HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:16

Idézet: interception - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 10:50

Sziasztok!

Remélem kapok valakitől egy kis ötletelést. A problémáma következő: 2 avit szeretnék összefűzni, de a program, amivel eddig próbáltam, azt írja, hogy "different stream number". Ez mit jelenthet?
A 2 avi különböző módon készült, de a felbontása, fps, minen ami alap tulajdonság teljesen megegyezik.
Végülis a stream number probléma érdekelne, hogy egy videoban ez mit jelent, illetve várom az ötleteket, hogy melyik az a program, ami a legalkalmasabb az avi összefűzésre (én AVI Joiner-t használtam)

Betöltöd valamilyen normális szerkesztőbe (Pinnacle Studio, Vegas, Premiere, Canopus Lets Edit, stb.) egymás mögé teszed az idősíkon és exportálod. Ennyi  :)
Persze azért nem ártana ha tudnád, hogy az az AVI valójában micsoda mert az AVI csak egy gyűjtőnév ami önmagában ezer és ezer formátum lehet (van DV AVI, MJPEG AVI, stb. stb.)
Szóval az első az, hogy tisztázni kell a formátumot mert újratömörítés nélkül csak akkor egyesíthető ha 100%-ban azonos formátumokról van szó.

#22 Felhasználó inaktív   interception 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 13:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:16

Betöltöd valamilyen normális szerkesztőbe (Pinnacle Studio, Vegas, Premiere, Canopus Lets Edit, stb.) egymás mögé teszed az idősíkon és exportálod. Ennyi  :)
Persze azért nem ártana ha tudnád, hogy az az AVI valójában micsoda mert az AVI csak egy gyűjtőnév ami önmagában ezer és ezer formátum lehet (van DV AVI, MJPEG AVI, stb. stb.)
Szóval az első az, hogy tisztázni kell a formátumot mert újratömörítés nélkül csak akkor egyesíthető ha 100%-ban azonos formátumokról van szó.

Köszönöm válaszod.
Konkrétan arról van szó, hogy veagsban 7.0 készül egy avi, amit össze akarok fűzni egy másikkal, ami úgyanúgy egyébként vegasban készült, vagy éppen mással.
Az adat, amit amatőrként látok, minden egyezik, de ez az avi joiner nem csinálja.
Mással fogok akkor próbálkozni, de a vegas 7.0 nem akarja az igazságot.
Melyik lehet egyébként az a program, ami legalább megmutatná, hogy mi a defferencia?
TY

#23 Felhasználó inaktív   gpeter 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 18. 18:41

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám és szeretnék egy kis segítséget kérni hozzá.

Van egy Matrox RTX 100 -as video editáló kártyám és egy adobe premier pro-val vágom a DV-ről behozott filmeket. Minden szépen és jól is megy a gépen, sőt, ha az RTX 100-on keresztül kilövöm a jelet akkor a TV-n is szép minden.
Azonban, ha kitömörítem a filmet MPEG-2 -be (m2v, wav), akkor a belassított jeleneteknél jónéhány helyen remeg a kép, amikor DVD-ről játszom le a TV-n. A kitömörített filmet Adobe Encore DVD-ből írom DVD-re. A film többi része szép, de a lassításnál csúnyán remeg.

Próbáltam már sok dolgot, AVI tömörítést is Upper Field first beállítással, de semmi. Egyedül akkor lesz jó a belassított kép, ha timeline-on rányomok a jelenetre egy flicker removal-t de gondolom, ennél van elegánsabb megoldás is, mert ez természetéből fakadóan kicsit elmossa a képet.

Előre is köszi a helpet, remélem már találkozott itt valaki ezzel a problémával.

#24 Felhasználó inaktív   ZIDANE_16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 21:14

Akinek megvan az ULEAD Videostudio pro 8.0 videószerkesztő és segítene pár dologban az vegyen fel msn-re légyszives! Thx! Címem: krisztian1991@vipmail.hu

#25 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 21:19

Idézet: gpeter - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 19:41

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám és szeretnék egy kis segítséget kérni hozzá.

Van egy Matrox RTX 100 -as video editáló kártyám és egy adobe premier pro-val vágom a DV-ről behozott filmeket. Minden szépen és jól is megy a gépen, sőt, ha az RTX 100-on keresztül kilövöm a jelet akkor a TV-n is szép minden.
Azonban, ha kitömörítem a filmet MPEG-2 -be (m2v, wav), akkor a belassított jeleneteknél jónéhány helyen remeg a kép, amikor DVD-ről játszom le a TV-n. A kitömörített filmet Adobe Encore DVD-ből írom DVD-re. A film többi része szép, de a lassításnál csúnyán remeg.

Próbáltam már sok dolgot, AVI tömörítést is Upper Field first beállítással, de semmi. Egyedül akkor lesz jó a belassított kép, ha timeline-on rányomok a jelenetre egy flicker removal-t de gondolom, ennél van elegánsabb megoldás is, mert ez természetéből fakadóan kicsit elmossa a képet.

Előre is köszi a helpet, remélem már találkozott itt valaki ezzel a problémával.

A remegés az interlace miatt van. Azon a részen ahol a lassítás van deinterlace-elni kell és megszűnik a remegés.

#26 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 10:48

Idézet: interception - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 13:01

Melyik lehet egyébként az a program, ami legalább megmutatná, hogy mi a defferencia?

Mondjuk a GSpot? ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#27 Felhasználó inaktív   interception 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 10:48

Mondjuk a GSpot? ;)

Azóta meg is néztem.
az egyik avi 1.0, amásik 2.0.
Próbáltam rengeteg noname progit, Premiere prot, vegas-t, de hiába. Nem tudják, nem akarják.
Annyit szívtam már vele, hogyha bárkit is érdekelne üzleti alapon a dolog, akkor vegye fel velem a kapcsolatot, és hajrá. Azonkívül, hogy felajánlás, már nagyon fontos lenne, mert lényeges különbség nélküli avikkal szívok lassan 3 hete.
Köszönöm előre is.

#28 Felhasználó inaktív   interception 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 13:47

Idézet: interception - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 19:16

Azóta meg is néztem.
az egyik avi 1.0, amásik 2.0.
Próbáltam rengeteg noname progit, Premiere prot, vegas-t, de hiába. Nem tudják, nem akarják.

A lényeg az, hogy a hogy az én gondombanavikat kellett összefűznöm, hogy dvd-vé konvertáljam.
Rájöttem (pedig nagyon kézenfekvő volt.), hogy a Nero 7 Ultra editionmegold mindent.
Rengeteg formátumot ismer, konvertáláshoz ettől jobbat nem találtam.
Premiere, Vegas semmit nem ismert fel, ez meg csak úgy olvassa be az okosságot, bár hangsúlyozom, én dvd-t készítettem az avikból.
Hi!

#29 Felhasználó inaktív   oscargood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 18:06

Sziasztok!

Nagyon régóta keresek mpg vágó programot.. amíg XP-m, volt, addig Cuttermarannal vágtam.. sajnos vistán kiakad mindig, ezerszer próbáltam már... próbáltam a tmpgenc mpeg editorját is, ott pedig az a probléma, hogy ha kijelölöm a mark out-ot, akkor rossz időt jegyez meg... pl. 40 perces film végét 6 percnek jelzi, és ha kijelöm jól, akkor pedig a rossz időpontig vágja meg... tudnátok vmi stabil és gyors mpeg vágó progit ajánlani? Nagyon fontos lenne!!!!! thx:)

#30 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 07:45

Idézet: oscargood - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 18:06

Sziasztok!

Nagyon régóta keresek mpg vágó programot.. amíg XP-m, volt, addig Cuttermarannal vágtam.. sajnos vistán kiakad mindig, ezerszer próbáltam már... próbáltam a tmpgenc mpeg editorját is, ott pedig az a probléma, hogy ha kijelölöm a mark out-ot, akkor rossz időt jegyez meg... pl. 40 perces film végét 6 percnek jelzi, és ha kijelöm jól, akkor pedig a rossz időpontig vágja meg... tudnátok vmi stabil és gyors mpeg vágó progit ajánlani? Nagyon fontos lenne!!!!! thx:)

Womble MPEG Wizard.

#31 Felhasználó inaktív   oscargood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 11:09

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 7:45

Womble MPEG Wizard.

thx:)

#32 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 12:18

Milyen programot ajánlanátok egy DVD film feliratának a szerkesztéséhez?
Letöltöttem egy filmet, de botrányos a felirat, azt szereteném kijavítani. Remélem van valami egyszerű megoldás erre.

#33 Felhasználó inaktív   T!B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 01:19

sziasztok !
teljesen új vagyok a témában de nagyon szeretnék belemélyedni.
a legfőbb oka ennek hogy egy nagyon jó játék fragmoviet akarok csinálni.
sikerült beszereznem egy eredeti adobe premiert 1.5 öt.hozzá  egy 400 oldalas könyvel.
még nem érkezett meg a napokban várom.
a következő lenne a kérdésem.
ez a program alkalmas e a főcímek, filmcímek, stáblista, látványos effektusokkal teletűzdelt ,akár 3d-s megjelenítésére és elkészítésére.
ha nem akkor mit ajánlanátok? Ezt nagyon szeretném valahogy filmszerűen megoldani ,nem pedig nerovision szintű feliratokkal.
Köszönöm a segítséget előre is. :respect:

#34 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 07:47

Idézet: T!B - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 2:19

sziasztok !
teljesen új vagyok a témában de nagyon szeretnék belemélyedni.
a legfőbb oka ennek hogy egy nagyon jó játék fragmoviet akarok csinálni.
sikerült beszereznem egy eredeti adobe premiert 1.5 öt.hozzá  egy 400 oldalas könyvel.
még nem érkezett meg a napokban várom.
a következő lenne a kérdésem.
ez a program alkalmas e a főcímek, filmcímek, stáblista, látványos effektusokkal teletűzdelt ,akár 3d-s megjelenítésére és elkészítésére.
ha nem akkor mit ajánlanátok? Ezt nagyon szeretném valahogy filmszerűen megoldani ,nem pedig nerovision szintű feliratokkal.
Köszönöm a segítséget előre is. :respect:

Látványos feliratokhoz elegendő egy jobb grafikai program (pld. Adobe Photoshop) ahol megtervezed a feliratot aztán elmented alfa kulccsal melyet a Premiere-ben vagy más NL szerkesztőben simán rá tudsz húzni a videosávra. Ha meg animált, effektezet felirat ill. grafikai elemek, effektek (pld. füst, eső, havazás, tűz, stb.) kell akkor erre a legjobb az Adobe After Effects.

#35 Felhasználó inaktív   T!B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 00:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 7:47

Látványos feliratokhoz elegendő egy jobb grafikai program (pld. Adobe Photoshop) ahol megtervezed a feliratot aztán elmented alfa kulccsal melyet a Premiere-ben vagy más NL szerkesztőben simán rá tudsz húzni a videosávra. Ha meg animált, effektezet felirat ill. grafikai elemek, effektek (pld. füst, eső, havazás, tűz, stb.) kell akkor erre a legjobb az Adobe After Effects.

nagyon köszönöm a választ remélem meg fogom tudni csinálni.
Ezekszerint akkor erre is használni tudom majd ezt a programot.
Ha jól tudom az adobe premier pro tartalmazza ezt az effektező részt ugyeí?

#36 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 06:14

Idézet: T!B - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 1:25

nagyon köszönöm a választ remélem meg fogom tudni csinálni.
Ezekszerint akkor erre is használni tudom majd ezt a programot.
Ha jól tudom az adobe premier pro tartalmazza ezt az effektező részt ugyeí?

Nem. Az Adobe After Effects egy külön program mely nem része a Premiere-nek.
A Premiere-ben van pár beépített 2D, 3D effekt az átmenetekhez (vágásnál) ill. pár filter. Feliratozásra mezei beépített lehetőség van azaz ha komolyabb, esetleg effektezett feliratokat szeretnél akkor kell külön plugin.

#37 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 16:54

Premiere-ben hogyan tudok összevonni egymás mellett lévő kockákat úgy, hogy összeadódjanak? (vagyis olyan legyen mintha hosszabb záridővel vettem volna fel, 2-3 kockát összevonva.)

#38 Felhasználó inaktív   VooDooBR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 11:45

Sziasztok!

Van egy WinFast PVR2000-es kártyám, ezzel szoktam felvenni filmeket.
Azt azután a NERO Vision-nal szoktam szerkeszteni.
A problémám az hogy néha a NERO úgy érzékeli az importált video-t hogy sok szegmensből áll, és így szerkeszthetetlen, ráadáasul az EXPORT-álásnál is elszáll.
Találkozott már valaki ezzel a problémával, ha igen mi lehet a megoldás, hogy ne szedje szegmensekre a filmet?
A TV-kártyával lehet a gond vagy a NERO-val?

A válszokat előre is köszi.

#39 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 21:52

Sziasztok
Következő problémám van

Kaptam egy csomó kis filmet szétdarabolva 10-30 megára és szeretném összeileszteni őket hogy semmi se változon csak rakja össze őket .
Próbálkoztam a Super video joinerrel de az nem az eredeti képméretbe rakta össze.
Nekem egy olyan progi kellene ami felismeri a film képméretét és ugyanolyanná rakja össze, különböző formátumok, mpg, avi, wmv.

Előre is köszi a válaszokat.
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#40 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 07:22

Idézet: Baggio - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 22:52

Sziasztok
Következő problémám van

Kaptam egy csomó kis filmet szétdarabolva 10-30 megára és szeretném összeileszteni őket hogy semmi se változon csak rakja össze őket .
Próbálkoztam a Super video joinerrel de az nem az eredeti képméretbe rakta össze.
Nekem egy olyan progi kellene ami felismeri a film képméretét és ugyanolyanná rakja össze, különböző formátumok, mpg, avi, wmv.

Előre is köszi a válaszokat.

Különböző tömörítési formátumokat összefűzni nem lehet. Először egységes formátumra kell alakítani az összes videót és csak ezután rakható egybe. Fontos, hogy a frame méret és a sebesség is egységes legyen mivel a különböző frame méret/sebesség is kizáró tényező az összefűzéskor.

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó