HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 00:42

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 10:40

ps: nem tudom mennyire lehet egy OSX86 projectes Leopard installt "slipstreamelni"

Van fullosan gyári 10.5.6-os dobozos Leopard DVD, tökéletesen elfutkozik PC-n is, ha összedobsz egy boot loader pakungot hozzá.

#1922 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 08:02

Idézet: zef - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 1:42

Van fullosan gyári 10.5.6-os dobozos Leopard DVD, tökéletesen elfutkozik PC-n is, ha összedobsz egy boot loader pakungot hozzá.

ebben már kicsit járatos vagyok, hackintosh projecttel foglalkozom egy ideje. most a nagy terv hogy egy SCSI RAID0-ra tegyek egy hackintosh-t. (XXX_10.5.6-ra gondoltam, vagy iDeneb-re, bár utóbbival még nem találkoztam, előbbivel nagyon jó tapasztalataim vannak, nagyon szépen szaladt, mindenféle hekkelés nélkül)

én leginkább azért tévedtem ebbe a totyikba, hogy megérdeklődjem a SCSI supportját az OSX-nek. mert olvastam eléggé ellentmondássos infókat a neten. van aki azt mondja hogy elsőre ment neki a 29160-as Adaptec.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1923 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 10:49

Hi!

Még azt kérdzném meg, hogy Ti akksiról vagy hálózatról használjátok a gépet? Valamint ha sleepbe rakom/rakjátok akkor kihúzátok a hálózatból? Tudom sokat bír úgy az akksi nem is azért kérdezem, csak a táp hogyan bírja ha pl állandóan be van dugva? Meg mennyit fogyszathat olyankor ha nem megy a gép. Erre nem találtam adatokat.

A Macmagazin.hu-n a Time Machine-ról azt írják, hogy nem működik ha a számítógép neve ékezeteket tartalmaz. Na az enyémben van ékezet, de úgy vettem észre, hogy jól működik a Time Machine. Azóta ezt kijavították vagy inkább vegyem ki az ékezeteket?

Szerkesztette: Mnemomic 2009. 02. 18. 10:50 -kor

#1924 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 12:55

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 11:49

Hi!

Még azt kérdzném meg, hogy Ti akksiról vagy hálózatról használjátok a gépet? Valamint ha sleepbe rakom/rakjátok akkor kihúzátok a hálózatból? Tudom sokat bír úgy az akksi nem is azért kérdezem, csak a táp hogyan bírja ha pl állandóan be van dugva? Meg mennyit fogyszathat olyankor ha nem megy a gép. Erre nem találtam adatokat.

A Macmagazin.hu-n a Time Machine-ról azt írják, hogy nem működik ha a számítógép neve ékezeteket tartalmaz. Na az enyémben van ékezet, de úgy vettem észre, hogy jól működik a Time Machine. Azóta ezt kijavították vagy inkább vegyem ki az ékezeteket?

Általában itthon hálózatról útközben akksiról, de hetente egyszer mindenképpen tökig lemerítem majd feltöltöm. Sleep közben nem húzom le ha nem kell.
Igen javították.

#1925 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:07

Idézet: Xero - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:55

Általában itthon hálózatról útközben akksiról, de hetente egyszer mindenképpen tökig lemerítem majd feltöltöm. Sleep közben nem húzom le ha nem kell.
Igen javították.

En ugy tudom, a li-ion akkukat nem szabad lemeriteni ilyen gyakran, mert karosodnak tole.

http://www.batteryun.../parttwo-34.htm

#  Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns.

# Batteries with fuel gauge (laptops) should be calibrated by applying a deliberate full discharge once every 30 charges. Running the pack down in the equipment does this. If ignored, the fuel gauge will become increasingly less accurate and in some cases cut off the device prematurely.

#1926 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:26

Köszi a válaszokat. Párszor már lemerítettem, de nem teljesen a li-ion azt tényleg nem szereti.

#1927 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 13:59

Sziasztok!

Nagy gondban vagyok, légyszi ha tud valaki akkor segítsen pls!
Volna egy ismerősöm aki vett egy IBOOK G4-et és van hozzá neki egy 10.4.9-es Tiger-e .
Ehhez keresnék most magyarítást,de már átnyálaztam az internetet,de sehol nem találtam meg rá a választ, hogy honnan mit tőltsek le és azt hogy kell majd föltelepítenem..

Szerk.:
Illetve közben megtaláltam ITT  egy honosítást hozzá, ami elvileg fel is települt,de nem tudják hogy mit kell utána beállítani, hogy működjön is. Sajnos csak telefonon tudnék nekik segíteni,de mivel én is :lama: vagyok MAC-es kérdéskörben (ők meg még angolul se tudnak) így elég nehéz.  :D

Ha jól tudom valami system preferencies-be kéne eljutniuk és azon belül kéne megtalálni az international menűpontot és ott beállítani gondolom alapértelmezettként, amit valószínűleg ha előtte ülnék én megtalálnék, de ők nemigen fogják. :(

Előre is nagyon köszönöm ha valaki válaszol

Szerkesztette: chris77 2009. 02. 18. 14:09 -kor

#1928 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:04

A System Preferencest a Dockon (az alulról felnyíló izé) találjátok, az ikonja itt jobbról a negyedik:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1929 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:11

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:04

A System Preferencest a Dockon (az alulról felnyíló izé) találjátok, az ikonja itt jobbról a negyedik:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:think: ..ööö köszi!  :)

Az az almás, kapcsológombos?
És a "dock" az olyan mint a win-ben a startmenü?

Szerkesztette: chris77 2009. 02. 18. 14:12 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:22

Az almás, kapcsológombos. A Dock meg az, amit alul látsz, én inkább az XP tálcáján figyelő Quick Launch-hoz hasonlítanám.

#1931 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:29

Idézet: chris77 - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 13:59

Sziasztok!

Nagy gondban vagyok, légyszi ha tud valaki akkor segítsen pls!
Volna egy ismerősöm aki vett egy IBOOK G4-et és van hozzá neki egy 10.4.9-es Tiger-e .
Ehhez keresnék most magyarítást,de már átnyálaztam az internetet,de sehol nem találtam meg rá a választ, hogy honnan mit tőltsek le és azt hogy kell majd föltelepítenem..

Szerk.:
Illetve közben megtaláltam ITT  egy honosítást hozzá, ami elvileg fel is települt,de nem tudják hogy mit kell utána beállítani, hogy működjön is. Sajnos csak telefonon tudnék nekik segíteni,de mivel én is :lama: vagyok MAC-es kérdéskörben (ők meg még angolul se tudnak) így elég nehéz.  :D

Ha jól tudom valami system preferencies-be kéne eljutniuk és azon belül kéne megtalálni az international menűpontot és ott beállítani gondolom alapértelmezettként, amit valószínűleg ha előtte ülnék én megtalálnék, de ők nemigen fogják. :(

Előre is nagyon köszönöm ha valaki válaszol

Ha megvan a nemzetközi menüpont, akkor a listában a magyart egérrel meg kell fogni és legfelülre húzni. Utána Finder restart, de inkább komplett OS.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1932 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:31

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 19:33

Én nem használok, de eddig mindenfelől azt hallottam, hogy többet árt, mint használ. :)

A mostani új 10.5.6-hoz készült magyarítással már nincs gond (eltekintve a fordítás milyensége miatt bekövetkező agysejtpusztulástól  :Đ ).
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1933 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:53

Köszönöm srácok! :respect:

Remélem így már menni fog.. ;)

#1934 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:51

Idézet: ion - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 14:07

En ugy tudom, a li-ion akkukat nem szabad lemeriteni ilyen gyakran, mert karosodnak tole.

http://www.batteryun.../parttwo-34.htm

#  Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns.

# Batteries with fuel gauge (laptops) should be calibrated by applying a deliberate full discharge once every 30 charges. Running the pack down in the equipment does this. If ignored, the fuel gauge will become increasingly less accurate and in some cases cut off the device prematurely.

A mai akksik elektronikája ténylegesen nem engedi tökig lemerülni a cellákat szóval ezért nem kell aggódni. :)

#1935 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:05

Safari 4 Public beta

Nem kicsit gyors.

#1936 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:58

Jóféle, köszi!

SZERK.: És még az 1Passwordot is be tudtam állítani jól. :) Ha valakinek ilyen gondja lenne, így kell:
Az 1Password.appon jobbklikk, Show package contents, majd a Contents/Resources/SupportedBrowsers.plist fájlban, a Safarira vonatkozó bejegyzések (Root/Safari) között a MaxBundleVersion értékét kell 5528.1-ről 5528.16-ra írni, majd utána hozzáadható a gomb a Safari címsorához.

Szerkesztette: debaj 2009. 02. 24. 20:08 -kor

#1937 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:53

Régi stílusú tabok Safari 4-ben:
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TabBarIsOnTop -bool NO

#1938 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 20:56

Idézet: Xero - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 20:05

Safari 4 Public beta

Nem kicsit gyors.

De még csak bíta! :)

Most olvastam hogy jön a .7-es frissítés a Leopardhoz, lehet hogy abban is benne lesz? Vagy az ilyen safari böngésző-verzió-ugrásokat külön kell telepíteni?

#1939 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 23:09

A Reload gombot nem lehet valahogy visszahozni?

#1940 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 14:03

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 0:09

A Reload gombot nem lehet valahogy visszahozni?

Ezt felrakod és a Toolbar redesignt kikapcsolod

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.