HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:31

Idézet: cajszi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 21:01

Mostmár nem bírom ki hogy ne szóljak :(
Én ennek a felét sem kapom mint közalkalmazott. Diplomával. Nem diplomás kolegáim 58-65 nettót visznek haza. Olyan munkát végzünk, aminek a fontosságát max akkor érzik át az emberek ha alanyai lesznek, és nem könnyű napi szinten a meló (fogyatékkal élők). És akkor jönnek azok a hozzászólások amik szerint a versenyszférában dolgozók eltartanak minket, ingyenélőket... Én úgy szeretném ha engem egyszer eltartana valaki... De úgy igazán. Én úgy érzem minden egyes forintér ugyanúgy megdolgozok mint bárki más, és ugyanúgy fizetek adót mint bárki más. A befizetett adóm majdnem elég a saját magam eltartására, fizetésére egyébként.

És hogy ne legyen teljesen off: én nem kértem az upc-től se, munkáltatómtól se hogy legyen közalkalmazotti kedvezmény. De ha már van, ki fogom használni. Azt meg majd eldöntöm ér e nekem a + sávszél annyit hogy többet fizessek, ha a kisebb csomag maradna a közalkalmazotti. De nemhogy már szarul kelljen magam érezni azért, mert én közalkalmazotti netet fizetek, csak mert másnak többe kerül ugyanez. :(

Én nagyon sajnálom azt, akit nem fizetnek meg, de nem szeretném magamat azért rosszul érezni, mert mást nem fizetnek meg. Lehet munkahelyet váltani, és többet keresni is. Amúgy meg csak arra akartam kitérni, hogy bár én használhatnám a kedvezményt, nem teszem.
Nem pedig arra, hogy az adómból kit tartanak el. Nem engem, és ez a baj. Lehet, hogy szívtelen vagyok, de úgy gondolom, hogy a teljes adórendszerünk rossz, és éppen ezért nem vagyok kíváncsi arra, hogy honnan kapják a fizetésüket a közalkalmazottak. Én személy szerint nem vagyok olyan humánus, hogy éhbérért dolgozzak valahol.

#602 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:58

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 19:51

kulfoldon mar van erre pelda, upload booster a fantazianeve. plusz penzert duplazzak a feltoltest. nyilvan ha lesz ra igeny, magyarorszagon is bevezetesre kerul :)

/ON

Jelzem lenne rá igényem. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#603 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:59

Idézet: Samott - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 20:09

En irtam az "eltartas" dolgot, de nem neveztem senkit ingyenelonek... az eltartas viszont teljesen jogos hiszen az en adombol kapjak a fizetesuket a kozszferaban dolgozok. Akik aranyaban ketszer annyian vannak mint a szomszedos Ausztriaban. Es ez utobbi a problema.

Samott

Nagyon rosszul látod a dolgot.
Mi a bérünket azért kapjuk, amiért Te is, mert dolgozunk.
ha bármilyen gondod van, ami mondjuk igazolja, hogy te egyáltalán létezel, ha valaki tanít téged, ha valaki ellátja  bajod amikor beteg vagy, stb.... szóval nagyon ok dolog van, ami szükséges. Ha panaszod van, ha igazolás kell. Én mint köztiztviselő ugyan úgy fizetem az adómat, bocs levonják. Ja és itt nincs sumák, hogy minimál, a többi meg zsebből?
Mellette nekem nem lehet még két maszek, és a többi...
off
Az elmúlt évek alatt sikerült megetettni, hogy sok a köztisztviselő, a közalkalmazott, drága, csak a pénzt viszi..
Vannak okmányaid?
mikor fog lejárni?
Miért kell sorszámot kérni, és várni x napot?
Van gyereked?
Iskolába kell járatni?
Ki fogja tanítani?
sorolhatnám még a kérdéseket, addig jó Neked, amíg nem kerülsz kapcsolatba az akadozva működő gépezettel. A létszámot folyamatosan csökkentik, de mindig a ténylegesen munkát végzők száma csökken, a vízfej az nem, sőt mindig újabb lufik születnek.
on
Egy kedvezményt nem azért találtak ki, hogy Téged bosszantsanak vele. Annak oka van, ezt hidd el.  :think:
Ezt az osztrák arányt pedig felejtsd el, nincs igazad, maszlag. Nagyon sajnálom, ha valamiról úgy alkotsz véleményt, hogy fogalmad sincs a dolgokról, semmit sem tudsz az egészről.
off
Nem az a rendőr a hibás, akin nincs azonosító jelvény, hanem az a "fónök" aki ezt így elrendelte.  :think:
on

#604 Felhasználó inaktív   cajszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:11

Mégis hozzászólok annyit: asszem az eltartáson kapjuk fel a vizet mi, meg az ingyenélésen. Eltartani azt kell aki nem tesz érte semmit. Én dolgozok ezért a félelmetes bérét.

Idézet

Lehet munkahelyet váltani, és többet keresni is

Sajnos baromságot tanultam, szociális munkát. Nem kell sehova máshova. De ha hirtelen minden ingyenélő elmenne máshova dolgozni megnézhetnék magukat az eltartók.

De azért ne érezd rosszul magad nem erről van szó. Csak ne bántsatok minket azért mert ingyen élünk. Meg nézztek néha valamibe a mi melónkat is.

És fogja le valaki a kezem ha még egyszer nem chellos témában írok lécci :D

Szerkesztette: cajszi 2007. 02. 16. 21:12 -kor

#605 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:11

Ez itt offtopic, nem gorgetem tovabb... dolgoztam mindket kozegben, tudom milyen tempo van itt es ott.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#606 Felhasználó inaktív   cajszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:13

Álltál betegágy mellett 12 órát egy héten 4*?

#607 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:13

Idézet: Samott - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 21:11

Ez itt offtopic, nem gorgetem tovabb... dolgoztam mindket kozegben, tudom milyen tempo van itt es ott.

Samott

Teljesen egyetértek Samott kolégával.

Egyébként ne segélyeket támogatásokat kedvezményeket adjanak.

Munkáért=Fizetést...
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#608 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:24

Idézet: Samott - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 21:11

Samott

Én is.
Ha nem lennék 55 mennék is vissza, pihizni.  :D  :D  :D
Te most két munkahelyet hasonlítasz össze, ami nem azonos a "versenyszféra" és a "köztisztviselő, közalkalmazott" fogalmakkal. Arról nem is beszélek, hogy Te csak egy szakterületről mondhatsz véleményt.
Teljesen feleslegesen gerjeszted off irányba ezt a kérdést.
A UPC valamikor, valamiért kitalálta ezt a kedvezményt. az évek folyamán mindig csökkent a mérték, ma pedig szinte nevetséges értéket ér el. Ennyi. Ja meg egy bambi, Neked. :D

#609 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 22:46

Idézet: cajszi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 20:01

Én ennek a felét sem kapom mint közalkalmazott. Diplomával.

Dettó.
Papesz

#610 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:21

Csak, hogy maradjunk az eredeti témánál: Nem tudja valaki, hogy miért vacakol a torrentes feltöltés? Chello Plus van nekem és az ftp feltöltés normálisan megy (120k). Viszont torrentnél egyszerüen nem megy 35k fölé a sebesség.

#611 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:50

Idézet: CzG - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 23:21

Csak, hogy maradjunk az eredeti témánál: Nem tudja valaki, hogy miért vacakol a torrentes feltöltés? Chello Plus van nekem és az ftp feltöltés normálisan megy (120k). Viszont torrentnél egyszerüen nem megy 35k fölé a sebesség.

Az eredeti téma bővítések és korlátozások nempedig bittorrent  :D

Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 16. 23:50 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#612 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:57

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 23:50

Az eredeti téma bővítések és korlátozások nempedig bittorrent  :D

Pedig szerintem itt torrentkorlátozás van, úgyhogy a téma on.  :D  :D  :D

#613 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 00:08

Inkább olvass vissza jópár oldalt és tisztába leszel a "korlátozással"..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#614 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 00:11

Idézet: cajszi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 22:11

Mégis hozzászólok annyit: asszem az eltartáson kapjuk fel a vizet mi, meg az ingyenélésen. Eltartani azt kell aki nem tesz érte semmit. Én dolgozok ezért a félelmetes bérét.

Sajnos baromságot tanultam, szociális munkát. Nem kell sehova máshova. De ha hirtelen minden ingyenélő elmenne máshova dolgozni megnézhetnék magukat az eltartók.

De azért ne érezd rosszul magad nem erről van szó. Csak ne bántsatok minket azért mert ingyen élünk. Meg nézztek néha valamibe a mi melónkat is.

És fogja le valaki a kezem ha még egyszer nem chellos témában írok lécci :D

A szociális munka tanulása nem baromság, meg lehet belőle igen jól élni. Csak nem úgy, ahogy Te teszed, hanem a versenyszférába menj el ápolónak...

Mondom LEHET munkahelyet váltani, de akarni is kell. Egy jó szakápoló... Havi 2-300-at keres nettó. Igazából a belső 8-ból, ahol van szocmunkás képzés és szociológiai eset is elegendő (nem, nem keverem a szezont a fazonnal, mielőtt ki akar valamelyik röhögni), látom, hogy merre lehet elmenni. Mellesleg pont szakmába vágtál bele, szal csak akarni és küzdeni kell. Tény, nem pihizni.. Bár a mai világban az EÜ-ben elhelyezkedni, túlórázni, stb... Az butaság ingyé'

Nem oltogatni szeretnék senkit, csak szálljatok már magatokba. Engem nem érdekel, hogy milyen kedvezményeket vesztek igénybe, vegyétek. Nem ingyenélők vagytok, dolgoztok a pénzetekért. Az, hogy a mi adónkból van ez kifizetve, nem a Ti hibátok, ez így normális. Nyugi.

Peace

Ui: Ha valaki hivatástudatból csinálja, akkor ne sírjon hogy nem keres, hanem menjen el fórumozgatás helyett dolgozni ingyen még... Kemény vagyok, mint a élet... Bocs.

#615 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 00:15

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:47

Nem látom a hozzászólásod végén a szmájlit - vagy nem is akartál ?

Én ebben nem hiszek - méghogy 1 letöltőgép leálljon a hónap közepén amikor korlátlanul nyomulhat ?
Szvsz. ilyen nincs még a mesében sem.

akkor szted a grafikonok "csalnak"? :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#616 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 00:17

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 1:15

akkor szted a grafikonok "csalnak"? :D

Nem nem, itt én csalhatok csak :)

#617 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 00:37

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 0:17

Nem nem, itt én csalhatok csak :)

Értettük Főnök. :Đ

#618 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 04:20

NSD, ugye esélytelen azon gondolkodni,hogy a Prof csomag 1mbit-es uploadját emelik majd valamikor?Jó 7k-val többet fizetünk,mint az egyel kisebb csomag, és már megint ugyanannyi az upload. Szuper ez a 20mbit, ez nem is vitás, de jó lenne ha végre az uploadhoz is hozzányúlnának. Tudom, nem rég volt duplázás, de akkor is :D

(Jobban örültem volna egy 15mbit/2 mbit-nek, de leszögezem nem vagyok telhetetlen, ne ugorjatok rám)

#619 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 10:44

:offtopic:
Megkérnék mindenkit, akinek az adójából kapom a fizetésemet, hogy húzzon bele, mert jövő hónapban két születésnap is lesz a családban!  :D  :offtopic: 
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#620 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 11:17

Idézet: cajszi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 20:01

Mostmár nem bírom ki hogy ne szóljak :(
Én ennek a felét sem kapom mint közalkalmazott. Diplomával. Nem diplomás kolegáim 58-65 nettót visznek haza. Olyan munkát végzünk, aminek a fontosságát max akkor érzik át az emberek ha alanyai lesznek, és nem könnyű napi szinten a meló (fogyatékkal élők). És akkor jönnek azok a hozzászólások amik szerint a versenyszférában dolgozók eltartanak minket, ingyenélőket... Én úgy szeretném ha engem egyszer eltartana valaki... De úgy igazán. Én úgy érzem minden egyes forintér ugyanúgy megdolgozok mint bárki más, és ugyanúgy fizetek adót mint bárki más. A befizetett adóm majdnem elég a saját magam eltartására, fizetésére egyébként.

És hogy ne legyen teljesen off: én nem kértem az upc-től se, munkáltatómtól se hogy legyen közalkalmazotti kedvezmény. De ha már van, ki fogom használni. Azt meg majd eldöntöm ér e nekem a + sávszél annyit hogy többet fizessek, ha a kisebb csomag maradna a közalkalmazotti. De nemhogy már szarul kelljen magam érezni azért, mert én közalkalmazotti netet fizetek, csak mert másnak többe kerül ugyanez. :(

Akkor most én is hozzászólok:
1. A közalk csomagnak a neve közalk, nem Állambá' finanszírozza, hanem a chello adja respect-ből.
2. Akinek bármilyen fenntartása van a fogyatékkal élők ellátása honorálhatóságát illetően, az egyszer, egy-két hónapig próbálkozzon vele, vagy látogasson el egy fogyi otthonba legalább egyszer.
3. Az sem merül ám fel senkiben, hogy miért veszi olyan kevés munkáltató a fáradtságot, hogy a dolgozóneteket rendesen, adó- és járulékmentesen a user bérköltségéből fizessék ki, és ne a már leadózott pénzekből menjen a dolgozó, és fizessen be?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.