HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 16:52

Idézet: ion - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:45

Hat nem akartam egetni magam, de meg mindig egy ures file-t tolt le. Mindegy, megtenned, hogy a meretet elarulod?

604 kb :)

szerk: amúgy nekem is üres nemtom miért..

Szerkesztette: Xero 2007. 03. 09. 16:54 -kor

#122 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 16:55

Idézet: ion - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:45

Hat nem akartam egetni magam, de meg mindig egy ures file-t tolt le. Mindegy, megtenned, hogy a meretet elarulod?

nekem is
macbook air 2014

#123 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 16:58

Idézet: Xero - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:52

604 kb :)

szerk: amúgy nekem is üres nemtom miért..

akkor ezek szerint neked a 2.45 verzioszamu font van meg... csak azt nem ertem, hogy kerult ide a 2.35-os?
Upgrade miatt maradhatott Jaguarbol vagy ilyesmi?

#124 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:01

Idézet: ion - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:58

akkor ezek szerint neked a 2.45 verzioszamu font van meg... csak azt nem ertem, hogy kerult ide a 2.35-os?
Upgrade miatt maradhatott Jaguarbol vagy ilyesmi?

Nem hiszem.. meglestem másik gépemet gyorsan RD-al és azon 2.35 van ami friss 10.4 instal... szal passz:D

#125 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:19

akkor ez a 2.45-os az MS Office-szal kerult a gepre, mert az /Applicationsben is ott van ez a font, nem csak a ~/Library-ben..

#126 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:08

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 10:50

Ha dolgozol rajta és nagyon jól fizető megrendelőid vannak, akkor elvileg nem gáz.

Az eleje áll: dolgozom rajta :)

#127 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 21:17

MacBook for sale :)

#128 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 15:30

Eladó Mac Mini Core Duo 1.66/2GB/80GB/DVDRW+ külső 320GB HDD+ 20" TFT
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#129 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 19:56

Az uccsó update (amely érintette az Airport részeket is) óta az iMac -em nem kapcsolódik a wifi hálózatomra. Ilyenkor mi az okosság? (DC-os iMac20, a net WPA-PSK -s)

#130 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 22:20

My Webpage
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#131 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:58

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 23:20

:respect: :)

Ha be is mutatnak ilyen macpro-t, sztem horror ára lesz. Mondjuk lesz egy ilyen top gép, netto 800-ért, a 2 magosak meg lejjebb shiftelődnek, a 3 gigás 2 magos lesz a mostani 2.66-os árszintjén, ésatöbbi. Pont úgy, mint amikor az első dual magos G5-ös bejött. Kérdés, egyáltalán képesek-e az appok javarészt használni a több magot, valamint hogy a gyakorlati használat során ez mennyiben jelent sebességnövekedést.
Bár úgy általában szerintem ha csak az ember nem 3D-renderelést végez, vagy komoly matematikai számításokat, esetleg videot vág, nem hiszem, hogy ez lenne a MacPro-ban a szűk keresztmetszet. Én akkor már inkább a leóccsósodó 2.66-ost venném mondjuk 6 giga rammal + egy normálisabb sata raid kártyával.

#132 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 15:04

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 20:56

Az uccsó update (amely érintette az Airport részeket is) óta az iMac -em nem kapcsolódik a wifi hálózatomra. Ilyenkor mi az okosság? (DC-os iMac20, a net WPA-PSK -s)

Szokásos karbantartások megvoltak? Előtte/utána?

#133 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 19:54

Idézet: 147break - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 14:04

Szokásos karbantartások megvoltak? Előtte/utána?

Egy srác a beszmeken ugyanígy járt, de kiokoskodta, hogy ha Onyx -al törli az application cache -t, akkor rendbejön. Ez nekem is bejött, úgyhogy megint működik, csak kicsit zokon vettem a Világ Legfejlettebb Operációs Rendszerétől™

#134 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 02:31

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 20:54

Egy srác a beszmeken ugyanígy járt, de kiokoskodta, hogy ha Onyx -al törli az application cache -t, akkor rendbejön. Ez nekem is bejött, úgyhogy megint működik, csak kicsit zokon vettem a Világ Legfejlettebb Operációs Rendszerétől™

Hogy egy közhellyel válaszoljak: tökéletes oprendszer márpedig nincs :)
Annyi bizonyos, hogy különösen update-ek előtt, de amúgy is, érdemes lefuttatni az Onyx-ban jogjavítást, valamint a napi, heti, havi frissítést vagy törlést vagy mi a szöszt. Néha a fontok is összekuszálódnak, akkor érdemes a font cache-t üríteni, illetve egy app rendetlenkedése esetén megekeresni az illető pref file-ját, és kidobni a kukába. A legtöbb esetben ezek valamelyike segíteni szokott, illetve végső esetben különösen hardver gubanc esetén ajánlott még a pram reset, mielőtt az ember remegő kurzorát az "archive and install" gomb fölé viszi :) Aztán olvastam olyat is, hogy érdemes mindig a combo update-et letöltögetni és onnan felnyomni, és ha valami gáz van, a winyóról downgrade-elni lehet. Erre mondjuk lesz orvosság a Leopardban, ahol lesz egy "restore point"-szerű lehetőség, így rövid távon orvosolható a hiba. És érdemes olvasni a fórumokat, mielőtt az ember feltesz egy system update-et. Ez ilyen .D

#135 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 18:34

Na, ezt elkiabáltam. Tegnap este már működött, ma délután azonban megint eldobta a hálózatot és azóta sem találta meg. Megcsináltam minden karbantartást, a router működik, mert a laptopom tud csatlakozni, de az iMac hibát jelez. Fasza.

#136 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 19:32

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 19:34

Na, ezt elkiabáltam. Tegnap este már működött, ma délután azonban megint eldobta a hálózatot és azóta sem találta meg. Megcsináltam minden karbantartást, a router működik, mert a laptopom tud csatlakozni, de az iMac hibát jelez. Fasza.

Javaslom, hozz létre egy új usert és próbáld ki úgy. Ekkor megtudod, hogy rendszerszintű-e a probléma, vagy csak ebben a profilban romlott el valami. Disk repair, permission repair is megvolt? Ez az egyszer működik, egyszer nem, elég jogosultság, vagy pref hiba-gyanús. Hozzáteszem, én csak koca mac-es vagyok, lehet, hogy megérne nyitni egy topicot a beszmac-en. Sok sikert!

#137 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:23

Úgy tűnik, nem csak nálam jelenkezett ez a hiba - a neten sokan szidják az Apple -t, mert csúnyán elbaszott valamit a WPA titkosítás kapcsán ebben az update -ben... megoldást persze még senki nem tud, marad a WEP, jöhetnek a wardriverek :(

#138 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 12:37

Na, álljon itt a megoldás is, ha már feltúrtam érte a netet: a javított update -ig úgy lehet újra internetet lehelni az érintett gépekbe, hogy az új wifi kernel extensiont -t visszacseréljük a régire, lehetőleg közvetlen az update előtti utolsóra. Az érintett package a IO802.11Family.kext, a /system/library/extensions -ben leledzik, azt kell törölni és bemásolni oda a letöltött darabot majd root:wheel jogosultságúra állítani rekurzíve és reboot után lőn újra WPA kapcsolat. Igazi felhasználóbarát megoldás, nagyanyám is bármikor megheggesztené, ha bedőlt volna a reklámnak és Apple gépet vesz :)

#139 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:40

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 12:37

Na, álljon itt a megoldás is, ha már feltúrtam érte a netet: a javított update -ig úgy lehet újra internetet lehelni az érintett gépekbe, hogy az új wifi kernel extensiont -t visszacseréljük a régire, lehetőleg közvetlen az update előtti utolsóra. Az érintett package a IO802.11Family.kext, a /system/library/extensions -ben leledzik, azt kell törölni és bemásolni oda a letöltött darabot majd root:wheel jogosultságúra állítani rekurzíve és reboot után lőn újra WPA kapcsolat. Igazi felhasználóbarát megoldás, nagyanyám is bármikor megheggesztené, ha bedőlt volna a reklámnak és Apple gépet vesz :)

add el a szar apple géped és vegyél jól müködő PC-t  :confused:
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#140 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 14:27

Idézet: sityak - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 12:40

add el a szar apple géped és vegyél jól müködő PC-t  :confused:

A PC is szar, csak az nem kerül félmillió forintba és nem reklámozzák úgy hogy milyen űber júzer frendli.

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.