HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:30

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:12

Na már most tigrisnél, ha dockra húzol vmit, akkor egy aliast csinál neki, ha helyi lemezen másolgatsz, akkor move, ha egyében akkor copy, DE nem rád céloztam elsősorban, csak eleget szupportoltam már n00bokat.

ezt a ringyoz is ugyanilyen hulyen csinalja. 1 lemezen beluli DnD az move, lemezek kozt copy. mar az interface hall of shame oldal is szovatette.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#502 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:30

ezt a ringyoz is ugyanilyen hulyen csinalja. 1 lemezen beluli DnD az move, lemezek kozt copy. mar az interface hall of shame oldal is szovatette.

Szerintem ez nem bug, hanem feature. Pl hordozható médiáknál kifejezetten hasznos tud lenni, meg hálózati meghajtóknál.. etcetc, ha meg egy gépben több hdd-d van, akkor rakjad raidbe, mert az jó.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#503 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:49

Idézet: wired

According to a Global Equities analyst, Apple sold 200,000 iPhones on launch, which if we average the price between the 4GB and the 8GB models, comes to a tidy $110 million, double the $47.2 million box office of Pixar's Ratatouille over the same weekend. Granted, the iPhone costs a little more than a movie ticket, but if the figures are accurate (Apple has yet to release official numbers) it's a box-office smash for Apple.

(forras

#504 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:51

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 18:47

Szerintem ez nem bug, hanem feature. Pl hordozható médiáknál kifejezetten hasznos tud lenni, meg hálózati meghajtóknál.. etcetc, ha meg egy gépben több hdd-d van, akkor rakjad raidbe, mert az jó.

khmm.. persze mert megszoktad, meg megis tudod magyarazni. ellenben a human vizsgalatok meg azt mutatttak hogy a populacio nagyobb resze szamara az orthogonalis es kornyezetfuggetlen uese case-ek a kedvezobbek. magyaran - ugyanaz a muvelet csinalja ugyan azt, fuggetlenul a forrastol es a celtol - ha ez lehetseges.

#505 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:55

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:30

A felhasználói kézikönyvben le van írva, amit kapsz a gépedhez, meg van neki vmi 20-40 (?) oldalas, képekkel gazdagon illusztrált kivonata is, amit szintén megkapsz és azt átlapozva, minden alapvető trükköt megtanulsz, ami nem teljesen magától értetődő. kb 10 perc még gizike számára is, aki vidékről jött ;)
Persze hackintoshnál tudni kell használni az apple.com-on a supportot, vagy a guglit.

egyelore _meg_ nincs macem, de szeretnem probalgatni, igazabol 2 napja megy folyamatosan semmi bajom nincs vele... :) de ha lenne se ebbol vonnam le a kovetkezteteseket ..
macbook air 2014

#506 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 18:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 17:51

khmm.. persze mert megszoktad, meg megis tudod magyarazni. ellenben a human vizsgalatok meg azt mutatttak hogy a populacio nagyobb resze szamara az orthogonalis es kornyezetfuggetlen uese case-ek a kedvezobbek. magyaran - ugyanaz a muvelet csinalja ugyan azt, fuggetlenul a forrastol es a celtol - ha ez lehetseges.

Persze, hogy megszoktam, kiskorom óta ezt használom, DE téged nem idegesítene, hogy ha cd-ről egy fájlt a desktopra húzva error üzenetet kapnál, mert nem áthelyezhető? Vagy ha hálózati meghajtóról rendszeresen letörölnél egy rendszeresen használt doksit, amikor saját másolatot akarnál csinálni? Esetleg, ha a fotóidat rendezgetve a gépeden állandóan duplikálnál egy csomó képet, mert nem move a default.. ezer példa van, sztem ez a jobb megoldás, persze lehet vele vitatkozni, de több mint húsz éve nem változtattak ezen.. szerintem nem véletlen ;)
Hozzáteszem az command-c/v mindenhol ugyan úgy működik, tehát van egységes megoldás a plebsnek, aki nem képes felfogni egy ilyen alapvető funkcióját a rendszerének.
I don't believe it.
-- DNA

#507 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:49

Idézet: wired

According to a Global Equities analyst, Apple sold 200,000 iPhones on launch, which if we average the price between the 4GB and the 8GB models, comes to a tidy $110 million, double the $47.2 million box office of Pixar's Ratatouille over the same weekend. Granted, the iPhone costs a little more than a movie ticket, but if the figures are accurate (Apple has yet to release official numbers) it's a box-office smash for Apple.

(forras

http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido

#508 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:23

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:47

Eloszor nekem is furcsa volt de mara teljesen megszoktam, lehet megis van benne valami logika :)

#509 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:52

[quote name='H.Andras' date='2007. júl. 2., hétfő - 20:22'] [url="http://blog.wired.com/gadgets/2007/07/apples-opening-.html"](forras[/url] [/QUOTE]
[url="http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/opening-weekend-iphone-numbers-500000-sold-mostly-surprise-8gb-models-274124.php"]http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php[/url]

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido [/quote]
Az egy dolog hogy nőtt de a legtöbb AT&T-s üzletben kifogyott sőt, nagyon sok AppleStore-ban is. Egyszerüen hihetetlen mekkora BOOM-ot tudtak generálni egy termékkel. :) Véleményem szerint sokkal nagyobbat fog pár éven belül szólni az iPhone mint tette azt valaha az iPod. Kövezzetek meg, de minden tökéletlensége ellenére megint mérföldkőnek számito terméket tett le az asztalra az Apple. Nekem is kell :D

#510 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 20:34

[quote name='Xero' date='2007. júl. 2., hétfő - 20:52'] [url="http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/opening-weekend-iphone-numbers-500000-sold-mostly-surprise-8gb-models-274124.php"]http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php[/url]

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido [/QUOTE]
Az egy dolog hogy nőtt de a legtöbb AT&T-s üzletben kifogyott sőt, nagyon sok AppleStore-ban is. Egyszerüen hihetetlen mekkora BOOM-ot tudtak generálni egy termékkel. :) Véleményem szerint sokkal nagyobbat fog pár éven belül szólni az iPhone mint tette azt valaha az iPod. Kövezzetek meg, de minden tökéletlensége ellenére megint mérföldkőnek számito terméket tett le az asztalra az Apple. Nekem is kell :D [/quote]
Jó majd kiröhöglek ha meglesz.  :Đ
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#511 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 21:04

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 20:23

Eloszor nekem is furcsa volt de mara teljesen megszoktam, lehet megis van benne valami logika :)

na akkor csak nem voltam annyira "n00b" :) ( btw: kihuztam a deskre a system prefet, aztan nem tetszett hogy ott van, rahuztam dockra, megjelent, a desken levot meg letoroltem ( :omg: ) de az install discrol sikerult vissza nyerni :) ) 
macbook air 2014

#512 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 21:16

https://hup.hu/node/41744
macbook air 2014

#513 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 22:09

Idézet: evone - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 20:04

na akkor csak nem voltam annyira "n00b" :) ( btw: kihuztam a deskre a system prefet, aztan nem tetszett hogy ott van, rahuztam dockra, megjelent, a desken levot meg letoroltem ( :omg: ) de az install discrol sikerult vissza nyerni :) ) 

Majd rájössz, hogy az OSX -nek is pont ugyanannyi hibája és hülyesége van, mint a gyakran szidott Windows -nak, csak mások... :)

#514 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 22:31

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 23:09

Majd rájössz, hogy az OSX -nek is pont ugyanannyi hibája és hülyesége van, mint a gyakran szidott Windows -nak, csak mások... :)

Nana  :help:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#515 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 22:32

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 23:09

nyilvan... :) nem vagyok fanatikus vagy elvakult
macbook air 2014

#516 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 23:13

Idézet: kAy - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 11:44

egy egységsugarú userekre tervezett, egygombos egérrel szállított gép (ne lehessen rosszat nyomni) esetén miért is kell figyelni a lelkivilágra? vagy ha tényleg kell, miben jobb is ez által (stabilitást tekintve) mint egy mezei xp? :)

Azt az 1 gombos egeret el kene mar felejteni, tekintve hogy ugy 2 eve mar 4 gombos... :p

#517 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 23:41

[quote name='Xero' date='2007. júl. 2., hétfő - 20:52'] [url="http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/opening-weekend-iphone-numbers-500000-sold-mostly-surprise-8gb-models-274124.php"]http://gizmodo.com/gadgets/analyst-antics/...dels-274124.php[/url]

Piper Jaffray ennyit szamolt, es ok nem nagyon szoktak tevedni. Apple storeban 2-4 hetre nott a szallitasi ido [/QUOTE]
Az egy dolog hogy nőtt de a legtöbb AT&T-s üzletben kifogyott sőt, nagyon sok AppleStore-ban is. Egyszerüen hihetetlen mekkora BOOM-ot tudtak generálni egy termékkel. :) Véleményem szerint sokkal nagyobbat fog pár éven belül szólni az iPhone mint tette azt valaha az iPod. Kövezzetek meg, de minden tökéletlensége ellenére megint mérföldkőnek számito terméket tett le az asztalra az Apple. Nekem is kell :D [/quote]
ócsóbb 1 százassal mint az eldzsi, könnyebben kezelhető és wifit is tud.

#518 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 23:44

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 13:42

Mi ugyan nem, de mas sem. En is most olvastam eloszor ezt a cikket. Indexben siman szuletik egy ilyen cikk, mert epp ket cikkiro azon vitatkozott, egy hete, hogy dragabb vagy nem dragabb :)

Az azert kicsit fura, hogy egy - szerintem - erosen tularazott clevo-val hasonlitottak ossze a dvd-iro nelkuli macbook-ot. Dvd-iroval kapasbol 50 rugoval lett volna dragabb a macbook, 330k-nal meg kozel 1 kiloval lehetett volna olcsobban hasonlo kiepitesu gepet talalni ...

Szerkesztette: ANTIpc 2007. 07. 02. 23:49 -kor

#519 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 23:46

Idézet: ANTIpc - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 23:44

Az azert kicsit fura, hogy egy - szerintem - erosen tularazott clevo-val hasonlitottak ossze a dvd-iro nelkuli macbook-ot. Dvd-iroval kapasbol 50 rugoval lett volna dragabb a macbook, 330k-nal meg kozel 1 kiloval lehetett volna olcsobban hasonlo kiepitesu gepet talalni...

Jaa, meg a dvd írósban erősebb a cpu, meg nagyobb a hdd..

+ilife06, meg az oprendszere mindenben összevissza pofozza a szerencsétlen vindózt, ami a clevon döcörög.. ja de ez izé, itt ilyet nem divat írni..
:offtopic:

Szerkesztette: hybris 2007. 07. 02. 23:50 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#520 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 00:05

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 22:46

Jaa, meg a dvd írósban erősebb a cpu, meg nagyobb a hdd..

+ilife06, meg az oprendszere mindenben összevissza pofozza a szerencsétlen vindózt, ami a clevon döcörög.. ja de ez izé, itt ilyet nem divat írni..
:offtopic:

Az addig rendben van, de szerintem az jelen esetben edeskeves...foleg a magyar igenyeket figyelembeveve. Mondjuk ezzel a 2 geppel osszehasonlitva mar nem lett volna olyan szep az a cikk :)  (tudom, tobb szempontbol gyengebbek ezek a gepek, a masodiknak meg nagyobb a kijelzoje, megis az ar/teljesitmeny itt ugy erzem sokkal jobban megvan)
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo.../amilopro_v3205
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspir...ire-5612-znwlmi

:offtopic: Engem nem kell gyozkodni az os x-rol, ~5 eve azt hasznalom ;)
Csak nem szeressem mikor valaki nagyon objektiv cikket akar irni, aztan valahogy megsem akar osszejonni...

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.