HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 12:28

Elhiszem, hogy nem nyugtat meg, de sajnos ez a helyzet...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#642 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 12:29

Jó napot!

MÉg mindig fos T-com, ahogy látom. :D

#643 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 17:57

Sziasztok!

Egy másik szolgáltatónál nekem hamarosan lejár a hűségnyilatkozatom. Nem tervezem újra aláírni, mert közel 6k hufért adnák az 1 megát és még a 3300 forintos trékomot is fizetni kell. Olvasgattam a pantel lapján, hogy létezik ez a félmeztelen adsl teljes szolgáltatóváltással, ami 5 megás csomag és 7700 pénz lenne szünetmentes váltással. Ez akárhogy is nézem, jobban megéri, mint a tékom plussz más szolgáltató együtt (a madzagos telefont nem is használom). Egyéb szolgáltatóváltásnál is baromi drága lenne, 3 hónapot meg nem akarok szüneteltetni.
Kérdésem az lenne: megéri a Pantelre váltani?
Túl sokat nem akarok olvasni, így tömör válaszokat szeretnék és abból átlagolok. :D

Köszi!

#644 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 19:39

Idézet: biglaci - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 18:57

Sziasztok!

Egy másik szolgáltatónál nekem hamarosan lejár a hűségnyilatkozatom. Nem tervezem újra aláírni, mert közel 6k hufért adnák az 1 megát és még a 3300 forintos trékomot is fizetni kell. Olvasgattam a pantel lapján, hogy létezik ez a félmeztelen adsl teljes szolgáltatóváltással, ami 5 megás csomag és 7700 pénz lenne szünetmentes váltással. Ez akárhogy is nézem, jobban megéri, mint a tékom plussz más szolgáltató együtt (a madzagos telefont nem is használom). Egyéb szolgáltatóváltásnál is baromi drága lenne, 3 hónapot meg nem akarok szüneteltetni.
Kérdésem az lenne: megéri a Pantelre váltani?
Túl sokat nem akarok olvasni, így tömör válaszokat szeretnék és abból átlagolok. :D

Köszi!

Kedves barátom, legalább 45 napig nem lenne neted.  :(

#645 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 19:50

Krinyo!

Nálam nem a határidő a probléma, hanem hogy nem rakták rá a vonali feszültséget a vonalamra mikor a váltás történt és nem képesek múlt szerda óta semmit sem csinálni vele, sem a netemmel. Net hol van hol nincs. 1-2 órára visszajön, majd eltűnik egy napra ráadásul 1 mega van 5 helyett. Telefon meg se bejövő, se kimenő... 2 utcával lentebb és 2 utcával fentebb lakó ismerősöknél minden tökéletesen működik a pantelnél. Azt hiszem érthető hogy nyugtalan vagyok miatta. Ja és 30-án jött az sms hogy teljes körűen aktiváltak minden szolgáltatást nálam...

#646 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 20:21

Idézet: whg - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 20:39

Kedves barátom, legalább 45 napig nem lenne neted.  :(

Szünetmentes a szolgáltatóváltás!

#647 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 22:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 13:28

Elhiszem, hogy nem nyugtat meg, de sajnos ez a helyzet...

Igazából csak lehangol, hogy ez ennyire nehezen megy... Mondjuk naív is vagyok, Januárban volt egy mobilos szolgáltató váltás, az szintén 1 hónap alatt rendeződött... Ott is az volt a döbbenetes, hogy úgy kezeltek a régi szolgáltatónál, de még az újnál is mint egy leprásat csak azért, mert váltani akartam. Ki is oktatott az új szolgáltató üfszes embere, hogy azért ilyen nehéz dolog ez, mert ragaszkodok a számomhoz makacsul, ha képes lennék lemondani a számomról, akkor gyorsan menne az egész. :( Mindegy, várok még néhány napot, és reménykedem, aztán legfeljebb valamit lépek... És sorry, itt nem fogok nyavajogni. :(
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#648 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 07:18

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 23:11

Igazából csak lehangol, hogy ez ennyire nehezen megy... Mondjuk naív is vagyok, Januárban volt egy mobilos szolgáltató váltás, az szintén 1 hónap alatt rendeződött... Ott is az volt a döbbenetes, hogy úgy kezeltek a régi szolgáltatónál, de még az újnál is mint egy leprásat csak azért, mert váltani akartam. Ki is oktatott az új szolgáltató üfszes embere, hogy azért ilyen nehéz dolog ez, mert ragaszkodok a számomhoz makacsul, ha képes lennék lemondani a számomról, akkor gyorsan menne az egész. :( Mindegy, várok még néhány napot, és reménykedem, aztán legfeljebb valamit lépek... És sorry, itt nem fogok nyavajogni. :(

Meghallgatunk testvér!  :)

#649 Felhasználó inaktív   moricka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:04

OFF

Ha már van olyan opció, hogy viheted a számod és te ezt választod, nem értem miért okoz ez nekik gondot. Ha annyira nagy gond lenne, nem választhatnád. Vhogy a magyar szolgáltatók nem eléggé ügyfélközpontúak.

OFF off

Én Datanet-re váltottam teljes szolgáltatóváltással, ott is szünetmentes volt a váltás. Küldtek egy új modemet, szűrőt, beüzemeltem és kész, csak annyit vettem észre, hogy a régi userrel nem tudok fellépni, átirtam az újra és már ment is a dolog.

Ha Datanetről váltanék Pantel-re, ott is szünetmentes szolgáltató váltással tudok váltani?
Azért kérdezem, mert ugye most a Datanet veszi bérbe a T-Com-os hurkot, ha az lejár, akkor azt majd a szolgáltatók lefocizzák egymással? Vagy ott én is kaphatok ilyen 45 napos szünetet?

Ilyenkor is van ám alternativ megoldás srácok, a régi szolgáltatást nem kell lemondani, megvárjátok amig letelik a hűségidő, közben előtte már megrendelitek az új szolgáltatást a párotok / feleségetek / családtagotok / stb nevére, és amikor bekötik az újat, lemondjátok a régit.
Amikor én voltam ilyen helyzetben, nálam is szivózni akart  egyik-másik szolgáltató és amikor rákérdeztem erre a megoldásra, mondták hogy "Ha Önt nem zavarja, megoldható igy is természetesen."

#650 Felhasználó inaktív   moricka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:37

Idézet: biglaci - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 18:57

...

Ez azért csalóka, mert a többezer elégedett user nem fogja a neten irogatni fórumokba a problémáit, akinek problémája van, az keresgél infókat és a fórumokban ők próbálkoznak.

Mint irtam én Datanet-re váltottam, előtte T-s voltam. A T-s vonal atomstabil volt, egyszer sem bontott, sosem szakadt, stb. A Datanetnél már volt úgy, hogy megszakadt 1-2x, de utána egyből újra tudtam csatlakozni. 1-1 nagyobb vihar idején volt olyan is, hogy nem tudtam visszalépni miután megszakadt (gondolom vmilyen hálózati eszköz félúton vagy a központban adta meg magát, ki tudja, tehát ez nem az ő hibájuk lehet).
És érdekes módon néha olyat tapasztalok, hogy megy a letöltés, és pár másodperc alatt szépen lelassul nullára, néha meg is szakad, utána felcsatlakozik és megy tovább minden. Persze a felcsatlakozás tuti hogy vmelyik program miatt van (skype, vagy hasonlók, mert ezek próbálkoznak autómatán felcsatlakozni), igy ha ilyesmiket nem használsz, nem biztos hogy visszacsatlakozik majd.

A legfőbb paraméter -ami miatt legtöbben váltunk- az ár, viszont sokkal barátibb. Éves szinten 10-20-30%-ot is meg lehet spórolni csomagtól függően, tehát még ezzel a pár apró bakival is én mondhatom, hogy megérte váltani.

#651 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 11:18

Sziasztok!

A mizériám folytatódik...

08.15 hibajegy felvételi dátum, azóta sincs net.

Írtam nekik, kb. 6 helyre, panasszal élve. Egyelőre semmit nem reagáltak rá, mármint a "panasz osztály".

Pénteken kijött egy szakember, hogy megnézze a modemet.
Ugyanazokat csinálta, amit én is előtte, kivéve, hogy feltett egy firmware-t.

A modem ADSL LED-je alapján azt mondta, hogy ez már a harmadik ilyen zuglói probléma, hogy állandóan szinkronizál a modem, mert minden fél-1 percben eldobja a kapcsolatot.

Vicc: nem csak nekem nem hitték el ezt, de a szakemberrel is kétszer mondatták el a dolgot, mert neki sem hittek... :-(

A mobilból kihallottam, hogy a központos azt mondja, ez egy globális probléma, nem egy zuglói csomópontban van a hiba.
A szakember szerint egyértelműen ott a gond (PanTel kp. beállítások), nem pedig a modemmel.

Tegnap egy ottani ismerősöm révén érkezett egy mail-darab, amiben leírták, hogy idézem:
"Jelenleg t-comnál portcsere következik, ha ez sem oldja meg a problémát, akkor már sok más lehetőség nincsen."

Vicces, nem? Az előző PanTel-es 1M-ás vonal simán ment, most meg már itt tartunk...

Hab a tortán, hogy tegnaptól már telefonunk sincsen. Nem tudnak minket hívni, mert foglaltat jelez.
Nem tudunk hívni, mert foglaltat jelez.

És mi történik, hogy kifogynak az ötletekből??? Ha nincs más megoldás és kudarcot vall a hiba megoldása???

Akkor felbontható a szerződés minőségi okokra hivatkozva? Vagy 1 évig hűségesen senetsetelefon?

Elképesztő, én ezelőtt ilyet sose tapasztaltam a PanTel-nél. Igaz, az "nemlakossági" oldal volt...

dd

#652 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 22:23

Kéne egy kis segítség nekem is, szerencsére a szolgáltatással semmi gondom, más miatt írok.

A következő a helyzet:
Kaptam egy US.Robotics ADSL2+ gateway-t, ami router-modem egyben (plusz acces point, printszerver..), és nagyon jól szuperál, csak az a gondom vele, hogy egynél több gépről képtelen vagyok kijutni a netre, bármilyen csatlakozási módot választok.
Maga a kapcsolat létre is jön, mint mondtam egy gépen tökéletes a net, és az admin felületről is látszik, hogy él a kapcsolat.
Próbáltam sima Bridge módban, aztán ilyen MAC Encapsulation módban, mindennel, és mindig ugyanaz a helyzet: az első gép, amelyiket bekapcsoltam, kijut a netre, kap egy IP-t (de nem belső hálósat, hanem a külső WAN IP-t!), és annyi, a többi tök süket.
Vannak ilyen beállítások is, hogy VC/LLC, meg nem is tudom mi, szerintetek melyikkel működhetne úgy, hogy az eszköz kapjon egy WAN-os IP-t, és a többi gépre csak belső hálós IP-t adjon? A készülék biztos jó, mert T-comos vonalon a megfelelő adatokat beállítva kifogástalanul működött több gépen is, tehát csak a pantel DHCP-s megoldása fog ki rajta, legalábbis ugy tűnik.

A cucc linkje: http://www.usr-emea.com/products/p-broadba...-9108a&loc=hung

Itt pedig vannak a lehetséges beállítások, ezekből lehet választani...természetesen VPI-t, VCI-t megadtam.
http://www.usr.com/s.../setup_dsl.html

Köszi előre is!

#653 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:27

ide irom a gondom,mert speedtest.net pantelt ir szolgáltatónak, de amúgy egy helyi szolgáltató adja nekem netet.

Szóval nézegetem speedtest.net oldalt és ők mentik az eredményeket ip alapján, és akkor is teszteltek ip-mel amikor nem is voltam itthon egy hétig, meg szinte folyamatosan, minden nap több teszt is van, de én tuti nem csináltam, router-en wifi le van védve, mások se csinálták akik router-re csatlakoznak. Meg én júiustól használom ezt az ip-t és már március óta vannak tesztek.
Szolgáltató kutyul valamit vagy én vagyok láma és ez normális dolog, hogy egésznap speedtesteznek helyettem? :D
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#654 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 16:24

na mi van a homáron?????
homar.blog.hu

#655 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 18:56

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 12:27

ide irom a gondom,mert speedtest.net pantelt ir szolgáltatónak, de amúgy egy helyi szolgáltató adja nekem netet.

Szóval nézegetem speedtest.net oldalt és ők mentik az eredményeket ip alapján, és akkor is teszteltek ip-mel amikor nem is voltam itthon egy hétig, meg szinte folyamatosan, minden nap több teszt is van, de én tuti nem csináltam, router-en wifi le van védve, mások se csinálták akik router-re csatlakoznak. Meg én júiustól használom ezt az ip-t és már március óta vannak tesztek.
Szolgáltató kutyul valamit vagy én vagyok láma és ez normális dolog, hogy egésznap speedtesteznek helyettem? :D

A speedtest-nek IP-hez rendeli az eredményeket. Ott ahol dinamikus IP-t adnak látni fogod mindazok korábbi mérétesit akik korábban azt az IP-t használták és speedtest.net-et futtattak. Ha pedig NAT-olt IP-t ad a szolgáltató ami helyi szolgáltatóknál előfordulhat, több user használja ugyanazt a közös publikus IP-t így az ő méréseiket is egyazon végpontként mutatja a speedtest.net oldala. Nincs ebben semmi különö, ugyanazokat az eredményeket max akkor láthatod ha fix publikus IP címet ad neked a szolgáltatód, az meg nem túl jellemző.

#656 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:01

ez fix ip, és még az az érdekes nekem, hogy 512-es a vonalam, közben meg vannak 2500-as mérések is, de persze én annyit sose értem el, a szolgáltatónál is ez a max. sebesség amit meglehet rendelni.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#657 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:08

És publikus is az a fix IP? Mert ha privát tartományból oszott, NAT-olt IP akkor akár több száz userrel is közös publikus IP-d lehet, és ezeknek a méréseit mind látni fogod.

Privát IP tartományok: (ipconfig /all paranccsal tudod megnézni a IP címed)
10.0.0.0 – 10.255.255.255, 172.16.0.0 – 172.31.255.255, 192.168.0.0 – 192.168.255.255

#658 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:34

a 10.0.0.0 – 10.255.255.255 tartományba beleesik, de most ilyenkor többszáz user-el együtt rapidshare-ezek pl. meg minden ip függő dolgot?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#659 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 21:17

Igen. Ez egy NAT-olt szolgáltatás, mint amikor van publikus IP-d és otthon egy routerrel ezt megosztod lakáson belül a számítógépeid között, azoknak szintén privát tartományból osztasz IP-t. Azok az ügyfelek akik közös subneten vannak abba a NAT-olt hálóban mind egy közös publikus IP címet használnak. Ha pl. valaki rosszalkozik és kitiltják valahonnan az IP-jét akkor mindenki más is ugyanerre a sorsra lesz kárhoztatva. Rapishare is IP-t néz, ha valaki letölt valamit akkor azzal a többiek letöltési időkeretét is ellőtte és várakozhat mindenki. Szervert sem tudsz üzemeltetni mert nincs publikus IP címed ami kintről megcímezhető lenne, így pl. p2p alkalmazásoknál sem tudsz aktív kapcsolódást felépíteni csak passzívat.

#660 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 22:31

És még valami, olyan a szolgáltatás, hogy 3GB letöltés után felezik a sebességet, akkor ezt megtudják oldani ezzel az azonos ip-vel mindenkinek külön-külön?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35