HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 18. 09:25

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 10:08

Nekem Sil3112 vezérlő van az alaplapon és két PATA vinyó (Serillel átalakítókkal) és egész korrekt a sebesség. Ha nincs floppy-meghajtód, akkor nem árt integrálni a sata drivereit az xp-telepítőbe ;)

70-80%, hmmm. Itthon a másik gépben csak egy vinyó van és ha át kell mennem, akkor beleörülök mire elindul a masina és telepítéskor és másoláskor is lassabb. Pedig a VIA merevlemezvezérlői nem oly rosszak. Ha nem tetszik ez a raid-es dolog, fogod és szétkapod és lesz két vinyód újra. Ha van rá fél napod, hogy kipróbáld, akkor szerintem megéri ;) (1 óra az xp-telepítés, a többi meg egy kis tesztelgetés :))

nincs floppy meghajtóm, de majd szerzek valahonnan, vagy szimplán nem foglalkozok raid-el...

#942 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 18. 09:40

Idézet: diegho - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 8:25

nincs floppy meghajtóm, de majd szerzek valahonnan, vagy szimplán nem foglalkozok raid-el...

Egy cd és az N-Lite bőven elég ;) Nekem sincs már floppy-m jóideje
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

Elküldve: 2007. 04. 18. 10:33

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 10:40

Egy cd és az N-Lite bőven elég ;) Nekem sincs már floppy-m jóideje

ez úgy működik hogy adott egy winxp cd, beteszem, kijelölöm hogy onnan szedje a dolgokat majd kell egy új mappát csinálni ahová a módosított xp iso megy? és ide be tudom integrálni az alaplapi sata drivereket úgy hogy nem is fogja keresni a raid miatt a drivert hanem alapból felismeri? sőt ezzel akár vga/hang/chipset drivereket is betehetek és azokat nem kell többet telepíteni?

szerk: priviben írhatnál 1-2 dolgot erről nekem hogy pontosan hogyan kell megcsinálni hogy  sata raid driver beintegrálódjon, plusz még érdekelnek a vga/hang/chipset driverek (hogy egyszerű .inf-ként vagy mappaként kell-e megadni) stb. nagyon megköszönném.

Szerkesztette: diegho 2007. 04. 18. 10:39 -kor

#944 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 11:03

Idézet: diegho - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 11:33

ez úgy működik hogy adott egy winxp cd, beteszem, kijelölöm hogy onnan szedje a dolgokat majd kell egy új mappát csinálni ahová a módosított xp iso megy? és ide be tudom integrálni az alaplapi sata drivereket úgy hogy nem is fogja keresni a raid miatt a drivert hanem alapból felismeri? sőt ezzel akár vga/hang/chipset drivereket is betehetek és azokat nem kell többet telepíteni?

Szia!

Nekem XP USB-s telepítése miatt kellett volna az nLite, szerintem viszonylag magától értetődő a használata, főleg hogy magyar nyelven is kommunikál.
Amúgy igen, a vinyón lévő fájlokból gyárt majd neked egy új .iso-t amit aztán kisüthetsz.
A driver-implementálás ügyében annyira viszont nem vagyok otthon, én azt mondjuk nem is próbáltam (csak legyen benne sp2 meg ne kérje a kódot oszt szevasz)

#945 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 11:12

:offtopic: Drivereken túl akár a létező összes progit berakhatod, amit szeretnél (nekem van egy ilyen hegesztett XP-m... feldob minden hasznosat, haszontalant persze nem, ps cs2, acrobat reader, office, codec-ek, mozilla stbstbstb és telepítésnél még ki is választhatom, mi kell és mi nem.)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#946 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 13:15

Idézet: diegho - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 9:35

srácok!

ez a raid dolog engem is kezd érdekelni, most még nem, de köv fizunál lehet bevállalok mégegy 160-as WD RE16-ot, sata1-es vezérlővel is jól fog menni? asus a8v-e se, sebességben 70-80% növekedés lesz kb?

Meglesz...
Sőt, smart infód, hőmérséklet kijelzésed is lesz. Ofkorsz műxik sata1el, sata2 csak parasztvakítás.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Elküldve: 2007. 04. 18. 14:04

kipróbáltam n-lite-al buherálni egy xp-t itt melóhelyen. asrock integrált lap chipset drivert szépen beismerte, de hangot nem, pedig azt is benyomtam neki, nem tudom miért, felh nevet kódot ilyesmit szépen megcsinált, csak a hangot nem. majd csinálok egy másikat is. hátha az jobban sikerül. ha ezzel beteszem a sata raid drivert akkor elvileg nem kell F6-ot se nyomni a telepítés elején mert felismeri?

#948 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 14:28

Igen, ez benne a lényeg, hogy nem kell F6 meg floppy sem. :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Elküldve: 2007. 04. 18. 15:12

akkó jóvan akkó :D most gyártom a boltba a szabvány winfost, úgyis mindig kb ugyanolyan cuccokat adunk el :D

#950 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 16:52

Arra meg miért nem használsz image-et? :think:
2perc alatt feldobod rá az OS-t, majd 2perc a drivereknek és még kb uganennyi idő alatt beállítod (már ha kel - pl egyedi username, gépnév, hálózati csoport stb)

Image alatt nem az ISO-ra ondoltam, hanem egy kép a partícióról (esetleg driverekkel együtt, ha tényleg annyira megegyeznek a gépek, meg egyéb programokkal - ez így kompletten, még ha legjobb esetben 10perc alatt fel is települ a win, de legyen inkább 15-20 vagy 30p egy kisebb gépnél, plussz a driverekkel töltött idő, a kisebb progikat, kiegészítőket összevarázsolni... ha ezt egy hegesztett vindózra dobod is fel, akkor is 45-60percig fog települni)

Szerkesztette: Smooth 2007. 04. 18. 16:55 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#951 Felhasználó inaktív   iRoN! 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:10

Sziasztok!
Nem rég megvettem az új gépet, de pár alkatrész, köztük a hdd is, megmaradt a régiből.
Beraktam őket az újba, elindul, működik minden rendsen, legalábbis rendszer szinten. Maga az oprendszer nem hajlandó belépni. Gondolom újra kéne telepíteni, de az túl nagy tortúra lenne. Nem lehet valahogy ezt megkerülni?
Köszönöm! :respect:
Ready or not! Here I come! You cant hide! Gonna find you!

#952 Felhasználó inaktív   iRoN! 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:43

Ja és OEM XP-ről van szó, ezért is lenne macerás. Újraaktiváls csak telefonos baromságok után megoldható. Illetve ugye az sem mindegy, hogy azt a rengeteg keserves munkával beállított szerencsétlenséget és a sok feltelepített progit, meg címlistákat, kedvenceket a böngészőben nem kéne leveszítenem  :rolleyes:
Tudom-tudom, gondolkoztam volna előre!

Szerkesztette: iRoN! 2007. 04. 18. 18:46 -kor

#953 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:55

XP telepítése javító módban... megmaradnak a beállítások meg a telepített cuccok (többé/kevésbé), de pár dolgot azért be kell majd állítani (pl: aktiválás)
Ja és ez időigényes is.
Másik lehetőség, ha letörlöd az IDEATA ... storage controllert (hát ebben már nem vagyok egészen biztos, h így található meg..), aztán kikapcsolod a gépet. De ezt még akkor kellett volna megtenned, mikor a régi lapra volt csatlakoztatva, és csak akkor szabad újra bekapcsolni, ha már az új lap van alatta. Akkor fel fogja írni az újat és elindul az OS. (persze, ha a régi lapot eladtad, akkor ez felejtős).
Illetve az aktiválás is megkerülhető, lenne, ha meglenne a régi lap. Rádugod, leszedsz két file-t (ha jól emléxem, akkor WPA.BAK és WPA.DBL) egy floppyra mondjuk (vagy pendrive), megcsinálod a javítást és csökkentett módban visszamásolod ezeket. De ez nagyon nem hivatalos módszer, úgyhogy nem is írtam le :D
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#954 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 20:04

Sziasztok!
Köv kérdésem lenne: gép : VIA 533 akármilyen socket 478 alaplap, intel CELERON(!!) 2,4ghz sima, sajnos nem D, 256ddr, 40gb samu, agp riva tnt2 sima(125/143 sd..), táp fsp 250W.
A gép megy meg minden, bizonyos "sebességbeli" problémára keresek választ, tudom jól hogy a nw magra épülő celeron nem túlságosan erős, de a tnt2 se.
"sebességprobléma", érdekel hogy vajon videókártya vagy proci v mindkettő? :D :
Behívom taskmgr-t...A Teljesítményfül oké, mutatja a cuccokat.
A "Folyamatok" fülre ha kattintok, akkor "szaggat", és "villog" :D
Ne valami abnormális dologra gondoljatok, de mintha a proci nem bírná, 38-44%os lesz a taskmgr használata, míg nálam végig kék a sor, amelyik folyamaton állok, ott kék és fehér váltakozik, folyamatosan szaggatva :D
Ez szerintetek mi...? :D
Én ugyanis nem tudtam rájönni, a tnt2 se egy atom kártya, bár az 3d-ben vérzik el, 2d-ben nem létezik hogy ennyit ne tudjon, mármint hogy ennyire buggzódjon...
nos?
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#955 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 22:51

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 19:55

XP telepítése javító módban... megmaradnak a beállítások meg a telepített cuccok (többé/kevésbé), de pár dolgot azért be kell majd állítani (pl: aktiválás)
Ja és ez időigényes is.
Másik lehetőség, ha letörlöd az IDEATA ... storage controllert (hát ebben már nem vagyok egészen biztos, h így található meg..), aztán kikapcsolod a gépet. De ezt még akkor kellett volna megtenned, mikor a régi lapra volt csatlakoztatva, és csak akkor szabad újra bekapcsolni, ha már az új lap van alatta. Akkor fel fogja írni az újat és elindul az OS. (persze, ha a régi lapot eladtad, akkor ez felejtős).
Illetve az aktiválás is megkerülhető, lenne, ha meglenne a régi lap. Rádugod, leszedsz két file-t (ha jól emléxem, akkor WPA.BAK és WPA.DBL) egy floppyra mondjuk (vagy pendrive), megcsinálod a javítást és csökkentett módban visszamásolod ezeket. De ez nagyon nem hivatalos módszer, úgyhogy nem is írtam le :D

OEM szerintem nem tud javító telepítést...

Waveson, 2Dben elég erős, a procid az meg... ...
Én driver problémára gyanaxom...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#956 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 23:32

mozilla firefox-ot kell használni, van egy mozbackup nevű progi, szépen elment mindent, kedvencektől kezdve skinekig, kiterjesztésekig cookie-kig mindent, és uj oprendszerrel ugyanott folytatod ahol abbahagytad.
már évek óta használom, félelmetes. és a firefox amugy is jobb mint a szexplorer :D
http://mozbackup.jasnapaka.com/
ugyanigy van backup program driverek elmentésére:
http://www.brothersoft.com/utilities/syste...lite_47093.html

Szerkesztette: gemini 2007. 04. 18. 23:46 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#957 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 05:49

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 21:04

Sziasztok!
Köv kérdésem lenne: gép : VIA 533 akármilyen socket 478 alaplap, intel CELERON(!!) 2,4ghz sima, sajnos nem D, 256ddr, 40gb samu, agp riva tnt2 sima(125/143 sd..), táp fsp 250W.
A gép megy meg minden, bizonyos "sebességbeli" problémára keresek választ, tudom jól hogy a nw magra épülő celeron nem túlságosan erős, de a tnt2 se.
"sebességprobléma", érdekel hogy vajon videókártya vagy proci v mindkettő? :D :
Behívom taskmgr-t...A Teljesítményfül oké, mutatja a cuccokat.
A "Folyamatok" fülre ha kattintok, akkor "szaggat", és "villog" :D
Ne valami abnormális dologra gondoljatok, de mintha a proci nem bírná, 38-44%os lesz a taskmgr használata, míg nálam végig kék a sor, amelyik folyamaton állok, ott kék és fehér váltakozik, folyamatosan szaggatva :D
Ez szerintetek mi...? :D
Én ugyanis nem tudtam rájönni, a tnt2 se egy atom kártya, bár az 3d-ben vérzik el, 2d-ben nem létezik hogy ennyit ne tudjon, mármint hogy ennyire buggzódjon...
nos?

Szerintem ez nem a te topicod, ez kicsit se kapcsolódik a témához. De: rakd rendbe a Win-t(=telepítsd újra), tegyél bele min 256 mb memóriát és a celeroncs helyett egy processzor se ártana  ;)

Elküldve: 2007. 04. 19. 08:19

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 17:52

Arra meg miért nem használsz image-et? :think:
2perc alatt feldobod rá az OS-t, majd 2perc a drivereknek és még kb uganennyi idő alatt beállítod (már ha kel - pl egyedi username, gépnév, hálózati csoport stb)

Image alatt nem az ISO-ra ondoltam, hanem egy kép a partícióról (esetleg driverekkel együtt, ha tényleg annyira megegyeznek a gépek, meg egyéb programokkal - ez így kompletten, még ha legjobb esetben 10perc alatt fel is települ a win, de legyen inkább 15-20 vagy 30p egy kisebb gépnél, plussz a driverekkel töltött idő, a kisebb progikat, kiegészítőket összevarázsolni... ha ezt egy hegesztett vindózra dobod is fel, akkor is 45-60percig fog települni)

nah erre nagyon jó válasz az, hogy egy előre telepített winfos image-nél lehetnek gondok, teljesen ugyanolyan gépnél még jól működik, de ha pl vga változik akkor már lehet driver cleanerezni, ha netán alaplap chipset változik az se biztos hogy elindul, sokkal jobb ha a telepítőbe integrálok drivereket és programokat, mert az idő nem számít (órabérben inkább az a lényeg hogy minél tovább tartson :D) szóval így kb ennyi ;)

#959 Felhasználó inaktív   iRoN! 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 19. 08:58

Köszönöm a segítséget, srácok!
Igyekszem mihamarabb kipróbálni. Jól gondoltad egyébként, a lapot már sajna eladtam, így marad a javítás és aktiválási macera. Legalább a beállításaim megmaradnak.

#960 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 09:14

féloff: 1, aki megint csak mozillának hívja a firefoxot felnégyelem; cégnél is minden mozilla terméket mozillának hívnak és a hajam égnek áll tőle hoyg most a firefoxxal vagy a thunderbiddel van megint a baj

2, szép, nagyon szép hogy lehet backupolni firefoxot, de vannak jobb böngészők ahol ilyen vackokkal nem kell szenvedni!
Kép

Kép

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.