HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 16:52

Idézet: bean - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:52

Nem mondod. És akkor mi van? Én úgy tudtam hogy a BGP AS-ek szerint routeol és a UPC Magyarországnak van egy jópár AS-je (AS8192 - AS9215 biztos nekik van kiutalva, aztán lehet hogy később kértek még egy párat vagy lehet hogy nem használják mind az 1024-et, tök mindegy) aztán ha valamelyiket nem jól routeolják kint, és abba esel bele, akkor az UPC körberöhögi a kötbérigényedet (és a fantasztikus hozzáértésed meg a nagy hangod is).

Most en kerek elnezest, de a BIX-en az AS6830 -on van a UPC, es emogott nincs masik AS hirdetve csak egy rakas prefix, szoval en nem ertem mit mondasz, de biztos en vagyok a lama :) Es egy ceg alltalaban nem ker sok AS-t, sot leginkabb csak egyet, esetleg ha sok a prefixe, akkor kerhet, es lehet trukkozni vele. Az AS8192 - AS9215 az csak egy AS blokk a Ripe-nal, amibol EGYENKENT oszt AS-t ha kersz :)

Egy ISP-nek egy vagy tobb kilepesi pontja van, kerdes hogy hol es hova :) Inkabb ugy kene mondani, hogy egy cegnek tobb peering partnere van, es valoszinuleg a UPC itt kevert meg valamit, es bizonyos partnerektol nem, vagy rosszul fogadja el a hirdeteseket, ezert latja pl az Interware-t kulfoldi iranybol Becsen keresztul meg midnig, pedig Budapesten keresztul picit hamarabb ottlenne a szeren :)

Es a BGP nem AS szerint route-ol, hanem az AS-ek hossza es meg par parameter szerint meghatarozza a legrovidebb utvonalat a celhalozat fele. Legalabbis probalja :)

De telleg en kerek elnezest, nem akartam senki idejet rabolni hosszura sikeredett hozzaszolasom olvasasaval :)

Szerkesztette: Laca 2007. 03. 05. 16:54 -kor

#2142 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:19

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:51

Megtaláltam az ÁSZF-ben azt, hogy amennyiben a bejelentett hibát 72 órán belül nem javítják ki, kötbért kell fizetniük. Ebben a hónapban én már nem fizetek internetet, mert a kötbér már magasabb, mint a havidíjam.

Az egy upc-egy gateway-t már kellően részletezték az előbb, ebben az ügyben sajnos nem tudom megcáfolni az előttem szólót :)

Az ászf-ben meg van még pragrafus, a 28. oldalon a 14.1 második bekezdését, és a 14.2 utolsó bekezdését.
Szóval, még ne költsd másra a chello havi díját :)

Inenn esszé:

Ettől függetlenül érdekes elvi kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő egy szolgáltatóval, ha részleges szolgáltatási bajai vannak, amit hosszabb időn keresztü sem tud (netán nem akarna) megoldani. Ezen lehetne gondolkodni persze. Mindazonáltal, szerintem most figyelembe kell venni, hogy megállás nélkül megy a rendszer átépítése, úgy, hogy abból mi egyelőr csak egy kis IW-es routing problémát látunk (ugyanott a csucs.hu is elakad a jelek szerint, meg akkor valszleg ami az onnan  hirdetettt útvonalak közelében vagy azon át érhető el).
A 90-10-es szabály alapján (a munka 90%-a megvan az idő 10% alatt, a fennmaradó 10% viszont elviszi az idő 90%-át) szerintem most nem fognak plusz erőforrásokat bedobni, bár nem tudom, hogy milyen látogatottságú hely az itmedia.sk, ugyanakkor valószínűtlennek tartom, hogy az általános bővítési rohamból ennek javára átcsoportosítanáának erőket. Szerintem a többi, bővítéseket nagyon váró ügyfél sem szeretné.

De:

Idézet

Tisztelt Látogató!

Jelenleg a Csúcs.hu Kft-nél teljes körű átszervezés van folyamatban, ezért előfordulnak fennakadások a rendszer működtetésében.
Ezért előre is elnézésüket kérjük.

Sajnos - rajtunk kívül eső okok miatt - a Chello/UPC hálózatán keresztül jelenleg nem lehet elérni szolgáltatásainkat.
Ha Ön is tapasztalta ezt a problémát, kérjük, jelentse be nekik az 1221-es telefonszámon.

Azért azon is el lehetne gondolkozni,hogy ha egy teljeskörű, 7x24-órás hostolási szolgáltatónak akármiért baja (lehet) van az ő egyetlen (!) uplink szolgáltatójával, akkor miért nincs neki backup vonala? Netán azért, mert így olcsóbb? Esetleg, ha ő több irányból is elérhetőnek hirdetné magát, akkor az elérhetetlenségek miatt a BGP egy idő után át tudna állni kizárólag a másik útvonal hírdetésére, közben lehetne hibát keresni, akárhol is van a UPC és a csucs.hu között a kutya elásva.

#2143 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:26

Idézet: llamada - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 16:19

Mindazonáltal, szerintem most figyelembe kell venni, hogy megállás nélkül megy a rendszer átépítése, úgy, hogy abból mi egyelőr csak egy kis IW-es routing problémát látunk (ugyanott a csucs.hu is elakad a jelek szerint, meg akkor valszleg ami az onnan  hirdetettt útvonalak közelében vagy azon át érhető el).

A Csucs.hu az Interware mogott van, az Interware hirdeti a cimeit. Az Interware mogott levo halozatok fele kulfoldrol erheto el (www.index.hu) masik fele belfoldrol (www.interware.hu), de az Interware halozatabol MINDEN UPC-s veghalozat a BIX-en keresztul tovabbitodik a UPC fele, tehat az Interware _JOL_ latja a UPC halozatat. A dolog olyan, mintha a UPC az IW bizonyos halozatait NEM fogadna el a BIX felol (vagy jobban sulyozna a kulfoldi iranyt), ezert a masik, kulfoldi ut mint alternativat hasznalva eri el a fel Interware-es halozatot.

Persze lehet a halozatatepites miatt, de orulnek neki, ha lassan foglalkoznanak a problemaval!
Ezugyben mar irtam a UPC halozatos rendszergazdainak, valasz persze semmi.

Szerkesztette: Laca 2007. 03. 05. 17:32 -kor

#2144 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:40

Idézet: Laca - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 17:26

A Csucs.hu az Interware mogott van, az Interware hirdeti a cimeit. Az Interware mogott levo halozatok fele kulfoldrol erheto el (www.index.hu) masik fele belfoldrol (www.interware.hu), de az Interware halozatabol MINDEN UPC-s veghalozat a BIX-en keresztul tovabbitodik a UPC fele, tehat az Interware _JOL_ latja a UPC halozatat. A dolog olyan, mintha a UPC az IW bizonyos halozatait NEM fogadna el a BIX felol (vagy jobban sulyozna a kulfoldi iranyt), ezert a masik, kulfoldi ut mint alternativat hasznalva eri el a fel Interware-es halozatot.

Persze lehet a halozatatepites miatt, de orulnek neki, ha lassan foglalkoznanak a problemaval!
Ezugyben mar irtam a UPC halozatos rendszergazdainak, valasz persze semmi.

Es mi van ha ez a kulfold fele sulyozas szandekos, mondjuk mert a BIX fele meno linkek tulterheltek, ezert az aorta fele tehermentesitenek?

Azt viszont meg mindig nem ertem, hogy mi magyarazza, hogy egyeseknel elerheto az itmedia, masoknal meg nem.
A torrent dolog szinten ugyan ilyen rejtely, mert ha mar szandekosan korlatoznak akkor miert nem mindenkinel, ha meg nem szandekos akkor meg mi okozhatna...

#2145 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:50

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 15:26

Csakhogy megnyugodjanak a kedélyek:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

szerk.: Jah és bocs a képért, de a lényeg látszik..

Ezt a képet komolyan gondoltad? Sehol semmi infó a sebességen kívűl.
:)))

UPC-sektől és Monortelesektől nekem is megvan a fullspeed, de ha letiltom őket, akkor örülhetek a 30K-nak többszáz seeder esetén is...
:smoker:
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2146 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:53

Idézet: repattila - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 16:40

Es mi van ha ez a kulfold fele sulyozas szandekos, mondjuk mert a BIX fele meno linkek tulterheltek, ezert az aorta fele tehermentesitenek?

Igen, ez lehetne egyfajta erv, de azert nem tul logikus, mert az IW-nek kifele (BiX fele) van nagy forgalma, ami a UPC-nek befele-t jelent, es a BIX-en a UPC 4 illetve 2 G-re van kihajtva a 10-10G-bol, szoval ott nem eri meg tehermentesiteni, foleg, hogy a kimeno iranyuk (BIX fele) meg kevesebb, tehat ok maguk fele toltenek sokat, ha az IW-t atterelik kulfoldre, attol csak a BIX fele meno forgalom lesz kevesebb...  Persze lehet valami belso tehermentesites, de csak a kimeno iranyon nem tunik esszerunek, persze ehhez ismerni kene a UPC belso felepiteset, ott meg meg nem tartunk :D Bar Domber elokerulhetne mostmar :)

Az is lehet, hogy valahol valami egyszeruen beragadt a UPC-nel es a BGP -nel kellene egy jo nagy clear es bealna helyesen...

#2147 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:15

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 15:11

Nem a UPC, mert nálam minden rendben.

Íme!
A progi fordítása hibás, amit is FEL sebességnek ír az igazából a letöltési sebesség (más kérdés, hogy felfelé is ugyanez a helyzet).

Kép
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2148 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:46

Megnéztem a peereket én is. Chellotól jön tényleg rendesen, a többi mégha 100mbites is csak pár kb/s-mal.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2149 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:47

nem mintha rajtam s a Kedvesemen kívül bárkit is érdekelne, de hazajöttem és van net =) reméltem, hogy valaki csak ki tudja hívni őket hamarabb, amikor én becsülettel dolgozom a nettel rendelkező munkahelyemen =)
ujjééééé. rápillantok, aztán majd meglátjuk, mikor emelkedik. most szépen adja a szokásosat, amivel én speciel teljesen boldog vagyok.

#2150 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:40

Annyira qrva jo, hogy a torrent lassitas mellett ujra szakadozik a dc. Nyilvan nem magatol... Jo lenne, ha vagy mondananak errol valamit es mondanak azt, hogy ne hasznaljak semmi p2p szoftvert vagy megcsinalnak es hagynak hogy hasznaljam azt, amiert fizetek. Tnx!

#2151 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:51

Mosta  pingek is megint kibeb@szottul magasak, tetű az egész net. Amúgy akinek jól megy a torrent az folyamatosan nyomja, vagy csak néha néha elindítja és akkor jó? Csak mert lehet hogy azokat szűrik ki ugye, akik folyamatosan p2p-t forgalmaznak :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2152 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:04

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:51

Mosta  pingek is megint kibeb@szottul magasak, tetű az egész net. Amúgy akinek jól megy a torrent az folyamatosan nyomja, vagy csak néha néha elindítja és akkor jó? Csak mert lehet hogy azokat szűrik ki ugye, akik folyamatosan p2p-t forgalmaznak :)

Nekem (Budapest, IX. kerület) kb egy hétig volt rossz a p2p, múlt szerdán javult meg (közvetlenül az emelés után, az első nagy szakadást követően). Azóta jó, de természetesen nem töltök folyamatosan.

És mondom, nekem azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy nincs p2p korlátozási törekvés, ha az emelési időszak után is rossz marad, jelezzem és kivizsgálják.

Szerintem próbáld meg te is felhívni őket, lássuk mit mondanak.

#2153 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:06

Idézet: KisJoe - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:40

Annyira qrva jo, hogy a torrent lassitas mellett ujra szakadozik a dc. Nyilvan nem magatol... Jo lenne, ha vagy mondananak errol valamit es mondanak azt, hogy ne hasznaljak semmi p2p szoftvert vagy megcsinalnak es hagynak hogy hasznaljam azt, amiert fizetek. Tnx!

használjátok az uTorrentet (mikrotorrent).
Ez tud olyat, hogy titkositja az adat átvitelt, igy nem torrentként látszik, hanem ismeretlenként.
Igy valószinüleg maxon fog müködni.  :think:

Beállítások / Bittorrent / Protokoll titkosítás (alul) -> engedve és a bejövőnél is pipa
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#2154 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:16

Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 20:06

Ez tud olyat, hogy titkositja az adat átvitelt, igy nem torrentként látszik, hanem ismeretlenként.

Beállítások / Bittorrent / Protokoll titkosítás (alul) -> engedve és a bejövőnél is pipa

Ez jó 5let, bár most megint inkább a szokásos esti lassulás az ok. Speedtest is 900/500-nak mutatja.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2155 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:16

Sajnos ez sem segit, legalabbis nalam ugyan olyan lassu titkositassal is.

#2156 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:17

En gyakorlatilag unnepnapokon inditok el egy-egy torrentet itthon nem lathato sorozatert, de en is tapasztalom a korlatozast. Nem koser. :(

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2157 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:20

Ugy hasznalom es lassu mint allat.

#2158 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:21

ez most komolyan ennyire tragya kell legyen? nem hiszem el hogy egy 50es pinget nem lehetne tartani..

bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=12 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=171 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=435 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=87 ms TTL=60

193.239.149.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 12ms, maximum = 435ms, átlag = 176ms
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2159 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:27

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:51

A folyamatosan az elég durva, de nálam a gyakran kifejezés a megfelelő :)

De nálam ha sok a seeder <100, akkor jön maxon, amúgy ha csak 1 10 vagy 100mbites van scak, akkor max 70-80Kb/s-mal döcög.. Megnéztem azt is, hogy milyen peerekhez kapcsolódom és valóban chellostól jön annyival ami a csövön kifér.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2160 Felhasználó inaktív   sikoly85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:32

irtam neki mailt hogy mit akarnak ezzel a torrentel csinálni. kiváncsi leszek majd a válaszukra

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.