet: gazfickooo - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 17:06

Sziasztok.Nekem is emeltek 1-4mb-re.Azt szeretném kérdezni a 4mb-esektől nekik mennyi a max letöltési sebességük.Nekem fájlcserélő rendszeren 480-490el jön lefele,de inkább 480 az amin órákig eltöltöget,a fölé csak ritkán megy.Ez jónak számít?Ja és nekem is fastpath-ot ír a modemben,ez jó vagy rossz?Köszi

Ez jó. Maximumon vagy, sőt, a letöltőprogid még kicsit rá is tesz. :) Szóval a Bruttó 4Mbit nettója kb. ennyi.

Üdv!

#2193 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 23:26

Idézet: Mr. Hankey - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 22:21

Most már kezdenek durván belassulni a dolgok felénk is, gondolom az emelés hatása.

Szombaton délelőtt (neten az abszolút csúcsidő) 11 óra felé már én is tapasztaltam (pedig "csak" 4Mbitem van) a terheltséget. Tartósan elérni a maximum sávszélességet nem tudtam sehonnan, a sebesség inkább csak ki-kiugrott maximumra de onnan rögtön visszább is esett. Tartósan 2,2-3Mbittel tudtam forgalmazni.
Remélem, hogy ez csak átmeneti, és a megnövelt sávszél miatt megrészegült és ész nélkül töltögető júzerek okozzák. Ez az újdonság érzése egyébként általában alábbhagy, és visszatér a normális kerékvágásba a letöltés, csak gyorsabban fogja megszerezni a delikvens a kiszemelt fájlt.

Üdv!

#2194 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 06:34

Gondolkodtam valamin.

Nekem már 10 napja 2 Mb-em van a kifizetett 3Mb helyett.

Olyan nem lehetséges, hogy a szolgátatóm (Externet) visszrakatott alacsonyabb csomagba? (3=>2)
Így ők alacsonyabb nagykerárat fizetnek a vonalamért, náluk marad kb. havi 2000. (és mivel szeptemberig előre ki van fizetve a netem, gondolom eszük ágában sem lesz kárpótolni). Emelés után úgyis mindegy hogy 2 vagy 3 volt előtte. Ez megmagyarázná, miért nem csinálnak semmit hiába hívogatom őket, és hogy a T-comos néni miért bizonygatta a telefonba, hogy ők bizony senkit nem raknak vissza  alacsonyabb sebességre.
Szívás akkor lesz, ha valami miatt nálam nem lesz emelés, akkor nem tudom visszarakatnak e legalább az eredeti 3-ra. (ahol én lakom, ott még egyetlen ismerősömnek sem gyorsult az adsl, azért félek az átlagosnál jobban)

Lehet persze hogy csak a T-com csinált valamit, és elfelejtettek visszarakni 3-ra, nem tudom hogyan lehetne kideríteni.  :(

Szerkesztette: toyotakacsa01 2007. 02. 26. 06:35 -kor

#2195 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 07:59

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 7:34

Gondolkodtam valamin.

Olyan nem lehetséges, hogy a szolgátatóm (Externet) visszrakatott alacsonyabb csomagba? (3=>2)
Így ők alacsonyabb nagykerárat fizetnek a vonalamért, náluk marad kb. havi 2000. (és mivel szeptemberig előre ki van fizetve a netem, gondolom eszük ágában sem lesz kárpótolni). Emelés után úgyis mindegy hogy 2 vagy 3 volt előtte. Ez megmagyarázná, miért nem csinálnak semmit hiába hívogatom őket, és hogy a T-comos néni miért bizonygatta a telefonba, hogy ők bizony senkit nem raknak vissza  alacsonyabb sebességre.
Szívás akkor lesz, ha valami miatt nálam nem lesz emelés, akkor nem tudom visszarakatnak e legalább az eredeti 3-ra. (ahol én lakom, ott még egyetlen ismerősömnek sem gyorsult az adsl, azért félek az átlagosnál jobban)

Lehet persze hogy csak a T-com csinált valamit, és elfelejtettek visszarakni 3-ra, nem tudom hogyan lehetne kideríteni.  :(

Hello

meg nekem sem emeltek ugyhogy meg megvarom az elsejet aztan szep finoman rakerdek hogy akkor most mi lesz....  :rolleyes:
aztan egy nap mulva megint. de akkor mar nemleszek kedves.... :reklamacio:
de szerintem nyugodtan cseszegesd oket mert azert a 3 mega az 3 meganak kell hogy legyen..
a  t-com-os neni elkerte az ugyfelszamodat hogy betudja loni hogy megis hova tartozol mert annelkul nemhiszem hogy lehetne nyilatkozni. szerintem csak valami atlag uf-el beszeltel nem?

#2196 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:01

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 6:34

Gondolkodtam valamin.

nálam ugyanez, csak trékom a szolgáltató
írtam már nekik mindent, tesztet, anyámkínnyát, de semmi érdemi reakció, csak az automata levelek.
telefonon meg "dehátminemis"
:down:

#2197 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:23

Én is így jártam srácok sztem minket szivatnak!
Bár itt körülöttem szinte mindenkinek megemelték :( Nekem persze csak a csökkentés jutott  :reklamacio:

#2198 Felhasználó inaktív   truth 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:25

Idézet: smyle - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 0:15

Mert sokkal jobban védve vannak a mögötte lévő gépek és nem kell manuálisan csatlakozni a netre a gépeknek.
Ja és akárhány gépet rálehet kötni így.
Csupán ezekért.

Mivel osztod szét "akárhány" gépre? switch?
Miért nem veszel routert (5k-tól) és megvan a NAT, a tűzfal, a portforward és társai, és nem kell egyenként csatlakozni sem.

Szerkesztette: truth 2007. 02. 26. 08:26 -kor

#2199 Felhasználó inaktív   truth 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:26

Idézet: kigyi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 9:23

Én is így jártam srácok sztem minket szivatnak!
Bár itt körülöttem szinte mindenkinek megemelték :( Nekem persze csak a csökkentés jutott  :reklamacio:

Törődj bele, kifejezetten téged szivatnak!  :omg:

Szerkesztette: truth 2007. 02. 26. 08:27 -kor

#2200 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:36

Idézet: snefi - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 8:59

szerintem csak valami atlag uf-el beszeltel nem?

Nem.
Határozottan átlag alattival. :)

Olyanokat mindott, hogy ők nem veszik senkinek lejjebb a sebességet (pedig megtették), meghogy az törvénytelen lenne ha csökkentenék (nem, mert a garantált minimum megvan), meghogy az externetnél van biztos gond(nincs, mert a bix stat szerint a egyáltalán nincs maximumon a kihasználtság, és természetesen ők nem tudják a linksebességet visszavenni 2-re)

Szerkesztette: toyotakacsa01 2007. 02. 26. 08:37 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.