HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 23. 13:57

Idézet: sityak - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 13:59

egy baj van csak vele, hogy mindíg a teljes dmg-t mozgatja, ami ha nagy elég macerás

Mai sávszél mellett azért nem olyan nagy probléma. Amikor 700 mega átmegy ide-oda 3.5 perc alatt akkor azért annyira nem görcsölök, bár tény 3g-vel nem futnék neki! :)

#1782 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 15:58

Srácok tökre köszi hogy ennyit foglalkoztok a problémámmal. Valóban bizalmas dolgokról lenne szó, nem magán dolgokról, hanem egy ügyvédi iroda teljes iratanyagáról, ami részint doc, részint szkennelt pdf. Elég komoly következményei lennének ha az aláírásommal ellátott szkennelt pdf-eket töltögetnék le Pistikéék infóórán. :) Szóval valami biztos megoldás kellene, ezért nem igazán lenne probléma a mobileme mint fizetős szolgáltatás. Csak azt meg máshol nem ajánlják, mert lassú, bizonytalan stb...?

#1783 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 16:09

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 16:58

Srácok tökre köszi hogy ennyit foglalkoztok a problémámmal. Valóban bizalmas dolgokról lenne szó, nem magán dolgokról, hanem egy ügyvédi iroda teljes iratanyagáról, ami részint doc, részint szkennelt pdf. Elég komoly következményei lennének ha az aláírásommal ellátott szkennelt pdf-eket töltögetnék le Pistikéék infóórán. :) Szóval valami biztos megoldás kellene, ezért nem igazán lenne probléma a mobileme mint fizetős szolgáltatás. Csak azt meg máshol nem ajánlják, mert lassú, bizonytalan stb...?

mint online tárhely, csak user/pass párossal van védve a hozzáférés
szóval gyakorlatilag csak azon a gépen férsz hozzá, ahol megadtad ezeket, illetve ahol te vagy belépve

tehát alapjában is biztonságos, amit ha akarsz akkor megbolondíthatod a dmg-s dologgal is
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1784 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 16:22

Dropbox és me.com is működik ilyen célra viszont a pdf-ek méretéből kifolyólag és a sávszélek nem ismeretének tükrében a dmg-t nem eröltetném.
Egyéb iránt ahogy sityak is írta user/pass azonosítás van ergo nem fog olyan könnyedén Pistike bejutni kivéve ha fejben tör RSA kódot és célirányos. :)

#1785 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 16:36

Idézet: Xero - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 17:22

Dropbox és me.com is működik ilyen célra viszont a pdf-ek méretéből kifolyólag és a sávszélek nem ismeretének tükrében a dmg-t nem eröltetném.
Egyéb iránt ahogy sityak is írta user/pass azonosítás van ergo nem fog olyan könnyedén Pistike bejutni kivéve ha fejben tör RSA kódot és célirányos. :)

A mai fiatalokkal sose lehet tudni! :) Igen, azt tudom hogy nem tudnak belépni az én tárhelyemre, csak az jár a fejemben, hogy mi van ha meghekkeli valaki az apple-t. Vagy a másik szolgáltatót. Mert a nagy cégben e tekintetben jobban bízok, hogy megvédi az adataimat, mintha az "Adattárolunkjól 2002. Bt."-nél lennének a cuccok...

#1786 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 16:48

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 17:36

A mai fiatalokkal sose lehet tudni! :) Igen, azt tudom hogy nem tudnak belépni az én tárhelyemre, csak az jár a fejemben, hogy mi van ha meghekkeli valaki az apple-t. Vagy a másik szolgáltatót. Mert a nagy cégben e tekintetben jobban bízok, hogy megvédi az adataimat, mintha az "Adattárolunkjól 2002. Bt."-nél lennének a cuccok...

Ilyenkor azt mondom hogyha ennyire paranoid vagy, akkor a me.com 2 éves díjából vegyél valami kiöregedet vasat rá egy ubuntu ott egy sftp-s hozzáférés dmg közbeiktatásával és pont. Ettől jobb megoldás nincsen. :)

#1787 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 17:02

Idézet: Xero - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 17:48

Ilyenkor azt mondom hogyha ennyire paranoid vagy, akkor a me.com 2 éves díjából vegyél valami kiöregedet vasat rá egy ubuntu ott egy sftp-s hozzáférés dmg közbeiktatásával és pont. Ettől jobb megoldás nincsen. :)

Hm, hálózati adattároló nem lenne jó ötlet? Az mehetne a nap 24 órájában az irodában, itthonról is elérném. Mármint, NAS-ra gondolok. Van olyan ami linux alapú állítólag. Ezek biztonságosak?

#1788 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 17:05

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 18:02

Hm, hálózati adattároló nem lenne jó ötlet? Az mehetne a nap 24 órájában az irodában, itthonról is elérném. Mármint, NAS-ra gondolok. Van olyan ami linux alapú állítólag. Ezek biztonságosak?

azt még el is tudják lopni
amúgy az sem rossz, csak ott a letöltési sebesség nagyban függ a otthoni felágon.
Panorámák

#1789 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 17:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 18:02

Én inkább otthonra tenném. Ott kisebb a lehetőség rá hogy felnyomják. Nekem is itthon pihen a powermac ami 24/7-ben kiszolgál minden földi jóval a világon bárhol. :)
Amúgy egy NAS sztem nem annyira kifinomult megoldás.
szerk: illetve ami az lenne az "kicsit" drága. :) És a kicsit alatt 6 számjegyű árakra gondolok.

Szerkesztette: Xero 2008. 12. 23. 17:24 -kor

#1790 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:37

Idézet: Xero - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 18:24

Én inkább otthonra tenném. Ott kisebb a lehetőség rá hogy felnyomják. Nekem is itthon pihen a powermac ami 24/7-ben kiszolgál minden földi jóval a világon bárhol. :)
Amúgy egy NAS sztem nem annyira kifinomult megoldás.
szerk: illetve ami az lenne az "kicsit" drága. :) És a kicsit alatt 6 számjegyű árakra gondolok.

Itthonra se rossz, itthon magasabb mind a fel- mind a letöltési sávszélességem.

Mennyire lenne 6 számjegyű ez a téma? Ahogy a Gentlemanus-ban mondták, "izmos 6 számjegyű", vagy csak 6 számjegyű? :)

#1791 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 07:31

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 21:37

Itthonra se rossz, itthon magasabb mind a fel- mind a letöltési sávszélességem.

Mennyire lenne 6 számjegyű ez a téma? Ahogy a Gentlemanus-ban mondták, "izmos 6 számjegyű", vagy csak 6 számjegyű? :)

Mondjuk amit én nézek is valamibe az a Netgear Readynas sorozat, ami azért 200 alatt nem áll meg üresen.

#1792 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 13:50

Idézet: Xero - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 8:31

Mondjuk amit én nézek is valamibe az a Netgear Readynas sorozat, ami azért 200 alatt nem áll meg üresen.

Egy barátom ajánlgatott azt hiszem ebből a márkából, valami olyasfélét amiben beépített torrent kliens is van.

#1793 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 14:00

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 14:50

Egy barátom ajánlgatott azt hiszem ebből a márkából, valami olyasfélét amiben beépített torrent kliens is van.

https://www.hwsw.hu/hirek/36931/netgear_rea...backup_hdd.html
Panorámák

#1794 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 20:59

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 12:50

Nem tudom, hogy vagy vele, de én nem bíznék érzékeny adatokat egy olyan NAS-ra, amin torrent kliens is van :)

#1795 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 21:22

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 21:59

Nem tudom, hogy vagy vele, de én nem bíznék érzékeny adatokat egy olyan NAS-ra, amin torrent kliens is van :)

azért mert rajta van, nem kötelező használni
Panorámák

#1796 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 21:27

A torrent akkor security threat lenne?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1797 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 21:44

Miért lenne az?

#1798 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 03:16

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 18:16

Pontosan a dokumentumok mentésére kellene. Vagy 150-200 könyvtárból áll, alkönyvtárakkal, 1.5 gigányi dokumentum. Ha a munkahelyi gépen változtatok valamin, akkor az újabb file-lal felül lehet írni az itthonit, azaz mindig a legfrissebb marad meg. Erre jó az a program amit mondasz?

Anno win3.x alatt a Lotus Notes erre lett kitalálva, win9.x alatt már működött a szinkronizáló része is. (Merthogy pár év kellett az amerikaiaknak, amig rájöttek, hogy pl. a franciáknál más idő van, és mivel a franciák által módosított doksi idejét a manhattani irodai idővel vetették össze, voltak meglepetések és anyázások.  :omg:
Bár az is igaz, hogy emiatt megnőtt az archiválás és mentés iránti igény.  :Đ  :D
Azaz a Lotus Notes is nagyban hozzájárult az informatikai kultúra terjesztéséhez.  :D  :D  :D  :Đ  :Đ  :Đ
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1799 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 03:17

Más kérdés:
Laptop terén mac os esetében is érzékelhető lesz árcsökkenés, vagy maradnak a párszázezres árszinten?
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1800 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 03:20

Szerintem maradnak. Az Apple kínálatában jelenleg nincs low end noteszgép, a leggyengébb Macbook is a középkategória felsőbb térfelén versenyez. A többi gyártó sem igazán kínálja olcsóbban a saját gépeit ebben a szegmensben, százezer alatt kizárólag celeronos vagy PDC-s vackokat lelni.

Szerkesztette: debaj 2008. 12. 25. 03:22 -kor

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.