HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#491 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:41

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 13:15

Az iPhone-on nem Mac OS X fut.
Es ez alapjan 1.0 a verzioszama.

Meg mindig ezen vitatkoztok lol :)

Ott van: OS X 1.0. Tehat osx. Mobilra optimalizalt OS X olyan cuccokkal ami nincs az asztali OS X-ben, es olyanokkal amik benne vannak az asztali verzioban. Ha ugy tetszik OS X CE.

Meg a file-ok is ugyanott vannak

/System/Library/Frameworks/CoreVideo.framework/CoreVideo
/System/Library/Frameworks/JavaScriptCore.framework/JavaScriptCore
/System/Library/Frameworks/WebKit.framework/WebKit

stb stb

A fejlesztoi kornyezet is ugyan ugy Cocoa mint eddig, Core animation, Core image core audio ugyan ugy, csak persze mindent kiszortak belole ami nem kellett.

Kurva fontos, hogy mar az alapoknal jo rendszer legyen, mert 5 ev mulva mar iPhoto, meg iMovie alkalmazasoknak is futniuk kell majd az akkori iPhone-okon, meg persze a Safari+iTunes is ott lesz minden gepen. Legalabbis ez az Apple terve.

#492 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:42

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 13:38

Na, Andrásék megint adtak pár gépet Mogyorósi Csabáéknak egy kis reklám fejében :)

Mi ugyan nem, de mas sem. En is most olvastam eloszor ezt a cikket. Indexben siman szuletik egy ilyen cikk, mert epp ket cikkiro azon vitatkozott, egy hete, hogy dragabb vagy nem dragabb :)

#493 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:45

Ha jol csinalja az Apple, jo is kisulhet belole. A kezdet igen-igen biztato, a felulet es az apro otletek nagyon bejonnek, de egyszeruen el kell ismerni, ez meg nem az a termek, amire mindenki kiveri.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#494 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 15:45

Ha jol csinalja az Apple, jo is kisulhet belole. A kezdet igen-igen biztato, a felulet es az apro otletek nagyon bejonnek, de egyszeruen el kell ismerni, ez meg nem az a termek, amire mindenki kiveri.

Krinyo

maradjunk annyiban, hogy jelenleg a boltban kahato konkurrensek kozott a legolcsobb es alehetosegeit tekintve (europai verzio + 3GSM), WiFi, blutyuk a leg sokoldalubb is. egyebkent meg nincs hibatlan telefon.. illetve volt - az Ericsson GH197 :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 07. 02. 14:55 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#495 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 15:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 15:53

maradjunk annyiban, hogy jelenleg a boltban kahato konkurrensek kozott a legolcsobb es alehetosegeit tekintve (europai verzio + 3GSM), WiFi, blutyuk a leg sokoldalubb is. egyebkent meg nincs hibatlan telefon.. illetve volt - az Ericsson GH197 :D

Panasonic sgh-450-el mibajod is van? Nálam még mindig müködik pedig sátorvasat vertem be anno vele. :D

#496 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 15:09

Idézet: Xero - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:01

Panasonic sgh-450-el mibajod is van? Nálam még mindig müködik pedig sátorvasat vertem be anno vele. :D

hat latod ez - teljesen felesleges a jackhammer funkcio egy teloba :Đ

#497 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:12

Idézet: evone - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 13:17

hybris: mondjuk kurvara nem volt egyertelmu hogyha kihuzok valamit a dockba akkor azt odamasolja, de ha a desktopra huzom akkor mar move van...

Na már most tigrisnél, ha dockra húzol vmit, akkor egy aliast csinál neki, ha helyi lemezen másolgatsz, akkor move, ha egyében akkor copy, DE nem rád céloztam elsősorban, csak eleget szupportoltam már n00bokat.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#498 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:14

Okostelefonokról meg ennyit:
https://www.hwsw.hu/hirek/33718/sony_ericss..._frissites.html
Inkább almásat kérnék..  :cool:
I don't believe it.
-- DNA

#499 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:20

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:12

Na már most tigrisnél, ha dockra húzol vmit, akkor egy aliast csinál neki, ha helyi lemezen másolgatsz, akkor move, ha egyében akkor copy, DE nem rád céloztam elsősorban, csak eleget szupportoltam már n00bokat.

leven ez nem volt kiirva a guira, es most hasznalok huzamosabb ideig osxet, fogalmam sem volt rola, de az igaz, hogy nagy alatalanossagban eleg egyertelmu minden a guin :)
macbook air 2014

#500 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:30

Idézet: evone - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:20

leven ez nem volt kiirva a guira, es most hasznalok huzamosabb ideig osxet, fogalmam sem volt rola, de az igaz, hogy nagy alatalanossagban eleg egyertelmu minden a guin :)

A felhasználói kézikönyvben le van írva, amit kapsz a gépedhez, meg van neki vmi 20-40 (?) oldalas, képekkel gazdagon illusztrált kivonata is, amit szintén megkapsz és azt átlapozva, minden alapvető trükköt megtanulsz, ami nem teljesen magától értetődő. kb 10 perc még gizike számára is, aki vidékről jött ;)
Persze hackintoshnál tudni kell használni az apple.com-on a supportot, vagy a guglit.
I don't believe it.
-- DNA

#501 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:30

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:12

ezt a ringyoz is ugyanilyen hulyen csinalja. 1 lemezen beluli DnD az move, lemezek kozt copy. mar az interface hall of shame oldal is szovatette.

#502 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:30

ezt a ringyoz is ugyanilyen hulyen csinalja. 1 lemezen beluli DnD az move, lemezek kozt copy. mar az interface hall of shame oldal is szovatette.

Szerintem ez nem bug, hanem feature. Pl hordozható médiáknál kifejezetten hasznos tud lenni, meg hálózati meghajtóknál.. etcetc, ha meg egy gépben több hdd-d van, akkor rakjad raidbe, mert az jó.
I don't believe it.
-- DNA

#503 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:49

Idézet: wired

According to a Global Equities analyst, Apple sold 200,000 iPhones on launch, which if we average the price between the 4GB and the 8GB models, comes to a tidy $110 million, double the $47.2 million box office of Pixar's Ratatouille over the same weekend. Granted, the iPhone costs a little more than a movie ticket, but if the figures are accurate (Apple has yet to release official numbers) it's a box-office smash for Apple.

(forras

#504 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:51

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 18:47

Szerintem ez nem bug, hanem feature. Pl hordozható médiáknál kifejezetten hasznos tud lenni, meg hálózati meghajtóknál.. etcetc, ha meg egy gépben több hdd-d van, akkor rakjad raidbe, mert az jó.

khmm.. persze mert megszoktad, meg megis tudod magyarazni. ellenben a human vizsgalatok meg azt mutatttak hogy a populacio nagyobb resze szamara az orthogonalis es kornyezetfuggetlen uese case-ek a kedvezobbek. magyaran - ugyanaz a muvelet csinalja ugyan azt, fuggetlenul a forrastol es a celtol - ha ez lehetseges.

#505 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:55

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:30

A felhasználói kézikönyvben le van írva, amit kapsz a gépedhez, meg van neki vmi 20-40 (?) oldalas, képekkel gazdagon illusztrált kivonata is, amit szintén megkapsz és azt átlapozva, minden alapvető trükköt megtanulsz, ami nem teljesen magától értetődő. kb 10 perc még gizike számára is, aki vidékről jött ;)
Persze hackintoshnál tudni kell használni az apple.com-on a supportot, vagy a guglit.

egyelore _meg_ nincs macem, de szeretnem probalgatni, igazabol 2 napja megy folyamatosan semmi bajom nincs vele... :) de ha lenne se ebbol vonnam le a kovetkezteteseket ..
macbook air 2014

#506 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 18:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:51

khmm.. persze mert megszoktad, meg megis tudod magyarazni. ellenben a human vizsgalatok meg azt mutatttak hogy a populacio nagyobb resze szamara az orthogonalis es kornyezetfuggetlen uese case-ek a kedvezobbek. magyaran - ugyanaz a muvelet csinalja ugyan azt, fuggetlenul a forrastol es a celtol - ha ez lehetseges.

Persze, hogy megszoktam, kiskorom óta ezt használom, DE téged nem idegesítene, hogy ha cd-ről egy fájlt a desktopra húzva error üzenetet kapnál, mert nem áthelyezhető? Vagy ha hálózati meghajtóról rendszeresen letörölnél egy rendszeresen használt doksit, amikor saját másolatot akarnál csinálni? Esetleg, ha a fotóidat rendezgetve a gépeden állandóan duplikálnál egy csomó képet, mert nem move a default.. ezer példa van, sztem ez a jobb megoldás, persze lehet vele vitatkozni, de több mint húsz éve nem változtattak ezen.. szerintem nem véletlen ;)
Hozzáteszem az command-c/v mindenhol ugyan úgy működik, tehát van egységes megoldás a plebsnek, aki nem képes felfogni egy ilyen alapvető funkcióját a rendszerének.
I don't believe it.
-- DNA

#507 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:49

Idézet: wired

According to a Global Equities analyst, Apple sold 200,000 iPhones on launch, which if we average the price between the 4GB and the 8GB models, comes to a tidy $110 million, double the $47.2 million box office of Pixar's Ratatouille over the same weekend. Granted, the iPhone costs a little more than a movie ticket, but if the figures are accurate (Apple has yet to release official numbers) it's a box-office smash for Apple.

(forras

http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido

#508 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:23

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:47

Eloszor nekem is furcsa volt de mara teljesen megszoktam, lehet megis van benne valami logika :)

#509 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:52

[quote name='H.Andras' date='2007. júl. 2., hétfő - 20:22'] [url="http://blog.wired.com/gadgets/2007/07/apples-opening-.html"](forras[/url] [/QUOTE]
[url="http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/opening-weekend-iphone-numbers-500000-sold-mostly-surprise-8gb-models-274124.php"]http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php[/url]

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido [/quote]
Az egy dolog hogy nőtt de a legtöbb AT&T-s üzletben kifogyott sőt, nagyon sok AppleStore-ban is. Egyszerüen hihetetlen mekkora BOOM-ot tudtak generálni egy termékkel. :) Véleményem szerint sokkal nagyobbat fog pár éven belül szólni az iPhone mint tette azt valaha az iPod. Kövezzetek meg, de minden tökéletlensége ellenére megint mérföldkőnek számito terméket tett le az asztalra az Apple. Nekem is kell :D

#510 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 20:34

[quote name='Xero' date='2007. júl. 2., hétfő - 20:52'] [url="http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/opening-weekend-iphone-numbers-500000-sold-mostly-surprise-8gb-models-274124.php"]http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php[/url]

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido [/QUOTE]
Az egy dolog hogy nőtt de a legtöbb AT&T-s üzletben kifogyott sőt, nagyon sok AppleStore-ban is. Egyszerüen hihetetlen mekkora BOOM-ot tudtak generálni egy termékkel. :) Véleményem szerint sokkal nagyobbat fog pár éven belül szólni az iPhone mint tette azt valaha az iPod. Kövezzetek meg, de minden tökéletlensége ellenére megint mérföldkőnek számito terméket tett le az asztalra az Apple. Nekem is kell :D [/quote]
Jó majd kiröhöglek ha meglesz.  :Đ
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25