HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:52

1 hetet nem voltam itthon, időközben emelték a sávszélességemet. 512kbit/sec-es letöltési sebességből lett 1040 kbit/sec-körüli, 96kbit/sec-es feltöltési sebességből meg 27 kbit/sec-es. :( Miért? Más is járt így? Modemet újraindítottam már, de ugyanez az eredmény.
Tvnetwork a szolgáltató, IX. kerületben.

#442 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 11:57

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:36

indítsd újra a modemet ha meg használsz Cfosspeed-et akkor kalibráld újra hogy jó legyen az új sebességedre.
ja és tesztszerveren mérjél már légyszi
http://192.168.9.1

ha itt mértél és nem kafa az érték akkor morgolódj

feltöltésed a dslam -ban van lekorlátozva max 350 -re. Nálami is ez volt. Majd kimennek szerelők a központba és szépen mindenkit átálogatnak,meg kicserélnek pár dolgot. Valszeg neked is le fogják cserélni utánna a modemed, mert nem fog sync -elni. (nekem is ugyan ez volt)

#443 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:05

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 6:40

nakérem nálam is megtörpént a "duplázás" este csak 5110et adott a modem, ma már 5360at :) feltöltés szépen megy akár 58kval torrenten :p szval arányjavításhoz tökéj :p

és ez miért duplázás ? :rolleyes:

#444 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:07

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:57

feltöltésed a dslam -ban van lekorlátozva max 350 -re. Nálami is ez volt. Majd kimennek szerelők a központba és szépen mindenkit átálogatnak,meg kicserélnek pár dolgot. Valszeg neked is le fogják cserélni utánna a modemed, mert nem fog sync -elni. (nekem is ugyan ez volt)

Kicseréltem a modememet 360T re, tettem rá új fw-t. Tegnap az emelés után atomstabil netem volt több mint 700 k val tudtam tölteni. Most meg iszonyat instabil és állandóan szakad.

#445 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:12

Idézet: ghostfun - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:07

Kicseréltem a modememet 360T re, tettem rá új fw-t. Tegnap az emelés után atomstabil netem volt több mint 700 k val tudtam tölteni. Most meg iszonyat instabil és állandóan szakad.

Erre mondják azt, h ami jó, azt ne akard megjavítani...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#446 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:14

hát ilyen időben nem csoda hogy szar.. legalábbis ha oszlopon megy a kábeled..

nekem is össze-vissza ugrál tőle :p

Szerkesztette: Ronin 2007. 01. 29. 12:17 -kor

#447 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:14

Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:12

Erre mondják azt, h ami jó, azt ne akard megjavítani...

Akkor lehet rosszul fogalmaztam, mert nem érted. A firmware után stabil volt majd mára lett szar a netem.

#448 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:16

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:14

hát ilyen időben nem csoda hogy szar.. legalábbis ha oszlopon megy a kábeled..

Igen oszlopon megy. Gondolod, hogy az erős szél miatt instabil? SZVSZ nem azért rossz.

#449 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:19

Idézet: ghostfun - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:16

Igen oszlopon megy. Gondolod, hogy az erős szél miatt instabil? SZVSZ nem azért rossz.

szerintem meg biztos. Akkor szokott nekem így ugrálni amikor szélvihar van. cspkodja a kábeleket ide-oda... nem tesz jót neki. növekszik a zajszint stb

#450 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:23

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:19

szerintem meg biztos. Akkor szokott nekem így ugrálni amikor szélvihar van. cspkodja a kábeleket ide-oda... nem tesz jót neki. növekszik a zajszint stb

Ok lehet, de tegap este is elég erős volt szél. Na majd meglátom milyen lesz szélcsendben.

#451 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:28

Miután többen írták, és én is tapasztaltam, hogy a Siemens modemekkel max. 350kbps a feltöltés, felhívtam az ISP-met (Enternet), és elpanaszoltam, hogy ez a probléma.

Azt mondták, hogy miután végetér a sebességemelés (ezek szerint még 2 hónap), jelentsem hibára (Matáv ADSL tesztszerveres mérésszámot csatolva), és kivizsgálják, és amennyiben a Matáv úgy dönt hogy jogos, lehet hogy kicserélik a modemet. Viszont amíg nincs vége ennek a sebességemeléses mókának, addig szinte biztos, hogy a Matáv nem csinál semmit.

Kinek mi az ötlete, ti léptetek már valamit ezügyben?

#452 Felhasználó inaktív   daddyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 12:43

Hali! Nekem is ezt mondta a szolgáltatóm(Iw), hogy márc. 1-től lesz hivatalos az emelés.

#453 Felhasználó inaktív   MR007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:05

Jó lenne egy kis segítség. Kicseréltem a Dialcom 1600-as modememet egy D-Link DSL-380T-re. A menüben aszem mindent jól beállítottam, de valahogy mégsem akar kapcsolódni. Létezik olyan, hogy nemcsak nekem, hanem a központban is állítani kéne vmit? Bocs a láma kérdésért, de mielőtt újból felhívnám az ISP-met ezt jó lenne tudnom. :( 

#454 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:43

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:28

Miután többen írták, és én is tapasztaltam, hogy a Siemens modemekkel max. 350kbps a feltöltés, felhívtam az ISP-met (Enternet), és elpanaszoltam, hogy ez a probléma.

Azt mondták, hogy miután végetér a sebességemelés (ezek szerint még 2 hónap), jelentsem hibára (Matáv ADSL tesztszerveres mérésszámot csatolva), és kivizsgálják, és amennyiben a Matáv úgy dönt hogy jogos, lehet hogy kicserélik a modemet. Viszont amíg nincs vége ennek a sebességemeléses mókának, addig szinte biztos, hogy a Matáv nem csinál semmit.

nekem szó nélkül másnap cserélték :) mondjuk dslam -ban fejlesztettek nálunk, aztán utánna már nem sync -elt a siemens, este jelentettem, másnap hozták a 360t -t szó nélkül. Sőt.. kajak rendesek voltak és gyorsak :D

#455 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:46

Idézet: MR007 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:05

Jó lenne egy kis segítség. Kicseréltem a Dialcom 1600-as modememet egy D-Link DSL-380T-re. A menüben aszem mindent jól beállítottam, de valahogy mégsem akar kapcsolódni. Létezik olyan, hogy nemcsak nekem, hanem a központban is állítani kéne vmit? Bocs a láma kérdésért, de mielőtt újból felhívnám az ISP-met ezt jó lenne tudnom. :(

A 380T-t bridbge módba kell kapcsolni (akár a varázslóval), mert ellenkező esetben maga a DLINK akarja kezelni a kapcsolatot (nem lehet PPPOE kapcsolattal elérni vagy a routerből PPPOE kapcsolódást csinálni)....

Ha bridge módban van, akkor lehet felhasználói névvel és jelszóval kapcsolódni ahogy egy modemes kapcsolatnál...

#456 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:47

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:43

nekem szó nélkül másnap cserélték :) mondjuk dslam -ban fejlesztettek nálunk, aztán utánna már nem sync -elt a siemens, este jelentettem, másnap hozták a 360t -t szó nélkül. Sőt.. kajak rendesek voltak és gyorsak :D

Azért ez egy kicsit más helyzet, nem?  ;)

Attól függetlenül, ha nem jó a (tesztszerveres!!) sebesség, és a vonali paraméterek nem indokolják ezt, érdemes bejelenteni. Nekem is amúgy pozitívak a tapasztalataim.

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 29. 13:48 -kor

#457 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:48

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 12:28

Érdemes lenne elgondolkodni egy saját modem beszerzésén.
360t állítólag van a Tecskóban, 380T meg a CHS-ben 8200 nettó. Ha megéri, akkor vegyél egyet...

Nekem megért 8200 nettót a 380T, mert nem lenne netem ugyanis a szolgáltató nem hozta időben a modemet...

Szeretem mikor egy dupla cédés film lejön kb fél óra alatt. (750kB/s)

Szerkesztette: FőDudu 2007. 01. 29. 13:50 -kor

#458 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:51

Idézet: MR007 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:05

hát. nem hiszem hogy ez lehet a gond. Próbáld meg átállítani a connect -et ADSL (multi mode) -ra. Hátha az a baja.

#459 Felhasználó inaktív   MR007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:55

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 14:46

A 380T-t bridbge módba kell kapcsolni (akár a varázslóval), mert ellenkező esetben maga a DLINK akarja kezelni a kapcsolatot (nem lehet PPPOE kapcsolattal elérni vagy a routerből PPPOE kapcsolódást csinálni)....

Ha bridge módban van, akkor lehet felhasználói névvel és jelszóval kapcsolódni ahogy egy modemes kapcsolatnál...

Köszi! Mintha már úgy is próbáltam volna, de most legalább biztosan tudom hogy kellene mennie.

#460 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:55

Idézet: Kory - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 13:47

Azért ez egy kicsit más helyzet, nem?  ;)

Attól függetlenül, ha nem jó a (tesztszerveres!!) sebesség, és a vonali paraméterek nem indokolják ezt, érdemes bejelenteni. Nekem is amúgy pozitívak a tapasztalataim.

jaja. csak azért mondtam,hogy ha nála is állítanak majd a jözpontban (ami elég valószínű) és pár hét múlva talán nála is cserélnek. (feltéve ha a t-com é a modem, és nem saját)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.