HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 03:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 23:25

kérjél tcsh-t az okosabb, vagy bash-t :)

Van mindketto, de a default rootshell tobb mint 80 domainen csh, neha elfelejtek basht inditani, dehat az elozo cegnel meg ksh volt.. kezdek raszokni, hogy a hosszu pathokat is vegig begepelem, kb ugyan annyi ido, dehat lusta vagyok.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1302 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 07:22

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 3:31

Van mindketto, de a default rootshell tobb mint 80 domainen csh, neha elfelejtek basht inditani, dehat az elozo cegnel meg ksh volt.. kezdek raszokni, hogy a hosszu pathokat is vegig begepelem, kb ugyan annyi ido, dehat lusta vagyok.

gyoker nem sh-t kapik solarison?  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1303 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 07:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 7:22

gyoker nem sh-t kapik solarison?  :Đ

Nem default installok.
I don't believe it.
-- DNA

#1304 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 19:58

Létezik valami erőforráskímélő Windows-emulátor Mac OS X-re? Azon gondolkodom, hogy ha összegyűlik a pénzem valami combosabb Powerbookra, megteszem fő gépemmé, de lenne egy pár windowsos program, amit jó lenne futtatni. (Nem kell túlságosan erőforrásigényes dolgokra gondolni, nem játszani szeretnék rajta, hanem apróbb, csak Windosra elérhető programokat (áramkörszimulátor, meg effélék) használnék, a legtöbb programnak már találtam alternatívát, de vanak, amiket csak XP-re fejlesztettek, és nem is igen lehet helyettesíteni őket semmivel.)

A natív Windows-futtatás kiesik, annyi pénzem sohasem lesz, hogy vegyek egy értelmesebb inteles Macbookot. :)

#1305 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 20:43

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 19:58

Létezik valami erőforráskímélő Windows-emulátor Mac OS X-re? Azon gondolkodom, hogy ha összegyűlik a pénzem valami combosabb Powerbookra, megteszem fő gépemmé, de lenne egy pár windowsos program, amit jó lenne futtatni. (Nem kell túlságosan erőforrásigényes dolgokra gondolni, nem játszani szeretnék rajta, hanem apróbb, csak Windosra elérhető programokat (áramkörszimulátor, meg effélék) használnék, a legtöbb programnak már találtam alternatívát, de vanak, amiket csak XP-re fejlesztettek, és nem is igen lehet helyettesíteni őket semmivel.)

A natív Windows-futtatás kiesik, annyi pénzem sohasem lesz, hogy vegyek egy értelmesebb inteles Macbookot. :)

A PB rettenetesen melegszik ha windows emulátort futtatsz rajta...

#1306 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 20:56

Nem a combomon tartanám :D

#1307 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 21:12

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 20:56

Nem a combomon tartanám :D

En most adtam el egy pb-ot 80-ert (867MHz/768MB/40GB/AP/Gb Eth/DVI/64MB VRAM), dehat nem eri meg, usakiaban 150-160 korul tudsz venni C2D gepet, jobban jarsz, ha megkersz vkit aki utazgat :)
I don't believe it.
-- DNA

#1308 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 21:30

nofene!

Idézet

An anonymous reader lets us know about a recent analysis of retail computer sales numbers that shines a spotlight on Apple's sales growth as the PC market has flattened. In the lucrative >$1,000 PC segment, in the first quarter of 2008, Apple's retail market share was 66%. This includes a 64% market share for laptops and a market share for desktops of 70%. The article attributes the bulk of this success to Apple's stores. Fortune picked up this report and pointed out the somewhat obvious fact that the >$1,000 PC segment is Apple's by default, since Dell, HP, and Lenovo sell the bulk of their machines in the $500-$750 range, and Apple has only one model selling for less than $1,000. As the analyst said, "If you don't give people a choice [in the Apple stores], people will spend more."

(slashdot.org)
és egy érdekes meglátás a hír talkback-jéből.

Idézet

It's all about pinning your opponent and cutting off their air supply.

How long will all the other laptop makers be able to hide the losses their "premium" laptops must be suffering because no one wants Vista? While they "race to the bottom" Apple is selling exactly the same hardware for twice as much. The only difference is software. The blackout will come soon.

énis így látom - az emberek rühellik a vistát.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 20. 21:34 -kor

#1309 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 01:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 21:30

A zikszpet is, usakiaban tenyleg sokan hasznalnak macet es szinte mindenki ipoddal maszkal :)
I don't believe it.
-- DNA

#1310 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 09:01

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 22:12

usakiaban 150-160 korul tudsz venni C2D gepet, jobban jarsz, ha megkersz vkit aki utazgat :)

Nem tudom, ahogy olvasgattam, a Macbookoknak nincs túl jó hírnevük, ha a G4-es Powerbookokkal mérettetnek meg. Most egy ősöreg G3-asom van, összehasonlítási alap nélkül, úgyhogy kénytelen vagyok ezekre alapozni. :)

Ha más nem, akkor marad az egyetemi, távoli asztallal elérhető terminálszerver, akkor tényleg nem kell semmilyen kerülőút meg emulátor. :)

#1311 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 09:27

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 10:01

Nem tudom, ahogy olvasgattam, a Macbookoknak nincs túl jó hírnevük, ha a G4-es Powerbookokkal mérettetnek meg. Most egy ősöreg G3-asom van, összehasonlítási alap nélkül, úgyhogy kénytelen vagyok ezekre alapozni. :)

Ha más nem, akkor marad az egyetemi, távoli asztallal elérhető terminálszerver, akkor tényleg nem kell semmilyen kerülőút meg emulátor. :)

g4-en még a win2000 is nyögve nyelős. Inkább macbook. Egy jobb core2-est már megkapni azonos árban és aminek ennyi idő alatt nem jött ki baja (vagy már orvosolták) ezek után már nem is nagyon lesz.

#1312 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:19

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 2:08

A zikszpet is, usakiaban tenyleg sokan hasznalnak macet es szinte mindenki ipoddal maszkal :)

...meg Motorola mobillal. A haliwúdi filmekben legalábbis. :Đ
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1313 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:19

...meg Motorola mobillal. A haliwúdi filmekben legalábbis. :Đ

Ahhoz képest hogy a Motorola kiszállt a mobil bizniszből...

#1314 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:42

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 12:32

Ahhoz képest hogy a Motorola kiszállt a mobil bizniszből...

Ennyi biztos: http://mobilarena.hu...a_motorola.html
A többi spekuláció...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1315 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 21:30

nofene!

(slashdot.org)
és egy érdekes meglátás a hír talkback-jéből.

Ez nagy baromsag, hogy az emberek ruhellik a vistat... aki szereti, az nem ad hangot neki, aki pedig nem, az orrba-szajba szidja, legtobbszor ok nelkul, mint altalaban a windowsokat. En sem ismerem az aranyokat, csak azt tudom, hogy a kornyezetemben legalabb husz ember hasznal vistat es eddig egyikuktol sem hallottam komolyabb rossz kritikat rola. Az osx-t pedig meg mindig nem divat szidni. Sokan inkabb nem mondanak rosszat rola, nehogy ellentmondasba keveredjenek magukkal, hiszen mindenki isteniti a macintoshokat, es eleg ciki beismerni, hogy ugyanolyan fostos, mint egy pece, amikor vegre hozzajut valaki hosszu nedvesedes es vagyodas utan.
Szerencsesnek tartom magam, hogy a munkahelyemen macek vannak, es elszallhatott a varazslat anelkul, hogy penzt dobtam volna ki az ablakon.

#1316 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 12:58

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 12:11

Ez nagy baromsag, hogy az emberek ruhellik a vistat... aki szereti, az nem ad hangot neki, aki pedig nem, az orrba-szajba szidja, legtobbszor ok nelkul, mint altalaban a windowsokat.

maskeppen hogyan tudod magyarazni azt, hogy a $1000 feletti arkategoriaban elre tort az apple? (a $1000 alatti kategoria a linux-szal es a winxp-vel eladott noteszekrol szol foleg)

#1317 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:00

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 1:08

nezd, krinyo adata a 7%-os usak penetraciorol valos. az emberek szerintem meg nem utalajak a zikszpet, sot inkabb mexokasbol ragaszkodnak hozza a lenyegesen kisebb hw igeny miatt.

#1318 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 12:58

maskeppen hogyan tudod magyarazni azt, hogy a $1000 feletti arkategoriaban elre tort az apple? (a $1000 alatti kategoria a linux-szal es a winxp-vel eladott noteszekrol szol foleg)

A hozzaszolasom nem arrol szolt, hogy miert vesznek amerikaban tobb macet 2008 elso negyedeveben... de azert megprobalok nehany lehetseges valaszt leirni:

1. "If you don't give people a choice, people will spend more," (szanalmas)
2. Iden eleg sok uj termeket dobott piacra az Apple.
3. Lehet, hogy pont iden jutott el a legtobb regi mactulajdonos az intelre valtashoz.
4. Az iPod es az iPhone huzoereje
5. Az $1000-os kategoria alatt nincs nagyon Apple szamitogep, ugyhogy a megnyilt Apple Store-ok, az iPhone-hype, reklamhadjaratok ---> sulyos divatfaktor miatt GOTO 1.

Es a fenti sorok egyutt akar ki is adhatjak ezt a nagy atmeneti novedekest, de ketlem, hogy a Vista miatt vasarolnanak az emberek tomegesen macet.

Szerkesztette: ion 2008. 05. 21. 13:15 -kor

#1319 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:16

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 9:01

macbookot nem ajanlom, repedezes mindenkeppen kijon, es vannak egyeb gondjai is a dolognak. olvasgass utanna, nagyon durva gyermekbetegsegek. es ez magyarorszagi szar szerviz...

aztan osszekarcolodik a kijelzo a gomboktol mikor lehajtod stb, vegyel inkabb lenovo t61et :)))

Szerkesztette: evone 2008. 05. 21. 13:17 -kor

macbook air 2014

#1320 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:30

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:11

1. "If you don't give people a choice, people will spend more," (szanalmas)
sajnos nem az, a multik a premium brandjeik soran szeretik ezzel feszitani a hurt.

2. Iden eleg sok uj termeket dobott piacra az Apple.
notebook fronon?

3. Lehet, hogy pont iden jutott el a legtobb regi mactulajdonos az intelre valtashoz.
a mobil G4-ek mar tavaly iszonayt elavultak voltak...

4. Az iPod es az iPhone huzoereje
na nee... es mit huz maga utan? te, ha tortenetesen walkman-ek van akkor az teged kapacital arra hogy sony vaio-t vegyel?

5. Az $1000-os kategoria alatt nincs nagyon Apple szamitogep, ugyhogy a megnyilt Apple Store-ok, az iPhone-hype, reklamhadjaratok ---> sulyos divatfaktor miatt GOTO 1.
a Goto 1-gyel egyet ertunk. az edekes az, hogy mig hp, lenovo, dell egymast tiporja $1000 alatt addig az apple noveli az eladasait $1000 felett a tobbiek karara. ez a jelenseg, errol beszelunk ;)

Es a fenti sorok egyutt akar ki is adhatjak ezt a nagy atmeneti novedekest, de ketlem, hogy a Vista miatt vasarolnanak az emberek tomegesen macet.
a vista-t mint kudarcot, ballmer is elismerte.....

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 21. 13:32 -kor

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68