HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 17:56

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 17:16

k8l-t tervezik c2d ellen? hát nem tudom, itt legalább 10%-ot rá kellene vernie amd-nek a c2d-re hogy érdemes legyen cserélni, és a jelenlegi helyzetet figyelembe véve ez nem nagyon fog sikerülni nekik :(

Azt mondtam volna, h meg is veri? Én csak azt mondtam, h azok lesznek egy kategória.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2442 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:02

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 18:40

Sztem egy 1800-as Core 2-t mindenképpen tuningolni kell, hogy az azonos árú X2-t (2400-2600MHz) kiüsse...és sok ombre egyáltalán nem hajlandó tuningolni (nem meri stb) Másrészt az am2-be elvileg belemegy a majdan a Phenom is csak nem lesz benne 100%-os ficsőr vagy teljesítmény ill tuning téren...egy m2n+3800+ páros meg megvan 30k-ból és 20-30% tuningra elvileg hajlandó ha vki nagyon akarja...Tudom a gyönyörű nevü Pentium Dual-Core E2140+vmi asrock lap is kivan ennyiből...erről beszélsz, de nem vagyok benne biztos, hogy én is az utóbbit választanám-e.

X2 4400+ asus m2n-sli deluxe lapról váltottam giga p35-s3 e2160 párosra. elhiszed hogy van ahogy dupla fps-em van egy szaros 7600gs ddr3-al? :eek: dupla érted? nem +10 hanem dupla annyi... minden tesztben jóval gyorsabb... mindkettő tuningolva volt 3 gigára és így mértem, pedig am2 mellett ramok 1000-en mentek itt 833-on. superpi 1m 32sec vs 20sec, 3dmark pontokban 03-ban +1500 pont, cs:source *2 fps... ne érte volna meg? egy viszonylag drágább lapot vettem hozzá, de még így is 10k volt a csere, egy 965-ös lappal 5k lett volna, újonnan meg totál ugyanannyi. aki nem tuningol az vegyem amd-t, de amúgy nem nehéz egy asrockban sem 333-ra rakni az fsb-t és ramot visszaosztani, mindezt alapfeszen gyári hűtővel és máris ott a 3ghz.

#2443 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:07

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 18:56

Azt mondtam volna, h meg is veri? Én csak azt mondtam, h azok lesznek egy kategória.

ha nem veri meg akkor semmi értelme nem lesz, amd csukhat is befelé.

#2444 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:15

emlékezzetek vissza egy kicsit a nem is olyan régmúltba! volt egy "kis" cég, aminek jó 3d gyorsítói voltak, kiadott egy félresikerült szériát, megvett egy saját gyárat hogy majd ott gyárthassa a kártyáit, de elfogyott a pénz, megakadt a fejlesztés, ki kellett adni a félkész terméket, ami persze rosszul sült el és csőd lett belőle. mit is csinál az amd? ugye ismerős a történet?

#2445 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:23

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 19:02

X2 4400+ asus m2n-sli deluxe lapról váltottam giga p35-s3 e2160 párosra. elhiszed hogy van ahogy dupla fps-em van egy szaros 7600gs ddr3-al? :eek: dupla érted? nem +10 hanem dupla annyi... minden tesztben jóval gyorsabb... mindkettő tuningolva volt 3 gigára és így mértem, pedig am2 mellett ramok 1000-en mentek itt 833-on. superpi 1m 32sec vs 20sec, 3dmark pontokban 03-ban +1500 pont, cs:source *2 fps... ne érte volna meg? egy viszonylag drágább lapot vettem hozzá, de még így is 10k volt a csere, egy 965-ös lappal 5k lett volna, újonnan meg totál ugyanannyi. aki nem tuningol az vegyem amd-t, de amúgy nem nehéz egy asrockban sem 333-ra rakni az fsb-t és ramot visszaosztani, mindezt alapfeszen gyári hűtővel és máris ott a 3ghz.

Ezt nem is vitattam asszem...van egy P35-ös lapod és egy 2160-ad 3GHz-en...de az már nem a 30k + no tuning kategória (de vannak emberek akik max 30k-t tudnak lap+procra költeni -esetleg még annyit se- és nem fognak nekiállni húzni a vasat...én róluk szóltam)...Amúgy nyilván megérte és tetszetős teljesítményt is nyújt, ráadásúl a Peryn is lazántosan belecuppan..korrekt  :up: 
Én a Phenomot akartam volna megvárni, de asszem az nem lesz egyszerű...ha meg mégis szépen kijönne és felső kategóriába is odavágna, akkor Intel elkezdené filléresíteni a 21xx-eket meg a 4xxx-et...szal AMD-nek elég nehézkes-borús jövőkép rajzolódik ki...elszomorít és a C2D és a PD-C sem fog megvigasztalni ha rolóhúzás lesz...ennyi részemről

#2446 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:42

Ez mind szép és jó. Csak a legnagyobb fogyaztó nem te vagy, aki beslattyog a boltba és kérsz egy procit. A legnagyobb fogyasztók a hp, ibm, dell... Ők meg nem tuningolnak, hanem összerakják, kiadják, használd... Desktop piac pedig nem a legnagyobb. Szerver... na ott a zseton. Ez az egész lihegés AMD oldaláról nem az x2 szériákról szól, meg az a64ről, meg az athlon vs core2ről, hanem az opteron vs xeonról. Augsuztusban jön a K10 (állítólag), 4 maggal energiatakarékosan és oda szeretne csapni a xeonoknak. Desktop cuccok késnek 2007 végére, 2008 elejére, addig x2... Miért? Mert ez a legkisebb veszteség, phenomnak első sorban a szerver piacon kell visszanyerni azt, amit elvesztettek... Ha jól tudom intel sem lövi ki desktopra a penrynt idén, csak xeonok jönnek első körben ősszel... Ugyanaz az indok :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2447 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 19:09

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 19:42

Ez mind szép és jó. Csak a legnagyobb fogyaztó nem te vagy, aki beslattyog a boltba és kérsz egy procit. A legnagyobb fogyasztók a hp, ibm, dell... Ők meg nem tuningolnak, hanem összerakják, kiadják, használd... Desktop piac pedig nem a legnagyobb. Szerver... na ott a zseton.

Haszon per gep mutatoban valoban nem a legnagyobb, de ha beszorozzuk a desktop proci arres*darabszamot a szerverproci arres*darabszammal, akkor igencsak az elso nyer, hiszen az eladott darabszam tobbezerszeres.

Szoval szep meg jo, hogy mekkorat lehet szakitani egy szerveren, de abbol hosszutavon nem lehet megelni.
Mint ahogy a videokartya piaci eroviszonyokat sem a 8800GTX vs 2900XT parharc donti el, hanem az, hogy ki mennyi olcso kartyat bir eladni.
Atinak meg ez volt a baja, hogy mindegyik szegmensben lepeshatranyba kerult a keso chipjei miatt...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 21. 19:13 -kor

#2448 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 19:17

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 19:42

Desktop cuccok késnek 2007 végére, 2008 elejére, addig x2... Miért? Mert ez a legkisebb veszteség, phenomnak első sorban a szerver piacon kell visszanyerni azt, amit elvesztettek... Ha jól tudom intel sem lövi ki desktopra a penrynt idén, csak xeonok jönnek első körben ősszel... Ugyanaz az indok :D

Intelek csak azert nem sietik el, mert nincs versenytars, aki szorongassa oket, a mostani procijaik is szepen fogynak.

Ha idoelott kidobnak a Penrynt, akkor a mostani procijaikat csak nagy arengedmenyekkel tudnak ertekesiteni, az meg ugye nem tesz jot a haszonnak.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 21. 19:21 -kor

#2449 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 21. 19:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 20:17

Intelek csak azert nem sietik el, mert nincs versenytars, aki szorongassa oket, a mostani procijaik is szepen fogynak.

Ha idoelott kidobnak a Penrynt, akkor a mostani procijaikat csak nagy arengedmenyekkel tudnak ertekesiteni, az meg ugye nem tesz jot a haszonnak.

pontosan, intel nagyon nagyot szakított c2d-vel. megcsinálták és abból élnek 1 évig vígan nagy haszonnal és mellette van idő fejleszteni, sőt lehet másfél évig kihúzzák conroe-val mire jön a penryn. sőt mivel a penryn már elkészült bőven az új projekten dolgoznak, amd meg szenved.

#2450 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 22:57

Azért szenvedett már az Intel is (kétségtelen, ekkora szarban azért nem csücsült akkor). AMD mennyi ideig dőzsölt az A64esek hozta sikerben? Aztán intelnek sietve ki kellett dobnia valami trágya kétmagost a kiforrott X2esek ellen is (ez lett a PD), de az se volt az igazi. Csak az AMD most ugye bevásárolta az ATI-t is, mely szintén szenved... jól összehozták :D
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2451 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 08:11

- Intel Core2 Duo E6300/2M tálcás vadiúj 1 év garancia AKCIÓ: 25.900,-
- Intel Core2 Duo E6400/2M tálcás vadiúj 1 év garancia AKCIÓ: 28.900,-
- Intel Core2 Duo E6320/4M dobozos gyári hűtővel 3 év gar: 31.900,-
Bár előfordulhat, h elírás és E4×00 akart lenni, de akkor meg akciós tálcásnak kicsit drága lenne.
Így viszont nagyon jó vétel, mondjuk egy AB9Pro-val (részemről legalábbis :D), de akár p5b, 965-ds3, p35-ds3 (ha nem kell normális raid - mondjuk nem néztem még, h p35ös giga-kon milyen déli chipek vannak, de előbbi 2vel nem szórakoznék).
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2452 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 08:16

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 21:57

... Csak az AMD most ugye bevásárolta az ATI-t is, mely szintén szenved... jól összehozták :D

Ahogy gondolkodom, azt látom, hogy még nincs lejátszva a meccs. (innen szép nyerni  ;)  ) 

Lehet, hogy van valami extrém innovációs ok az AMD+ATI egyesülésben?

Például olyan proci, ami egy foglalatban szolgáltat olyan erős CPU+GPU egységet, hogy semmi szükség nem lesz külön VGA kártyára, osz" akkó Intel zárhat be, mert a béna integrált alaplapi VGA vezérlői,
(jó sz*r volt anno az i810-es, és mennyien vettek olyan intel 810 alaplapot, amin nem is volt AGP csatoló)
és a GPU nélküli, ámde akár erősebb procijaik majd a kutyának se kellenek, mert a Laptop eladások fejlődnek a legjobbal, és azok közül melyik VGA vezérlős amivel igazából játszani is lehet?

Na ugye: az ATI.

Ez ugyebár keményen beüthet.

Egy átlagjuser a Desktop összerakásnál csak örülni fog, ha nem kell VGA kártyák mibenlétével vacakolni, egy alkatrész kimarad. (akár) Olcsóbb lesz az alaplap is, és ki lehet hagyni az SLI-t, a crossfire-t, egyszerűen veszel egy erősebb beépített GPU-s procit. :)

Az SLI-ről gondolom: aha, kicsike szegmens, mit erőlködik az nVidia, az ATI már épített 2 GPU-s VGA kártyát (Rage Fury MAXX, elbukott) de az ATI-nál (most már az AMD-nél) szvsz ott a rengeteg tapasztalat az integrációról, stb. Most is van 2 GPU-s VGA kártyájuk.

Meglátjuk.

Szerkesztette: Dzsano 2007. 07. 22. 08:24 -kor

Asztalravissza!

#2453 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 22. 09:43

nvidia is épített már 2 gpu-s kártyát... ott volt a dual 6600-as 2-3 éve, meg a gx2. szóval van ott is már tapasztalat.

amd-nél nem az a baj hogy szart akarnak csinálni, hanem az hogy fogy a pénz. jó ötlet lett volna megvenni az ati-t ha lenne az amd mögött megfelelő anyagi háttér, de nincs. most ha amd csőd közelbe kerül és az intel vagy nvidia (utóbbi anyagi hátteréről nem tudok sokat de szerintem jól állnak) fogja és felvásárolja őket, akkor lesz itt vége az egésznek. és nem csodálkozok hogy intel is meg nvidia is ilyen nagy csendben van, ugyanez volt 3dfx felvásárlása előtt is. kiváncsi vagyok mi lesz a vége ennek, még idén ki fog derülni szerintem.

#2454 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:09

Idézet: Dzsano - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 9:16

Például olyan proci, ami egy foglalatban szolgáltat olyan erős CPU+GPU egységet, hogy semmi szükség nem lesz külön VGA kártyára, osz" akkó Intel zárhat be, mert a béna integrált alaplapi VGA vezérlői,
(jó sz*r volt anno az i810-es, és mennyien vettek olyan intel 810 alaplapot, amin nem is volt AGP csatoló)
és a GPU nélküli, ámde akár erősebb procijaik majd a kutyának se kellenek, mert a Laptop eladások fejlődnek a legjobbal, és azok közül melyik VGA vezérlős amivel igazából játszani is lehet?

Egy átlagjuser a Desktop összerakásnál csak örülni fog, ha nem kell VGA kártyák mibenlétével vacakolni, egy alkatrész kimarad. (akár) Olcsóbb lesz az alaplap is, és ki lehet hagyni az SLI-t, a crossfire-t, egyszerűen veszel egy erősebb beépített GPU-s procit. :)

Atlagjuzerek tobbsege irodaban/irodai celra hasznalja a szamitogepet.
Oda teljesen jo volt az i810 is, kutya nem fog integralt GPUs procit venni oda, mert nyilvan joval dragabb lesz, mint egy mostani integralt chipset.

#2455 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:18

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 17:35

Persze, hogy jobb lett, de nem is igazán az lenne az ellenfele ;)
Pentium D és X2 jöttek ki nagyjából egy időben... C2D ellen pedig a K8L (vagy mittommén már hogy nevezik épp) tervezték.
Bár tényeken akkor sem változtat (C2D erősebb, mint X2).

Pontosan  :up:
Kóró alatt AMD.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2456 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 10:47

Idézet: Dzsano - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 9:16

Ahogy gondolkodom, azt látom, hogy még nincs lejátszva a meccs. (innen szép nyerni  ;)  ) 

Lehet, hogy van valami extrém innovációs ok az AMD+ATI egyesülésben?

Az SLI-ről gondolom: aha, kicsike szegmens, mit erőlködik az nVidia, az ATI már épített 2 GPU-s VGA kártyát (Rage Fury MAXX, elbukott) de az ATI-nál (most már az AMD-nél) szvsz ott a rengeteg tapasztalat az integrációról, stb. Most is van 2 GPU-s VGA kártyájuk.

Meglátjuk.

Innovációból nincs hiány...csak pénzből, ahogy diegho írta :D

Igen ez a cpu-gpu hibrid innovatív. Jól fog jönni multimedia pck és notebookok építésekor. Gyakorlatilag a cpu mellé csak egy butuska kis déli híd kell majd, ami kezeli a többit. Mivel a gpu egy vliw mag lesz esélyes, hogy megoldják azt, hogy a nagyobb adatfolyamok majd szépen azon számolódnak a maradék meg a cisc magoknak jut.

Azért intel nem húzza le a rolót, ha amd meg tudja valósítani ezt és még a piacra is eljutnak vele. Már ők is dolgoznak a gpukon és nem felejteném el, hogy van nekik egy itanium is...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2457 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 11:00

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 10:43

nvidia is épített már 2 gpu-s kártyát... ott volt a dual 6600-as 2-3 éve, meg a gx2. szóval van ott is már tapasztalat.

amd-nél nem az a baj hogy szart akarnak csinálni, hanem az hogy fogy a pénz. jó ötlet lett volna megvenni az ati-t ha lenne az amd mögött megfelelő anyagi háttér, de nincs. most ha amd csőd közelbe kerül és az intel vagy nvidia (utóbbi anyagi hátteréről nem tudok sokat de szerintem jól állnak) fogja és felvásárolja őket, akkor lesz itt vége az egésznek. és nem csodálkozok hogy intel is meg nvidia is ilyen nagy csendben van, ugyanez volt 3dfx felvásárlása előtt is. kiváncsi vagyok mi lesz a vége ennek, még idén ki fog derülni szerintem.

Azért a nagy csendnek itt más okai is lehetnek. AMD jelenleg a technológiáival, a szabadalmaival és a sok-sok minuszával baromi drága lenne. Ha az intel vásárolná fel, akkor a VIA, Sun, IBM, Transmeta... azonnal rohannának a bíróságra, hogy visszaélnek a piaci helyzetükkel... Nvidiának szerintem nincs annyi pénze, hogy mondjuk az atit kivásárolja, ráadásul az amd nem is adná... Viszont, ha az intel esetleg csődölés után felvásárolná egyben az amdt, akkor valószinűleg a gpu piacon is megjelenne (bár ha jól tudom ezt amúgy is tervezik 2008-ra). Remélem jól sikerül az a Barcelona... jövő hónapban elvileg az opteronok már jönnek is, de csak alacsony órajelekkel...

#2458 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 11:43

66k-ért van bolhán Q6600...
{
BoGab.kisertes;
}

:D

Szerkesztette: BoGab 2007. 07. 22. 11:43 -kor

#2459 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 9:09

Atlagjuzerek tobbsege irodaban/irodai celra hasznalja a szamitogepet.
Oda teljesen jo volt az i810 is, kutya nem fog integralt GPUs procit venni oda, mert nyilvan joval dragabb lesz, mint egy mostani integralt chipset.

Sajnos éppenhogy nem. Nem tudom Te mióta dolgozol IT szakmában, de eléggé nagy "botrány" volt körülötte, IKB-s pályázatban is százszámra adták el így a gépeket, és akkor kezdték a Tesco meg ilyenek is árusítani a PC-ket kilóra. Az átlagnagymamák meg rohantak, és ... Meg követelték, hogy olyan olcsó legyen, mint a Tesco-s. Azon meg nem fog játszani az unoka.  :down:

Az egyik albertirsai cégnek vittünk anno kimondottan irodába számítógépet, és fel voltak háborodva, hogy a kiscsákó nem tudja futtani a Quake2-t. Nem hát. Az i810 SOK MEMÓRIÁVAL és márkás lapba szerelve volt elég irodai monkákra, amúgy meg szvsz egy rakás mackóbrumm.
Asztalravissza!

#2460 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 10:17

Idézet: Dzsano - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:13

Az egyik albertirsai cégnek vittünk anno kimondottan irodába számítógépet, és fel voltak háborodva, hogy a kiscsákó nem tudja futtani a Quake2-t. Nem hát. Az i810 SOK MEMÓRIÁVAL és márkás lapba szerelve volt elég irodai monkákra, amúgy meg szvsz egy rakás mackóbrumm.

:offtopic: kis sztori
Átmenetileg volt nálunk otthon egy i810-es gép 433-as celeronnal, 128mega rammal, vmi Abit alaplappal, amin 4mega dedikált videomemória volt a grafikus szörnyetegnek  :D
Lényeg a lényeg: 640*480-ban mediumon 30 FPS-sel játszható volt a Quake3Arena (demó pályák  :cool: ), a szomszéd Celeron 1700 + 128 mega + int.S3 vga gépén meg 20 fps sem mindig volt meg - igaz ott az xp is sokat besegíthetett ebben  :down:

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.