HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 28. 11:05

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 11:59

Igen.. pl a weben browseolásra sem egy fájlkezelőt használnék, videó lejátszásra sem, képszerkesztésre sem.. stb. A totalcommander olyan, mint a házifeladat: NEM KELL.
És igen, dos alatt használtam nc-t, meg dn-t, meg anno linux alatt mc-t (ritkán még most is), de hálisten erősen múltidő már :)
Alma-space meg drag&drop van. Szia XXI. század!

valahol igazad van, valahol nincs.

a kétpaneles filemanagerek létjogosultsága mindig meg lesz, a párhuzamositást könnyebb átlátni, mint a többsíkúságot. másrészt pl a view kifejezetten hasznos, mert nem mindig a video érdekel, vagy a kép, hanem kiváncsi vagyok a fejlécére, a fourCC-re, etc. pont ugyanigy bármi mással. file/folder compare is kifejezetten jó tud lenni, és ezek miatt a világért sem inditgatnék külön programokat, minthogy azért sem, hogy egy archive-ot böngésszek, vagy müveleteket végezzek vele. majd ha a gui kezeli a zip/rar/etc állományokat dirként, és ugyanugy viselkedik, mint a tömöritetlen "hasonmása", akkor persze.

ja, alma-space elmondhatnád mit csinál, én nem élni osx-ben...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#362 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 13:08

Idézet: kAy - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 11:05

valahol igazad van, valahol nincs.

a kétpaneles filemanagerek létjogosultsága mindig meg lesz, a párhuzamositást könnyebb átlátni, mint a többsíkúságot. másrészt pl a view kifejezetten hasznos, mert nem mindig a video érdekel, vagy a kép, hanem kiváncsi vagyok a fejlécére, a fourCC-re, etc. pont ugyanigy bármi mással. file/folder compare is kifejezetten jó tud lenni, és ezek miatt a világért sem inditgatnék külön programokat, minthogy azért sem, hogy egy archive-ot böngésszek, vagy müveleteket végezzek vele. majd ha a gui kezeli a zip/rar/etc állományokat dirként, és ugyanugy viselkedik, mint a tömöritetlen "hasonmása", akkor persze.

ja, alma-space elmondhatnád mit csinál, én nem élni osx-ben...

Spotlight billkombó (nem marketing bullshit, hogy tényleg nem kell tudnod, hogy melyik fájl/könyvtár/akármi hol van).
A tömörített fájlok meg szintén múltidő, a mai sávszélességek és merevlemez méretek mellett lassan teljesen értelmüket vesztik. Az egyedüli normális felhasználási területe talán a logfileok archiválása (számomra).
Amúgy egy column viewes finder ablakkal meg egy drag and drop művelettel bármit, bárhova átmásolhatsz/helyezhetsz, a teljes könyvtárstruktúrádban, meg hálózaton, meg akárhol (minden irányba tudsz mozogni) és nem kell tabot nyomkodni, meg fel re scrollozgatni a könyvtárakban.
Persze, aki 15 éve commandert használ, annak nehéz ezt megmagyarázni, meg azt is, hogy os x-en systemwide drag&drop van, amivel az exposé is kompatibilis, ami hotspotokkal kombinálva elég gyors műveleteket tesz lehetővé, meg nagy általánosságban azt is, hogy a gui nem csak azért van, hogy fusson szépen a tűzróka, meg hogy megéljenek valamiből az egérgyártók szegééjek.. :)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#363 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 13:19

azert vannak meg olyan gepek amik nem ilyen gyorsak
macbook air 2014

#364 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 13:58

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 13:19

azert vannak meg olyan gepek amik nem ilyen gyorsak

Fogalmam nincs, hogy ezzel mire céloztál, de az 5 éves macemen tökéletes a spotlight is meg az exposé is.. a leopold majd biztosan nem lesz már az, de vmivel el kell adni az inteles gépeket is.. :/
I don't believe it.
-- DNA

#365 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 15:26

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 10:59

Igen.. pl a weben browseolásra sem egy fájlkezelőt használnék, videó lejátszásra sem, képszerkesztésre sem.. stb. A totalcommander olyan, mint a házifeladat: NEM KELL.
És igen, dos alatt használtam nc-t, meg dn-t, meg anno linux alatt mc-t (ritkán még most is), de hálisten erősen múltidő már :)
Alma-space meg drag&drop van. Szia XXI. század!

Huzigálja a fájlokat a radai rosseb :p Billentyűzetről óhajtom a fájlműveleteket elvégezni és midezt 2 panel között. Utálom azzal kezedni minden OS X sessionömet, hogy kinyitok legalább 2 terminált ahol lehet értelmes fájlműveleteket is végezni az általad felsorolt jónéhány shell-es cuccal. Mindenki csinálja úgy ahogy neki kényelmes, de nehogy már ne legyen értelmes választási lehetőségem...

Szerintem a TC Mac-en olyan mint az Intel procik a Mac-ben: SOHA SOHA SOHA! :D .. aztán most mi a pálya. Csak ki kell várni, ahogy az uTorrent is be fog figyelni 1x csak. Ezután már csak egy Winamp Pro kaliberű zenelejátszóra áhítozom flac supporttal. Remélem arra sem azt léped, hogy tömörítsem ki wavba előbb...

#366 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 15:42

Idézet: zef - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 15:26

Huzigálja a fájlokat a radai rosseb :p Billentyűzetről óhajtom a fájlműveleteket elvégezni és midezt 2 panel között. Utálom azzal kezedni minden OS X sessionömet, hogy kinyitok legalább 2 terminált ahol lehet értelmes fájlműveleteket is végezni az általad felsorolt jónéhány shell-es cuccal. Mindenki csinálja úgy ahogy neki kényelmes, de nehogy már ne legyen értelmes választási lehetőségem...

Szerintem a TC Mac-en olyan mint az Intel procik a Mac-ben: SOHA SOHA SOHA! :D .. aztán most mi a pálya. Csak ki kell várni, ahogy az uTorrent is be fog figyelni 1x csak. Ezután már csak egy Winamp Pro kaliberű zenelejátszóra áhítozom flac supporttal. Remélem arra sem azt léped, hogy tömörítsem ki wavba előbb...

Eheh.. igen, van rá igény, ezt nem tagadom, de van igény harrypotter gamere is, meg tamagochira a dashboardon etcetc.. :D
A fájlhúzigálást, meg vagy megszokod, vagy elmész földművelni, 10 év múlva a multitouchscreen nem csak iphoneban lesz ;)
I don't believe it.
-- DNA

#367 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 15:50

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 15:42

Eheh.. igen, van rá igény, ezt nem tagadom, de van igény harrypotter gamere is, meg tamagochira a dashboardon etcetc.. :D
A fájlhúzigálást, meg vagy megszokod, vagy elmész földművelni, 10 év múlva a multitouchscreen nem csak iphoneban lesz ;)

Oké, akkor mentem krumplit kapálni! :Đ

Összetapizott kolbásztól tocsogós tácszkrín for the win!

Már attól kiráz a hideg amikor a monitoromat összeböködik. De hát ez van, én vagyok az igénytelen tenyeres-talpas kőkorszaki mutáns, aki szerint huzigálni nem túl hatékony ilyesmiket.

#368 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 18:43

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 14:58

Fogalmam nincs, hogy ezzel mire céloztál, de az 5 éves macemen tökéletes a spotlight is meg az exposé is.. a leopold majd biztosan nem lesz már az, de vmivel el kell adni az inteles gépeket is.. :/

a hatalmas vinyo savszelessegekre celoztam
macbook air 2014

#369 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 20:03

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 12:58

A c2d -s iMac gépeken a Tiger is épp hogy elviselhető sebességgel fut. Ugyanazon a gépen az XP SP2 fényévekkel reszponzívabb.

#370 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:30

Idézet: zef - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 16:26

... Csak ki kell várni, ahogy az uTorrent is be fog figyelni 1x csak.

Utorrent nem lehet.. csak is ITorrent.. :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#371 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:28

"A c2d -s iMac gépeken a Tiger is épp hogy elviselhető sebességgel fut. Ugyanazon a gépen az XP SP2 fényévekkel reszponzívabb."

No kíváncsi volnék milyen úton jutottál erre a következtetésre.. :)

XP alatt én néha majd elsírom magam, annyira lassú tud lenni, igaz amin használom az egy sima Core Duo-s iMac..
Nomeg munkára használom, Creative Suite-al, több száz megás nagy felbontású képek feldolgozására..
Kedvencem az, amikor taszkváltáskor XP alatt 1,5 perc alatt építi újra a képernyőtartalmat, mert a drágának swappolni kell közben ezerrel (ez sima PC-n ugyanilyen szar, ugyhogy nem a Bootcamp driverei a hibásak)..
Ugyanezen a gépen OSX alatt reccenés nélkül megy minden művelet..

Az Xp is csak azért van fent, mert még nem érkezett meg a jogtiszta CS3-mam OSX-re, amit meg legálisan most használhatok munkára, az XP-s..

--

Szóval tényleg, mi gyorsabb neked XP-n?

#372 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:30

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 23:30

Utorrent nem lehet.. csak is ITorrent.. :D

http://torrentfreak.com/utorrent-for-mac-i...n-early-review/

#373 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:31

Ez az iPhone egy vicc. :D 2007-ben ilyen funkciokkal telefont nem lehet eladni, aki ezert a szemetert kiad 600 dollart, nem normalis. :D Nem tud egy rakas alap funkciot, pl. mi az, hogy meg MP3-at sem lehet beallitani csengohangkent, nemhogy sajat iTunes-os zenet? :D Az OS 700 (!) megat zabal a keszulekrol, a kamera nem tud videot felvenni, csak allokepet, nincs mms-tamogatas (neha hasznalnam), a csak EDGE meg a HSDPA koraban lejart lemez.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#374 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:54

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 8:31

Ez az iPhone egy vicc. :D 2007-ben ilyen funkciokkal telefont nem lehet eladni, aki ezert a szemetert kiad 600 dollart, nem normalis. :D Nem tud egy rakas alap funkciot, pl. mi az, hogy meg MP3-at sem lehet beallitani csengohangkent, nemhogy sajat iTunes-os zenet? :D Az OS 700 (!) megat zabal a keszulekrol, a kamera nem tud videot felvenni, csak allokepet, nincs mms-tamogatas (neha hasznalnam), a csak EDGE meg a HSDPA koraban lejart lemez.

Krinyo

PDA<>telefon, de legalább annyira jó vicc, mint az ipod volt.. sokan, régóta várnak új apple pda-ra és ez bizony csúnyán veri az egész mezőnyt.. :)
Ha nem lesz neki vmi nagyobb konstrukciós hibája, pár százalékot meg fog enni a mobilpiacból is biztosan.
I don't believe it.
-- DNA

#375 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:58

Idézet: zef - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 15:50

Már attól kiráz a hideg amikor a monitoromat összeböködik. De hát ez van, én vagyok az igénytelen tenyeres-talpas kőkorszaki mutáns, aki szerint huzigálni nem túl hatékony ilyesmiket.

Hát igen.. nem feltétlen csak sima üvegfelület lehet touchscreen. ;)
I don't believe it.
-- DNA

#376 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:51

https://www.hwsw.hu/hirek/33704/Apple_iPhon...megjelenes.html
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#377 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:06

Idézet: zef - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 16:50

A háziasszonyok imádni fogják hogy az ablakpucolás után tacsszkrínpucolás is bejön a képbe. Miért akarod elvenni tőlük ezt az örömöt?

Huzigálni én csak addig szeretek, amíg kevés könyvtárról és állományról van szó. A kétpaneles commander-szerű nézet számomra is hatékonyabb, de nem minden esetben.

#378 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 9:31

Kb másfél éve van meg a kamerás telóm, talán ha harminc videófelvételt készítettem vele. MMS-t még soha nem használtam. Így ezek nem hiányoznának, de a többivel egyetértek. Ennyi pénzért megvenni esztelen baromság.  :smoker:
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#379 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:14

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 5:46

Az USA-ban gyakorlatilag nincs társadalombiztosítás, csak enyéni biztosítók, az emberek nagy része nincs biztosítva így az egészsgügyi ellátásuk megoldatlan.

De ilyen szarokért sorba állnak. Hát rohadjak meg ha értem.

Nagyon OFF
A problema abban keresendo, hogy a sok - joreszt - tudatlan magyar utalja amerikat az amcsikkal egyutt, es sok hulyeseget hord ossze anelkul, hogy lenne nemi ralatasa a dologra, igy aztan az ehhez hasonlo mesek vagy jelentosen el vannak tulozva, vagy egyszeruen nem is ugy vannak, de x hallotta y-tol, akinek z mondta, es akkor az mar ugy van, mert csak :)

Btw, egy baratnom biztositatlan lanyat a multkor bevittek korhazba mert rohadtul fajt a hasa, a vegen asszem nem allapitottak meg semmit, de volt jopar vizsgalat, asszem $8000 lett a vege. Kikuldtek a szamlat kesobb, de nem fizettek be,  mert hat ugye mibol, ott sem mindenki milliomos. Na hat kb. ez a jellemzo arrafele, birosagra nem viszik oket behajtani, nehogy azt hidd. A nagyon komoly dolgokhoz nyilvan kell biztositas, vagy eppen hogy kisebb dolgokkal foglalkozzanak, de ettol meg nem fekete vagy feher a dolog, sok allam van sok korhazzal, nem mind egyforma.
Itt legalabb nem mutenek meg - a biztositasi zsetonert - ha semmi szukseg ra...itt inkabb akkor sem mutenek meg, ha szukseg van ra :)
Egyebkent az ottani biztositasi arak mellett en is inkabb ilyen szarokat vennek, mint hogy biztositasra koltsem a penzt :D

#380 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 7:31

Krinyo

Egesz biztos nem nekem szantak a telot, de hat en pl. assemtom mi a csengohangom, mert szinte mindig vibran van a telom , igy aztan az sem zavar hogy be tudom-e tenni az mp3-amat csengohangnak, vagy nem :)
700 mega szerintem tulelheto, van meg benne eleg. Video felvetel hianya valoban vicces, bar szerintem a kepminosege sem lenne kevesbe az :D (ez meg belekerulhet) MMS-t sosem hasznaltam, de nem is banom.
EDGE, HSDPA total hidegen hagy.
Atlagjuzernek ugyis leginkabb a brand, az ipod, a design meg a 3D-s csilivili szamit tacsszkrinnel, ha majd nagyon nem megy az eladas akkor bizonyara osszekapjak magukat...
Aze' 20 rongyot adnek erte dominoval ;)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.