Idézet: cajszi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 21:01
Mostmár nem bírom ki hogy ne szóljak
Én ennek a felét sem kapom mint közalkalmazott. Diplomával. Nem diplomás kolegáim 58-65 nettót visznek haza. Olyan munkát végzünk, aminek a fontosságát max akkor érzik át az emberek ha alanyai lesznek, és nem könnyű napi szinten a meló (fogyatékkal élők). És akkor jönnek azok a hozzászólások amik szerint a versenyszférában dolgozók eltartanak minket, ingyenélőket... Én úgy szeretném ha engem egyszer eltartana valaki... De úgy igazán. Én úgy érzem minden egyes forintér ugyanúgy megdolgozok mint bárki más, és ugyanúgy fizetek adót mint bárki más. A befizetett adóm majdnem elég a saját magam eltartására, fizetésére egyébként.
És hogy ne legyen teljesen off: én nem kértem az upc-től se, munkáltatómtól se hogy legyen közalkalmazotti kedvezmény. De ha már van, ki fogom használni. Azt meg majd eldöntöm ér e nekem a + sávszél annyit hogy többet fizessek, ha a kisebb csomag maradna a közalkalmazotti. De nemhogy már szarul kelljen magam érezni azért, mert én közalkalmazotti netet fizetek, csak mert másnak többe kerül ugyanez.
Én nagyon sajnálom azt, akit nem fizetnek meg, de nem szeretném magamat azért rosszul érezni, mert mást nem fizetnek meg. Lehet munkahelyet váltani, és többet keresni is. Amúgy meg csak arra akartam kitérni, hogy bár én használhatnám a kedvezményt, nem teszem.
Nem pedig arra, hogy az adómból kit tartanak el. Nem engem, és ez a baj. Lehet, hogy szívtelen vagyok, de úgy gondolom, hogy a teljes adórendszerünk rossz, és éppen ezért nem vagyok kíváncsi arra, hogy honnan kapják a fizetésüket a közalkalmazottak. Én személy szerint nem vagyok olyan humánus, hogy éhbérért dolgozzak valahol.

Súgó
A téma zárva.