HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:19

Idézet: gemini - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 19:46

a 8 centis tápoknak is ki van lyuggatva a hátulja.
a meleg ott is felfelé száll.
ergo a meleget a 8 centis is átszivja magán.

amugy most mondja anyám, hogy otthon kikapcsolta a gépet, és most nem tudja bekapcsolni.  :omg: hurrá. örülök, ha b*szogatja..... azt mondja valami világit (az alaplapra tippelek) de se kép se hang a bekapcsolásjelző gombra. én persze egyből a legrosszabbra gondolok (halott proci, halott lap) de várnom kll szombatig hogy meg tudjam nézni....

Óóóó, örülnél te ilyen könynen kideríthető problémának!
Én legalábbis amostnaimhoz képest tuti...

Pietrosz/gemini: Ha hátul kifele fúj a proci cooler az már jó, de annak 30%át még mindig a táp szívja ki. Ha 8 centis akkor 5%át sem szívná ki. Rosszul mondom?

Most nekem is 12 centisem van, de a házban tök hideg van; ennek ellenére általában a bal felső sarokban egymás ellen dolgoznak a ventik. Mivel nekem 3 fúj befele is így nins különösebben gond, anno léggel sem volt.

Itt a konfigok 98%ban nem hátrafele fújó hűtő van/lesz, ott pedig tökéletes egymás ellen dolgozás van, és a 12 centis ventis táp és a proci isszák meg a levét. CSAK a tápot 8 centis ventisre cserélve táp hidegebb levegőt fúj, procinak több levegő jut, házventi meg csak végzi a dolgát, de végre az húzza ki a meleget.

Erről próbálok beszélni/írni :)

Mellesleg rovatban egy vinyót beraktam vírusírtani a gépembe (de rühellek bármit is berakni), satás volt hogy rohadjon meg; így nem tudtam a rackbe rakni. Nagynehezen beszenvedtem a többi eszközhöz (1. vinyóhelyen a vga van, 2.on wd re, 3.on wd re, 4.en zajnyelő szivacs- ennek helyére jött a vendég vinyó,  5. helyen patás samum,6. helyen fdd), vírusírtás megtörtént, vinyó ki (házamban a csövek és kábelek iszonyatos dzsungele/bújtatása van, nagyon nagyon nagyon nehéz bármit is szerelni benne, patás samum kábele eléggé meg lett stresszelve többek között), gép bekapcs... hoppá...

Nem postol végig, USBknél megáll. Sokat szenved/csatlakozók csekkol/usb cuccok le; semmi.
Biosz reset, ehhez vga ki, hangkártya ki hogy vga alsó slotba be mert úgy méltóztatik csak elindulni biosz reset után; változás semmi. Lehúzom patás vinyómat, gép elindul. Csatlakozók csekkol, vinyó vissza, postnál megáll. Fasza, megtört a kábel gondolom, zöld UV reagens vékony csőkábel, világon nem kapok ilyet, q élet. Felcserélem hdd és dvd olvasót, gép megy (úgy néz ki hogy 40eresként még jó), gép nem bootol se raidről se patás vinyóról.
Kábelcsere dvd író és rackel (ehhez vinyó blokk1, vinyó blokk2, vga, pumpa és még pár apróság ki :mad: ), beköt; gép gondolkozik mindig kicsit a samunál; pedig korábban nem tette. Patás vinyóról nem bootol, ismeretlen boot hibaüzenet hogy rakja be bootolható médiát - talán a fedora bootmanagere pofázna? Vagy mikor betoltam aláa vendég vinyót akor nekibaxtam volna a patás samumnak? :confused:
Raid tömb beállít bootvinyónak, k lassan gép betölt - mint mikor összekócolódnak a meghajtók - betöltés vége elött restart. Vagy 4×. 1×csak jó, vinyó van, restart.
Bioszban letilt patás vinyó, post rendes, bebootolás lassú mint állat megint.
Eljutok wining, norton cd elő, diskdoctor tedd a dolgod! Végigmegy, restart a befejezéséhez. Végig scandiskel, normális sebességgel bebootol, vinyóra írok/olvasok elvileg jó.

1, faxé postol lassan mikor már kábelt is cseréltem
2, de elvileg a kábel is xar ha azzal nem postol,nem?
3, ha fedora bootmanagere hülye, akkor fc újratelep, vagy fixmbr és bye linux?
4, a boot közbeni perces szünet olyasmire emlékeztet mikor a particiókat összekeveri a win vagy hasonló, de betölött win mindent a helyén lát > vendég vinyó összekócolta volna a raiden is a partíció sorrendet boot szempontjából 8elvileg nem, de hát volt ilyenre már példa), meg a single vinyón is a mbrt/bootmanagert?

Ötlet hogy mijarák copat?

Szerkesztette: MC Pite 2007. 03. 06. 21:34 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#202 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:21

Segítsetek plíííz!!!

Remélem sokan vagytok online épp! :)
Az történt, hogy megvettem az új konfigot. Összeraktam. Nem megy. :(
Annyi a hibajelenség, hogy a monitor stand by-ban marad. A vidkarit érzékeli, mert nincs "no signal" üzenet. Az mbo-n világyt rendesen a pwr led. Látszólag kap is tápot minden (táp, cooler, vidkari ventik forognak). Bekapcsolás után semmilyen sípolást nem hallat, sem a speekeren, sem az alaplapi hangkártyán. A gép egyébként az asztalon van összerakva, nincs házban, csak a control paneles cuccok (reset, pwr on/off, stb) van rádugva...szóval még csak nem is testelhet. Próbáltam vinyó, minden nélkül, alap felszereltséggel úgy sem volt jó.
Ez a konfig:
-asus M2N-e
-amd64 x2 3600
-2*1 giga a-data 800MHz
-fsp bluestorm 2 350w
-sapphire radeon x1650xt
-250 gb sata WD

Az mbo könyvében nem szerepel a támogatott ramok között az enyém, csak az 512-es. Egyébként próbáltam egyesével, párban, más slotban, stb.
A fura, hogy ram nélkül sem sípolt, pedig akkor azért kéne. Lecsapattam melóhelyre...vinnyó, grafkari jó.

Szerintetek? Kérlek aki tud válaszoljon gyorsan, mert vidéki vagyok és holnap vinném vissza Pestre. :(
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#203 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:40

Ramok melyik slotban?
vedd ki vgat, majd köv körben a ramot úgy hgoy vga benn. Ha egyiknél nincs változás akkor azzal volt a gond.

Gigabíteos biosz resetet toljál neki -> elem ki, érintkezőlk összezár, elem vissza

minden ide cuccot húzz le róla

... ram nékül kéne sípolnia... hmm... ha tudod azt még teszteld, ha az jó akkor laphalál - mostanában nem is annyira nagyon ritka Asuséknál - igaz, sok lapjuk is fogy mostanában.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#204 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:40

Idézet: CAC - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:21

Segítsetek plíííz!!!

Remélem sokan vagytok online épp! :)
Az történt, hogy megvettem az új konfigot. Összeraktam. Nem megy. :(
Annyi a hibajelenség, hogy a monitor stand by-ban marad. A vidkarit érzékeli, mert nincs "no signal" üzenet. Az mbo-n világyt rendesen a pwr led. Látszólag kap is tápot minden (táp, cooler, vidkari ventik forognak). Bekapcsolás után semmilyen sípolást nem hallat, sem a speekeren, sem az alaplapi hangkártyán. A gép egyébként az asztalon van összerakva, nincs házban, csak a control paneles cuccok (reset, pwr on/off, stb) van rádugva...szóval még csak nem is testelhet. Próbáltam vinyó, minden nélkül, alap felszereltséggel úgy sem volt jó.
Ez a konfig:
-asus M2N-e
-amd64 x2 3600
-2*1 giga a-data 800MHz
-fsp bluestorm 2 350w
-sapphire radeon x1650xt
-250 gb sata WD

Az mbo könyvében nem szerepel a támogatott ramok között az enyém, csak az 512-es. Egyébként próbáltam egyesével, párban, más slotban, stb.
A fura, hogy ram nélkül sem sípolt, pedig akkor azért kéne. Lecsapattam melóhelyre...vinnyó, grafkari jó.

Szerintetek? Kérlek aki tud válaszoljon gyorsan, mert vidéki vagyok és holnap vinném vissza Pestre. :(

Biztos, h jól dugtad rá a speakert? Mert az, h ram nélkül nem sípol... :think:
VGA-n van külön táp? Mert akkor azt rá kéne dugni. (vagy az asus-nak volt? :think:)
Nincs semmi PCI VGA a közelben? vagy másik PCIE, esetleg ddr2es ram?
CMOS reset-et próbáltad már?
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#205 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:55

Igen. CMOS reset volt már. Elem ki, jumper átak 10 mp-re. Elem vissza. No meg a jól bevált insert-es indítás...egyik sem segített. HDD, FDD, ODD lehúzva. A ramok voltak duálban a sárga slotokban (elsődleges) és a feketékben is, majd egyesével az összes slotban. A vidkarin nincs külön táp, és a melóhelyi gépen vígan megy (most is ezt használom). A speeker jól van bekötve (a 4 pin közül a 2 szélső, megnéztem az mbo leírástnál). Most viszem haza a melóhely GeForcet, de tökön bököm magam, ha nem kompatibilis az 1650XT-vel az asus mbo. :)
A kisegítő 4 tűs atx 12v rádugva az mbo-ra, illetve külön van a tápon a 20 és a 4 tűs csati, de ebből is rádugtam mindkettőt.
Nekem is gyanús, hogy nem sípol a ramok nélkül. Sajna se proci, se ram, se sAM2-es mbo nincs a közelben.
Eladó cuccok:

#206 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:15

90% lap...

#207 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:23

Na az szép debütálás lenne az asusnak. Világ életemben Abitos voltam, és sosem volt velük problémó, na mondom veszek egy minőségi lapot is, erre... :)
Vagy lehet, hogy a minőségi fsp táp ... az eddigi Codegenek 4 év után is stabilak.  :D
Eladó cuccok:

#208 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:27

Idézet: CAC - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:55

Igen. CMOS reset volt már. Elem ki, jumper átak 10 mp-re. Elem vissza. No meg a jól bevált insert-es indítás...egyik sem segített. HDD, FDD, ODD lehúzva. A ramok voltak duálban a sárga slotokban (elsődleges) és a feketékben is, majd egyesével az összes slotban. A vidkarin nincs külön táp, és a melóhelyi gépen vígan megy (most is ezt használom). A speeker jól van bekötve (a 4 pin közül a 2 szélső, megnéztem az mbo leírástnál). Most viszem haza a melóhely GeForcet, de tökön bököm magam, ha nem kompatibilis az 1650XT-vel az asus mbo. :)
A kisegítő 4 tűs atx 12v rádugva az mbo-ra, illetve külön van a tápon a 20 és a 4 tűs csati, de ebből is rádugtam mindkettőt.
Nekem is gyanús, hogy nem sípol a ramok nélkül. Sajna se proci, se ram, se sAM2-es mbo nincs a közelben.

Nem hinném, h vga kompatibilitási gond, mivel hasonlóan új mag van rajta, mint az 1950-en (ráadásul, ha jól emléxem, még előbb is dobták piacra, mint a anagytesót), az pedig nálam gond nélkül megy.
Speaker jobb felső sarok 4pin-es, balszél +5V középen két föld és speaker a jobb szél... de ha fordítva tolod rá, nem fog szólni (általában a szines a táp, az legyen balszélen)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#209 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:38

Khm, az X1650XT az 36ról 24re butított X1950Pro ;)
De ettől lehet inkomatibilitás még, de azzal be szokott postolni :D. De lagalábbis kicsipogná a ramot.

Audiotechnikában nem jártas barátom; fordítsd már meg a speakert hogy úgy szól-e?! Jóhogy... hangszóróknak is mindegy, szólni szólnak, csak a ládának és egyebek miatt nem mindegy a polaritás.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 03. 06. 22:38 -kor

#210 Felhasználó inaktív   [GAMF]BlueAthlon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:56

Pappa! Toljatok bele PCI debug tester cardot. mi is vettünk kettőt (egyik PCI slotba megy másik LPT portra). Megmondja hol akad le postoláskor a drága:D ha még sima FF et mutat folyamatosan: lap (v BIOS) és proci lehet..... (legalábbis award és phoneixbios esetén)

Hatalmas segitség hibafeltárásban, megmondja hol kell elkezdeni a hibakeresést.... sok időt megtakaritotok vele...

Szerkesztette: [GAMF]BlueAthlon 2007. 03. 06. 22:58 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 23:10

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:38

Khm, az X1650XT az 36ról 24re butított X1950Pro ;)
De ettől lehet inkomatibilitás még, de azzal be szokott postolni :D. De lagalábbis kicsipogná a ramot.

Audiotechnikában nem jártas barátom; fordítsd már meg a speakert hogy úgy szól-e?! Jóhogy... hangszóróknak is mindegy, szólni szólnak, csak a ládának és egyebek miatt nem mindegy a polaritás.

Tényleg nem vagyok jártas... csak egyszer véletlenül fordítva dugtam rá itt a speakert, persze csak egy hét után tűnt fel, h valami hiányzik mikor bekapcsolom a gépet  :Đ
Persze lehet, h a házhoz adtak vmi finnyás darabot.
Illetve apámnak sikerült kinyírnia egy hangszórót, mikor fordítva forrasztotta rá a kábelt.
Kb ennyi tapasztalatom van audiotechnika terén, ez alapján mertem felvetni :respect:
Sípolás hiányára pedig nem igen jut eszembe más. Nekem mindig jelzett, ha gond volt. Áramot pedig kap most is a lap, így legalább oda ki kéne tudnia préselni 5V-ot, ha már a ventikre tudott 12-t szánni.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#212 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 23:12

Idézet: [GAMF]BlueAthlon - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:56

Pappa! Toljatok bele PCI debug tester cardot. mi is vettünk kettőt (egyik PCI slotba megy másik LPT portra). Megmondja hol akad le postoláskor a drága:D ha még sima FF et mutat folyamatosan: lap (v BIOS) és proci lehet..... (legalábbis award és phoneixbios esetén)

Hatalmas segitség hibafeltárásban, megmondja hol kell elkezdeni a hibakeresést.... sok időt megtakaritotok vele...

Nekem emiatt is tetszett nagyon az abitom... arra integrálva volt egy ilyen kis kütyü :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#213 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 01:32

Sziasztok! Súgjatok! ~150-es nettó keretből ezt néztem ki:

- Gigabyte GA-M59SLI-S4 alaplap  26.000
- 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax        16.600
- InnoVision GeForce 8800GTS      79.900
- AMD Athlon 64 X2 4200+ 2*512kb  24.600

Összes többi alkatrész adott. Desktop teljesítmény nem annyira fontos, néha szoktam DV-t konvertálni, de azt úgyis nagy mennyiségben szoktam éjjelre itthagyni. HD lejátszás szempont, ha már egyszer bővítek (bár még javában DVD-zgetek), de azt gondolom ez az Athlon már tudja. Ami a legfontosabb, hogy a rFactor, GTR 2 és a WTCC menjen fullosan (ezekér' upgrédelek), a többi nem érdekes annyira, én a mostanival is ellennék. Lehet itt most ívben legyinteni, hogy ez 7600GT-n is elkocog, de én fullos alatt az értem, hogy mondjuk 40 autó van a képen, emellett FSAA és AF mellett is kiköhög 60 FPS-t.

Ami nem szimulátor, azt általában konzolon toljuk a cimbikkel, mert egyedül pl. nem vagyok képes FIFÁzni, meg Kvékelni. Tudom-tudom, PC-s körben szentségtörés, de mi simán szoktunk osztott képernyőn Ghost Reconozni 360 kontrollerrel. :D

Fontos az időtállóság is, általában hosszú időre lövök hardware-t. Ezért néztem ezt a bumburnyák nagy vidkareszt is, mert állítólag barátja a DX10, szemben az ATI-kkal. És pont emiatt xarom le, hogy mennyivel lehet megtépni a Core2Duo-kat.

Tervezem, hogy elsózom a mostani RAMom egyik gigáját, így abból mellécsapnék még egy ugyanolyan Kingmax modult. Illetve ha nagyon penge a 8800, esetleg megjelenítő oldalon is felugranék valamilyen fullHD LCD TV-re.

Mondjatok jobbat 150-ért, ha van! Illetve tovább is hajlandó vagyok menni, ha a cost/benefit megfelelő, de mint mondottam, húzni mást szoktam, nem a PC-t. Köszi!

Szerkesztette: Ultegra 2007. 03. 07. 01:35 -kor

Desktop: GB 965P-DS3, C2D E6300@3.15, 2GRAM, 8800GTS@575/900, 980GB tár, Thermaltake Soprano, Logitech VX Revo, G25, Thrustmaster F1 FFB, MS SideWinder FFB 2, Terratec Mystify Claw, Dali Concept 5.1, Sennheiser HD 555
HTPC: ASUS M2AVM, A62X2 4200+@2.4, 1950GT@615/1450, 200GB, Thermaltake Mozart, Logitech Cordless Desktop, Logitech MOMO Force, házimozi környezet (projektor + komolyabb hangrendszer)
Laptop:ASUS X51R-AP109

#214 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:46

Idézet: CAC - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:21

Segítsetek plíííz!!!
.
.
.
Ez a konfig:
-asus M2N-e
.
.
.
A fura, hogy ram nélkül sem sípolt, pedig akkor azért kéne.
.
.
.

Ez az alaplap véletlenül nem "POST Reporter"-es?  :think: Csak mert akkor soha nem is fog sípolni, hanem rendes hangfalat a kimenetre bedugni, aztán majd megmondja a hölgyemény hogy mi van.

(Vagy nem - nálam anno még az elején egyszer szállítás és újraösszerakás után nem akart indulni a gépem, de csak annyit gügyögött hogy "System failed deep inside"-na kössz...  :box2: )

#215 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:55

Idézet: Ultegra - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 2:32

Sziasztok! Súgjatok! ~150-es nettó keretből ezt néztem ki:

- Gigabyte GA-M59SLI-S4 alaplap     26.000
- 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax        16.600
- InnoVision GeForce 8800GTS         79.900
- AMD Athlon 64 X2 4200+ 2*512kb     24.600

Fontos az időtállóság is, általában hosszú időre lövök hardware-t. Ezért néztem ezt a bumburnyák nagy vidkareszt is, mert állítólag barátja a DX10, szemben az ATI-kkal. És pont emiatt xarom le, hogy mennyivel lehet megtépni a Core2Duo-kat.

Mondjatok jobbat 150-ért, ha van! Illetve tovább is hajlandó vagyok menni, ha a cost/benefit megfelelő, de mint mondottam, húzni mást szoktam, nem a PC-t. Köszi!

Szia!

Picit talán nem egyöntetűek az elképzeléseid, az időtállóságra gondolok most.
Sehol nincsenek még DX10-es játékok - tény, hogy a 8800-asok hardveresen DX10 kompatíbilisek, de az Ati is elméletileg pár héten belül bejelenti a maga kártyáit, és jönnek az nVidia ennél kisebb modelljei is.
(magánvélemény: 8800-ast venni most inkább sznobizmus/rongyrázás, mert nemigen tudod kihasználni)
Pont emiatt nem érdekel a Core 2 Duók húzhatósága?  :think:
Szerintem egy GF8800 + X2 4200+ rosszabb választás, mint mondjuk egy gyengusabb VGA egy E4300 vagy E6300-as (vagy melyik a két legkisebb c2d), mert az intel proci jóval erősebb alapon is, az X2 mellett nem lenne kihasználva a csúcs vga (de amúgy sem)
Na itt van elásva a cost-benefit  ;)

szerk: A másik, hogy Innovisiont nem kéne erőltetni - nekem nem volt, de mindenki azt mondja itt hogy kuka minőség.

Szerkesztette: Uuncsiii 2007. 03. 07. 08:56 -kor

#216 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 09:47

Nemhogy sznobizmus/rongyrázás, hanem bétateszterkedsz, és lehet hogy új jár vele, mint anno az fx5000 szériával, hogy kiderül hogy azt is jóóól elk**ták. Szal míg nicns dx10, nem tudjuk hogy jó lett-e a 8800, nicn skonkurenciának terméke, nincs vista, nincs gamma...  addig kidobsz 50%kal több pénz egy kétesélyes kártyára. Szerintem.

http://www.hardwareo...s&cid=1&y=12501

Azt azért vedd hozzá, hogy jáékban enm igaz amit mondasz Uuncsiii, emrt vga limtesen játszunk, tehát nem veszed észre a különbséget a 2 platform között; 1-3 fps a különbség.

Innentől: http://prohardver.hu/cikkek/2006-08-21/cpu...an/oldal_4.html

Szerkesztette: MC Pite 2007. 03. 07. 09:50 -kor

#217 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 09:55

a 4200+ huzva is alig éri el a c6300 teljesitményét alapon.
ha mindenképpen dx10-et akar a kollega (jövőtállóság) akkor nyugodtan jöhet a GTS, szerintem jó választás most. hogy 2 hónap mulva is jó választás lesz-e, azt megjósolni sem lehet, ezen tehát felesleges rágódni.
de hogy a 4200+ lesz a szűk keresztmetszet, az fix.
ez a "nem szoktam tuningolni" meg nem jó hozzáállás. ha csak annyit kell tenni, hogy az fsb-t 266-ról 400-ra állitod, és minden más változatlan, kezdve az élettartamtól a hőmérsékletig minden, akkor nem értem, mi az, ami miatt nem tuningolnak az emberek. persze van extrém tuning, abba nem mindeki fog bele, de azért a leggagyibb 6300-asok is mennek 1800 helyett 2800-at.... a 400-as fsb meg egyik normális core2-ready 965-ös lapnak sem kottyan meg.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#218 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 10:03

Mire gondolsz gyengébb VGA alatt? Most nézem, hogy érkezik a 320-as 8800GTS, kint 90 dollárral olcsóbb, mint a 640-es. Nem lenne értelme megvárni?

Mit nem tudok kihasználni? Nem is egészen fullos beállításokon 25 fps-t produkál a GTR2 egy 8800GTX-szel esőben (1900-as XT-vel 15fps). :( Tudom-tudom, nem erre van kitalálva ez a 3D motor, de attól még én ezzel szeretnék játszadozni.
Desktop: GB 965P-DS3, C2D E6300@3.15, 2GRAM, 8800GTS@575/900, 980GB tár, Thermaltake Soprano, Logitech VX Revo, G25, Thrustmaster F1 FFB, MS SideWinder FFB 2, Terratec Mystify Claw, Dali Concept 5.1, Sennheiser HD 555
HTPC: ASUS M2AVM, A62X2 4200+@2.4, 1950GT@615/1450, 200GB, Thermaltake Mozart, Logitech Cordless Desktop, Logitech MOMO Force, házimozi környezet (projektor + komolyabb hangrendszer)

#219 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 10:09

Szóval akkor Intel vonal mindenképp, azt mondjátok... Ebből milyen modellt érdemes nézni, milyen lappal?

#220 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 10:49

Ultegra, erről szól a topic! :rolleyes:

Idézet: gemini - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 10:55

de hogy a 4200+ lesz a szűk keresztmetszet, az fix

The Chronicles of Riddick v1.1 1280x1024 4xAA/16xAF    
              A64 X2 2 GHz|A64 X2  2,7 GHz|Core 2 2,13 GHz|Core 2 3,4 GHz
GeForce 7900 GT        49    49    49    49
Radeon X1900 XTX    52    53    52    53
GeForce 7950 GX2    89        97    90    91

Far Cry v1.33 1280x1024 4xAA/16xAF
A64 X2 2 GHz     A64 X2 2,7 GHz  Core 2 2,13 GHz Core 2 3,4 GHz
GeForce 7900 GT        73    74    74    74
Radeon X1900 XTX        100    112    111    116
GeForce 7950 GX2    97        126    129    140

&

Far Cry v1.4 1600x1200 16xAF és HDR
GeForce 7900 GT        40    40    40    41
Radeon X1900 XTX        62    62    62    62
GeForce 7950 GX2        67    70    68    70

FEAR v1.03 1280x960 4xAA/16xAF
GeForce 7900 GT        30    30    30    30
Radeon X1900 XTX        41    43    41    43
GeForce 7950 GX2        60    61    61    61

Tomb Raider Legend v1.2 1280x1024 next gen és 16xA
GeForce 7900 GT        33    34    34    35
Radeon X1900 XTX        40    44    45    46
GeForce 7950 GX2        43    48    48    53

Oblivion v1.1.511 1280x1024 4xAA/16xAF
GeForce 7900 GT        46    48    47    49
Radeon X1900 XTX        57    71    69    85
GeForce 7950 GX2        57    71    71    90

&

Oblivion v1.1.511 1600x1200 16xAF és HDR
GeForce 7900 GT        39    40    40    40
Radeon X1900 XTX        54    60    61    63
GeForce 7950 GX2        58    65    64    75

Szerkesztette: MC Pite 2007. 03. 07. 11:08 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.