HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad III

#241 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 15:05

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 9:54

nem tudom, hogy pontosan hol tegyem fel a kérdésem, remélem nem lovok nagy bakot..
szoval, szerintetek mennyit lehet kérni egy wp mu beállításáért, pluginek csiszolása, téma csiszolasa, karbantartása, egy kis kodolas az extra igényekhez, és utána mennyit a folyamatos karbantartásra?

Idő függvénye. A legjobb, hogy ha kiszámolod mennyi időd megy rá kb, és felszorzod egy bizonyos óradíjjal.  Ennél pontosabbat nem tudok, Have to feel it :D

#242 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 15:07

Idézet: HookR - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 18:30

Szeretném, ha véleményt mondanátok <erről lapról>
Előre is köszönöm.

U.I.: Nem, nem én csináltam.

Megmondom őszintén, nekem a design nem tetszik. Egyébként olyan félig átláthatónak tűnik. Ami voszont nagy fekete pont, hogy frémes.

#243 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 15:11

És akkor most a saját cucc:

Megújult, megújulófélben van a weblapom. Elég nagy váltás az előbbihez képest. 1024-re van gyúrva, de afölött sem esik szét. Alatta levővel meg most inkább nem foglalkoztam.

Még azért nem 100% -os. Főleg az admin felület hiányzik. Blog motor is van mögötte, de az csak alul, kicsibe van belinkelve. Elvégre személyes :)

Delawer: Sajnos még nem javítottam mindent, amit mondtál. De rajta vagyok. És talán sikerülni is fog.

Szóval várom a véleményeket. :D

#244 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 15:40

szerintem tul nagy a fejlec, nálam a fél képernyőt elfoglalja.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#245 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 15:44

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 15:40

szerintem tul nagy a fejlec, nálam a fél képernyőt elfoglalja.

Tény. Valahogy másképp hatott rám a szélessáv :D

#246 Felhasználó inaktív   ádéesel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 18:54

Idézet: HookR - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 18:30

Előre is köszönöm.

Szia. Én is csináltam már pár weblapot, de kizárólag hobbi szinten. Mivel millió honlapot láttam már, nekem erről ez a véleményem: Nagyon tetszik. Valszínleg ez a fejléc azért ilyen (van aki nagynak tartja) mert ehhez a témához ez kell!
Aki azt mondja, hogy nem átlátható...az nézzen meg még jó pár honlapot. Szerintem: nagyon jó!

#247 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 13:07

Idézet: HookR - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 19:30

Előre is köszönöm.

Szia!

Nekem sem tetszik, de nekem nincs szépérzékem:)

Naszóval mai elsőre feltűnt az a fenti képváltogató doboz. Az nagyon randa. Egyrészt mi a csudának nem thumbnaileket tölt be, miért van ott 900*akárhány pixeles kép, ami tök lassan jelenik meg, másrészt a fehér szöveg nem olvasható könnyen (a zöldön) és rálóg esetenként az alatta levő szövegre, ami szintén nem olvasható jól.

Az oldal egész betűtípus és betűméret, valamint sorköz választása sem igazából jó szerintem, egybefolynak a dolgok. (Pl bal menü)

Ha már külső javascript fájl van akkor miért van 100 sor javascript az oldalban is?

A miskolctapolcai programok aloldal iszonyat legalábbis nálam FF-ban. A háttér egyrészt zavarja az olvashatóságot, másrészt piszok randán ismétlődik, a szöveg rálóg a keretre, nem szép.

A Képek oldalon szintén a teljes méretű képek vannak lekicsinyítve, teljesen felesleges ez, sokkal hosszabb a letöltés.

Sok oldalon, pl a  Miskolctapolcáért egyesületaloldalon szét van zuhanva a menü de csúnyán.

Az apartmanok 2 oldalon is szerepelnek, monduk ez lehet akaratból van nem tudom.

A sport olda valami más betűkódolással készülhetett, mert tele van krixkraxal.

Összességében, túl sok a menüpont, van ami duplán szerepel, nem látható át az oldal, nem egységes a stílusa, egy halom szépséghibával van tele. Nem szívesen böngészgetném 1 percnél tovább.

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#248 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 13:14

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 16:07

Megmondom őszintén, nekem a design nem tetszik. Egyébként olyan félig átláthatónak tűnik. Ami voszont nagy fekete pont, hogy frémes.

Lehet nem ugyanazt néztük, de én nem találtam framet :)

#249 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 15. 19:50

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 13:07

Szia!

Nekem sem tetszik, de nekem nincs szépérzékem:)

Naszóval mai elsőre feltűnt az a fenti képváltogató doboz. Az nagyon randa. Egyrészt mi a csudának nem thumbnaileket tölt be, miért van ott 900*akárhány pixeles kép, ami tök lassan jelenik meg, másrészt a fehér szöveg nem olvasható könnyen (a zöldön) és rálóg esetenként az alatta levő szövegre, ami szintén nem olvasható jól.

Az oldal egész betűtípus és betűméret, valamint sorköz választása sem igazából jó szerintem, egybefolynak a dolgok. (Pl bal menü)

Ha már külső javascript fájl van akkor miért van 100 sor javascript az oldalban is?

A miskolctapolcai programok aloldal iszonyat legalábbis nálam FF-ban. A háttér egyrészt zavarja az olvashatóságot, másrészt piszok randán ismétlődik, a szöveg rálóg a keretre, nem szép.

A Képek oldalon szintén a teljes méretű képek vannak lekicsinyítve, teljesen felesleges ez, sokkal hosszabb a letöltés.

Sok oldalon, pl a  Miskolctapolcáért egyesületaloldalon szét van zuhanva a menü de csúnyán.

Az apartmanok 2 oldalon is szerepelnek, monduk ez lehet akaratból van nem tudom.

A sport olda valami más betűkódolással készülhetett, mert tele van krixkraxal.

Összességében, túl sok a menüpont, van ami duplán szerepel, nem látható át az oldal, nem egységes a stílusa, egy halom szépséghibával van tele. Nem szívesen böngészgetném 1 percnél tovább.

42

Az előző változatot egy lelkes amatőr készítette. Nem volt éppen vérprofi oldal, se nem dinamikus technikailag, de mégis megvolt benne a kohézió, a harmónia és nem utolsó sorban Miskolctapolca bemutatásáról szólt, nem akart több lenni annál. Azaz helyén volt a koncepció és kedvező volt a hírdetési díj is (egyszeri 5000.- Ft). Erre néhány hónapja - állítólag pályázat útján - elnyerte a jelenlegi készítő a miskolctapolca.hu domain üzemeltetési jogát, s odahányta helyette ezt a 'csodát' (megjegyzem, hosszú hónapok alatt sikerült tartalommal legalább a mostani szintre felhozni, előtte bővelkedett a nem működő, vagy üres oldalakban). A helyi vendéglátóknak 'kötelező' hírdetni rajta - függetlenül attól, hogy milyen egyéb webes megjelenésről gondoskodtak -, hiszen ez a hivatalos oldal, ezt nézi először az érdeklődő és aki kimarad, lemarad. Ráadásul a koncepció előtt is értetlenül állok: Elmondásuk alapján portált kívántak faragni Miskolchoz és a környékhez kapcsoldó történésekre építve. WTF :confused: Mi a ráknak akar Miskolctapolca honlapja Miskolc eseményeiről szólni, amikor arra ott van a miskolc.hu és nem utolsó sorban a boon.hu. Lehet, hogy rosszul látom, de sokkal inkább egy képekkel gazdagon illusztrált bemutató oldalnak kellene lennie, nem pedig izzadságszagú portál 'wannabe'-nek. Mert jelenleg egyik se igazán. 'Két szék közül a pad alá' iskolapéldája

Több dolog is fölöttébb bosszantó az egészben:
- Hiába fogalmaztam meg építő jellegű kritikát a készítőknek, magasról tojnak az egészre (az első reakció sokkal inkább volt egy durcás gyereké, mintsem érett felnőtté). A domain az övék, a hírdetők fizetik az éves díjat, abszolut semmi nem motiválja őket, hogy a kisujjukat is mozdítsák egy manapság elvárható szinvonalú oldal érdekében.
- A hírdetési díjszabás arcpirító, különösen a szolgáltatások fényében:

Idézet

1 Alap csomag Éves díja Nettó 10.000 Ft/év
Tartalma: 1 db bélyeg kép, név, cím, telefonszám, email cím

2 Medium csomag Éves díja Nettó 30.000 Ft/év (kedvezménnyel Nettó 20.000 Ft/év)
Tartalma: 1 db bélyeg kép, 2 db nagyobb kép, elérhetőségek, szöveges
ismertető (max.500 karakter), saját weboldalra átlinkelési lehetőség,
online szobafoglalás

3 Top csomag
Éves díja Nettó 60.000 Ft/év (kedvezménnyel Nettó 40.000 Ft/év)
Tartalma: 1 db bélyeg kép, 6 db nagyobb kép, elérhetőségek, szöveges
ismertető(max.3000 karakter), saját weboldalra átlinkelési lehetőség,
online szobafoglalás, domain név regisztráció, 100 Mb webtárhely, saját
domain név illetve @miskolctapolca.hu végződésű email címek
biztosítása, vírus- és spam szűrés

Tehát nem az intézmény típusa, azaz a fizetőképes kereslet alapján pozícionálták a díjakat (mert nyilván egy kisebb díjakkal operáló, kisebb forgalmat bonyolító vendégház nem költhet annyit reklámra, mint egy forgalmas sok csillagos hotel, vagy akár panzió), hanem amolyan balkánosan lehúzósan; a manapság minimum elvárható szolgáltatásokért rögtön legalább 20000.- nettó/évet kérnek. Vegyük észre, hogy ettől a csomagtól kezdve jár a "saját weboldalra átlinkelési lehetőség", s ettől  a csomagtól kezdve lehet 2 (azaz kettő!) db nagyobb képet megjelentetni. Bele fog roskadni a szerverük...

Ezzel szemben az összes normális témába vágó oldalon, mint pl. a szallasinfo.net-en - ami nagyságrendekkel szinvonalasabb - a normál áron (10e+Áfa) biztosítanak: 5 nagy képet, linket az oldaladra, online szobafoglalási rendszert; tehát minden, manapság alapvetően elvárható szolgáltatást.

U.I.: Nem, nincs közöm egyik oldalhoz sem. Helyi vendéglátóként a saját érdekeim képviselem, s történetesen van némi rálátásom a webfejlesztésre.

Szerkesztette: HookR 2007. 11. 15. 19:52 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#250 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 09:03

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 13:14

Lehet nem ugyanazt néztük, de én nem találtam framet :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Akkor tényleg nem egyet néztünk :D :respect:

#251 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 23:00

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 10:03

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Akkor tényleg nem egyet néztünk :D :respect:

aszem az egy iframe, elfér az ott....  bárcsak ez lenne a legnagyobb "hibája" az oldalnak :)

#252 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 08:03

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 23:00

aszem az egy iframe, elfér az ott....  bárcsak ez lenne a legnagyobb "hibája" az oldalnak :)

Az iframe is frame. De mint a képen látszik, van pár hiba benne.

#253 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 08:58

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 16:11

És akkor most a saját cucc:

Megújult, megújulófélben van a weblapom. Elég nagy váltás az előbbihez képest. 1024-re van gyúrva, de afölött sem esik szét. Alatta levővel meg most inkább nem foglalkoztam.

Még azért nem 100% -os. Főleg az admin felület hiányzik. Blog motor is van mögötte, de az csak alul, kicsibe van belinkelve. Elvégre személyes :)

Delawer: Sajnos még nem javítottam mindent, amit mondtál. De rajta vagyok. És talán sikerülni is fog.

Szóval várom a véleményeket. :D

Én is meglestem az oldalad.
Tényleg nagy a fejléc, de ez nem feltétlenül baj. Más mint a megszokott :)

Amire viszont ügyelj, az a helyesírás. Egyelőre-egyenlőre, se füle se farka mondatok, sok-sok vessző hiba, egybeírás, különírás.

Egyébként szép az oldalak felépítése. Ezen kívül csak annyit sikerült megállapítanom, hogy a feleséged szebb, mint te, bár ez nem tartozik szorosan a témához.

:)

42

#254 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 10:00

Idézet: HookR - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 18:50

Az előző változatot egy lelkes amatőr készítette. Nem volt éppen vérprofi oldal, se nem dinamikus technikailag, de mégis megvolt benne a kohézió, a harmónia és nem utolsó sorban Miskolctapolca bemutatásáról szólt, nem akart több lenni annál. Azaz helyén volt a koncepció és kedvező volt a hírdetési díj is (egyszeri 5000.- Ft). Erre néhány hónapja - állítólag pályázat útján - elnyerte a jelenlegi készítő a miskolctapolca.hu domain üzemeltetési jogát, s odahányta helyette ezt a 'csodát' (megjegyzem, hosszú hónapok alatt sikerült tartalommal legalább a mostani szintre felhozni, előtte bővelkedett a nem működő, vagy üres oldalakban). A helyi vendéglátóknak 'kötelező' hírdetni rajta - függetlenül attól, hogy milyen egyéb webes megjelenésről gondoskodtak -, hiszen ez a hivatalos oldal, ezt nézi először az érdeklődő és aki kimarad, lemarad. Ráadásul a koncepció előtt is értetlenül állok: Elmondásuk alapján portált kívántak faragni Miskolchoz és a környékhez kapcsoldó történésekre építve. WTF :confused: Mi a ráknak akar Miskolctapolca honlapja Miskolc eseményeiről szólni, amikor arra ott van a miskolc.hu és nem utolsó sorban a boon.hu. Lehet, hogy rosszul látom, de sokkal inkább egy képekkel gazdagon illusztrált bemutató oldalnak kellene lennie, nem pedig izzadságszagú portál 'wannabe'-nek. Mert jelenleg egyik se igazán. 'Két szék közül a pad alá' iskolapéldája

Több dolog is fölöttébb bosszantó az egészben:
- Hiába fogalmaztam meg építő jellegű kritikát a készítőknek, magasról tojnak az egészre (az első reakció sokkal inkább volt egy durcás gyereké, mintsem érett felnőtté). A domain az övék, a hírdetők fizetik az éves díjat, abszolut semmi nem motiválja őket, hogy a kisujjukat is mozdítsák egy manapság elvárható szinvonalú oldal érdekében.
- A hírdetési díjszabás arcpirító, különösen a szolgáltatások fényében:

Tehát nem az intézmény típusa, azaz a fizetőképes kereslet alapján pozícionálták a díjakat (mert nyilván egy kisebb díjakkal operáló, kisebb forgalmat bonyolító vendégház nem költhet annyit reklámra, mint egy forgalmas sok csillagos hotel, vagy akár panzió), hanem amolyan balkánosan lehúzósan; a manapság minimum elvárható szolgáltatásokért rögtön legalább 20000.- nettó/évet kérnek. Vegyük észre, hogy ettől a csomagtól kezdve jár a "saját weboldalra átlinkelési lehetőség", s ettől  a csomagtól kezdve lehet 2 (azaz kettő!) db nagyobb képet megjelentetni. Bele fog roskadni a szerverük...

Ezzel szemben az összes normális témába vágó oldalon, mint pl. a szallasinfo.net-en - ami nagyságrendekkel szinvonalasabb - a normál áron (10e+Áfa) biztosítanak: 5 nagy képet, linket az oldaladra, online szobafoglalási rendszert; tehát minden, manapság alapvetően elvárható szolgáltatást.

U.I.: Nem, nincs közöm egyik oldalhoz sem. Helyi vendéglátóként a saját érdekeim képviselem, s történetesen van némi rálátásom a webfejlesztésre.

Az előző oldal nekem is sokkal jobban tetszett. Mi azon is hírdettünk meg ezen is.Én is pofátlanul magasnak érzem az évi 20 rugót ezért a "szolgáltatásért". Van saját weboldalunk is az mindennel együtt tárhely és levelezés stb nem kerül egy évben 20K -ba. Ha gondolod csináljunk helyette jobbat ( enyém a miskolctapolca.eu domain :))

Szerkesztette: tigga 2007. 11. 19. 10:09 -kor

szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#255 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 12:09

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 8:58

Én is meglestem az oldalad.
Tényleg nagy a fejléc, de ez nem feltétlenül baj. Más mint a megszokott :)

Amire viszont ügyelj, az a helyesírás. Egyelőre-egyenlőre, se füle se farka mondatok, sok-sok vessző hiba, egybeírás, különírás.

Egyébként szép az oldalak felépítése. Ezen kívül csak annyit sikerült megállapítanom, hogy a feleséged szebb, mint te, bár ez nem tartozik szorosan a témához.

:)

42

Tény, hogy szebb, mint én :D Helyesírásilag nem nézettem még át rendesen. De majd az is javítva lesz. Még vannaki hiányosságai.

A fejlécről meg: szvsz ízlés dolga, most ilyet álmodtam meg. A másiknál meg alig volt. Max majd ha nagyon zavarónak érzem, lejjebb veszem őket.

#256 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 18:17

Idézet: tigga - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 10:00

Az előző oldal nekem is sokkal jobban tetszett. Mi azon is hírdettünk meg ezen is.Én is pofátlanul magasnak érzem az évi 20 rugót ezért a "szolgáltatásért". Van saját weboldalunk is az mindennel együtt tárhely és levelezés stb nem kerül egy évben 20K -ba. Ha gondolod csináljunk helyette jobbat ( enyém a miskolctapolca.eu domain :))

Van miskolctapolca.net is. Viszont a .hu végződés a bejáratott, pont emiatt hirdet mindenki elsősorban náluk, s pont emiatt nem röstellnek elkérni annyit, amennyit. Szvsz csak akkor van értelme másikat készíteni, ha megkaphatná a .hu végződést. Jó lenne tudni, milyen feltételekkel és mennyi időre szerezték meg a domain üzemeltetési jogait.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#257 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 08:16

Idézet: HookR - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 18:17

Van miskolctapolca.net is. Viszont a .hu végződés a bejáratott, pont emiatt hirdet mindenki elsősorban náluk, s pont emiatt nem röstellnek elkérni annyit, amennyit. Szvsz csak akkor van értelme másikat készíteni, ha megkaphatná a .hu végződést. Jó lenne tudni, milyen feltételekkel és mennyi időre szerezték meg a domain üzemeltetési jogait.

Kicsit fel kell pörgetni a .net végződést, vagy regelni egy .com -ot. Meg némi seo, és a látogatottsági adatokkal már lehetne kopogtatni az ajtókon szerintem.

#258 Felhasználó inaktív   bfecka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 18:30

Hali!

Már 1 éve vágyok egy weblapra!
Valaki tudna segiteni?
Hangszerek dögivel :)

#259 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 19:22

Idézet: bfecka - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:30

Hali!

Valaki tudna segiteni?

Az általad megadott információkból az alábbi oldalt lehet elkészíteni:
http://bigdil.wbteam.com/bfecka.html

Még valamit?

#260 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 19:37

Idézet: bfecka - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 19:30

Hali!

Valaki tudna segiteni?

Üzelit vagy magán célra?
Mennyit szánsz rá?
Milyen célközönségre számítasz?
És még vannak ilyen kérdése azoknak, akik foglalkoznak ilyesmivel, illetve akik tanácsot tudnának adni:)

Design tippeket leshetsz pl. el innen
http://www.smashingmagazine.com/

De ez csak a jéghegy csúcsa :)
-- Legyen egy jó napod! --

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14