HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:04

Ezek a szoftver írók beledoglenének ha egy logikus és átlátható kezelőfelületet készítenének a videókonvertáló programjaikhoz. :) Kipróbáltam ezt a meguit. Megnyitottam egy fájlt. Bejön egy kép a filmből ami kilóg a képből,  meg valami script creator. Itt beállítottam a felbontást, nyomtam egy save-et. Ekkor kiírja hogy  a rendszer nem találja az elérési utat. Jó mondom ezt is sz@rul programozták. Átmásoltam a fájlt egy olyan helyre ahol meg tudta nyitni (Ahola az elérsi útban nem volt "é" mint évad). átszerkesztettem az avs-ben a helyet. Így meg tudta nyitni. Beállítottam xvidre azon belül csak a bitrate-et  állítottam át 1000-re, meg a threads.et 2-re. A hangot vorbisra a formátumot mkv-ra. Aztán nézem hogy indítom el. Az autoencode azt gondoltam nem jó mivel ott megint bitratet kellett állítani. Úgyhogy nyomtam egy enqueue-t a videóra. Lett két job a queue-ban. Azt elindítanám. Azt mondja nincs worker, ekkor mondom hogy csináljon. Ekkor elkezdett kovertálni. Csinálata jó sokáig. Gondoltam hogy hang nem lesz és nem is lett. A videó jó minőségünek látszott, de nem lehetett seekelni gondolom nincd benne indexelés vagy mi. Mondom akkor megcsinálom külön a hangot és majd az mkvmegrge-dzsel összegyógyitom. Megadom az inputot, az outputot, a formátumot meg a beállításolat. nyomok egy enqueue-t. Elíndítanám, de nem megy. Bevillan egy ablak és annyi. A status oszlopnál error van. Információt természetesen nem közöl hogy mi a kínja. Úgyhogy elsőre ennyi lett. Egy 299 megás hang nélküli videó fájl ami a méretéhez képest jó minőségű, de nem lehet benne seekelni (kmplayerrel el sem indul a lejátszás). Valyon mi(ke)t csináltam rosszul?

#202 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:33

automkv-t próbáltad? nem sokkal bonyolultabb az autogk-nál, és tud avc-t is.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#203 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:45

mzso jo az a proggi hidd el, csak nem atalagemberek keszult :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#204 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 15:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 11:33

automkv-t próbáltad? nem sokkal bonyolultabb az autogk-nál, és tud avc-t is.

Még nem.

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 11:45

mzso jo az a proggi hidd el, csak nem atalagemberek keszult :D

Biztos. Azt áruld el hogy lehet egy normális konvertálást csinálni. Aminek a végeredménye egy olyan videófájl amiben seekelni is lehet, meg még hangja is van.

#205 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 15:32

Idézet: mzso - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 15:21

Még nem.

Biztos. Azt áruld el hogy lehet egy normális konvertálást csinálni. Aminek a végeredménye egy olyan videófájl amiben seekelni is lehet, meg még hangja is van.

en ugy szoktam, hogy avideo-t azt raw h264-be teszem, ahngot meg amige jol eseik. utana a toolok kozott van az mkv multipelxer, aminek odaadod a kepet es a hangot.
de ha ez nem tetszik akkor az mkv merge gui-val is oberkodhacc.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#206 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:12

Sziasztok! Nekem csak egy kérdésem lenne. Vagyis, hogy egy film 2 darabban van és szeretném összafűzni őket. Éppen ezért egy könnyen használható és jó progit szeretném, ha mondanátok erre. Utána meg dvd-t szeretnék készíteni ebből a filmből. Ehhez is keresek valami tuti és könnyen kezelhető, egyszerű programot, amivel nem csúszik el a hang se. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! És még annyi, hogy annyira nem vágom ám az ilyen dolgokat, úgyhogy valami egyszeű progran kellene. Köszi!

#207 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:19

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:12

Sziasztok! Nekem csak egy kérdésem lenne. Vagyis, hogy egy film 2 darabban van és szeretném összafűzni őket. Éppen ezért egy könnyen használható és jó progit szeretném, ha mondanátok erre. Utána meg dvd-t szeretnék készíteni ebből a filmből. Ehhez is keresek valami tuti és könnyen kezelhető, egyszerű programot, amivel nem csúszik el a hang se. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! És még annyi, hogy annyira nem vágom ám az ilyen dolgokat, úgyhogy valami egyszeű progran kellene. Köszi!

Én összesen egy filmet fűztem össze. Azt mkvmerge-gel csináltam. Az tényleg nagyon egyszerű volt. De mint a neve is mutatja .mkv lesz az eredmény.

#208 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:00

Idézet: mzso - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:19

Én összesen egy filmet fűztem össze. Azt mkvmerge-gel csináltam. Az tényleg nagyon egyszerű volt. De mint a neve is mutatja .mkv lesz az eredmény.

Köszi! Megóbálom majd átkonvertálni, hátha sikerül ezzel a progival is. Sajna jobbat nem tudok.

#209 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 11:05

Hát sajnos ez nem sikerült!  :(  Még mindig várnék egy kis segítséget 2 avi összefűzéséhez! Köszi!

#210 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 14:44

hali

az lenne a kérdésem, hogy van egy dvd kamerám, felvettem vele 5percet, meg 2x20at. Azt hittem ilyen sávokban lesz, és át tudom havernak küldeni az 5perces részt, de ha kiveszem pl dvdshrinkkel, akkor egy nagy 1.5gigás filet kapok.

Tudtok vmi egyszerű progit, amivel ki tudnám belőle vágni a nekem hasznos részeket?

thx for the cooperation

#211 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 12:50

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 11:05

Hát sajnos ez nem sikerült!  :(  Még mindig várnék egy kis segítséget 2 avi összefűzéséhez! Köszi!

Miért nem sikerült? Az elsőt add-del hozzáadod a másodikat meg append-del utána meg start muxing.

Itt vannak guide-ok egyéb programokhoz: http://www.doom9.org...tml?/guides.htm
Lehet hogy valamelyik jó neked. Mondjuk ezek:
http://www.doom9.org...s.htm#basicjoin
http://www.doom9.org...rsionguides.htm
Vagy az avidemux-os topicnál is van néhány guide meg tutorial(első hozzászólásban):
http://forum.doom9.o...ad.php?t=126164
Egyiket sem próbáltam

#212 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 11:41

Idézet: pauz - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 14:44

hali

az lenne a kérdésem, hogy van egy dvd kamerám, felvettem vele 5percet, meg 2x20at. Azt hittem ilyen sávokban lesz, és át tudom havernak küldeni az 5perces részt, de ha kiveszem pl dvdshrinkkel, akkor egy nagy 1.5gigás filet kapok.

Tudtok vmi egyszerű progit, amivel ki tudnám belőle vágni a nekem hasznos részeket?

thx for the cooperation

Szerintem az avidemux-szal elég egyszerű. Csak kijelölöd a kezdő és végpontot majd elmented. Mondjuk nálam egy kicsit fura avi-t generált. Haali-val szaggatott seekelés után.

#213 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 23:55

Sziasztok! Adott jó pár darab vob file video-klipekkel, bennük dd és dts hanggal. Mivel tudom dvd-be author-ni ezeket? Olyan progi (vagy progik) kéne, ami tudja kezelni a dts sávokat, és előtte persze képes szétbontani a vob-ot. Köszi!

#214 Felhasználó inaktív   cuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 18:31

Sziasztok!
A kerdesem nem konkretan a forum temahoz kapcsolodik, de mivel Ti mar beleastatok magatokat melyen a filmkeszites rejtelmeibe, ezert remelem tudtok segiteni.
A problemam a kovetkezo, elegge sok filmet szoktam letolteni es akad koztuk nehany amit a gep lejatszik viszont az asztali dvd nem.Elkezdi szamolni de egybol 10 percnel kezdi,majd igy ugral vegig a szamlalo.Probalkoztam azzal is ,hogy atrakom dvd formatumba es akkor tokeletesen lejatsza.Nezegettem azt is, hogy milyen formatum ,de nem jartam sikerrel mivel van olyan xvid amit lejatszik es van amit nem.Nem tudom mit kellene csinalnom?
Elore is koszonom a segitseget.

#215 Felhasználó inaktív   ColdMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:43

Letöltöd a GSpot nevű programot és megnézed mi az eltérés a két avi között.
Első körben packed bitstream problémára gyanakszom.
Ha tényleg ez a gond, ezzel a progival rendbe tudod hozni:
Mpeg4Modifier

#216 Felhasználó inaktív   cuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:52

Idézet: ColdMan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:43

Letöltöd a GSpot nevű programot és megnézed mi az eltérés a két avi között.
Első körben packed bitstream problémára gyanakszom.
Ha tényleg ez a gond, ezzel a progival rendbe tudod hozni:
Mpeg4Modifier

Koszi szepen.
Lehetseges, hogy megoldodott a problema,mivel tegnap letoltottem a DR.Divx progit es azzal atrakom divx-be akkor lejatsza viszont sajnos ez is meg elegge hosszadalmas. Megprobalom azt amit irtal,hatha igy megtalalalom a rovidebb megoldast.

#217 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 12:10

Pffff... Az avidemux múltkor generált egy 1.5 gigás stdout.txt fájlt amit csak most vettem észre. :Đ A 99,9...% át a "Startcodec:d9" ismétlődése teszi ki. Pedig csak egy részletet akartam kiszedni egy mkv-ből emlékeim szerint.

#218 Felhasználó inaktív   pat10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:02

Sziasztok!
Tudna segíteni vki abban hogy: Milyen video szerkesztő programot érdemes beszerezni egy kezdő és hobbi felhasználónak, házi videók és hasonlók szerkesztéséhez, ami kellően egyszerű és könnyen kezelhető? Megvan az adobe premiere, de ahogy itt is olvastam az nem nekem való...
Hálás köszi :)

#219 Felhasználó inaktív   Vazol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 23:10

Idézet: pat10 - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 20:02

Sziasztok!
Tudna segíteni vki abban hogy: Milyen video szerkesztő programot érdemes beszerezni egy kezdő és hobbi felhasználónak, házi videók és hasonlók szerkesztéséhez, ami kellően egyszerű és könnyen kezelhető? Megvan az adobe premiere, de ahogy itt is olvastam az nem nekem való...
Hálás köszi :)

ULEAD ha gyengébb hardvered van(P4 2,4+1G minimum) és tudsz egy kicsit angolul,bár magyar leírás van hozzá; PINNACLE ha min. dual coore géped van és kell a magyarítás. Ezeknél alapabb nem nagyon van, a "felhasználóbarát" kategóriában -szerintem-.

#220 Felhasználó inaktív   Wendywild13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 19:14

Hello! Szükségem lenne egy kis segítségre! Hogyan tudom azt megtenni, hogy pl egy videóklippből kivágok egy nekem tetsző részt, de nem képkockát. Úgy értem, hogy ha mittomén 800x600 a kép abból egy 50x50es méretű kockát kivágok, ahol megy a történés. Érti vki, mit szeretnék?

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.