HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 20:42

Idézet: spidey - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 20:36

Már bocs, de nekem a chello classic 2000-ben (akkor a leggyorsabb csomag) 512 kb/s volt. Most én vagyok a hülye, vagy?  :)

Más: Hurrá a forgalomkorlát-lanságért. Csak rájöttek, hogy így nem maradnak versenyben... 
Ez a 10 Mbit nagyon jól hangzik. Valaki belsős esetleg nem tudja, hogy itt Miskolcon ez mikor várható?

elmeletileg a modositas klassziknal/plusznal marcius elsejen lep eletbe, aszf-ben olvastam

#322 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 20:51

Idézet: spidey - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 20:36

Már bocs, de nekem a chello classic 2000-ben (akkor a leggyorsabb csomag) 512 kb/s volt. Most én vagyok a hülye, vagy?  :)

Más: Hurrá a forgalomkorlát-lanságért. Csak rájöttek, hogy így nem maradnak versenyben... 
Ez a 10 Mbit nagyon jól hangzik. Valaki belsős esetleg nem tudja, hogy itt Miskolcon ez mikor várható?

Mindenhol egyszerre, annyi eltolassal, hogy classic, plus marc 1. -tol, mig light, standard aprilis 1. tol lesz megemelve. Az ezzel kapcsolatos fejlesztesek viszont junius 30. -ig tartanak, szoval varhatoan akkorra lesz 100% -os mindenhol.

(Mindez a marc 1. -tol ervenyes aszf alapjan.)

Ui.: Mi 2003 nyaran kottettuk es akkor is meg 512 es volt a classic.

Szerkesztette: repattila 2007. 02. 10. 20:53 -kor

#323 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:25

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 18:19

Én öreg Chellos vagyok. Az első napokban (2000-ben járunk) 2.5Mbittel töltöttem. Aztán elmúlt.

mivel az itteni zsenipalánták rinyálni tudnak, de magyarul már nem, ezért kibontom "amikor én chellót kötöttem, akkor a sávszélességkorlátozást sem figyelték olyan szigorúan. Bár nem volt ilyen gyors a csomag elméletileg, én mégis tudtam 2.5 mbittel tölteni. Ez későbbiekben megváltozott". Ámen, testvér. Én is töltöttem fel-le 280Kbyte/s a wifimen amikor ilyen sebessége meg senkinek nem volt, havi tíz pénzért. Aztán elmúlt.

#324 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:31

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 20:15

Ez a lista nagyon érdekes. Bár számomra felfoghatatlan.
Van egy bejelentett ÁSzF, annak van birálási lehetősége, a panasz beadási határidő lejárt, de más még nem.

Hacsak meg nem nézték a UPC Dolgozónet partnerek között, hogy melyik cég vállalt (és teljesít is) dolgozói Dolgozónethez céges (plusz) befizetést, és ők emelkednek, a többiek maradnak mediumban. Erről van szó már egy jó ideje.

#325 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:43

Kóka megvétózta az orwelli törvényt

#326 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:58

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 21:43

Azt kéne elásni, aki egyáltalán kitalálta...  :(  :burr:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#327 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 22:51

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 20:25

mivel az itteni zsenipalánták rinyálni tudnak, de magyarul már nem, ezért kibontom "amikor én chellót kötöttem, akkor a sávszélességkorlátozást sem figyelték olyan szigorúan. Bár nem volt ilyen gyors a csomag elméletileg, én mégis tudtam 2.5 mbittel tölteni. Ez későbbiekben megváltozott". Ámen, testvér.

:respect:

Annó még képeket is tettem fel a 280K-s letöltési sebességemről egy másik fórumra, mert nem nagyon akarták elhinni a többiek.

#328 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 22:57

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 21:25

mivel az itteni zsenipalánták rinyálni tudnak, de magyarul már nem, ezért kibontom "amikor én chellót kötöttem, akkor a sávszélességkorlátozást sem figyelték olyan szigorúan. Bár nem volt ilyen gyors a csomag elméletileg, én mégis tudtam 2.5 mbittel tölteni. Ez későbbiekben megváltozott". Ámen, testvér. Én is töltöttem fel-le 280Kbyte/s a wifimen amikor ilyen sebessége meg senkinek nem volt, havi tíz pénzért. Aztán elmúlt.

Koszonjuk, hogy leereszkedtel kozenk eme hozzaszolasod erejeig, o mester...

Talan, ha egyertelmuen fogalmazna, mi egyszeru emberek is megertenenk mirol beszel.

#329 Felhasználó inaktív   Dorm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 23:03

Tikva:
13. ker egyes reszeiben otthoni netre tul sok megoldas tenyleg nincs. Miota itt lakok 2 havonta hivom a Fata'vot, remenykedven, hogy lesz egyszer DSL lehetoseg, de sehol semmi. Van valami wifis szolgaltato is, de mivel nem 10 meterre igy abban megint nem lehet bizni. Szoval akinek ez nem tetszik, tul sok mas eselye nincs.
Egy idoben napi X-szer szakadt meg a net, volt hogy 10 percente kellett ujrainditanom az SSH-t, UPC kedvesen kozolte hogy cserel modemet ha ugy gondolom, hiaba probaltam mar a hajam tepve elmagyarazni neki, hogy a 13. es a 14. keruletben ugyanabban a pillanatban szakadozik 1-2mp-re es csak a belfold.. 2 honap utan meguntam.. koszonom, nem kell uj modem :) Mar megszoktam, hogy idorol idore elojon ez a gond, olyankor nem tudok netezni.. es ilyenkor aztan baromira tud am idegesiteni, hogy nincs mas alternativa.
A 250G kibirhato, bar eddig enis UPC-n belulrol toltotgettem, de majd meglatjuk. :)
Csak ha valaki egyeduralkodo, atttol meg nem kell a szerencsetlen felhasznalot neha hujenek nezni, mert az attol ideges lesz.. es tudom, hogy jo dolog, hogy ha netelni akar, akkor nem tudja lemondani a szolgaltatast..

Huu 1.5 ev idegeskedes kijott belolem bocsi :) Ettol fuggetlenul 1 valamiben remenykedem: hogy ettol a nagy emelestol nem lesz megint hasznalhatatlan szerencsetlen ssh, szegeny nem tehet arrol, hogy erzekeny a vonalra...

Na olvaslak benneteket ezutan is neman, mint eddig, byebye :)

#330 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 08:04

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 12:13

Van, hogy nekem se marad pénzem a nap végére, hogy teszem azt cigit vegyek, de ez nem jogosít fel arra, hogy LOPJAK magamnak. Itt sokan pedig kézenfekvő beszerzési alternatívaként írogatnak a wareztól. Persze néha van, hogy az ember elcsábul persze, de akinek 250 Giga nem elég, az már nem épp kispályás játékos, nem hatna meg túlzottan ha a jogvédők megcibálgatnák az ilyenek bajuszkáját.

Ez egy elég nagy fogalomzavar, ugyanis a filmek letöltésében nincs semmilyen hatályos törvénybe ütköző mozzanat. Ezért fizetjük a jogdíjat az adathordozókra stb. A törvény azt mondja ki, hogy saját célra az interneten elérhető képi és hanganyagokat (nem software-t!!!) szabadon letöltheted, azonban ezen anyagokat közzé tenni a tulajdonos engedélye nélkül és áruba bocsátani tilos! A warez meg a filmletöltés nem egy és ugyanaz, próbálj már meg elvonatkoztatni a wareztől. Ezért kikérem magammal, hogy lopásnak nevezd azt a cselekedetet, ami a törvények szerint nem az! És légyszíves ne sorolj automatikusan a "250G nem elég" táborba, hiszen ilyen nyilatkozatot sem tettem sehol. Egyszerűen a sztereotíp megjegyzésekre reagéltam.

SzaboZE

#331 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 10:49

tudja valaki, hogy uj halokartyaval hol tudok macet regelni? vegul beirtam a regi mac cimet, mert egyaltalan semmilyen IP-t nem kaptam dhcp-n az ujjal.
regen feljott egy oldal, amin lehetett regelni, de most mar ip-t sem kapok a kabelmodemtol. vagy csak restart kellett volna neki? a  mac-regelo oldalt nem talalom sehol, mondjuk utoljara 2-3 eve neztem..

#332 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 10:53

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 10:49

tudja valaki, hogy uj halokartyaval hol tudok macet regelni? vegul beirtam a regi mac cimet, mert egyaltalan semmilyen IP-t nem kaptam dhcp-n az ujjal.
regen feljott egy oldal, amin lehetett regelni, de most mar ip-t sem kapok a kabelmodemtol. vagy csak restart kellett volna neki? a  mac-regelo oldalt nem talalom sehol, mondjuk utoljara 2-3 eve neztem..

modem restart után prov.chello.hu v. ip címre: 84.116.0.35

#333 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 10:55

biztos megvan már a válasz, csak nincs időm visszaolvasni, ezért megkérdem: a korlátot már eltörölték, vagy aztis csak márc. elejétől fogják? :bunny:
Köszönöm  :respect:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#334 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 10:59

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 10:53

modem restart után prov.chello.hu v. ip címre: 84.116.0.35

koszonom :)

#335 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:11

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 10:59

koszonom :)

illetve ha épp nem találja a prov.chello.hu címet, az ip-re meg nem emlékszel, akkor a www.chello.hu is oda mutat.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#336 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:36

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 10:55

biztos megvan már a válasz, csak nincs időm visszaolvasni, ezért megkérdem: a korlátot már eltörölték, vagy aztis csak márc. elejétől fogják? :bunny:

Februarban nem korlatoznak, de ez nem hivatalos...

#337 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:37

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:11

illetve ha épp nem találja a prov.chello.hu címet, az ip-re meg nem emlékszel, akkor a www.chello.hu is oda mutat.

Mar eleg regen regeltem, de akkor regeletlen mac cimmel minden internet cim a prov oldalt hozta be.

#338 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:38

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 10:55

ÁSZF szerint márc. 1-től szűnik meg a korlát, a gyakorlatban azonban februárban már nem korlátoznak (legalábbis eddig).

Szerkesztette: moq 2007. 02. 11. 11:39 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#339 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:41

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:38

ÁSZF szerint márc. 1-től szűnik meg a korlát, a gyakorlatban azonban februárban már nem korlátoznak (legalábbis eddig).

én azért nem töltenék 250gb-nál többet.

jótanács :)
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#340 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:54

Idézet: tasp - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:41

én azért nem töltenék 250gb-nál többet.

jótanács :)

:D  :D  :D

Első valódi és értelmes hozzászólás.
Leborulok nagyságod előtt.
:Đ  :Đ  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.