Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:51
Megtaláltam az ÁSZF-ben azt, hogy amennyiben a bejelentett hibát 72 órán belül nem javítják ki, kötbért kell fizetniük. Ebben a hónapban én már nem fizetek internetet, mert a kötbér már magasabb, mint a havidíjam.
Az egy upc-egy gateway-t már kellően részletezték az előbb, ebben az ügyben sajnos nem tudom megcáfolni az előttem szólót
Az ászf-ben meg van még pragrafus, a 28. oldalon a 14.1 második bekezdését, és a 14.2 utolsó bekezdését.
Szóval, még ne költsd másra a chello havi díját
Inenn esszé:
Ettől függetlenül érdekes elvi kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő egy szolgáltatóval, ha részleges szolgáltatási bajai vannak, amit hosszabb időn keresztü sem tud (netán nem akarna) megoldani. Ezen lehetne gondolkodni persze. Mindazonáltal, szerintem most figyelembe kell venni, hogy megállás nélkül megy a rendszer átépítése, úgy, hogy abból mi egyelőr csak egy kis IW-es routing problémát látunk (ugyanott a csucs.hu is elakad a jelek szerint, meg akkor valszleg ami az onnan hirdetettt útvonalak közelében vagy azon át érhető el).
A 90-10-es szabály alapján (a munka 90%-a megvan az idő 10% alatt, a fennmaradó 10% viszont elviszi az idő 90%-át) szerintem most nem fognak plusz erőforrásokat bedobni, bár nem tudom, hogy milyen látogatottságú hely az itmedia.sk, ugyanakkor valószínűtlennek tartom, hogy az általános bővítési rohamból ennek javára átcsoportosítanáának erőket. Szerintem a többi, bővítéseket nagyon váró ügyfél sem szeretné.
De:
Idézet
Tisztelt Látogató!
Jelenleg a Csúcs.hu Kft-nél teljes körű átszervezés van folyamatban, ezért előfordulnak fennakadások a rendszer működtetésében.
Ezért előre is elnézésüket kérjük.
Sajnos - rajtunk kívül eső okok miatt - a Chello/UPC hálózatán keresztül jelenleg nem lehet elérni szolgáltatásainkat.
Ha Ön is tapasztalta ezt a problémát, kérjük, jelentse be nekik az 1221-es telefonszámon.
Azért azon is el lehetne gondolkozni,hogy ha egy teljeskörű, 7x24-órás hostolási szolgáltatónak akármiért baja (lehet) van az ő egyetlen (!) uplink szolgáltatójával, akkor miért nincs
neki backup vonala? Netán azért, mert így olcsóbb? Esetleg, ha ő több irányból is elérhetőnek hirdetné magát, akkor az elérhetetlenségek miatt a BGP egy idő után át tudna állni kizárólag a másik útvonal hírdetésére, közben lehetne hibát keresni, akárhol is van a UPC és a csucs.hu között a kutya elásva.