HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 09:18

Idézet: ion - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:20

.... es hogy nem kap spam-et, amiota mac-et hasznal (!) :D

:nevet2:  :nevet:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#282 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:14

Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 8:10

Az egész mount kezelés nem egészséges, de ez köztudott, ettől függetlenül ki lehet védeni. Elég felcsattintatni egy hálózati merevlemezt, majd hirtelen kikapcsolni azt, Finder drága elszüttyög vele jó ideig mire rájön miujság. Ettől függetlenül ha körültekintő az ember kikerülhető ez a probléma is!

Szerencsere a Leopardban ezt megoldjak vegre. Epp tegnap mondtak fejleszto ismerosomek akik kinn vannak WWDC-n, hogy brutal jo lett vegre a halozatkezeles.

#283 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:28

Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 10:10

Az egész mount kezelés nem egészséges, de ez köztudott, ettől függetlenül ki lehet védeni. Elég felcsattintatni egy hálózati merevlemezt, majd hirtelen kikapcsolni azt, Finder drága elszüttyög vele jó ideig mire rájön miujság. Ettől függetlenül ha körültekintő az ember kikerülhető ez a probléma is!

10 percig nem reagalt az a mac semmire (se billentyukombinaciokra, se egerkattintasra, se egyebre). Szerencsere a mac-eken nincs lemezkiado lyuk sem, ugyhogy csak a reset segitett (bar reset gomb sincs). :)
Ez reggel volt, ugyhogy a gep hideginditassal startolt, utana kerult bele az a CD (karcmentes, uj, audio).

#284 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:59

Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:45

Hiba volt kiadni Windowsra. De valamit villantani kellett, OSX-en hibátlan és félelmetesen gyors!

bakker xero ez azert rohej. ott az opera - linux, win, osx, solaris es minden platformon popec. en ot buktam meg vele win alatt, hogy ki van szurkitve a proxy settings es nem tudom a proxyt beallitani melohelyen. otthon is kiprobaltam - nos az index cimlapjat a hirekre mutato linkek nelkul renderelei. amugy nagyon szepen aliasolja a fontokat. bizzunk abban, hogy a vegleges verzioban a bosszanto hibakat kikupaljak.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 06. 15. 11:01 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#285 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:08

Idézet: ion - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:20

Szeretnek megosztani veletek egy kedves tortenetet.
Ma delutan bementem a hulyevagyok aruhazba a nyugatinal monitorokat vizslatni. Belebambultam a Samsung 244T-be esatobbi. Igaz, rengeteg hely van az aruhazakban, de odaallt mellem egy idosebb ur es a felesege, mert meglattak a monitorokon a "Lacit", es gondoltak, megvarjak, amig megismetlodik az a kepsor :)
Szoval beleptek a hulye auramba, es a faszi latta, hogy a monitorokat nezem, es ilyet szolt:
- Mekkintost kell venni.
Elkezdtem razni a fejem, es majdnem elrohogtem magam, mert eszembejutott, hogy amikor ma bementem a munkahelyemre azzal fogadtak a kollegak, hogy lefagyott az egyik PowerMac, mert beleraktak egy CD-t. Nem reagalt semmire, Force Quit ablakot sem lehetett elocsalni, szoval a strandlabda mozgatasan kivul semmit sem lehetett vele csinalni.
  Na mindegy, a krapek nem tudta, miert razom a fejem, ugyhogy elkezdte nyomni ezt a terito dumat. Nagyon tajekozott volt, mert meg az uj Safari-t is probalta, ugyhogy jol meg is mondta nekem, hogy "az uj Safari ketszer olyan gyors, mint az osszes tobbi bongeszo"...
  Mindenaron vegig akarta mondani, hogy a pc-k szarok - gondolom mindezt azert, mert feltunt neki, hogy egy nem-apple monitort nezek, szoval valoszinuleg nem mekkintosom van - es hogy nem kap spam-et, amiota mac-et hasznal (!) :D
   A felesege kedves volt, mondta a ferjenek, hogy hagyd a fiatalembert a hulyesegeiddel, de a ficko leugatta... Egy ido utan meguntam a dolgot, ugyhogy megmondtam neki, hogy szerintem a mac ugyanolyan szar, mint a "pc", de egyebirant totalisan hidegen hagy ez az egesz.
   Innentol fogva mar nem hozzambeszelt, csak annyit hallottam, hogy valamilyen gyogyosokrol beszelt, akik nem ertik, hogy mi a jo szamitogep vagy valami ilyesmi... :D

Nem vagyok sertodos, ugyhogy csak mosolyogtam (persze ideges lettem), de azert kivancsi volnek, hogy mi a fenet keres egy ekkora elvakult birka a hulyevagyok aruhazban. Bar nem meglepo.. vannak akik jobban szeretnek tobb penzt elkolteni, mint amennyit muszaj.. peldaul az a monitor, amit kineztem magamnak 50 rugoval kerul tobbe a hulyevagyok aruhazban, mint barhol mashol. Na koszonom, hogy meghallgattatok.

10 év hülyítés helyett: olcsósággal a hülyeség ellen...
bocs de ez ide kivankozott :Đ

#286 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:11

Idézet: feuervogel - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 1:42

A finder/system optikaimeghajtokezelese nem egeszseges. Egyes szarul irt lemezeken valoban kepes percekig elmolyolni mire kibassza, ugyanis a retry countja jo magasra van allitva. Ilyenkor vagy kivarod, vagy kilovod a picsaba, mire neha elfelejti azt is hogy CD/DVD van a gepben. Neha a Toast eject/close tray helyrehozza, neha nem...

windows shell api detto... azzal sulyosbitva hogy ha elkezd kohogni egy halozatit kotet az egesz desktop merevgorcsbe randul.

#287 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 9:59

bakker xero ez azert rohej. ott az opera - linux, win, osx, solaris es minden platformon popec. en ot buktam meg vele win alatt, hogy ki van szurkitve a proxy settings es nem tudom a proxyt beallitani melohelyen. otthon is kiprobaltam - nos az index cimlapjat a hirekre mutato linkek nelkul renderelei. amugy nagyon szepen aliasolja a fontokat. bizzunk abban, hogy a vegleges verzioban a bosszanto hibakat kikupaljak.

Nalad :) Kiprobaltam XP alatt, es teljesen jol mukodik. Csomo ember irta, hogy ez meg az nem megy vele XP vagy OS X alatt, nalam meg minden gepen hibatlan. Erdekes, hogy ekkora a szoras attol fuggoen, hogy kinek mennyire van teleszemetelve a rendszere.

#288 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:25

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:14

Szerencsere a Leopardban ezt megoldjak vegre. Epp tegnap mondtak fejleszto ismerosomek akik kinn vannak WWDC-n, hogy brutal jo lett vegre a halozatkezeles.

Ha ez igaz, akkor mégis felrakom majd. :)
RDaneel_hu

#289 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:05

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:13

Nalad :) Kiprobaltam XP alatt, es teljesen jol mukodik. Csomo ember irta, hogy ez meg az nem megy vele XP vagy OS X alatt, nalam meg minden gepen hibatlan. Erdekes, hogy ekkora a szoras attol fuggoen, hogy kinek mennyire van teleszemetelve a rendszere.

Sajnos sokan elfelejtenek 1-2 plugint vagy ilyen olyan kütyüt, ami elég erősen befolyásolja a lelki világát. Ettől függetlenül én hibának tartom a kiadását!
Ha egy relatív stabil és teljesen mükődőképes safarit dobtak volna ki úgy jó lenne, de így ártottak is maguknak SZVSZ.

#290 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:31

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:13

erre lehet(ne) hivatkozni, ha a vetelytars opera, firefox is pruszkolne - de nem :D

de azert mutathatnal egy shotot, amikor xpn beallitod a proxy-t :D

#291 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:32

Komolyan mondom nincs élőlény aki nálam jobban utálja a windows-t, de amit ma itt mac imádat terén levágtatok hát lassan kiveri a biztosítékot. :lol:

A safari egy nagy fos. Komolyan. Az egész project egy felesleges pénznyelő. :omg:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#292 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 20:47

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:32

Komolyan mondom nincs élőlény aki nálam jobban utálja a windows-t, de amit ma itt mac imádat terén levágtatok hát lassan kiveri a biztosítékot. :lol:

A safari egy nagy fos. Komolyan. Az egész project egy felesleges pénznyelő. :omg:

Ez így fud. De leírom, mire is gondolhattál..
Ami jó a safariban, hogy gyors, hogy van benne pár nagyon jó ötlet (Activity window, használható rss reader és az új kereső), ami meg rossz, hogy nem kezel bővítményeket, amik azért kellenének, hogy legyen ingyenes:
adblock, session manager, webdeveloper tools..
Hogy ezek miért kellenek? Az adblock azért, mert az adobe maces flash implementációja jelenleg pre-alpha verziójú leginkább, ha a sebességét nézzük.. SZÁNALOM, de mac os x-en nem lehet normálisan flashes oldalakat böngészni, beleértve a flashes reklámokkal ellátottakat is, amiket tiltani lehetne adblock-al.
Session manager azért kell, mert a safari néha bizony unexpectedly kilép, és nagyon boldogan viszi magával a  10-20-50 megnyitott tabot is, amit jó esetben újra össze lehet kattintgatni a historyból, rosszabban viszont nem, de akármelyik helyzet áll fenn, rettenetesen bosszantó.
Webdeveloper tools, meg mondjuk azért, mert (nem győztök meg az ellenkezőjéről) a khtml egy unsupported engine. A konquerorral kézenfogva gyalogolhatnának az it software-ek valamelyik sötét süllyesztőjébe, ha nem ölné bele az apple a pénzt.. szánalom, szintén, de akkor is, optimizálni erre is kell, és kényelmesebb lenne azzal.
Ez a három, ami nekem nagyon hiányzik, de aki használt már tűzrókát, biztosan tudna sorolni még jópárat.
Másrészt meg gecko motorral majdnem minden site megy, és dögösebb az ikonja is ;)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#293 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 21:06

lol, hat erdekes eztse valja be minden mekes :) csakhogy minden megy tokeletesen nehogy le kelljen egni miutan megvegge az 500 ezres gepet
macbook air 2014

#294 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 22:24

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 21:47

Ez így fud. De leírom, mire is gondolhattál..

Köszi!

Én erre gondoltam:

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:13

:lol:

Meg erre:

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 21:47

... A konquerorral kézenfogva gyalogolhatnának az it software-ek valamelyik sötét süllyesztőjébe, ha nem ölné bele az apple a pénzt.. szánalom, szintén, de akkor is, optimizálni erre is kell, és kényelmesebb lenne azzal...
  :respect:
© 2005-2010. Alfa 75

#295 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 22:32

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 22:06

lol, hat erdekes eztse valja be minden mekes :) csakhogy minden megy tokeletesen nehogy le kelljen egni miutan megvegge az 500 ezres gepet

A mac-nek helye van a piacon. Nem a fos iPod miatt meg a sok fölösleges csillogó villogó marketing fejlesztés miatt, hanem mert valami mást képvisel a kommersz itt a windows mindenre jó de semmi sem használható világban.

Persze mondom én ezt aki olyan ubuntut használok amin X alatt még taskbar sincs mert elbaxtam és nincs kedvem megcsinálni mivel a firefox ikon valahogy rajtmaradt az asztalon másra meg ott az CTRL+ALT+F1.

Mondjuk ez is egy kicsit :lol:
© 2005-2010. Alfa 75

#296 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 00:15

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 21:24

Köszi!

Én erre gondoltam:
:lol:

Meg erre:

:respect:

Mit lol? Csinaljak screenshotot? Hetfo ota nem zartam be a Safari-t, es tokeletesen mukodik. Futtassam egy hetig Windowson is, vegyem videora?

Mondjuk teny, hogy ha egy XP-n fut a Firefox meg az IE, a Safari meg nem, akkor az az Apple sara. Nekem special megvaltas az uj Safari, egyetlen rossz pontot nem tudnek mondani ra, es egyetlen bongeszo sem kozeliti meg a sebesseget.

#297 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 00:24

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 0:15

Mit lol? Csinaljak screenshotot? Hetfo ota nem zartam be a Safari-t, es tokeletesen mukodik. Futtassam egy hetig Windowson is, vegyem videora?

Mondjuk teny, hogy ha egy XP-n fut a Firefox meg az IE, a Safari meg nem, akkor az az Apple sara. Nekem special megvaltas az uj Safari, egyetlen rossz pontot nem tudnek mondani ra, es egyetlen bongeszo sem kozeliti meg a sebesseget.

Nézd HAndrás szerintem tista poén. nézed az avatart és próbálod hozzá kitalálni a nicket :D

Kép

#298 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 07:22

egyik ezt hajtja, a masik azt. handras, egyebkent csinalj rola videot legyszi, marmint komolyan mar ha felajanlottad .. mert szerintem senki nem hiszi el hogy ott tokeletesen megy mikor windowson eddig mindenki azt mondta ra hogy fos

Szerkesztette: evone 2007. 06. 16. 07:23 -kor

macbook air 2014

#299 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 07:55

"ami meg rossz, hogy nem kezel bővítményeket, amik azért kellenének, hogy legyen ingyenes:
adblock, session manager, webdeveloper tools.."

:)

A SafariStand, Inquisitor, Shaft és a többi bővítmény  szerencsére nem tud róla, hogy a Safari nem kezel bővítményeket, épp ezért tudják azokat amiket hiányolsz..

"SZÁNALOM, de mac os x-en nem lehet normálisan flashes oldalakat böngészni"

Ez igen, ezt eddig nem tudtam.. Mondanál nekem ilyen oldalakat?
Én még nem igen találkoztam olyan oldallal, ahol a flash anim gondot okozott volna....

#300 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 08:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 1:24

Nézd HAndrás szerintem tista poén. nézed az avatart és próbálod hozzá kitalálni a nicket :D

Kép

"Nézd HAndrás szerintem tista poén. nézed az avatart és próbálod hozzá kitalálni a nicket :D"

A poén az, hogy csak a te gépeden olyan :)

http://kepfeltoltes.hu/view/070616/Picture...ltoltes.hu_.jpg

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.