HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 23:05

Idézet: sityak - Dátum: 2008. Apr. 17., Thursday - 5:54

lehet, de nem lesz az igazi
egyszerübb lenne natívan, ha megy a gépen

Igy van. Sokkal gyorsabb es hasznalhatobb, mint wmwareban.
Raadasul talan meg telepiteni is korulmenyesebb wmwarera, mint nativan. sztm.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1222 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 19:32

barátnőm akar notebookot venni, és felmerült a macbook is, így lenne pár kérdésem.

a régi és az "új" macbook között van lényegi különbség? (amit eddig találtam, az az hogy más vga van benne)
istyle nyomatja akciós áron a régieket (bár nem tudom hogy van-e még nekik).

osx alá mennyire kell sok ram? elég az 1 giga, vagy kell a 2 giga? (photoshop, corel painter, netezgetés)

euban mindenhol ilyen drága a mac, vagy lehet olcsóbban találni? usa garit itthon elfogadják?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1223 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 19:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. May. 1., Thursday - 19:32

barátnőm akar notebookot venni, és felmerült a macbook is, így lenne pár kérdésem.

a régi és az "új" macbook között van lényegi különbség? (amit eddig találtam, az az hogy más vga van benne)

osx alá mennyire kell sok ram? elég az 1 giga, vagy kell a 2 giga? (photoshop, corel painter, netezgetés)

euban mindenhol ilyen drága a mac, vagy lehet olcsóbban találni? usa garit itthon elfogadják?

A kulonbsegekrol nem tudok mit mondani, nem ismerem.

Netezesre, PS, stb.. eleg lehet(!) az egy giga, de a 2GB mindig-mindig ajanlott.

EU-ban tobbnyire egysegesek az arak, de nezelodj, hogy mennyi nemetorszagban ill. az Apple termekek tudtommal vilaggaranciasak ;)
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1224 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 19:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 19:32

sokat szamit a +1 giga ram.

sztem inkabb az ujat vedd :)

euban mindenhol ilyen draga, usaban olcsobb joval

az istyleban akcios gepek nem santa rosesek, nem lehet 4giga ramot rakni bele ha esetleg kell

Szerkesztette: evone 2008. 05. 01. 20:02 -kor

macbook air 2014

#1225 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 20:01

Az Apple hordozható gépei valóban világ garanciásak, de itthon természetesen csak akkor javítják őket, ha a vásárlást igazoló számlát is bemutatod...  ráadásul addig el sem kezdik javítani, amíg le nem ellenőrizték a számlája alapján a garit...

Abszurdisztán...

Ha van rá pénz, akkor mindenképpen vegyétek fontolóra az AIR-t is...
Jó kis gép!  Igaz, az én barátnőm elvetette, mert nincs benne optikai meghajtó (ő meg mindenféle jogtárakat és egyebeket pörget naponta), de szerintem érdemes megpróbálni.

A kijelzője szinte páratlan (a ledes Vaio-m ilyen jó, más gépben még nem láttam hasonlót..), a kidolgozás minősége is nagyon jó, a súlya pici.... Nőnek ideális...
Trendi csajoknak egyenesen kötelező :)

Csak ne ejtsétek a sarkára:
http://kep.tar.hu/fodudu/50562627#2

Szerkesztette: FőDudu 2008. 05. 01. 20:12 -kor

#1226 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 20:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 20:32

Van. Újat vedd.
Minél több ram annál jobb. Én 4 gigát javasolnék lévén bagatel pénz.
Euban mindehol ennyi, és csak itthon kapod magyar billel ha ez szempont. Ha tudsz USA-ból vegyél világgari van minden aksival üzemelő Apple termékre.
Barátnőmnek is MacBookja van, teljesen meg van vele elégedve igaz ő nagyon 1.0-ás user.

#1227 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 21:45

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 20:40

Van. Újat vedd.
Minél több ram annál jobb. Én 4 gigát javasolnék lévén bagatel pénz.
Euban mindehol ennyi, és csak itthon kapod magyar billel ha ez szempont. Ha tudsz USA-ból vegyél világgari van minden aksival üzemelő Apple termékre.
Barátnőmnek is MacBookja van, teljesen meg van vele elégedve igaz ő nagyon 1.0-ás user.

lassan nekem is ;) ( mostmar tenyleg:D eleget vartam asszem :) )
macbook air 2014

#1228 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 23:49

thx.
air sajnos nagyon drága, szóba se jöhet.
sima macbook se olcsó bruttó 320 körül, főleg az eddig nézett Acerekhez képest (bruttó 200-240). persze tudom, hogy Acer kicsit más kategória... (de Nő, és a kinézet a lényeg neki, meg az ár. pl lenovo gépekre azt mondta hogy sose kéne neki, és nem venne, mer csúnya...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1229 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 01:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 23:49

thx.
air sajnos nagyon drága, szóba se jöhet.
sima macbook se olcsó bruttó 320 körül, főleg az eddig nézett Acerekhez képest (bruttó 200-240). persze tudom, hogy Acer kicsit más kategória... (de Nő, és a kinézet a lényeg neki, meg az ár. pl lenovo gépekre azt mondta hogy sose kéne neki, és nem venne, mer csúnya...)

350-ért már kapsz Air-t...

#1230 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 01:27

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 2:17

Hát annyiért max egy horpadtat...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1231 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 09:15

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 2:17

én is azt kérdezem, hogy hol.
de még ha van is ennyiért, az már megint +30ezer. (a 320as macbook is bőven túl van az elképzelt határon, ezért még az is bőven kérdőjeles)

és nincs semmi optikai drive benne (bár meggondolandó, hogy mennyire szükséges a mindennapokban)

#1232 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 09:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 9:15

én is azt kérdezem, hogy hol.
de még ha van is ennyiért, az már megint +30ezer. (a 320as macbook is bőven túl van az elképzelt határon, ezért még az is bőven kérdőjeles)

és nincs semmi optikai drive benne (bár meggondolandó, hogy mennyire szükséges a mindennapokban)

Ha tényleg Air-t szeretnél, akkor van egy ismerősöm aki meghozza ennyiért kintről....
A garija itthon is él. Persze nem lesz rajta magyar billentyűzet.

Az a kérdés, hogy mennyire power user a barátnőd...
Az AIR szinte minden normális feladatra elég. Nem fogsz rajta videót vágni (procija elbirná), nem valószínű hogy képeket szerkesztenél vele (bár ezt is elbirja)... Minden egyébre jó. Webezés, levelezés chatelés, képek és videók nézegetése, Itunes...akár irodai munka...

Nőnek ideális gép. Főleg ha sokat hurcolássza.
Az a kérdés, hogy hiányzik-e a több USB port, az optikai meghajtó és a firewire...

Szerkesztette: FőDudu 2008. 05. 02. 09:53 -kor

#1233 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 20:15

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 10:51

Ha tényleg Air-t szeretnél, akkor van egy ismerősöm aki meghozza ennyiért kintről....
A garija itthon is él. Persze nem lesz rajta magyar billentyűzet.

thx, de így drága.
itthon vásárolt notiból visszajön az áfa.
tehát a bruttó 320as macbook, az egészen pontosan nettó 264ezer.  jó lenne az AIR, de +85ezer az sok :(

Szerkesztette: WiZARD 2008. 05. 02. 20:16 -kor

#1234 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 23:36

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 21:15

thx, de így drága.
itthon vásárolt notiból visszajön az áfa.
tehát a bruttó 320as macbook, az egészen pontosan nettó 264ezer.  jó lenne az AIR, de +85ezer az sok :(

Szerintem nyugodtan vegyétek a sima MacBookot. Barátnőm nem az a súlyemelő tipus és mégis elhurcolássza a kis fehéret a miki egeres tucanoban. :)
:offtopic: Én meg cűgölhetem a bazinehéz Pro-t :D  :cool:  :offtopic:

#1235 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 06:57

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 23:36

Szerintem nyugodtan vegyétek a sima MacBookot. Barátnőm nem az a súlyemelő tipus és mégis elhurcolássza a kis fehéret a miki egeres tucanoban. :)
:offtopic: Én meg cűgölhetem a bazinehéz Pro-t :D  :cool:  :offtopic:

miota van meg neki? repedezik mar?
macbook air 2014

#1236 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 13:18

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 7:57

miota van meg neki? repedezik mar?

Fél éve.
Semmi baja.

#1237 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 01:55

végül ma meglett egy fehér 2.4es macbook.
eladó srácok korrektek voltak, azt mondták hogy a legutolsó széria már nem nagyon repedezik, de azért sajnos előfordulhat nagyritkán :(

eddig tetszik, bár nagyon fura az osx nekem, teljesen win-es beállítottságú vagyok. mondjuk nem is én fogom használni, hanem a barátnőm :)

mondjuk wifi routerrel kapásból nem volt net. másik 4 wines notival, meg wifis pdatelóval gond nélkül ment. végül fw-t frissítettem, meg kb mindent átállítottam, azóta megy.

#1238 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 09:47

van osx alatt valami uninstall?
hogy kell leszedni progit amit feleslegesen tettem fel?

#1239 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 10:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 2:55

azt mondták hogy a legutolsó széria már nem nagyon repedezik, de azért sajnos előfordulhat nagyritkán :(

A barátnőmé most repedt meg harmadjára, pedig alig fél éve volt burkolatcserén. Ez szerintem nem csak rossz anyagválasztás, hanem valami szerkezeti konstrukciós hiba is, mert a burkolat anyagán is folyamatosan változtattak, de nem segített. Uninstall annyi hogy behúzod a kukába az alkalmazást...

Kép

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 05. 10. 10:20 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1240 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 11:36

mindig elmegy a kedvem a macbooktol mikor errol a repedezesrol olvasok. valakinek meg reped, valakinek meg nem. 50-50%. tokjo. azthiszem hogyha 300 ezret kikell adni egy laptopert akkor inkabb olyat valasszon az ember amit nem kell 2-3 havonta burkolatcserere hordani :\

az egyetlen normalis macbook az a pro.

Szerkesztette: evone 2008. 05. 10. 11:36 -kor

macbook air 2014

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64