HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:21

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 23:35

hááát, nem sok jót mondanak erről az ib9-ről...

a 945-ös chipsetben milyen tuningpotenciál van? a 805-öst azzal is meg lehetne húzni?
és egyenlőre én is 4300-ast tervezek.

a videókártyás kérdésem még mindig megvan? x1950pro 38ért, vagy x1950xt 51-ért? megéri a +13-mat?

VGA-ra ha van annyid, akkor megéri. 8800ast 70 alatt nem igen kapni, többit meg nem igazán éri meg...

IB9 mint 945ös chipsetes lap? :think:
Vagy már az IL9 Pro-ra gondolsz? E4300-nak elvileg elég a kisebb lap is, most nem tudom, h az IL9-nek milyen engedményei vannak tuning szempontjából. Különben egész pofás/olcsó kis lap.

(e-gye-lő-re!! játszoM!!)

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1302 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:40

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 13:21

VGA-ra ha van annyid, akkor megéri. 8800ast 70 alatt nem igen kapni, többit meg nem igazán éri meg...

IB9 mint 945ös chipsetes lap? :think:
Vagy már az IL9 Pro-ra gondolsz? E4300-nak elvileg elég a kisebb lap is, most nem tudom, h az IL9-nek milyen engedményei vannak tuning szempontjából. Különben egész pofás/olcsó kis lap.

(e-gye-lő-re!! játszoM!!)

hát épphogy 50 körül lenne, de 70 az már nem nagyon...

945-ösöknél nem feltétlenül az il9pro-ra gondoltam, hanem esetleg vmi asus megoldásra is... p5ld2, vagy valami ilyesmi. és abba a lapba a 805D-m menne. a core2 az a p5b deluxeba...
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#1303 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 13:35

P5LD2-vel vigyazni, hogy hanyas verziojut soznak rad, ugyanis az 1.0x szeria EGYALTALAN NEM megy Core2 procikkal.

#1304 Felhasználó inaktív   Axe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 15:52

Smooth, Köszönöm a HELP-et!
Igazad van, tényleg csak 2 IDE, tisztában vagyok vele :)
Üdv:

Balage Axe

#1305 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 05. 09. 15:53

egy egyszerű kérdés: giga 965p-s3 vagy ds3? e4300 mellé kell, 3ghz-ig lesz húzva max, kingmax ramok lesznek mellé asszem 2x 1gb.

#1306 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 16:00

Ezt neked kéne tudnod/neked tudnod kéne. Kondik élettartamában van csak különbség.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1307 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 16:01

Idézet: diegho - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 16:53

egy egyszerű kérdés: giga 965p-s3 vagy ds3? e4300 mellé kell, 3ghz-ig lesz húzva max, kingmax ramok lesznek mellé asszem 2x 1gb.

s3
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1308 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 05. 09. 16:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 17:00

Ezt neked kéne tudnod/neked tudnod kéne. Kondik élettartamában van csak különbség.

nem nekem lesz... csak kérdezték tőlem.

#1309 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 23:08

Idézet: diegho - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 16:22

nem nekem lesz... csak kérdezték tőlem.

Mondjuk ettől még kéne tudnod... nem tudom, ez mire volt magyarázat :think:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1310 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 04:42

Lassan osszeall az uj gepem(jovo heten rendelem a procit) es szepen aprankent osszerakom. Most ott tartok, hogy a tapot kene behelyeznem. Eddig nem volt soha problema, de nagy dilemmaban vagyok, hogy hova rakjam. A haz a kovetkezo:

http://www.coolermas...ts.aspx?pid=633

Az alaplap egy ASUS P5W DH DELUXE, ami passziv huteses. Szoval a kerdes, hogy felulre v. alulra rakjam-e a tapot.(ENERMAX Liberty ELT620AWT) Nem tudom eldonteni, hogy melyik adna a jobb szellozest.
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#1311 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 07:47

Ezt a kérdést meg se hallottam.

Szóval azt kérdezed, hogy a procihűtő a táp és házventivel harcoljon-e a levegőért,(képzelj oda egy kockát, a kocka egyik oldalán a tápventi, másikon a proci szív, harmadikon a házventi) miközben átszívja a proci melegét; vagy csak a saját melegével kelljen megbírkóznia halkan, és aházventinek kelljen kihúznia a proci melegét(amire eredetileg van)?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1312 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 07:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 8:47

Ezt a kérdést meg se hallottam.

Szóval azt kérdezed, hogy a procihűtő a táp és házventivel harcoljon-e a levegőért,(képzelj oda egy kockát, a kocka egyik oldalán a tápventi, másikon a proci szív, harmadikon a házventi) miközben átszívja a proci melegét; vagy csak a saját melegével kelljen megbírkóznia halkan, és aházventinek kelljen kihúznia a proci melegét(amire eredetileg van)?

Próbálhatnátok egy kicsit kevesebb gőggel és több jóindulattal és segítő szándékkal valóban hasznos tanácsokat adni a rászorulóknak...
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1313 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 05. 11. 08:39

Idézet: ReeChee - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 8:52

Próbálhatnátok egy kicsit kevesebb gőggel és több jóindulattal és segítő szándékkal valóban hasznos tanácsokat adni a rászorulóknak...

csak tudod nehéz olyan kérdésre válaszolni amire 2mp gondolkodás után bárki helyes választ tud adni (feltételezve a 3 számjegyű intelligencia hányadost), hozzám kb 10-15 ember jön így be az üzletbe naponta és még a fórumon se gondolkodik senki (tisztelet a kivételnek)... ez azért már kiakasztó tud lenni egy idő után. (2 napja egy srác behozza a gépét hogy mutassak meg neki valamit a winfosban, megmutatom de újra kell indítani a gépet és laza mozdulattal megnyomja a resetet, nézek mi van... kérdezem így szokta mindig újraindítani, válasz: persze, hiszen így kell, meg lekapcsolni is úgy hogy sokáig nyomja a gombot... na most az ilyennek már el se kezdem magyarázni miért nem úgy kell...)

#1314 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 08:51

Idézet: diegho - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 9:39

csak tudod nehéz olyan kérdésre válaszolni amire 2mp gondolkodás után bárki helyes választ tud adni (feltételezve a 3 számjegyű intelligencia hányadost), hozzám kb 10-15 ember jön így be az üzletbe naponta és még a fórumon se gondolkodik senki (tisztelet a kivételnek)... ez azért már kiakasztó tud lenni egy idő után. (2 napja egy srác behozza a gépét hogy mutassak meg neki valamit a winfosban, megmutatom de újra kell indítani a gépet és laza mozdulattal megnyomja a resetet, nézek mi van... kérdezem így szokta mindig újraindítani, válasz: persze, hiszen így kell, meg lekapcsolni is úgy hogy sokáig nyomja a gombot... na most az ilyennek már el se kezdem magyarázni miért nem úgy kell...)

Ez oké, Én is láttam már furcsaságokat, de itt egy-két oldallal korábban volt olyan hozzászólás, hogy pl 7600 GT-t már csak akkor érdemes beszerezni ha valami "régi" gépből megmarad vagy ilyesmi.

Én speciel marhára tisztelem pl MC Pite tuningeredményeit, de nem lehet senki fejében default az, hogy akkor jó egy lap ha megy minimum 275-ös FSB-n, meg hogy feltétlen mindenki stepping szerint válogasson hogy meglegyen alapfesszel a 3 ghz...

Én azértis fórumozok keveset (nem is csak PC témában), mert rég elfogyott a türelmem..

De érted, akkor inkább hozzá sem szólok.
Van egy pár user aki NEM SZÜLETETT tehetség PC témában, de ezt el kell fogadni.
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1315 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 10:26

Nem gőggel mondom; hanem ebben a topicban kb minden 5. oldalon van róla szó; és ugye az ember elöbb olvas utána kérdez; nem?
Vagy elöbb gondolkozik és utána kérdez. Hogy a táp harcoljon abban a kis légtérben a többi ventivel és a proci melegét is magába szívja vagy a házventi szívja ki a proci melegét a táp meg magát hűtse szerintem nem egy olyan vészés kérdés amúgy sem...

Sajnálom ha úgy jött le gőgös válasz volt, de annyiszor de annyiszor elhangzott itt... hogy nagyon soxor; és a 44 oldalból 35 oldalban ismételgetjük magunkat olyanok kedvéért akik nem olvasnak vissza :respect: . Ezekről meg a véleményem az aláírásomban...  Peace...

A pici ívet jól érezted a válaszban, de ez a visszaolvasás elmulasztása miatt van elsősorban...
Ez független attól hogy 'erre születtél' vagy sem. Ha közölünk vki lusta/stb az is megkapja a magáét, épp pár hszel fentebb is láthatsz ilyet.  Azzal pedig hogy törekednénk arra hogy az írott és iratlan szabályokat betartsuk, azzal próbálunk a fórum színvonalához is hozzájárulni, nem egyes személyek elleni támadás. Akiknek a szabályszerűségek túl kemények/kötöttek azok átmennek ált másik fórumokra, ahol viszont fejetlenség és anarchia van; visszaolvasással sem megy az ember sokra mert komolytalanok írnak szinte csak bele; példát nem hozok, szerintem ti is tudtok magatoktól. Mindenkinek válaszolhatnánk egyesével is udvariasan mintha ezért fizetnének minket, vagy akár érdemi válasz nélkül közölhetnénk csak annyit hogy olvasson vissza; szerintem a köztes út nem olyan rossz; de ha jobb ötleted/ötletek van akkor várjuk :respect: .

Bár ahogy elnézem aláíráso ott meg te osztod kissé az ívet a hwsw fórumának ;)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 05. 11. 10:39 -kor

#1316 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 10:45

Idézet: ReeChee - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 8:51

Ez oké, Én is láttam már furcsaságokat, de itt egy-két oldallal korábban volt olyan hozzászólás, hogy pl 7600 GT-t már csak akkor érdemes beszerezni ha valami "régi" gépből megmarad vagy ilyesmi.

Én speciel marhára tisztelem pl MC Pite tuningeredményeit, de nem lehet senki fejében default az, hogy akkor jó egy lap ha megy minimum 275-ös FSB-n, meg hogy feltétlen mindenki stepping szerint válogasson hogy meglegyen alapfesszel a 3 ghz...

Én azértis fórumozok keveset (nem is csak PC témában), mert rég elfogyott a türelmem..

De érted, akkor inkább hozzá sem szólok.
Van egy pár user aki NEM SZÜLETETT tehetség PC témában, de ezt el kell fogadni.

Nem értem igazából a problémádat. :think:
Éppen, h segítő szándékkal hangoztak el ezek... Vagy hagyjuk rá az illetőre, vegyen egy 7600GT-t, mikor annyiért vagy pici ráfordítással jobbat is kaphatna? Csak akkor éri meg 7600GT-ről beszélni, ha egy korábbi konfigból maradt meg. Akkor minek adná el az illető x Ft-ért, majd költene rá 2x-et, h alig gyorsabbat vegyen...

Az alaplap és FSB vitát sztem kicsit átlapozhatnád. Elsősorban onnan indult az egész, h olcsóbb (közel azonos teljesítményű) fél-cache-es proci legyen vagy ugyanaz 512k-val drágábban. Olcsóbb lappal könnyebben kihajtható a kisebbik... volt az érv, és ekkor kerültek elő az FSB-k meg SuperPI adatok. (addigra az érdeklődő már levonta a megfelelő következtetést).

Ez a mostani tápos-léghűtéses dolog is elhangzott már párszor (mellesleg ennek is volna saját topicja)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1317 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 10:57

Ez szerintem rám vonatkozott, mikor még fény koromban nagyobb gondot fordítottam az extrém tuningra,  alkatrészek válogatására, stb, és ahhoz sok mindent kell tudni hogy mi mit hogy bír milyen feltételek melett meddig, mit hova kell kötni/forrasztani/grafitozni/festeni, mivel, stb. Hja, régi szép idők mikor még magyar toptenbe de legalább top ötvenbe mindig benne voltam :Đ .

De a kérdése nem ilyesmire vonatkozott ami 'irreálisan' sok utánajárást követel, hisz a 12 centis tápokról soxor leírom hogy miért nem jók hagyományos felállásban, miért jobbak az 1×8 vagy 2× 8 centis ventisek, illetve CM is nyomja hogy milyen jó, ill pici belegondolással is abszolválható probléma; de sztem skippeljük már a dolgot :respect:

#1318 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:01

Ugy latom ma reggel mindenki csalanra pisalva ebredt. Eloszor is rendszeres olvasoja vagyok a topicnak es vissza is olvastam 4 oldalt, de nem talaltam hasonlo kerdest. Masodszor, tudom ez nem a legmegfelelobb topic a kerdesemre, de mivel a Tapos topikban Pietrosz hasonlo kerdesere a kutya sem valaszolt, ezert gondoltam uj gep leven nem teljesen off-topic a kerdesem es itt teszem fel.
Harmadszor pedig, neha a sima paraszti logika nem valik be es ezert kerdeztem a tisztelt szakember urakat...
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#1319 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:10

Amugy a kerdesem arra vonatkozott, hogy ugyebar a hazak 90%-aban a tap a proci felett fejezkedik el es mivel nekem van lehetoseg mashova helyezni, erdemes-e. Nem lesz e problemam a chipset es egyeb passziv hutes alatt allo alkatreszek melegedesevel.(leven a tap is eleg nagy hot gerjeszt)

#1320 Felhasználó inaktív   Gyro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:24

Azt mondják ide dobjam a kérdést:
"Szeva mindenki. Szóval új gépet építenék és a meló miatt nem lesz időm nagyon utána szaladgálni, úgyhogy ebédszünetben kellene megoldanom a dolgokat. Viszont nem ismerem a 3. kerületet ahol melózom. Milyen kiskereket tudtok ajánlani a 3.-ban? Igazából maradnék az AMD-nél nforce-os megoldással és egyben nem fogom tudni megvenni csak apránként. A válaszokat előre is köszönöm..."

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.