HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:19

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 9:28

Ezer köszönet :respect:
(Nem mondom, h millio, mert akkor linkelnem kéne egy hülye kis flash animációt, amin tényleg 1milloszor köszönik meg :D)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1022 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 14:34

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 14:19

(Nem mondom, h millio, mert akkor linkelnem kéne egy hülye kis flash animációt, amin tényleg 1milloszor köszönik meg :D)

:offtopic: Hoops & Yoyo? (vagy Jojo?) az tök jó  :D  (amúgy állítólag megy tovább egymillió után is, végtelenített)

#1023 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 14:52

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 14:34

:offtopic: Hoops & Yoyo? (vagy Jojo?) az tök jó  :D  (amúgy állítólag megy tovább egymillió után is, végtelenített)

Nem tudom a nevüket, azt se tudom már, merre találom meg újra, de én pl 650.000-nél nem bírtam tovább - hanggal együtt :Đ
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1024 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 16:49

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 14:19

Ezer köszönet :respect:

:D
Üdv:Arsene

#1025 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 20:16

sziasztok!

irodai felhasználásra kell összedobnom gépeket. semmi tuning, semmi gém, semmi multimédia. net, szövegszerkesztés, 1-2 adminisztrációs program, némi adatbáziskezelés. a gépeket kb 5 évre venném, nem lennének minden héten átépítve. ami fontos, hogy hosszú távon stabilan működjenek. na kb ezt találtam ki részben a ti ajánlásotok alapján:

Alaplap       Gigabyte M61pm-s2
Proc hűtő Glacialtech 7300 light
Processzor  Amd x2 3600+ ado3600dd g1 stepping 2x512 KB 65 nm
Memória     Kingmax 2x512 MB 800MHz ddr2
ház+táp         Asus ta-882 350W
Hdd           Wd Caviar Re 160 GB
Odd           Pioneer Dvr-112
Monitor       Samsung 940N tft
Egér           Logitech Rx300 fehér
Biztonság Hdd guarder
Billentyűzet Chicony Teljesen hagyományos
Oprendszer    win xp home oem

Egyéb:

Fájl server Wd MyBook world edition 2 tükrözve a két vinyó. adatbázis tárolásának.

már olvasgatok itt egy ideje, de kezdek elfáradni, szóval kérnék szépen még ajánlást gigabites switch-re (linksys sd2005 ? asus? )
gigabites hálókártyára, valamint 10/100-as switch-re!

pár kérdés a konfiggal kapcsolatban:

procc: nem tudom, jól néztem-e ki a procit és beszerezhető-e, de úgy láttam, hogy ez már az újabb 65nm-es cucc. ha tévedek, vagy nem lehet kapni, akkor pontosan mit keressek? nem mintha nem lehetne kapni sempront, de szeretném most kicsit túlbiztosítani a dolgot. árba ez belefér.

mem: kell nekem a 800-as ram? nem igazán vágom az a64-ek memvezérlőjét. árba belefér, ha így jobb.

táp: gondolom 350w elég lesz

hdd: a wd c re 80 GB-os "felületekkel" dolgozik? nem találtam infót. mert ha igen, akkor gondolom a 160-as csak 1 lemezes és talán picit csöndesebb, mint a nagyobbak. kapacitásnak egyébként elég bőven, nem ezen lennének az adatok.

odd: mintha mostanában a pio 111-et ajánlanátok annak ellenére, hogy már van 112. maradjon a régebbi, vagy jöhet már az új.

segítséget, véleményt köszönök.

b
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#1026 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 21:28

Nem szükséges a 65nm-s X2-t hajtani, 90nm-s se melegszik és 15-16k környékén megy.
Lapból inkább Abit M2-NF nView, Asus M2A-VM, Asrock AliveNF4G-DVI.
HDD és ODD maradhat, táp bőségesen elég.
Összességében jó ez így, ha tényleg belefér. Ha valahol mégis szűkíteni kell majd, akkor azt megteheted pl. a ramon (667-es vagy akár 533.. bár nincs már akkora különbség).
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1027 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 22:26

nagyon köszi a véleményezést, holnap meg is rendelem a gépeket!

mondom, hogy fáradt vagyok kicsit, mert ezt a gigabyte lapot erőltettem, aztán most meg ajánlassz egy pont nekem valót, ugyanis elég valószínű, hogy a későbbiekben ki lesz használva a 2 monitoros kimenet. :respect:

esetleg ha van még annyi türelmeted/tek, az egyéb kérdéseimre is mondhatnátok valamit!

köszönöm

berci

#1028 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 10:02

Idézet: Berci77 - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 23:26

...

Szia!
Egy-két apróság csak:
Ha több gép lesz és hálózatba kötve, akkor érdemesebb az XP Professionalt választani. (XP Home-os gép nem lehet tartomány tagja pl.)
A másik az ergonómia. Irodai munkánál NE spóroljatok a billentyűzeten, nagyon nem mindegy hogy 'öröm'-e a gépelés annak aki ezt csinálja egész nap, vagy negyed óra után már elege van az egészből. A divatos lapos billentyűzetek sem alkalmasak rendes munkára, pötyögésre esetleg, de "idegesíti az ember kezét" ha tíz ujjal gépel. Nézhetnétek mondjuk 'tört' billentyűzeteket, esetleg érdemes rákérdezni a leendő felhasználóknál. Logitech, Microsoft, meg úgy általában a brand gyártók neve alatt futó billentyűzetek ajánlhatók (már ha mondjuk egy Lenovo vagy Dell bilit lehet külön kapni)
A másik, hogy wordre ilyesmik lehet túl nagy lenne a 19"-es képátló, spéci szoftverek esetleg nem használják ki a teljes képernyőterületet vagy akármi. (mondjuk a natív felbontás meg ugyanaz a 17"-esnél is :( )

#1029 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 10:21

A4 Tech anti RSI-s billjei jók pl (KBS-720), ill egérnek imádom a WOP 49-et, mert kényelmes és elég pontos.
Kép
normális helyen a szerkesztő blokk, nincs hülye power/sleep/mittomén milyen gomb rajta
Kép
mindkét görgő fekete...

És vannak olyan bilelk amik laptopmechanikásak és kényelmesek, nekem is az van otthon és órákon át is kényelmes, sőt, napi 20-21 óra szerkesztést/írást is kéynelmesen lehet vele abszolválni, egyedül a wheelezéstől kaptam egy kis ínyhüvelygyulladást :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1030 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 12:34

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:21

A4 Tech anti RSI-s billjei jók pl (KBS-720), ill egérnek

Te tíz ujjal vakon gépelsz? Ez a billentyűzet pölö erre kapásra kiesett, mert az Í nem a bal shift mellett van, az Ű nem az Á mellett, az Enter nem fordított "L" alakú.
Mondjuk lehet hogy van "rendes" magyar kiosztása is, mindenesetre a kép alapján nem oké.

(a power, sleep, akármi nekem is a halálom amúgy)

#1031 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 14:55

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:21

A4 Tech anti RSI-s billjei jók pl (KBS-720)...
Kép
normális helyen a szerkesztő blokk, nincs hülye power/sleep/mittomén milyen gomb rajta

Parasztvakitasnak jo, de mivel fizikailag ugyanott van az osszes gomb, mint a nem "anti RSI"-ken, igy a csuklodat ugyanugy kitekered vele, mint egy hagyomanyos billzettel, szoval az RSI veszelye tovabbra is fennall.

Probalj ki egyszer egy kanyarodo, de inkabb egy osztott kiosztasut, egybol erezni fogod a kulonbseget, hogy milyen egyenes csukloval gepelni, amikor nem feszulnek az inszalagok a kezfejben.
(Kaar, hogy a kenyelmes M$-ek nem kaphatoak magyarul...)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 25. 14:57 -kor

#1032 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 15:22

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:02

A másik az ergonómia. Irodai munkánál NE spóroljatok a billentyűzeten, nagyon nem mindegy hogy 'öröm'-e a gépelés annak aki ezt csinálja egész nap, vagy negyed óra után már elege van az egészből. A divatos lapos billentyűzetek sem alkalmasak rendes munkára, pötyögésre esetleg, de "idegesíti az ember kezét" ha tíz ujjal gépel.

Nekem melohelyen furcsa volt leulni kollega gepehez, de o eskuszik a SlimSzarra.
Nyilvan megszokas kerdese.

Idézet

Nézhetnétek mondjuk 'tört' billentyűzeteket, esetleg érdemes rákérdezni a leendő felhasználóknál.

Ha nem tudsz rendesen tizujjal gepelni, es meg keresgeled a gombokat, akkor a tort billzet eleinte jobban fog idegesiteni, mint a sima kiosztasu, es lassitja a munkat.
Ha tudsz _jol_ gepelni, akkor kb. 10 perc atszokni a tortre, max akkor anyazol, ha utana sima billzet ele ultetnek le, hogy mi ez a kenyelmetlenseg. :Đ

(Eleinte minden bajom volt a tort Logitech Cordless Comfort-tol, mert par ujjal potyogtem csak, de aztan az evek soran annyira megszoktam, hogy vegul M$ Natural Ergo 4000-re csereltem.)

Idézet

Logitech, Microsoft, meg úgy általában a brand gyártók neve alatt futó billentyűzetek ajánlhatók (már ha mondjuk egy Lenovo vagy Dell bilit lehet külön kapni)

Kép
Dell USB Entry Keyboardot lehet kulon kapni magyar kiosztassal, de szerintem a 4+fas nagykerarat boven nem eri meg, ugyanis a legolcsobb Logitech is kenyelmesebb nala.
(Multkor vettem anyamnak Logitech Value-t, 1700 pezo volt afasan...)

Dellnek szerintem tul kemenyek a gombjai, faraszto rajta hosszu tavon gepelni.

Logitechek kenyelmileg rendben vannak, mondjuk en a Microsoft billzeteket jobban szeretem, de azokbol nem nagyon van magyar kiosztasu.

Idézet

A másik, hogy wordre ilyesmik lehet túl nagy lenne a 19"-es képátló, spéci szoftverek esetleg nem használják ki a teljes képernyőterületet vagy akármi. (mondjuk a natív felbontás meg ugyanaz a 17"-esnél is :( )

Mivel a nativ felbontasa a 19"-es TFT-nek ugyanannyi, mint a 17"-esnek (mindketto 1280x1024), igy celszerubb a nagyobbat venni, mert jobban olvashato.

Szovegszerkesztesnel meg jol jon a pivot funkcio, de az csak a dragabb TFT-knel szokasos.
90 fokkal elforgatott kepernyore ugyanis kifer egy allo A4-es lap teljes meretben, nem kell scrollozni fel/le.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 25. 15:37 -kor

#1033 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 15:28

Emlegettetek feljebb a Chicony billzetet, valamikor regen volt KB9810-em, de 3 honap alatt szetesett...
Meg azt is utaltam benne, hogy oldaliranyban eleg nagy volt a holtjateka a gomboknak, igy mindig megszorult a gomb, ha nem pont fuggolegesen utottem le.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 25. 15:33 -kor

#1034 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 15:34

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 9:02

Szia!
Egy-két apróság csak:
Ha több gép lesz és hálózatba kötve, akkor érdemesebb az XP Professionalt választani. (XP Home-os gép nem lehet tartomány tagja pl.)
A másik az ergonómia. Irodai munkánál NE spóroljatok a billentyűzeten, nagyon nem mindegy hogy 'öröm'-e a gépelés annak aki ezt csinálja egész nap, vagy negyed óra után már elege van az egészből. A divatos lapos billentyűzetek sem alkalmasak rendes munkára, pötyögésre esetleg, de "idegesíti az ember kezét" ha tíz ujjal gépel. Nézhetnétek mondjuk 'tört' billentyűzeteket, esetleg érdemes rákérdezni a leendő felhasználóknál. Logitech, Microsoft, meg úgy általában a brand gyártók neve alatt futó billentyűzetek ajánlhatók (már ha mondjuk egy Lenovo vagy Dell bilit lehet külön kapni)

windózerhez nem nagyon értek, azt nem tudom, mit jelent tartomány tagjának lenni, de szívesen venném, ha leírnád pár szóban! eddigi rendszerünkön 1 db xp home 2 millenium  :omg:  és egy 98 volt. ebből a 98 valószínűleg sajnos marad de nem volt gond a home változattal. meg aztán olcsóbb is.

perifériákban én is kényes vagyok, de mivel nálunk senki nem tud rendesen gépelni, az egéren meg lehetőleg minél kevesebb görgő meg gomb legyen maradok valami alap logitechnél, nekem az bevált. bill. meg elég, ha tök hagyományos felépítésű és nincsenek rajta hülye helyeken a sleep, meg home, end stb gombok. nekem chicony és samsung klaviatúrák vannak, fogyóeszköznek tökéletes. a másik: az, hogy irodai felhasználásra lesznek, az még nem jelenti, hogy állandóan ezen fognak dolgozni. nem 1000 oldalas leveleket kell gépelni, stb. csak a megkívánt teljesítményt akartam érzékeltetni, mielőtt valaki dx10-es gpu-t ajánl nekem  :D .

szviccsre nincs esetleg ajánlat?

#1035 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 15:41

XP Home maximum 5 halozati kapcsolatot tud egyszerre.
Ha ennel tobb gep van a halozatban, az szivas.

Tartomanynak meg valami olyasmi a lenyege, hogy egy kozponti szerveren menedzselsz mindent, aztan utana tokmindegy, hogy a juzer melyik gep ele ul le, mindegyiknel ugyanazt, ugyanugy latja, ha a sajat nev+jelszavaval lep be.
Nem kell minden gepen letrehozni+beallitgatni a felhasznalokat...

#1036 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:18

5-nél több gép lesz a hálózaton, de pont az a követelmény, hogy nem kell egymást mind lássák. ha jól értem, akkor ez nem gond. ez a felhasználó oda ül, ahova akar dolog viszont jó volna, bár szinte mind1.

#1037 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:49

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 14:55

Parasztvakitasnak jo, de mivel fizikailag ugyanott van az osszes gomb, mint a nem "anti RSI"-ken, igy a csuklodat ugyanugy kitekered vele, mint egy hagyomanyos billzettel, szoval az RSI veszelye tovabbra is fennall.

Probalj ki egyszer egy kanyarodo, de inkabb egy osztott kiosztasut, egybol erezni fogod a kulonbseget, hogy milyen egyenes csukloval gepelni, amikor nem feszulnek az inszalagok a kezfejben.
(Kaar, hogy a kenyelmes M$-ek nem kaphatoak magyarul...)

Nekem egy keskeny, egyenes Trust-om volt ezt megelőzőleg (mostani egy ErgoMedia700), de sokkal kényelmesebben és könnyebben lehetett gépelni. Bár nem használom, tanultam 10ujjas vakon gépírni (kiadványszerkesztéshez kellett), és ott is sima billen írtunk (pedig jól felszerelt randszerek voltak). Sima != tescobill ;) (csak nem "hajlított")
Anyám, aki rendszeresen szokott gépelni, egyszerűen nem tudott ezen rendesen pötyögni... Rá kellett dugjak a gépre egy ezeréves csattogót :Đ
Végülis minden attól függ, ki mit szokott meg.
Egyik alkalommal asszem MediaMarktban szaladgáltam és gondoltam, ha már ott vok, elnézek a számtech osztályra is (nem vásárolni, csak megnézegetni a kínálatot ;)). Találtam ott egy nagyon pöpec MS billt (az is egyenes volt). Halk, pontos billentyű mozgás, rövid utat is tesznek meg - asszem az lesz a következő darab - addigra talán az ára is emberi lesz :Đ
(Bár a gondolatot még szoknom kell, hogy a redmondiakat gazdagítom vele :))
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1038 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:59

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 15:22

Mivel a nativ felbontasa a 19"-es TFT-nek ugyanannyi, mint a 17"-esnek (mindketto 1280x1024), igy celszerubb a nagyobbat venni, mert jobban olvashato.

Szovegszerkesztesnel meg jol jon a pivot funkcio, de az csak a dragabb TFT-knel szokasos.
90 fokkal elforgatott kepernyore ugyanis kifer egy allo A4-es lap teljes meretben, nem kell scrollozni fel/le.

Engem szószerint a rosszullét kerülget 19es monitor előtt ülve, így ezért döntöttem 17es mellett, az olvashatóságon egyébként dpi emeléssel lehet segíteni - eleinte 90 helyett 120on használtam, tökéletes volt, de mostanában alapon hagyom, így is elég.

PIVOT meg tényleg frankó :up:
Szövegszerkesztőknél (Quark, word, writer) is nagyon nagy hasznát veszem, de akár fórumozásnál, böngészésnél (úgyis 1024×768-ra tervezik a legtöbb lapot, szélessége pedig így pont kitölti, csak mondjuk 1-2 hozzászólással több fér ki ;)) is jól jöhet.
Ami nekem is van (740B: DVI/DSUB, 600:1, 8ms, PIVOT stb) kb brutto 46k pl edigital-nál... 19esen se lehet sztem egy 10esnél nagyobb többlet.

Tévedtem... 9k-val drágább a 940BF a 940N-nél (és kb 13kval a 740B-nél)

Szerkesztette: Smooth 2007. 04. 25. 19:19 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1039 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:26

Idézet: Berci77 - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 19:18

5-nél több gép lesz a hálózaton, de pont az a követelmény, hogy nem kell egymást mind lássák. ha jól értem, akkor ez nem gond.

Csak eppen WinXP Home-nal az 5-os korlat miatt teljesen esetleges, hogy melyik gepet latja halon, es melyiket nem.
Nem feltetlenul fogja azt a gepet latni, amit te szeretnel.

#1040 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:28

Idézet: Berci77 - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 18:18

5-nél több gép lesz a hálózaton, de pont az a követelmény, hogy nem kell egymást mind lássák. ha jól értem, akkor ez nem gond. ez a felhasználó oda ül, ahova akar dolog viszont jó volna, bár szinte mind1.

Azt is illik tudni, hogy az OEM a legtrébb liszensz... és asszem nem is nagyon lehet kapni, csak komplett gép mellé adják (illetve alaplap csere esetén - legalábbis terveztek bevezetni egy ilyen baromságot is - kuka, és vehetsz új OS-t). Minden gépre kéne venned egyet, csak egyszer regelheted és nem változtathatod meg azokat az alkatrészeket, amire a liszensz vonatkozik. Keress inkább tömegliszenszes Pro-t (bár nem tudom, milyen áron megy, vszeg kifizetődőbb lesz, mint 10 HOME OEM - ami kb 10×30k környékén lenne).
Tartomány beállításokhoz pedig fog kelleni egy szervergép is. (nem tudom, az van/lesz-e)

Szerkesztette: Smooth 2007. 04. 25. 19:31 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51