Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton.
Elküldve: 2010. 07. 31. 12:51
Meghagytam az eredeti mpg-ben semmi konvertalas nincs benne!
Koszi elore is
Rapidshare
Elküldve: 2010. 08. 01. 10:56
Akkor adok neki meg 1 probat, ezekszerint en benaztam el vmit!
Koszonom szepen egyebkent!!!
Szerkesztette: intricate 2010. 08. 01. 10:56 -kor
Elküldve: 2010. 08. 01. 11:46

Menni fog mostmar
Szerkesztette: intricate 2010. 08. 01. 11:50 -kor
Elküldve: 2010. 08. 01. 13:13

De a problema meg mindig fent all, hogyha FULLSCREEN-re allitom, akkor levagja a szellet!

Elküldve: 2010. 08. 02. 13:56
Elküldve: 2010. 08. 12. 22:51
Videó effektekkel kapcsolatban lenne kérdésem.
Filmekben láthatunk olyan effekteket amikor 1 személy játszik két vagy több szerepet. Ennek a technikának a megvalósítására lennék kíváncsi. Milyen programot és azon belül mit alkalmazzak hogy ezt valóra válthassam?
Köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2010. 08. 13. 12:44
Idézet: Kosdi - Dátum: 2010. 08. 12. 23:51
Kétféle van, vagy külön veszik fel, amikor 1 példány látható a képen, vagy ha önmegával együtt szerepel, akkor általában greenboxozzák, vagy egyéb ilyesmi.
Elküldve: 2010. 08. 30. 14:57
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 08. 13. 13:44
Nem muszáj greenboxot alkalmazni, ha nem túl bonyolult a jelenet. Elég ha felveszed a két eseményt egyetlen kamerabeállításból és aztán csak pl. Premierben egymásra rakod a két képet. A video effectsnél a 4 vagy 8 pontos kulcsolás segítségével pedig kitapasztalhatod, hogy is működik ez pontosan.
Elküldve: 2010. 09. 09. 00:34
Bocsi, hogy egy ilyen amatőr kérdéssel fordulok hozzátok.
Szóval egy olyan, lehetőleg nem túl bonyolult használhatóságú programra volna szükségem amivel képekből diavetítés szerű filmet lehet készíteni, zenei aláfestéssel.
Tudnátok nekem ajánlani 1-2 ilyesmit?
Előre is köszi.
--<<[Dr.OGA]>>--
Elküldve: 2010. 09. 09. 09:17
Idézet

OpenOffice Impress - Free Presentation Software
Learn how to use OpenOffice Impress, a free presentation software program. Create a slide show that would rival anything made in PowerPoint. An added bonus is that Open Office Impress can open PowerPoint presentations and also Impress presentations can be saved in PowerPoint format.
Idézet
Powerbullet is a small, simple program for creating presentations in the Flash format. You should have minimal startup time in getting your first presentation together if you're familiar with using a basic word processor.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 09. 10. 09:26

Szóval én kifejezetten film formátumba szeretném, akár DVD formátumba, akár valamilyen jó minőségű divix-es, vagy xvid-es avi formátumba.
Az általad mutatott programok közül valamelyik képes filmes formátumba menteni?
Sajnos az angol nyelvtudásom elég sekélyes ahhoz, hogy az általad megadott linkeken valahol megtaláljam, hogy a kettő közül valamelyik képes-e erre.
Szóval vagy olyan program kellene, amivel közvetlenül lehet filmes formátumban készíteni ilyet, vagy nem tudom, hogy van-e olyan egyéb program amivel egy prezentációs file-ból át lehetne konvertálni valamely filmes formátumba...
--<<[Dr.OGA]>>--
Elküldve: 2010. 09. 10. 10:50
2. Powerbullet Presenter
Online or Offline Presentations
Your presentation will be exported both as Flash (embedded in HTML) and as an executable file (.exe), so you can use it for the web or run it as a Microsoft Powerpoint-like presentation on any Windows PC (without requiring any special software to be installed).
Saját elmondása szerint vagy Flash, vagy *.exe formátumba menthet ő
3. Léteznek e prezentációkból "filmet" készítő programok... de az ingyenesek minőségét nem tudom.

Elküldve: 2010. 09. 15. 10:45
Bocsi, nem vettem észre, hogy a kép maga is egy link, így arra nem is kattintottam rá, csak az alatta levő linke:
" OpenOffice Impress - Free Presentation Software "
Ez meg nem magyarul volt...

Elnézést a figyelmetlenségemért.
És köszönöm a fáradozásod.
Kipróbálom, hogy milyen minőséget lehet így első körben swf-be aztán avi-ba konvertáltan elérni.
--<<[Dr.OGA]>>--
Elküldve: 2010. 09. 15. 11:17
Idézet: Dr.OGA - Dátum: 2010. 09. 15. 11:45
Bocsi, nem vettem észre, hogy a kép maga is egy link, így arra nem is kattintottam rá, csak az alatta levő linke:
" OpenOffice Impress - Free Presentation Software "
Ez meg nem magyarul volt...

Elnézést a figyelmetlenségemért.
És köszönöm a fáradozásod.
Kipróbálom, hogy milyen minőséget lehet így első körben swf-be aztán avi-ba konvertáltan elérni.
Szerintem semmi gond

Itt találtam neked olyat, ami egy lépésben megcsinálja... de szerintem csak kipróbálásra való, és a végén meg kell venni. De megnézni azért lehet, nem?

Photo DVD Maker Professional
* Create slideshow DVD with photos and music
* Add text and clip arts to photo slide show
* Make film-style photo DVD movies
* Support iPod, PSP, mobile phones and YouTube
* Plenty of amazing slide show effects and themes
* Customizable DVD menu templates
* Fast photo DVD encoding and burning speed
* Support both NTSC and PAL TV systems
Elküldve: 2010. 09. 15. 11:49

Köszi.
Ezt mindenképpen meglesem közelebbről.
Mégegyszer köszi.
--<<[Dr.OGA]>>--
Elküldve: 2010. 09. 15. 17:55
Elküldve: 2010. 09. 16. 15:49
új vagyok a fórumon
és a segítségeteket szeretném kérni
nem biztos hogy ez a legidevágóbb topic, de mint mondtam új vagyok erre, minden javaslatot örömmel fogadok.
Az alábbi problémával állok szemben:
Digit Fényképezőgéppel készített képeket szeretnék összefűzni egy nagy képpé
nem panorámává csak egy nagy képpé
tehát olyan program kellene nekem ami lehetőleg:
-free/shareware végső esetben fizetős is jó
-a szomszédos képeken felismeri az átfedéseket, és a kimeneti nagy képen az átfedéseknek megfelelően eltolja,átfedi,és összeilleszti a képeket
-korrigálja a fényerő,fehéregyensúly,színpaletta stb... különbségeket
-nem tozítja a képet sima 2d-t csinál (a net tele van panorámagyártó progikkal amik korrigálják a lencsét,stb és torzítják a képet ez nekem nem jó)
-képes több képet is feldolgozni sorozatosan, nem csak kettőt, lehetőleg úgy hogy a gépet magára tudom hagyni amíg feldolgozás folyik
várom javaslataitokat
Elküldve: 2010. 09. 16. 17:28
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt