Idézet: Derlie - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 19:59
Többieknél szakadás, egyéb gondok javulóban van?
1.) Nekem a böngészős gondom - weblap nem jelenik meg, refresh, aztán jó - azóta megszűnt, amióta itthon tettem dns cache szervert, az amúgy is 24 órában futó gépre.
2.) Asszony videotelefonálgatásai szakadtak meg úgy 4-5 percenként. Ezzel nem tudom mi a helyzet, mert mostanában nincs ideje erre.
3.) Kb. másfél hete egyszer volt olyan, hogy nem értem el az otthoni gépem távolról, akkor hazatelefonáltam és kiderült, hogy nincs net. A modem 10-20 másodperces áramtalanítása ezt orvosolta. Szerencsére a váltás óta (szeptember 14.) ez csak egyszer fordult elő, amúgy 24 órában megy a modem.
4.) Nálunk hívószámkijelzés és telefonszolgáltatásbéli gondok soha nem voltak, pedig mi is egy öregebb vezetéknélküli (Swissvoice Avena 235) telefonkészüléket használunk.
5.) Megrendeléskor kértem hívásrészletezőt e-mailben. Eddig még nem jött meg magától, minden számla után hívnom kellett az üsz-t. Sőt az utolsó számla mellé papíron jött meg.

Hívás után persze itt volt az e-mail is. Ez nem egetrengető, de ebből is látszik, hogy gyermekcipőben jár még a PanTel lakossági szolgáltatása: egy adatbázisba felvitt adatot többféleképpen dolgoz fel a rendszerük. Majd belejönnek, számomra a stabil net a fontosabb :Đ
Mindezekhez hozzátartozik, hogy én szűrőt nem cseréltem. Indok: nagyon el van dugva a szekrény mögött, nem volt kedvem ezért a fél lakást felforgatni és nálam még nem ilyen egyszerű szűrőt rakott fel anno a matáv, hanem 3-4 (hasonlók a kapott szűrőhöz) kis műanyag dobozkából készítették el és persze fixen megy bele a vezeték, így vágni, krimpelni kellett volna, de ehhez meg szerszámom sincs.
Előtte persze utánnakérdeztem telefonos szakemberektől, akik egybehangzóan megnyugtattak, hogy szűrő tekintetében nincs külömbség az ADSL és az ADSL2+ között, hagyhatom nyugodtan a régi szűrőt.
Tehát jelenleg úgy néz ki - kopp, kopp

-, hogy most már elégedett PanTel ügyfél vagyok.
Jah, majd elfeledtem. Mint fent írtam nálam nem kellett áramtalanítani naponta a modemet, ahogy ezt többek keresztje

, ennek ellenére frissítettem a a modem fw.-t. Köszönet érte pantel_adsl-nek
Ez volt fw upgrade előtt:
[DSL Modem Stats]
US Connection Rate: 859 DS Connection Rate: 14925
DS Line Attenuation: 34 DS Margin: 5
US Line Attenuation: 16 US Margin: 8
US Payload : 2976 DS Payload: 146976
US Superframe Cnt : 40391 DS Superframe Cnt: 40391
US Transmit Power : 12 DS Transmit Power: 22
LOS errors: 0 SEF errors: 0
Frame mode: 0 Max Frame mode: 0
Trained Path: 1 US Peak Cell Rate: 2025
Trained Mode: 16 Selected Mode: 1
ATUC Vendor Code: 4753504E ATUC Revision: 2
Hybrid Selected: 4 Trellis: 1
Showtime Count: 770 DS Max Attainable Bit Rate: 15852 kbps
BitSwap: 1 US Max Attainable Bit Rate: 876000 bps
Ez lett upgrade után:
[DSL Modem Stats]
US Connection Rate: 891 DS Connection Rate: 14957
DS Line Attenuation: 34 DS Margin: 6
US Line Attenuation: 15 US Margin: 7
US Payload : 672 DS Payload: 42720
US Superframe Cnt : 6355 DS Superframe Cnt: 6355
US Transmit Power : 12 DS Transmit Power: 22
LOS errors: 0 SEF errors: 0
Frame mode: 0 Max Frame mode: 0
Trained Path: 1 US Peak Cell Rate: 2101
Trained Mode: 16 Selected Mode: 1
ATUC Vendor Code: 4753504E ATUC Revision: 2
Hybrid Selected: 3 Trellis: 1
Showtime Count: 2 DS Max Attainable Bit Rate: 15884 kbps
BitSwap: 1 US Max Attainable Bit Rate: 908000 bps
Tehát mind a kapcsolódási max. up, illetve down speed is 4 kB/s-mal nőtt. Sőt a webes felület szerint az SNR is változott, de szerintem csak rosszul olvassa ki/jeleníti meg az értékeket :confused:
Tehát fw upgrade előtt:
és fw upgrade után:
Ez a helyzet nálam, de látom Krinyo mostanában sem elégedett ....
Bye, Fifi