HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:58

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 9:36

Hehe, elküldtem az ADSL lemondó nyilatkozatot, ma hívtak a tonline-tól, megkérdezték miért is mondom le (yess). Elmondtam a néninenk, hogy iszonyatosan drágán adnak iszonyatosan keveset (üzleti 3 Mbit helyett 1 Mbit, mert ennyit bír a vonal). Próbált rábeszélni, hogy váltsunk akkor 1 Mbites csomagra, ami olcsó. Finoman szólva mondtam neki hogy ne nevettessen már,nekünk fontos a sebesség, már meg is van az új szolgáltató. :) Mikor elmondtam neki, hogy a tcom nem is tervezi itt fejleszteni a vonalat, még a nőci is meglepődve válaszolta, hogy hát ez elég szomorú.  :down:  Az. Megköszönték hogy évekig az ügyfelük voltunk, aztán viszonlátás. Érdekes hogy közben nem jutott eszükbe szólni hogy ember, ne fizess 30 rugót a 3 Mbitért, ami csak 1-et tud :)

Mondjuk a 30.000Ft/hó egy 3Mbps üzleti ADSL szolgáltatáshoz szerintem is nagyon sok. Egyébként amióta 1Mbps volt az átvitel soha nem kértetek vonalvizsgálatot, hibajavítást, stb. a szolgáltatótól?

#2442 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:57

Idézet: Kory - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:48

Mikor kellett 30 ezret fizetni üzleti 3-as DSL-ért?

S ti persze zokszó nélkül fizettétek a 3 Mbites csomagot az 1 Mbites vonalért évekig? :)

1 éve mikor váltottunk felfele 1Mbitről 3-ra akkor ennyi volt az ára...Az üzleti csomag sokkal sokkal drágább mint a mezei.

Mikor felnyomták 3Mbitre szakadozott naponta 15x a net. Bejelentettük, vizsgálták 2 hétig, majd visszaraktak 1-re. Aztán megint bejelentettük, megint vizsgálták, akkor kb 1,5Mbitet ki tudtak hozni. Az uploadot is feljebb tudták nyomni 300kbit környékére. Sok választás nem volt, mert a 96k-s uploaddal még emailt is alig lehetett küldeni, így maradtunk ennél a felemásnál még fél évet, most járt le az 1 év hűség. Persze én kértem őket hogy akkor a különbözettel csináljanak valamit, de mikor másodszorra jelentettük be a hibát, a tonline azt küldte vissza hogy minden rendben van a vonalon, nem láttak semmit. Közben a tcom meg állítgatta. Aztán senkinek nem volt kedve már naponta órákat telefonálgatni, persze mindig más üfszolgos veszi fel, újra elmondani mi a gond...így inkább ráhagytuk. Most meg lemondtuk a rákba.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2443 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:03

Lehet, hogy mégiscsak érdemes szólni a T-comnak?
Mik vannak na szóval tegnap hívtam a T-t hogy mi is van akkor most a 2Mb-ből mikor lesz újra 8?
Mivel szegény ügyfélszolgálatos nem tudott válaszolni így továbbkapcsolt  aztán a következő sem tudott választ adni és így tovább az 5. végre adott egy számot de mivel ement az idő így mondta már csak holnap napközben hívhatom.....
Na mindegy így ma felhívtam a számot az illető meglepődve kérdezi miért őt hívom na mondom azért mert tagnap egy kedves kolléga ezt a számot adta meg!
Semmi gond kaptam mégegy számot na már tele volt a tö....m
Miután felhívtam a legújabb immár 7. telszámot amit kaptam egy rendes ember végre megkérdezte a telszámunkat na lol mondom ez akar valamit csinálni :D
Szépen lediktálta a kollégájának (jól hallottam miről beszélgettek: mennyin megy most? kolléga: 2536-on hmmmm    és menne többel is?    k: simán vinné a 8Mb-et)
Na kis idő múlva beleszól a telefonba hogy sajnos nem fog többel menni mert régi DSLAM porton vagyok és ez tök gagyi így nem visz többet na mondom hát szép, de mit lehet tenni?
Aztmondja semmit hehh mondom kikerekedett szemekkel szépen elbeszélgettünk aztán udvariasan elköszöntem.
Felhívtam a szolgáltatómat (externet) mondom nekik rossz porton vagyok hát az meg hogy lehet na de mi a problem nekik is elmondom és mondja kellene tesztmérés mondom van diktálom mindjárt  :D
Felírták és leadták hibajelentésbe :D
Max egy óra múlva már Mb-t jött lol

Szóval most már megy:

SNR Margin

11

26

dB
Line Attenuation

13

7

dB
Data Rate

8096

512

kbps

Érdemes felhívni őket bár aztmondják nemfog menni de segítenek!
Bocs hogy hosszú lett és tele hibákkal, de nem érek rá mert mennem kell vissza melózni :D
Talán segítettem azoknak akik hasonló cipőben járnak!
Sok sikert a többieknek is ja és ne hagyjátok annyiban a dolgot viszont szépen udvariasan nyugodt hangon beszéljetek az ÜFSZ-el ők nem tehetnek róla hogy bugyirózsaszín a nagy T.

Szerkesztette: kigyi 2007. 03. 07. 14:05 -kor

#2444 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:29

Ez így van, én általában (mire eljutottam egy értelmes emberhez az ÜFSZ-on) azt tapasztaltam, hogy segítőkészek.
Más tészta, hogy semmi sem változott, és nem is fog sebességügyileg. De ők böcsülettel kijöttek, meg hümmögtek, meg csodálkoztak. :D

(Biztos meséltem már, a legjobb az volt, mikor az oszlopnál az utcán, ahonnan jön a kábelem ránőtt a lomb, és ha szél volt, szakadozott a net. Kijöttek, mondom szerintem mi a gáz... A szerelők: áááá, az nem lehet, annyira nem lóg rá. Mindent leenerőiztek kerítésen belül, nincs gond. Mondom mielőtt elmennek, legalább rángassák meg kicsit a vezetéket, és úgy is mérjenek rá. Bingo, az volt a baj. Úgyhogy kicserélték amit ki kellett az oszlopnál, behúztak új kábelt, másnap meg felmásztam a szomszéd fájára, és lefűrészeltem az ominózus ágakat. :D )

Szerkesztette: Etele 2007. 03. 07. 14:29 -kor

#2445 Felhasználó inaktív   zugkraft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:30

Csak azok kedvéért, akik gondolkodnak egy Dlink-380T vásárlásában:

Van nekem egy ősöreg Dialcom 1600 modemem, ami kiválóan működött. Eddig mindkét korábbi sávszélesség emelésnél hozta a papírformát. A mostani emeléskor azonban fura dolog történt, a korábbi stabil 2048/192-es kapcsolatomból lett egy 2048/512. Az uplink gyönyörű (432kbit/s, de letöltésben szinte nincs változás, illetve néha kisebb sebességen kapcsolódott!.)

Újrakábeleztem mindent, eredmény: 2208 kbit/s
Megint szórakoztam a kábelekkel, levagdaltam a felesleget (4 méterrel lett rövidebb a telefonkábel): 2400 kbit/s
Vettem új szűrőt és direktbe ráforrasztottam szűrő bemenetére a telefonkábelt: 2650 kbit/s

végül:

vettem egy Dlink-380T modemet: 4800 kbit/s, és stabil... a feltöltés maradt 432 kbit/s körül

Tanulság: Dialcom 1600 felejtős.

#2446 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:11

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 0:09

Tehát ha sokan nyavajognak, és a piacon közben lesz egy jobb ajánlat, akkor szépen elkezdenek elszivárogni, ami meg egy ideig vicces, de utána már baj. Üzletben meg nem lehet hibát elkövetni.

Másrészt itt folyamatosan azt olvastam, hogy szépen örüljünk, ha a 8 mbit helyett kapunk 3-4 mbitet, mert ennyit kaphatunk a vonalon, örüljünk ennek, mert bezzeg van ahol galambok viszik a biteket. Nem értek ezzel egyet, igenis hőbörögjön mindenki aki a felét kapja, mert ő fizet X összeget, jogosult arra, és ha csak hangyányi esélye van, hogy ezt megoldják, akkor lépjen fel annak érdekében.

Egyetértek  :respect:
Ez az "akár 8 Mbit" kifejezés versenyjogi szempontból vaskos átb*szás, ha a júzerek jelentős része 2-3 Megabitet lát a a 8 helyett. Természetesen nem lehet egzakt módon mérni az internet-elérés teljesítményét, de az "akár" szó akkor is a fogyasztók megtévesztésével egyenlő, különösen annnak tükrében, hogy ennél jóval kisebb svindlikért is 100 millereket osztott ki tavaly a gvh.
Ezer módja van annak, hogy a szolgáltató elkerülje a fogyasztók megtévesztésének vádját, például úgy, hogy 1 és x mega között 1 megánként(!!) készíti el az árlistáját, aztán beméri a vonalakat, és aszerint kínálja a termékeit. Ahol csak 3 megát bír a vonal, ott nem is engedi, hogy nagyobbra fizessen elő az ügyfél, mert nem adhat el olyan terméket, amivel nem rendelkezik  :reklamacio:

Szerkesztette: Miki2 2007. 03. 07. 18:14 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#2447 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:52

Idézet: zugkraft - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:30

Csak azok kedvéért, akik gondolkodnak egy Dlink-380T vásárlásában:

Van nekem egy ősöreg Dialcom 1600 modemem, ami kiválóan működött. Eddig mindkét korábbi sávszélesség emelésnél hozta a papírformát. A mostani emeléskor azonban fura dolog történt, a korábbi stabil 2048/192-es kapcsolatomból lett egy 2048/512. Az uplink gyönyörű (432kbit/s, de letöltésben szinte nincs változás, illetve néha kisebb sebességen kapcsolódott!.)

Újrakábeleztem mindent, eredmény: 2208 kbit/s
Megint szórakoztam a kábelekkel, levagdaltam a felesleget (4 méterrel lett rövidebb a telefonkábel): 2400 kbit/s
Vettem új szűrőt és direktbe ráforrasztottam szűrő bemenetére a telefonkábelt: 2650 kbit/s

végül:

vettem egy Dlink-380T modemet: 4800 kbit/s, és stabil... a feltöltés maradt 432 kbit/s körül

Nálam a D-Link DSL-360T 1,2Mbit-et "vert" a Dialcom Bridge 1600-ra letöltésben (700KByte/sec helyett 850KByte/sec) a feltöltés változatlan (50-53KByte/sec)!  ;)

Szerintem is akinek 8Mbit-es előfizetése van, Dialcom modem lecserélése indokolt lehet.

#2448 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:30

Dialcomosok csak ne panaszkodjanak.

Siemensszel meg rosszabb a helyzet.
Nalam ha 650kB-vel tolt, akkor mar orulok, de ilyenkor egy-ket oran belul tuti megszakad, aztan ujracsatlakozas utan 500-550 a sebesseg, de ugy elmegy akar 20 orat is, utana meg ugye szerver oldalon bontanak.
Amikor unom az 500kB-t, es kihuzom a modemet, utana ujraszinkronizalas utan egybol 600-650 lesz a letoltes, de aztan megint nekiall szakadozni :(
Felfele meg ugye max 43kB/sec

Kerdesem: mennyit erhet egy vadiuj, bontatlan Hajvej modem, meg melyik tipust erdemes venni?
3 fele van a ferdeszemueknek raktaron. (MT800u, MT820, MT880)
Matav a MT800u intelligens baltat osztogatta, ha jol tudom.
Nagyobb modellek mennyivel "intelligensebbek"?
Ahogy nezegetem a speckoikat, VDSL-t egyik sem tud, ha netan a szolgaltato bevezetne azt a technologiat, MT900-as VDSL modem viszont nem tud ADSL-t :(

Vagy inkabb 5k-ert "szereld magad" csomagos Dlink 360R/9k-ert 380T?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 07. 19:40 -kor

#2449 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:37

Idézet: zugkraft - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:30

Ezzel vitatkoznék. Nekem is Dialcom 1600-as van. Letöltés 840 kB/sec, felfelé 54 kB/sec. Elsőre mindenféle állítgatás nélkül emelés után egyből.

#2450 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:11

Idézet: justme - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:37

Ezzel vitatkoznék. Nekem is Dialcom 1600-as van. Letöltés 840 kB/sec, felfelé 54 kB/sec. Elsőre mindenféle állítgatás nélkül emelés után egyből.

Valoszinűleg überfasza vonalad van, és akkor nem annyira számit, inkább rossz vonalon jön elő a dialcom gyengesége, ott már jobban muzsikálna egy d-link-szerintem.
Zugkraft-nál a te dialcomod se menne annyival..

#2451 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 23:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 20:30

Dialcomosok csak ne panaszkodjanak.

Siemensszel meg rosszabb a helyzet.
Nalam ha 650kB-vel tolt, akkor mar orulok, de ilyenkor egy-ket oran belul tuti megszakad, aztan ujracsatlakozas utan 500-550 a sebesseg, de ugy elmegy akar 20 orat is, utana meg ugye szerver oldalon bontanak.
Amikor unom az 500kB-t, es kihuzom a modemet, utana ujraszinkronizalas utan egybol 600-650 lesz a letoltes, de aztan megint nekiall szakadozni :(
Felfele meg ugye max 43kB/sec

Kerdesem: mennyit erhet egy vadiuj, bontatlan Hajvej modem, meg melyik tipust erdemes venni?
3 fele van a ferdeszemueknek raktaron. (MT800u, MT820, MT880)
Matav a MT800u intelligens baltat osztogatta, ha jol tudom.
Nagyobb modellek mennyivel "intelligensebbek"?
Ahogy nezegetem a speckoikat, VDSL-t egyik sem tud, ha netan a szolgaltato bevezetne azt a technologiat, MT900-as VDSL modem viszont nem tud ADSL-t :(

Vagy inkabb 5k-ert "szereld magad" csomagos Dlink 360R/9k-ert 380T?

Ahogy nézem az itteni tapasztalatok alapján a 380T lesz a nyerő. Én legalábbis egy ilyet tervezek majd beruházni. Ráadásul ez tud ADSL2+-t is.

Siemensre sokan panaszkodnak most, van akinek a 4Mbit-es vonalon 2.5Mbit-et bír max, és még úgy is vergődik a Siemens.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#2452 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 23:31

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:11

Egyetértek  :respect:
Ez az "akár 8 Mbit" kifejezés versenyjogi szempontból vaskos átb*szás, ha a júzerek jelentős része 2-3 Megabitet lát a a 8 helyett. Természetesen nem lehet egzakt módon mérni az internet-elérés teljesítményét, de az "akár" szó akkor is a fogyasztók megtévesztésével egyenlő, különösen annnak tükrében, hogy ennél jóval kisebb svindlikért is 100 millereket osztott ki tavaly a gvh.
Ezer módja van annak, hogy a szolgáltató elkerülje a fogyasztók megtévesztésének vádját, például úgy, hogy 1 és x mega között 1 megánként(!!) készíti el az árlistáját, aztán beméri a vonalakat, és aszerint kínálja a termékeit. Ahol csak 3 megát bír a vonal, ott nem is engedi, hogy nagyobbra fizessen elő az ügyfél, mert nem adhat el olyan terméket, amivel nem rendelkezik  :reklamacio:

Igen. Az a baj, hogy jó öreg beidegződés, hogy ne merjünk beszólni a szolgáltatóknak. Inkább örüljünk, mert van olyan hely ahol még dialup van. Nem örülök neki, én elhiszem szar azoknak akik arra kényszerűlnek, de ezért én nem fogok a sarokba fordulni. Nekem a 8Mbit nem azért kell, mert warezolok, Linux alatt monitorozom folyamatosan a forgalmamat, a max. amit stabilan hosszabb ideig kihasználok az 1Mbit. Én azért fizettem elő, hogy ott legyen a nagy sávszél amikor kell, és igenis ki akarom szedni a vonalból az utolsó kbitet is, ha már ezért fizetek. Ha meg emiatt a T-Comnak méltóztatnia kell kijönni, és bemérni, akkor ez van, én nem jó ügyfél akarok lenni aki balek módon ül, hanem elégedett ügyfél. :)

#2453 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 00:02

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 0:12

Egyébként a marketing egy érdekes dolog, azt megfigyeltem, hogy itthon sok cég valamiért nem hisz a reklám erejében. Nem értem miért.

Biztos ismernek engem (immunis vagyok a reklámokra :D).

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2454 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 00:05

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 1:02

Biztos ismernek engem (immunis vagyok a reklámokra :D).

Üdv!

Én hiszem, hogy a reklámban hírdetett termékek csakis igazak, és jók lehetnek. :D

#2455 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 00:11

Kép
ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#2456 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 00:11

Ez lett a mai mérésem nem rosz! ;)
ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#2457 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 01:38

Ehhez az is hozzátartozik, hogy itt is elterjedt az a rossz beidegződés, hogy mindenki kussoljon, mert neki ennyivel meg annyival sz*rabb.
Talán a szolgáltatónál kéne inkább az asztalt verni, nem a többieket oltogatni, hogy ne merjenek kritikát megfogalmazni.

#2458 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 02:38

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 0:11

Kép

Kép

8Mbit/512Kbit/sec csomag, nálam ez a max., ami kisajtolható  ebből a vonalból! :eek:  ;)

Szerkesztette: luckystar 2007. 03. 08. 02:41 -kor

#2459 Felhasználó inaktív   -L- 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 08. 08:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:30

aztan ujracsatlakozas utan 500-550 a sebesseg, de ugy elmegy akar 20 orat is, utana meg ugye szerver oldalon bontanak.

Nem az ADSL szintjén bontanak 24 óránként (ha bont az internet szolgaltatod), hanem PPPoE szinten. Szóval az ADSL kapcsolatod nem szakad meg (és ráadásul nem is a TCOM csinálja, hanem az internet szolgáltató).

Szerkesztette: -L- 2007. 03. 08. 08:07 -kor

#2460 Felhasználó inaktív   fricix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 08. 08:19

Bejelentettem hibára a vonalat azért mert szakadozott.
A megoldás az lett, hogy a linksebességet visszavették 1 M-re a bejelentéstől számított 1 órán belül.
Tehát nemigen próbálták megoldani a problémát.
A T-Com üfsz-nek írtam egy levelet de nem kaptam választ annak ellenére sem, hogy a honlapon azt írják 1 munkanapon belül válaszolnak minden levélre.  :reklamacio:  :mad:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó