HWSW Informatikai Kerekasztal: Akvarisztika, terrarisztika II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Akvarisztika, terrarisztika II. Értékeld a témát: -----

#2311 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 13:42

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 14:33

Szerintetek mit vegyek még az aksiba? Milyen kisebb, szép és béketűrő hal van?

Xifo (tiszta piros, piros szemmel nem olyan megszokott), black molly (jó kontarsztot ad), gurámi (pl. gyöngy), 2-3-4 doktor harcsa az aljára (még hasznosak is)...

#2312 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:02

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 13:42

Xifo (tiszta piros, piros szemmel nem olyan megszokott), black molly (jó kontarsztot ad), gurámi (pl. gyöngy), 2-3-4 doktor harcsa az aljára (még hasznosak is)...

ezek béketűrőek?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2313 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:02

Köszi a tippeket... még a szűrőn gondolkodom... egyre hangosabb és gyengébb... ez a hydor se egy csúcs minőség. (olyan mintha a mágnessel rögzített kis lapát nem lett volna rendesen egyensúlyozva és hozzáér az alatta lévő felülethez)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#2314 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 17:23

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 14:33

Aksimban megint megfogyatkozott a halállomány... Neonok jól elvannak, de a razbórák teljesen kipusztultak.
Az első boltban vett guppi populáció teljesen kipusztult, viszont 3 csemetéjük megmaradt (1 nőstény 2 hím) és ezek folyamatosan termelik az újabb generációkat, remélem sok megmarad.

Szerintetek mit vegyek még az aksiba? Milyen kisebb, szép és béketűrő hal van?

Razbórák kipusztultak? :eek: Nem sok szívósabb hal van.Nekem egyszer jött valami kórság, de csak ők élték túl.
Én a fekete tertára szavazok. :up: Kellően béketűrő.Simán elvan bárkivel.Nálam neonokkal és császárlazacokkal vannak.
Megvan a forgalmim, lehet, hogy holnap veszek pár halat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2315 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 17:25

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 16:02

ezek béketűrőek?

Xipho nekem is volt.Nem egy kapkodó idegbeteg.Black molly a hugomnak volt.Szintén zenész.
Gurámihoz még nem volt szerencsém.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2316 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 18:50

Pókháló meg köveken szőr szerű zöld színű algaszerűség jelent meg az akváriumban. Ez fonálalga lehet?
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2317 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 22:14

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 16:02

ezek béketűrőek?

Igen ezeke mind békés jószágok :)

#2318 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 22:18

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 19:50

Pókháló meg köveken szőr szerű zöld színű algaszerűség jelent meg az akváriumban. Ez fonálalga lehet?

A pókháló szerűtől óvakodj. Nem tudom mi a neve, de nekem egyszer úgy betelepedett az akváriumba, hogy teljes mosás és növénycsere után tudtam csak megszabadulni :mad: . Úgy rátelepedett a növényekre, hogy egyszerűen nem tudtam szétválasztani.

#2319 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 22:26

Olyasmiben kérném ki a véleményeteket, hogy szerintetek mennyi hal után kell levegőpomát alkalmazni. Illetve a beépített szűrő segíte valamit? Értem arra, hogy a szűrőből kiáramló víz valamennyire megtöri a víz felületét (csak nem tudom így kerüle-e elég vagy egyáltalán oxigén a vízbe?). Ugyanis a "teljes szett" néven árult akvárium csak a tetőt, beépített neonnal, szűrővel, melegítővel tartalmazta.

#2320 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 22:41

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 22:26

Olyasmiben kérném ki a véleményeteket, hogy szerintetek mennyi hal után kell levegőpomát alkalmazni. Illetve a beépített szűrő segíte valamit? Értem arra, hogy a szűrőből kiáramló víz valamennyire megtöri a víz felületét (csak nem tudom így kerüle-e elég vagy egyáltalán oxigén a vízbe?). Ugyanis a "teljes szett" néven árult akvárium csak a tetőt, beépített neonnal, szűrővel, melegítővel tartalmazta.

Szerintem a levegőztető felesleges. Két részre osztanám a problémát:
-Egy az oldott oxigén mennyisége. Az oxigén a vízzel való érintkezéskor oldódik a vízben. A porlasztókő ugyan juttat némi oxigént a vízbe, de ennek igazi jelentősége abban van, hogy mozgatja a vízfelszínt, az oxigén jelentős része itt jut a vízbe. Ezt ismerve egy olyan szűrő ami szintén mozgatja a vízfelszínt, közel ugyanolyan hatásfokkal működik.
-A másik oldal, ha már a szűrő nem elég és szükséged van még arra az extra kis oxigénszintre is amit a porlasztó ad, akkor jó eséllyel rengeteg egyéb problémával kell majd szembenézned, szimplán azért mert túl van telepítve az aksi és túl sok szennyezőanyag fog a vízbe jutni. Szóval itt is inkább a halszám csökkentésében látom a megoldást, mint a levegőztető beállításában.

#2321 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 22:54

Idézet: saen - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 23:41

Szerintem a levegőztető felesleges. Két részre osztanám a problémát:
-Egy az oldott oxigén mennyisége. Az oxigén a vízzel való érintkezéskor oldódik a vízben. A porlasztókő ugyan juttat némi oxigént a vízbe, de ennek igazi jelentősége abban van, hogy mozgatja a vízfelszínt, az oxigén jelentős része itt jut a vízbe. Ezt ismerve egy olyan szűrő ami szintén mozgatja a vízfelszínt, közel ugyanolyan hatásfokkal működik.
-A másik oldal, ha már a szűrő nem elég és szükséged van még arra az extra kis oxigénszintre is amit a porlasztó ad, akkor jó eséllyel rengeteg egyéb problémával kell majd szembenézned, szimplán azért mert túl van telepítve az aksi és túl sok szennyezőanyag fog a vízbe jutni. Szóval itt is inkább a halszám csökkentésében látom a megoldást, mint a levegőztető beállításában.

Igen, valahogy nekem is így rémlett, csak kicsit régebb volt amikor a szakirodalmat olvasta. Köszönöm a megerősítést. :respect:

#2322 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 23:04

Idézet: saen - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 23:41

...Szóval itt is inkább a halszám csökkentésében látom a megoldást...

Ezzel egy problémám van. Azt mondják ugye, hogy egy akváriumban a halak számát a liter adja meg. Azaz egy halra számolunk 3-5 liter vizet. Nos akkor ha van egy 110 literes akvárium amiből leveszk 10 litert a homoknak, növényeknek és egyéb tereptárgyaknak, szűrőnek. Tehát ha a maradék 100 literre számolok halanként átlag 4 litert, akkor az 25 halat jelent. Na 25 hal úgy elvész az akváriumba mintha üress lenne. :)

#2323 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 23:09

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 0:04

Tehát ha a maradék 100 literre számolok halanként átlag 4 litert, akkor az 25 halat jelent. Na 25 hal úgy elvész az akváriumba mintha üress lenne. :)

Ezt találtam:

Idézet

A halsűrűség ne legyen több 1cm/ 1liternél! Egy 100 literes akvárium 20db 5cm-nél nem nagyobb halat képes csak zavartalanul eltartani.

>Forrás<

Bravo

#2324 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 23:43

Ez még rosszabb arány mint amivel én számoltam, illetve ha 5 literrel számolok, akkor az is a 20-at adja ki.

Ennek fényében azt hiszem kicsit túlzásba vittem a halállományt a jelenlegi 51 db hallal  :).  Igaz a halak nagy része bőven az 5 cm alatt van.

Szerkesztette: Aragorn 2009. 01. 29. 23:44 -kor

#2325 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 06:25

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 23:04

Ezzel egy problémám van. Azt mondják ugye, hogy egy akváriumban a halak számát a liter adja meg. Azaz egy halra számolunk 3-5 liter vizet. Nos akkor ha van egy 110 literes akvárium amiből leveszk 10 litert a homoknak, növényeknek és egyéb tereptárgyaknak, szűrőnek. Tehát ha a maradék 100 literre számolok halanként átlag 4 litert, akkor az 25 halat jelent. Na 25 hal úgy elvész az akváriumba mintha üress lenne. :)

Amíg kicsik addig lehet, de ha megnőnek akkor már nem. Nekem 144 literben (bruttó) van 22 hal és még kicsit túlzsúfoltnak is érzem :)

#2326 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 09:37

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 0:43

Ez még rosszabb arány mint amivel én számoltam, illetve ha 5 literrel számolok, akkor az is a 20-at adja ki.

Ennek fényében azt hiszem kicsit túlzásba vittem a halállományt a jelenlegi 51 db hallal  :).  Igaz a halak nagy része bőven az 5 cm alatt van.

Igen, kicsit mintha sokan lennének.
Nálam nettó 70 lliter vízben van 5 neon(de veszek még :D ), 3 tetra és két császárlazac.Ja plusz a gibic.

Bravo

#2327 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 10:43

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 22:18

A pókháló szerűtől óvakodj. Nem tudom mi a neve, de nekem egyszer úgy betelepedett az akváriumba, hogy teljes mosás és növénycsere után tudtam csak megszabadulni :mad: . Úgy rátelepedett a növényekre, hogy egyszerűen nem tudtam szétválasztani.

Igen, olyan mint a pókháló, de zöld színű. Le lehet ráncigálni a növényekről, de csak nehézkesen. Ja, és nem mindegyik növényen van, csak az 5ből 2őn. A talajt közelről figyelve is látok pár zöld szálat, valamint az egyik kövön is van. Egyelőre levegőztetést kiszedtem a szűrőből, valamint lecsökkentettem a világítás idejét, meg szerintem kajáltatást is visszafogom.

#2328 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 12:42

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 11:43

Igen, olyan mint a pókháló, de zöld színű. Le lehet ráncigálni a növényekről, de csak nehézkesen. Ja, és nem mindegyik növényen van, csak az 5ből 2őn. A talajt közelről figyelve is látok pár zöld szálat, valamint az egyik kövön is van. Egyelőre levegőztetést kiszedtem a szűrőből, valamint lecsökkentettem a világítás idejét, meg szerintem kajáltatást is visszafogom.

A kajáltatás szerintem nem sok vizet zavar.De ha mondjuk sok természetes éri közvetlen módon (rásüt a Nap ;) ), az már nagyobb gond.

Bravo

#2329 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 12:50

Idézet: carcass - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 12:42

A kajáltatás szerintem nem sok vizet zavar.De ha mondjuk sok természetes éri közvetlen módon (rásüt a Nap ;) ), az már nagyobb gond.

Az ablakok sötétítettek, UV szűrtek.

#2330 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:10

Zokon vették a halak, hogy arra mertem gondolni hogy sokan vannak. Reggelre az egyik xifo megatta magát.

Ma megvolt az első kb. 20% vízfrissítés amióta(jan. 16.) beüzemletem az akváriumot. Kicsit megigazgattama növényeket is.

A kiegyensúlyozott akvárium egyik titka ugyebár az, hogy az ember minél kevesebbet matasson bele (persze a szüksges ápoláson kívül). De az az igazság hogy szinte mindig kapok valamit amiért bele kellne nyuljak  :D . Csak nagy önfegyelem mellet tudom visszafogni magam és szorítkozni azokra az pillanatokra amikor "jogosan" matatok bele. 

Szerkesztette: Aragorn 2009. 01. 30. 13:11 -kor

Téma megosztása:

• (191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.