HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 28. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: webmester - Dátum: 2011. 10. 26. 12:43

Üdv!
Van sok m4v fájlom, kicsik 20-40 MB-sak! Hogyan és mivel lehetne őket egy nagyobb méretűre összeboronálni? DVD-t szeretnék belőle csinálni, de igy 35-45 vob-om lesz!Ami tudtommal nem szabvány......Előre is köszike!

Vdub reven osszefuzhetoek, ha ezt a formatumot nem ismeri, van par ingyenes konvertalo program, atteszed olyanba, ami tetszik neki es utana mehet a fuzocske.

#582 Felhasználó inaktív   Kurjancs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2011. 10. 28. 19:31

Vagasrol szolo konyv, dokumentaciora lenne szuksegem, hasznal ilyet valaki, vagy csak vagoprogramok how-to-jat kell olvasni?
Az pedig mindenhol mas.:-(

A film vágás elvi alapjai ebben a könyvben találhatók:
Raffay Anna: A keskenyfilm vágása. (Antikváriumban olcsón kapható)
Ma már nemigen dolgozunk celluloid filmmel, de a digitalizált változatban a vágás elve ugyanaz, a többi csak eszköz.

#583 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 29. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2011. 10. 28. 19:31

Vagasrol szolo konyv, dokumentaciora lenne szuksegem...
...
Miert van az, hogy valaki kodekrol beszel, masok meg kontenerekrol? Masrol van szo, vagy csak mas neven van ugyan az?

Nos, nagyon más.
Vágásról szóló könyv előtt azért valami alapmű kéne a digitális kép-, és hangfeldolgozásról, a web tele van ilyenekkel.

#584 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 30. 14:59

Minek válaszolsz, ha fogalmad sincs, mi a válasz?

Saját magadnak mondasz ellent: ha valami ALAPMÜ, akkor csak egy van belőle, és ismered a cimét, szerzöjét, elérhetöségét, stb.
Azzal, hogy közlöd, hogy "a web tele van ilyenekkel", inkább azt jelzed, hogy fogalmad sincs, hol az info, és miröl kellene szólnia. :(

Az igazi baj az, hogy a web a tiedéhez hasonló "válaszokkal" van tele. :angry:

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2011. 10. 29. 10:05

Nos, nagyon más.
Vágásról szóló könyv előtt azért valami alapmű kéne a digitális kép-, és hangfeldolgozásról, a web tele van ilyenekkel.

#585 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 30. 15:01

Köszönöm, megkeresem, elvileg még könyvtárban is fellelhető. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Kurjancs - Dátum: 2011. 10. 28. 20:50

A film vágás elvi alapjai ebben a könyvben találhatók:
Raffay Anna: A keskenyfilm vágása. (Antikváriumban olcsón kapható)
Ma már nemigen dolgozunk celluloid filmmel, de a digitalizált változatban a vágás elve ugyanaz, a többi csak eszköz.

#586 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2011. 10. 30. 14:59

Minek válaszolsz, ha fogalmad sincs, mi a válasz?

De, tudom a választ, meg is adtam. Ahogy írtam, a kettő nagyon más.
Azért nem bővebben írtam, mert nem voltam benne biztos, hogy a tömör válaszom (miszerint a kodec egy tömörítési algoritmus, a konténer pedig egy befoglaló formátum, és mindkettőből van rengetegféle) elég érhető-e, és mivel távolról sem vagyok a téma szakértője, a részletesebb és szakszerű válasz felé terelgettelek az alapmű említésével.
De annyiban igazad van, hogy alapmű helyett alapozót kellett volna írnom.
Az pedig, hogy a web tele van ilyenekkel, korántsem azt jelenti, hogy ne tudnám hol keressem, ha valaminek utána akarnék nézni.
Csupán azt jelenti, hogy nem kerestem helyetted, mivel nekem magamnak nincs ilyen témájú kedvenc weboldalam amit ajánlani tudtam volna.

Off
Esküszöm, soha nem nézek, vagy sajnálok le valakit csupán azért, mert valamely témában nem járatos.
Ellenben nem értem, hogy megkeres valaki egy fórumot, felkutatja a megfelelő topikot, majd feltesz egy kérdést, és várja a választ, miközben egy jól irányzott google, vagy bing kereséssel pillanatok alatt megkapja a választ akár köznépi, akár akadémikus tálalásban, akár angolul, akár magyarul.
Ezért inkább csak olvasok itt, keveset írok (ezt sem kellett volna).

#587 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2011. 10. 31. 10:38

Az pedig, hogy a web tele van ilyenekkel, korántsem azt jelenti, hogy ne tudnám hol keressem, ha valaminek utána akarnék nézni.
Csupán azt jelenti, hogy nem kerestem helyetted, mivel nekem magamnak nincs ilyen témájú kedvenc weboldalam amit ajánlani tudtam volna.

Ha bemész néhány könyvesboltba, legalább tucatnyi könyvet találsz a témában, de a többsége semmit sem ér.

Én tartalmat keresek, ezért kérdeztem itt, feltételezve, hogy a témában jártasak vannak, akik ilyet tudnak ajánlani.
Nem kedvencet, tartalmat.
Kurjancs ilyet ajánlott, már rajta vagyok, csak az ünnepek picit akadályoznak a hozzáférésben.;)

#588 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 06. 19. 14:09

Segítsen valaki, mert lassan megőrülök. :banghead: :D

Amit szeretnék: Adott 52db MKV file, melyben XVID-el kódolt a kép + 2db hangsáv van benne (HUN/GER). A HUN az alapértelmezett hangsáv mindegyikben. Ezt az 52db MKV-t szeretném AVI konténerbe tennem, mindenféle audió/videó konvertálás nélkül!

Mivel sok file-ról van szó, így a parancssori FFMpeg-et gondoltam használni. Itt kezdődnek a gondok. Sehogy nem tudom rávenni, hogy csak a magyar hangsávot tegye az AVI-ba! :(

Ezt használom:
ffmpeg -i "01.mkv" -vcodec copy -acodec copy "01.avi"

Igen ám, de így csak a német hangsáv kerül az AVI-ba, hiába alapbeállítás a magyar nyelv az MKV-ban.

Próbálkoztam ezzel is:
ffmpeg -i "01.mkv" -vcodec copy -acodec copy "01.avi" -acodec -newaudio

Viszont így pedig mind a két hangsávot az AVI-ba illeszti. Sehogy nem jöttem rá, hogyan lehet csak a magyar hangsávot az AVI-ba illeszteni, hiába olvasgattam az FFMpeg help-jét. :mad2:

Lehet egyáltalán? :-s Illetve van más erre használatos parancssori vagy akár normál GUI progi, de ne kelljen egyesével? Én nem találtam, pedig vagy 7-et kipróbáltam. Mindnek volt valami gondja. :grrr:

Tudom régi post, de hátha segít. Próbáld odabiggyeszteni az "-acodec copy" mögé ezt is: "-map 0:2".
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#589 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 01:46

Ismer valaki olyan, lehetőleg ingyenes szoftvert ami két videofájlt hasonlít össze? Egy eredetit és egy streameltet, hogy miben különböznek. PSNR, MSE értékeket, esetleg egy harmadik videón mutatná a különbséget, ilyesmik. A legolcsóbb amit találtam 800 dollárnál kezdődik..

#590 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 10:58

Nem egészen videó, de kapcsolódik. Van egy divx-es avi videóm. Ebből szeretném az egyik hangsávot (mp3 2ch 48000 Hz 160 kbps CBR) kivenni és egymagában elmenteni. Sikerül is stream copy módszerrel, de az utolsó másfél perc mindig lemarad. Megpróbáltam FFmpeggel, mplayerrel (mencoderrel nem lehet), VirtualDubbal. Mindegyik ugyanannyit hagy le. Akkor is, ha nem stream copyzok, hanem konvertálok. Bezzeg a másik hangsávot (mp3 2ch 48000 Hz 128 kbps CBR) maradéktalanul kimásolják vagy átkonvertálják a progik. Nem ez az első ilyen videó, amivel ezt játssza. Valamelyik videó szaki meg tudná mondani, hogy mi lehet a bibi? Gondoltam már, hogy hibásan jött le, de több videónál kizárt.

Szerkesztőbizottság megjegyzése: a kérdéses videókat többször is letöltöttem, de az eredmény ugyanaz. mplayer lejátszáskor is elakad ennél a pontnál, a header missing hibaüzeneteket viszont a file elejéről származnak, ettől a ponttól nincs hibaüzenet. VirtualDub pedig itt elnémul. Meg lehetne ezt javítani?

Szerkesztette: Raynes 2012. 01. 04. 11:22 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#591 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 25. 13:55

Hali!
Szerzői jogokról szeretnék egy video dvd elejére írni 1-2 dolgot úgy, hogy az a menük előtt megjelenjen és ne lehessen átléptetni (mint a műsorosnál).
Maga a másolásvédelem nem érdekes, csak a figyelmeztetés.
Van valakinek ötlete?

jelenleg TMPGEnc Authoring Works 4 van meg jogtisztán
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#592 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 12:54

le lehet tiltani mindenféle gombnyomásokat az adott résznél, a figyelmeztetésnél általában le van tiltva minden.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#593 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 28. 12:54

le lehet tiltani mindenféle gombnyomásokat az adott résznél, a figyelmeztetésnél általában le van tiltva minden.

az az adott rész legyen pl. a track 1 menu mindenféle gombok nélkül és kötelezően azzal induljon a lejátszás, majd a track 2 tartalmazza a chapter 1..x tényleges menüt? Így gondoltad?

#594 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 21:57

lemez indul --> figyelmeztetős pgc letiltott gombokkal --> title menü (vagyg root, ha nincs több vts)

és akkor ha már bent van a lemez, a title menüig lehet visszaugrani.
de a dvd authoring nagyon nem az én asztalom ám :)

egyúttal meg kell hogy jegyezzem, az átugorhatatlan jogi figyelmeztetést rettentőmód utálom, és szerintem nem vagyok vele egyedül.

#595 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 28. 21:57

egyúttal meg kell hogy jegyezzem, az átugorhatatlan jogi figyelmeztetést rettentőmód utálom, és szerintem nem vagyok vele egyedül.

Ez most nem a szeretetről szól..

A felvétel készítésre kaptam engedélyt az azon szereplőktől. Viszont ha valamelyik úgy gondolja, hogy jó helye lesz a lyutyubon, és ezen mások megsértődnek, akkor ott legyen a naénmegmondtamhogyeztnemlehet szöveg kizárólag a saját védelmem érdekében :cool:
Mondjuk tehetnék rá vízjelet, de az még undorítóbb, ráadásul ha visszadobják kezdhetem elölről a renderelést, amit nagyon nem szeretnék.
De ha van jobb ötleted, szívesen fogadom :bologat:

#596 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 11:46

ha átugorható, attól még mondhatod, hogy ott van az :) főleg mire az átlagember agyában felsejlik a távirányító :Đ

#597 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 29. 11:46

ha átugorható, attól még mondhatod, hogy ott van az :) főleg mire az átlagember agyában felsejlik a távirányító :Đ

Ne mondják már azt, hogy nem tettem meg mindent.

#598 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 19:03

ahogy érzed :)

#599 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 01. 29. 12:16

Ne mondják már azt, hogy nem tettem meg mindent.

Egyetértek Qun elvtárssal. Persze tudom, hogy egy vérbeli, morcos Derrick felügyelő szigorúbb, de ezzel az eltekerhetetlen menüvel a nézőközönséget és saját magadat is csak feleslegesen szivatod. Ha eltekeri, az legyen az ő baja. Nem kötelességed mindent megtenni, ennyi erővel felügyelhetnél minden nézőt személyesen, odarögzíthetnéd a fejüket, meg kitámaszthatnád gyufával a szemhéjukat, hogy nehogy mást nézzenek, vagy pislogást színlelve lemaradhassak. Sima menüt ráadásul bármelyik progi tud, egyszerűbb kivitelezni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 01. 31. 08:30 -kor

#600 Felhasználó inaktív   galilei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 13:23

Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, hogy vannak családi videóim és archiválni szeretném szgépre.
Van minidv kazettás, és sd kártyás is.A problémám az, hogy tudnám a time/date kódot rátenni, hogy a szgépen lejátszva lássam az aktuális dátumot.Tudtok ajánlani programot hozzá ?
Köszönöm !

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.