HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 15:26

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 15:38

Nem lesz mp3 csengohang. iTunes Storeban lesz egy Ringtones tab, ahol vasarolhatsz majd 30 masodperces csengohangokat.

Gondoltam, hogy ilyen tetu megoldas lesz csak... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#392 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 15:43

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 15:10

hat nem hiszem hogy megfogja engedni nekik apple hogy belepiszkoljanak az "osx"be
kello penzert, szvsz barmit :)

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 15:37

SFIJ: az iPhone nem okostelefon :)
Akko micsoda? Okostelefon az, aminek operacios rendszere van es PDA szeru/szintu infotainment szolgaltatasokat nyujt, ide ertve (kis)alaklmazasok futtatasat.

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 15:38

Nem lesz mp3 csengohang. iTunes Storeban lesz egy Ringtones tab, ahol vasarolhatsz majd 30 masodperces csengohangokat.
hurra :( semmit sem utalok jobban, mint a penzert arult ubergagyi ringtone-okat, amire csak hulyek recskaznak - es szopnak miatta. lasd jamba.hu

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 15:44

A cikk jo hirt kozol, lehet hogyha megrugdosom a T-Gecit akkor lehet gögögös iPhone-om ;) az usakoknak meg jo a 2G is, elmaradott nepek, nah :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 06. 29. 15:55 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#393 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 15:48

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 16:26

Gondoltam, hogy ilyen tetu megoldas lesz csak... :)

Nem vagyok szakértő, de nekem árukapcsolásnak tűnik.
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#394 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 15:56

Idézet: banditos - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 16:48

Nem vagyok szakértő, de nekem árukapcsolásnak tűnik.

az egesz iPod ecosystem az iTunes-re alapszik. az iPhone meg egy kiterjesztett iPod.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#395 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 15:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 16:56

az egesz iPod ecosystem az iTunes-re alapszik. az iPhone meg egy kiterjesztett iPod.

Na igen. Kaphatnának már végre egy nagy büntetést, ahogy Billbácsiék.  :smoker:
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#396 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 17:16

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 7:28

No kíváncsi volnék milyen úton jutottál erre a következtetésre.. :)
Szóval tényleg, mi gyorsabb neked XP-n?

Nem volt túl bonyolult - feltettem az OSX mellé egy XP-t, vírusírtóval, spyware keresővel, anyámkínjával. És teljesen megdöbbentő volt, ahogy az egész felület olajozottabban működött, az ablakok gyorsabban ugrottak fel, gyorsabb volt a html renderelés, szóval összességében sokkal jobban kijött az erős processzor és a sok memória jótékony hatása. Nem kétlem, hogy bizonyos alkalmazások megfektetik az XP-t, az OSX -et pedig nem, de azért rosszul esett, amikor a múltkor a National Geographic sokezerszer sokezerszeres képeibe belepusztult a Preview: mind a két cpu mag maximumom pörgött, a kép meg sem mozdult... ugyanezeket a képeket az Irfanview gond nélkül pengette ki.

#397 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 17:22

SFIJ: az iPhone nem smartphone, hanem egy iPod+egy telefon Apple modra

Azert mert van benne egy gmap, meg ket widget, meg nem lesz smartfone

#398 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 17:42

"És teljesen megdöbbentő volt, ahogy az egész felület olajozottabban működött, az ablakok gyorsabban ugrottak fel, gyorsabb volt a html renderelés, szóval összességében sokkal jobban kijött az erős processzor és a sok memória jótékony hatása."

Ezeket én pont fordítva tapasztalom, nálad lehet valami gubanc..

"ugyanezeket a képeket az Irfanview gond nélkül pengette ki."

OSX-en használj Xee-t, a Preview jó, hogy sok mindent meg tud mutatni, de nem egy sebességbajnok, ez tény..

#399 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 18:02

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 16:42

Ezeket én pont fordítva tapasztalom, nálad lehet valami gubanc..

Jaj, hagyjál már, nem az első Apple gépem ez, az OSX mindig is egy durva resource hog volt a desktopon. Mindegy, nem vitázni akartam, csak előre szóltam a switcher -nek, hogy meglepetés érheti, ha nem vigyáz. Btw, nem tudjátok, a beszeljukmac.com -on ki írja azokat a vérlázítóan hazug switcher marketingcikkeket? Nem lehet hozzájuk szólni persze, nyilván leordítanák páran a szerző fejéről a hajat :)

#400 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 18:53

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 15:37

Krinyo: most mar elhiszed, hogy OS X fut a telcsin? Gondolom a 700 meganyi helyfoglalas egyertelmuve teszi a dolgokat :)

Semmit sem tesz egyertelmubbe. De most hogy kaphato, tuti lesz aki szetszedi... :)
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#401 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:04

Idézet: ANTIpc - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:14

Nagyon OFF
A problema abban keresendo, hogy a sok - joreszt - tudatlan magyar utalja amerikat az amcsikkal egyutt, es sok hulyeseget hord ossze anelkul, hogy lenne nemi ralatasa a dologra, igy aztan az ehhez hasonlo mesek vagy jelentosen el vannak tulozva, vagy egyszeruen nem is ugy vannak, de x hallotta y-tol, akinek z mondta, es akkor az mar ugy van, mert csak :)

Btw, egy baratnom biztositatlan lanyat a multkor bevittek korhazba mert rohadtul fajt a hasa, a vegen asszem nem allapitottak meg semmit, de volt jopar vizsgalat, asszem $8000 lett a vege. Kikuldtek a szamlat kesobb, de nem fizettek be,  mert hat ugye mibol, ott sem mindenki milliomos. Na hat kb. ez a jellemzo arrafele, birosagra nem viszik oket behajtani, nehogy azt hidd. A nagyon komoly dolgokhoz nyilvan kell biztositas, vagy eppen hogy kisebb dolgokkal foglalkozzanak, de ettol meg nem fekete vagy feher a dolog, sok allam van sok korhazzal, nem mind egyforma.
Itt legalabb nem mutenek meg - a biztositasi zsetonert - ha semmi szukseg ra...itt inkabb akkor sem mutenek meg, ha szukseg van ra :)
Egyebkent az ottani biztositasi arak mellett en is inkabb ilyen szarokat vennek, mint hogy biztositasra koltsem a penzt :D

Csinálhatunk topicot amerikáról ha akarod. Meglepődnél mennyit tudok róla. Előfordulhat, hogy nem hajtják be rajt a számlát de ha vlt valami gond lesz a kórházban aztán (mondjuk valamire költeniük kéne de nincs lé) után fognak nézni a kifizetetlen számláknak azt szopás. Ez biztos. Nem mindig foglalkoznak vele mert vannak alapítványok amelyek pontosan ilyen helyzetekre alapítottak. Ha nekik el tudják sózni a számlát akkor mázli ha nem akkor...

Ráadásul ha legközelebb ugyanabba a korházba megy akkor csak az orvoson múlik, hogy foglalkoznak-e vele. Persze az orvosok jó szívüek de lehet rossz napjuk.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#402 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:25

Most flame-n kívül.

Srácok miért esik az jól nektek, ha 600 dollárt adtok valamiért amit sokkal több szolgáltatással (igaz nem tapizható képernyővel) de a feléért meg lehet venni? Totál érthetetlen.

Nekem van pda-m kb akkora mint az iPhone. Navigációra kell, meg melóra de már az ssh is nehézkes mert a 80*24-et nem lehet elolvasni rajt. Netezni próbáltam rajt de tök szar.  Minden létező böngészőt megpróbáltam de nem használható. Most majd biztosan jön 1000 ember aki azt mondja, hogy de neki mennyire megy. Egészségére. Telefon nincs benn mert arra nagy, hogy mindig ekkora dolgot cipeljek a zsebemben. Van bluetooth ha muszáj ssh-znom akkor meg tudom tenni. Bármilyen filmet meg tudok rajt nézni és bármilyen zenét lejátszik. Nem tudom, hogy kezeli-e a sztereo buletooth-ot mert soha nem fogom használni. Elég rádióhullámot kapok az agyamba a mobiltelefontól. Bluetooth headsetet már próbáltunk vele érdekesség képpen és ment. Akár a skype is :nevet2:

A telefonomon van opera mini meg google mail. Lehet vele használható fényképeket készíteni és még videot is rögzít. Sőt beállíthatok bármit csengőhangnak még azt is amit én rögzítettem. Igaz, hogy gombokat nyomkodok de valahogy nem zavar. Az operát webmail-re a google mailt meg google mail-re használom, mert ekkora képernyő másra nem alkalmas. A mobil internet egy gerjesztett szükséglet ahogy az iPod, iPhone stb... A HSDPA modemes notebookok majd használhatóak lesznek de addig el lehet felejteni.

Szóval :lol: az egész.

És mindezt azért irtam le, mert ez együtt nem került a 600 dollár háromnegyedébe.

Szerkesztette: Brianm74 2007. 06. 29. 19:31 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#403 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:45

Kép

:D
© 2005-2010. Alfa 75

#404 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:59

Brian: na pont ezert veszem meg az iPhone-t, mert ami neked van occoert, az egy rakas fos. Kicsi kijelzo, szar bongeszo, szar billentyuk stb stb stb.

Amit viszontaz iPhone tud, azt tenyleg tudja.

Nekem is tobbet tud papiron a K800i mint az iPhone, meg 3G, meg mms is van benne, csak epp a funkcioinak a 95%-a hasznalhatatlan fostalicska. Ritualek kzepette fogom kalapaccsal szejjelverni, ha meglesz az iPhone-om. :)

#405 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:04

http://handras.hu/st...phonesafari.jpg

Khmm. csak, hogy lasd milyen lesz iPhone-on netezni. :)

#406 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:04

"Kicsi kijelzo, szar bongeszo"

Ezen mosolygok, mivel a Nokiákban biza Safari fut mint böngésző, jól is használhatók.
(Az SE mobilokban lévő cucc inkább WAP-ra van, nem WEB-re)

#407 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:10

"Jaj, hagyjál már, nem az első Apple gépem ez, az OSX mindig is egy durva resource hog volt a desktopon. "

Ez biztos így van ahogy mondod, de nálam általában 8-10 program akár 20-30 ablaka van nyitva 4 screen-en (VirtueDesktop) és minden olajozottan működik, expose is röccenés nélkül mutat mindent..
PC-n ugyanez 6-8 ablaknál már enyhén necces, van hogy váltok és látom az előző program ablakát az újon amíg felépíti a képernyőt.. Szóval egész biztos igazad van, de én még nem találkoztam olyan PC-vel és XP-vel amin így lenne (pedig napközben elég sokat látok :) )

#408 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:11

lol :)
macbook air 2014

#409 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:49

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 19:04

"Kicsi kijelzo, szar bongeszo"

Ezen mosolygok, mivel a Nokiákban biza Safari fut mint böngésző, jól is használhatók.
(Az SE mobilokban lévő cucc inkább WAP-ra van, nem WEB-re)

De mekkora kijelzon ember?!

A sokak alatl iPhone killernek becezett N95 Nokia-nak, pontosan fele akkora a kijelzoje mint az iPhone-nak, raadasul touch screen nelkul pain in the ass a navigalas.

#410 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:55

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 21:04

http://handras.hu/st...phonesafari.jpg

Khmm. csak, hogy lasd milyen lesz iPhone-on netezni. :)

Még a képen is hiányzik a fórum nagy része. Ez így minek?

Azt ne mond, hogy a bal alsó nyilakat te meg tudod úgy nyomni, hogy ne többet nyomjál le egyszerre. A 17-es monitoromon a megjelenített méret sokkal nagyobb mint az eredeti iPhone, de nem tudom úgy rátenni a kezem, hogy ne többet nyomjak le. A horizontális csuszka használható de a vertikális használhatatlan szintén mert nem tudod úgy eltalálni, hogy ne mellé nyuljál jobban, és egész lapot görgessen.

A PDA-m ugyanúgy 3.5-es. Minden tiszteletem a tiéd de az iPod-al meg az iPhone-al eszelős nagy baromságot csinálsz.
© 2005-2010. Alfa 75

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21