HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 10:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 10:14

Most azt varod, hogy a baromsagert valaki megdicserjen?

Krinyo

Rávilágítottam egy esetleges lassulási probléma forrására. Hívhatjuk baromságnak, magyar mentalitásnak, vagy a szolgáltatás használásának, tökmind1. A lényeg hogy az emberek töltenek, mert lehet. A hálózat meg nem bírja. Ha alámraknak egy ferrarit a lada után, kipróbálom mennyit megy, mit bír. De ki nem? Max nem vallja be :)

Ettől még persze lehet hogy az UPC is korlátozza a p2p-t, de ha eltelik néhány hét, az emberek letöltési szokásai vissza fognak állni egy normál szintre, és az esti ping-romlások is el fognak tűnni - szerintem.  Ezzel párhuzamosan az UPC ugye fejleszti is a hálózatot.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2262 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:24

Idézet: moq - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 10:12

Létezik az, hogy a "gyenge" területeken (ahol extreme 10 helyett pl. 6 mbit jelenleg), többféle config van?

Nem. Viszont ha csak 6 megabitet bír el a jelenlegi hálózat, azt érdemes jelenteni több helyről is, hogy lássák "odafenn", hol kell igazgatni a hálózatot. Mondjuk az is lehet, hogy a ház kábelezése van összegányolva, valahol "ereszt" az árnyékolás, zajt kap a vonal. (Ezt te nem biztos, hogy közvetlenül észreveszed, nekem is a UPC szólt anno, hogy zaj szivárog tőlem.) Ezt bentről meg tudják mérni, aztán kiküldenek egy csapatot, akik műszerrel be tudják azonosítani a hibaforrást.

#2263 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:28

Végre ma bekötötték a chello extreme csomgot + telot (Miskolc). Rendesen jön 1,3MB/s FTP-ről de torrentezés nem az igazi ugrál össze vissza a sebesség, pedig direkt olyanon teszteltem aminél volt 450 seeder. ADSL-el viszont a torrent is jött rendesen. Valamit állítani kéne hogy a torrent is jöjjön rendesen ?  :confused:

#2264 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:35

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:24

Nem. Viszont ha csak 6 megabitet bír el a jelenlegi hálózat, azt érdemes jelenteni több helyről is, hogy lássák "odafenn", hol kell igazgatni a hálózatot. Mondjuk az is lehet, hogy a ház kábelezése van összegányolva, valahol "ereszt" az árnyékolás, zajt kap a vonal. (Ezt te nem biztos, hogy közvetlenül észreveszed, nekem is a UPC szólt anno, hogy zaj szivárog tőlem.) Ezt bentről meg tudják mérni, aztán kiküldenek egy csapatot, akik műszerrel be tudják azonosítani a hibaforrást.

Igen, én is erre tippeltem, de akkor mégis hogy biztosítanák a Profos 20 megát, ha már a 10-hez is gány a háló (tök mindegy, hol)? Amúgy a ház nevében rögzíttettem a hibát, mivel az összes lakásban csak 6-ig megy fel az Extreme...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2265 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:39

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:28

Valamit állítani kéne hogy a torrent is jöjjön rendesen ?  :confused:

Igen, itt alul az oldalszámokon kéne állítanod.  :D  Legalább 10 oldal szól a torrentek megmagyarázhatatlan viselkedéséről, a UPC ármánykodásáról. Nyugi, nyilván meg lesz oldva majd ez is, ha végeztek a fejlesztéssel.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2266 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:47

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:39

Igen, itt alul az oldalszámokon kéne állítanod.  :D  Legalább 10 oldal szól a torrentek megmagyarázhatatlan viselkedéséről, a UPC ármánykodásáról. Nyugi, nyilván meg lesz oldva majd ez is, ha végeztek a fejlesztéssel.

Okés értem. Bár nekem ez a sebesség is böven jó meg ha majd javítanak rajta még jobb lesz legalább.

#2267 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:54

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 10:01

Azt a picsa, hardcore letöltő lettem. 6 nap alatt lett több 10 giga a forgalmam, és akkor még az albitársé benne sincs  :eek:  Igaz, 1 filmet se néztem még meg abból amit leszedtem, csak úgy szedtem ami megtetszett. Most betelt a vinyó, leállok, megnézem őket. No ezt csak azért írtam, mert ez is lehet oka a lassulásoknak. Most mindenki az újdonság erejével tölt ész nélkül, még az is , aki amúgy a tizedét se forgalmazta a mostaninak.

hc letoltoket nem gatolja a hdd, ott mindig van hely
egesz nap megy a dvd iras, vagy 1,5TB hdd van otthon :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2268 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:20

Idézet: moq - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:35

Igen, én is erre tippeltem, de akkor mégis hogy biztosítanák a Profos 20 megát, ha már a 10-hez is gány a háló (tök mindegy, hol)?

Az ügyfélszolga nem biztos, hogy műszaki kérdésekben is kompetens, de az biztos jól mutat a napi logban, hogy valakit, aki hibát akart bejelenteni, rábeszélt Professionalra :)

#2269 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:22

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 12:20

Az ügyfélszolga nem biztos, hogy műszaki kérdésekben is kompetens, de az biztos jól mutat a napi logban, hogy valakit, aki hibát akart bejelenteni, rábeszélt Professionalra :)

Nem beszélt rá :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2270 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:24

Idézet: moq - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 12:22

Nem beszélt rá :)

Téged éppen nem. :Đ De ki tudja, mi a helyzet a következővel :Đ

#2271 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:46

Torrentnél az a nagy gáz, hogy ha nem külföldről akarsz tölteni, hanem belföldről ÉS nincs chello-s seeder, akkor nem fogod elérni az 50K-t sem. Tök 8, hogy 10 vagy 300 ADSL-es (vagy egyéb) seeder-hez kapcsolódsz, mert limitálva van a sebesség. És aki azt mondja, hogy nincs, az hazudik.

Chello-s irányból (hálón belül) nincs limitálva, de csomó torrent van, amit nem, vagy csak kevés chello-s seedel. És ott bizony a letöltési sebesség a béka segge alatt lesz. Remélem átmeneti...

#2272 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:59

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:54

hc letoltoket nem gatolja a hdd, ott mindig van hely
egesz nap megy a dvd iras, vagy 1,5TB hdd van otthon :D

Vagy is-is :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2273 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:05

Ezen a héten első alkalom, hogy napközbe a torrent: 100-300kB/s -on megy. :up:
Alakul :)
Linux For Human Beings

#2274 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:06

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 13:59

Vagy is-is :D

Nálam csak 600+ GB van (de ez szinte mind tele van, a legtöbb eredeti CD-kről grebbelt zenékkel), de ismerek olyat, akinél 850, vagy több, és még csak most rendel chello prof-ot :D

#2275 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:07

Inkább arról van szó, hogy ahol még nincs felfejlesztve a hálózat ott priorizál a hálózat. Nálam például jó a P2P, de van akinél nem. Nálam rosszak a pingek, de van akinél nem. Egyet megkéne érteni, nem egy gerincen éri el mindenki a központot, nem egy node-on keresztül, tehát ez terület specifikus inkább. Várjuk ki a hálózatfejlesztés befejezésére bejelentett időpontokat, utána pedig lehet verni az asztalt.

#2276 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:09

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 12:46

Torrentnél az a nagy gáz, hogy ha nem külföldről akarsz tölteni, hanem belföldről ÉS nincs chello-s seeder, akkor nem fogod elérni az 50K-t sem. Tök 8, hogy 10 vagy 300 ADSL-es (vagy egyéb) seeder-hez kapcsolódsz, mert limitálva van a sebesség. És aki azt mondja, hogy nincs, az hazudik.

Chello-s irányból (hálón belül) nincs limitálva, de csomó torrent van, amit nem, vagy csak kevés chello-s seedel. És ott bizony a letöltési sebesség a béka segge alatt lesz. Remélem átmeneti...

Igaz, viszont ha megnézed itthon a legjobb ADSL-nek sem éri el az 512kbitet a feltöltési sebessége. (az ADSL2+ost nemtudom mennyi) Olyan 400kbit körül van nekik a max, és ez azoknak akiknek bírja a vonala. A többinek jó ha 256kbit van. Most ezt még korlátozza a 80%-ára, hogy tudjon mellette böngészni, seedel 6 torrentet és máris ott van, hogy 1-2k-val jön tőle az anyag :( Viszont aki gyors szerverről seedel attól is ennyivel jön, ez a gáz :(
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2277 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:12

Idézet: Zozo® - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 13:05

Ezen a héten első alkalom, hogy napközbe a torrent: 100-300kB/s -on megy. :up:
Alakul :)

Elég ha napi 2-3 órát megy maxon, már azzal is meg lehet enni a 250Gigás limitet. Az UPC csak a mi érdekünkben korlátoz, nehogy túllépjük a határt :)

#2278 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:14

Idézet: localnet - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:07

Inkább arról van szó, hogy ahol még nincs felfejlesztve a hálózat ott priorizál a hálózat. Nálam például jó a P2P, de van akinél nem. Nálam rosszak a pingek, de van akinél nem. Egyet megkéne érteni, nem egy gerincen éri el mindenki a központot, nem egy node-on keresztül, tehát ez terület specifikus inkább. Várjuk ki a hálózatfejlesztés befejezésére bejelentett időpontokat, utána pedig lehet verni az asztalt.

Nekem eddig ez a magyarázat tetszik a leginkább

#2279 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:50

Idézet: Parker - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 13:14

Sztem a tobbsegnek is, csak nehogy a vegen ugy maradjanak a prioritasok :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2280 Felhasználó inaktív   FLeK0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:08

Idézet: Parker - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:14

Nekem nem tetszik kifejezetten, hogy ~másfél hónapig olyan netem lesz mint 4 éve volt, drágábban. Persze közben a kedves felsőzsolcai, az ongai, szikszói és pétfürdői előfizetők újjal mutogatva röhöghetnek majd rajtam/rajtunk hetekig mert náluk a világ végén előbb lesz jó mint bp belvárosában.
:down:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.