HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:43

Idézet: aquila1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:34

Akkor lenne teljesen igazad, ha mar az eleje ota igy mukodne a netem, de nem. Elso 3-4 nap az emeles utan ment a letoltesem ha nem is annyival mint a tied (mert annyival soha), de 750k korul igen. Es most 2-3 napja 5000 alatti a sync a letoltes meg 500k alatti.

Tehat valami Tortent egyertelmuen! Elfogyott a kakaó a szolgaltatonal???

minél több embert felemelnek, annál nagyobb lesz a zaj a vonalon.

#342 Felhasználó inaktív   aquila1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:01

Idézet: sydoka - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:43

minél több embert felemelnek, annál nagyobb lesz a zaj a vonalon.

A vonalam ertekei nem valtoztak jelentosen. 10/23-rol 10/18 lett az SNR, de az Att az ugyanannyi. (bar az SNR neha most is 20 folotti...)

Fognak valamit stabilizalni az illetekes szervek? Vagy szepen mindenki nyugodjon bele, hogy 8 helyett 4 koruli ertekekkel barangol...

#343 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:36

Melyik modemhez kepest? :D

Feleakkora mint a kocka Siemens, de masfelszer akkora, mint a Hajvej.

Igazad van  :D az enyém 360r modem nagyságú,a kocka siemensem elhalálozott de a szűrője maradt,nem volt szivem lecserélni gyufaskatulya nagyságú szűrőre ez megbizhatóbbnak tünik ;)

#344 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:47

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:11

Azt akartam kérdezni, hogy akinek 7000 fölötti syncje van, annak milyen a szűrője?

Nem volt szivem megvenni az Albacomp-os szart, ami ránézésre kontár  munka....
Így most a régi Siemens szűrőt használom....

Arra irányul a kérdésem, hogy melyik szűrővel jobb a csatlakozási sebesség ugyanazon a vonalon....
Nyilván itt most statisztikai dolgok jönnek, mert senkinek sincs 2 különböző szűrője...

nézd meg, szűrő(+telefon) nélkül mennyin syncel. optimális esetben ugyanannyival kéne. ha gyorsabb, akkor érdemes lehet megpróbálni másik szűrővel.
nekem sima kicsi van, ha kiveszem, az nem befolyásolja a vonal értékeit.

Szerkesztette: sydoka 2007. 01. 28. 12:50 -kor

#345 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:49

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:26

Ha egyszerre emelnének, lehet, hogy 10-20-100 ezer ember akarna betelefonálni, hogy gond van nála a nettel.

És nem csak az ADSL, de a telóhálózat is összeroskadna :D

#346 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:58

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 1:45

Hányan jelezték minden éjfél után, vagy reggel, hogy emeltek? És hányan jelezték eddig tegnap és ma? Senki...

Figyu, a kiszolgló attól kiszolgáló, hogy éjjel-nappal menjen.  Ha egy script van, az tuti éjjel nappal fut. Jól néznénk ki, ha 6*2 napot elveztegetnének! Az ilyen jellegű munkákat egyébként meg pont hétvégén meg éjjel érdemes csinálni: amig a személyzet pihen, nincs plusz terhelés, így ebben az időszakban akár gyorsabban is futhat az a script. :D
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#347 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:03

Idézet: Windows NT - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 10:14

Köszi.

És, ha ez olyen egyszerű akkor miért tart két hónapig az emelés?

mert nem hülyék, hogy összeomlasszák a hálózatukat. :D
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#348 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:05

Idézet: Martin - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:58

Figyu, a kiszolgló attól kiszolgáló, hogy éjjel-nappal menjen.  Ha egy script van, az tuti éjjel nappal fut. Jól néznénk ki, ha 6*2 napot elveztegetnének! Az ilyen jellegű munkákat egyébként meg pont hétvégén meg éjjel érdemes csinálni: amig a személyzet pihen, nincs plusz terhelés, így ebben az időszakban akár gyorsabban is futhat az a script. :D

szerintem az ügyfélszolgálat/hibaelhárítás nem díjazná, ha hétfőn nyakukba szakadna 3x-os hibamennyiség.
amúgy simán valószínű, hogy csak éjszaka emelnek.
el tudom képzelni, így is mennyi telefont/emailt kapnak. (ménemmegya8mega, mécsak7, ménem emeltekmég stb)

Szerkesztette: sydoka 2007. 01. 28. 13:06 -kor

#349 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:08

Idézet: aquila1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:01

A vonalam ertekei nem valtoztak jelentosen. 10/23-rol 10/18 lett az SNR, de az Att az ugyanannyi. (bar az SNR neha most is 20 folotti...)

Fognak valamit stabilizalni az illetekes szervek? Vagy szepen mindenki nyugodjon bele, hogy 8 helyett 4 koruli ertekekkel barangol...

Sajons szerintem ahogy minnél több embernek emelnek a környékeden úgy lesz egyre rosszabb a helyzet. Már ha a romlás az áthallásnövekedésből származik.  :(

Szerintem, hogy kinek mennyi lesz a "végleges" sávszéllje, az a emelés végezte után fog kiderülni, mikor mindenkinek felemelték a vonalát, akiktől a Te vonnalad áthallhat....

Ezért lehet, hogy sokan kezdetben elég jó értékekről számóltak be, aztán pár nap után már panaszkodtak, hogy csökken a speed. Nálam is ez van sajna.

Annak lehet nagy szerencséje, akinek jó nagy tartaléka van jel/zaj viszonyban ( nagy SNR), és viszonylag kevés az adsl a ő vonalával együtt futó vonalak között...

Mindez azt is jelenti, hogy ha vége az emelésnek akkor sem fejeződik be teljesen a speed csökkenés, mert elég nagy tempóben kötik be az új ADSL usereket, ami további sebesség csökkenést fog jelenteni.

De nem vagyok ADSL szaki, nem ismerem az egyes hátások fontosságát, így nem bánnám, ha valaki akinek van ilyen tapasztalata írna. Bár szerintem ezt még a T-online is most tapasztalja ki... talán aki mondjuk  külföldi fórumokban végigkövetett már ilyen emelést, annak lehet tapasztalata.  :think:

#350 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:26

Idézet: Ladis - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:03

mert nem hülyék, hogy összeomlasszák a hálózatukat. :D

Logikus ;)

#351 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:38

Idézet: Martin - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:58

Sok fórumot olvasgatva egyértelműen látszik, hogy az emelések legalább 95%-a hétközben kb este 23-02 óráig tart. A legnagyobb számú emelés múlthéten vasárnapról hétfőre virradóra történt. Úgy tűnik ez most is így lesz. Persze nem 150000 embernek, mint ahogy írták itt néhányan, az kicsit túlzás lenne.

#352 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:11

Azt akartam kérdezni, hogy akinek 7000 fölötti syncje van, annak milyen a szűrője?

Nem volt szivem megvenni az Albacomp-os szart, ami ránézésre kontár  munka....
Így most a régi Siemens szűrőt használom....

Arra irányul a kérdésem, hogy melyik szűrővel jobb a csatlakozási sebesség ugyanazon a vonalon....
Nyilván itt most statisztikai dolgok jönnek, mert senkinek sincs 2 különböző szűrője...

na nekem még hét elején amikor ment majdnem fullosan ( 7900 -ra sync -elt a modem ) akkor leteszteltem.
Albacomp szűrővel nálam 7250 környékén sync -elt folyamatosan, a siemens szűrővel pedig 7800 alá sose ment.. szerintem jobb a siemens szűrő (legalábbis nálam)

#353 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:10

Hali!

Nalam egy albacomp meg egy annal valamivel nagyobb beige szinu lekerekitette szelu, kulonosebb jelzes nelkuli szuro van.

Kiprobaltam mind2t, cserenel persze modemkikapcs es ujraszinkron, es szinte semmi kulonbseg nem volt...

Nagysagrendileg kb alkalmankent 10x futottattam le teszteket, es a feltoltes szinte majdnem minden esetben kbitre megegyezett, a letoltesben atlag 10-15kilobit volt az elony az albacomp szuro javara...

#354 Felhasználó inaktív   albi99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:10

Üdv a kedves szakiknak!

Már nem is emlékeztem, hogy nekem ide van érvényes loginom :p

Két tiszteletteljes kérdésem lenne, mert látom, hogy itt nagyon-nagyon jól értesült szakemberek is megfordulnak. Az első adja magát, mindenkit ez érdekel itt, ahogy látom;  vajon nekem, IX. kerületi lakosnak milyen kilátásaim vannak, vajon kb. mikor esik rám a sor a nagy emelésnél? :)  Jelenleg 1Mbites a csomagom, és bár áprilistól váltani szeretnék, azért addig jól jönne már az az elméleti 4Mbit...  A másik kérdésem épp ezzel kapcsolatos: T-Online-tól áprilisban szabadulok, Panteles leszek, és megkockáztatom a 24Mbit Max csomagjukat, ami persze szintén csak elméletben 24Mbit, de állítólag a garantált minimum is 6 Mbit(?). Ez a központtól (vagy mi a fenétől :)) való távolságomon fog múlni. Látom, itt sokan azt is vágják, milyen távolságokra laknak ezektől... Vajon meg tudja nekem mondani valaki, hogy IX. kerület, Mester utcai környékkel mire számíthatok? Közel vagy távol vagyok ezektől a micsodáktól? Elérhetem a 24Mbitet, vagy ahhoz hasonlót?

Előre is köszönöm, ha válaszoltok!

#355 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:12

megőrülök, már bnőmnek is emeltek...tényleg én leszek az utolsó a 18ból :o  :D

Szerkesztette: FragMaster 2007. 01. 28. 14:12 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#356 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:25

Idézet: albi99 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 15:10

Üdv a kedves szakiknak!

Már nem is emlékeztem, hogy nekem ide van érvényes loginom :p

Két tiszteletteljes kérdésem lenne, mert látom, hogy itt nagyon-nagyon jól értesült szakemberek is megfordulnak. Az első adja magát, mindenkit ez érdekel itt, ahogy látom;  vajon nekem, IX. kerületi lakosnak milyen kilátásaim vannak, vajon kb. mikor esik rám a sor a nagy emelésnél? :)  Jelenleg 1Mbites a csomagom, és bár áprilistól váltani szeretnék, azért addig jól jönne már az az elméleti 4Mbit...  A másik kérdésem épp ezzel kapcsolatos: T-Online-tól áprilisban szabadulok, Panteles leszek, és megkockáztatom a 24Mbit Max csomagjukat, ami persze szintén csak elméletben 24Mbit, de állítólag a garantált minimum is 6 Mbit(?). Ez a központtól (vagy mi a fenétől :)) való távolságomon fog múlni. Látom, itt sokan azt is vágják, milyen távolságokra laknak ezektől... Vajon meg tudja nekem mondani valaki, hogy IX. kerület, Mester utcai környékkel mire számíthatok? Közel vagy távol vagyok ezektől a micsodáktól? Elérhetem a 24Mbitet, vagy ahhoz hasonlót?

Előre is köszönöm, ha válaszoltok!

Mint már leírtuk, nem lehet helyhez kötni. Ahhoz, hogy megmondhassuj , hogy te mikor kerülsz sorra, rendelkezni kellene egy bizonyos azonosítóval.

Hát, elég hosszú az a a Mester utca.

De most komolyan, ha eddig 1 Mb-s neted voltvolt, 4-szeres emelés minek nem elég? Jó, a 8Mb költségeit tekintve racionális választás lehet, de pl. a datanetnél (ez volt kéznél) 25 ropi /hó a 24 Mb!!!

Vagy esetleg felsővezető vagy havi 1 misivel? :)

Nem is beszélve arról, hogy ami nálad letöltés, az a túloldalon feltöltés! Ha ott nem iszonyat gyors a kapcsolat felfelé, nem fogod tudni kihasználni! 

Szerintem untig elég, ha  a vátáskor benevezel egy 8 Mb-s csomagra.

Szerkesztette: Martin 2007. 01. 28. 14:27 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#357 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:27

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 15:12

megőrülök, már bnőmnek is emeltek...tényleg én leszek az utolsó a 18ból :o  :D

Kézenfekvő megoldás: költözz hozzá :)

Martin

#358 Felhasználó inaktív   Bertee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:39

Nekünk most visszavettek a sebességből...most még nagyok a tesztelések.

Csak 300 körül jön le a 8mbit helyett

#359 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:40

Idézet: Martin - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 15:27

Kézenfekvő megoldás: költözz hozzá :)

Aztán túrd ki a gépe mögül. :D

#360 Felhasználó inaktív   albi99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:47

Idézet: Martin - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:25

Mint már leírtuk, nem lehet helyhez kötni. Ahhoz, hogy megmondhassuj , hogy te mikor kerülsz sorra, rendelkezni kellene egy bizonyos azonosítóval.

Hát, elég hosszú az a a Mester utca.

De most komolyan, ha eddig 1 Mb-s neted voltvolt, 4-szeres emelés minek nem elég? Jó, a 8Mb költségeit tekintve racionális választás lehet, de pl. a datanetnél (ez volt kéznél) 25 ropi /hó a 24 Mb!!!

Vagy esetleg felsővezető vagy havi 1 misivel? :)

Nem is beszélve arról, hogy ami nálad letöltés, az a túloldalon feltöltés! Ha ott nem iszonyat gyors a kapcsolat felfelé, nem fogod tudni kihasználni! 

Szerintem untig elég, ha  a vátáskor benevezel egy 8 Mb-s csomagra.

Helló!

Nem elsősorban a sebesség miatt cserélem le a T-Online-t, de ha már váltok, miért ne legyen sokkal gyorsabb...? Nem vagyok felsővezető, a Pantelnél 11.900 Ft a 24Mbites csomag (ez nem a reklám helye), plusz a telefonköltséget is olcsóbbra váltják. Tudtommal a T-Online-nál ezért az árért megközelítőleg se kapok ilyen sebességet, és egyébként is be akarom velük fejezni.

Igen, sejtettem, hogy a "mikor" az rejtély lesz :)

Mindenesetre a Mester u.-Ipar u. az én környékem, gyakorlatilag a Soroksári út legeleje. Hát majd reménykedem :)

A feltöltési oldal rendben lesz ;)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.