HWSW Informatikai Kerekasztal: Openwrt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Openwrt Avagy linux alapú router firmware

#101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 28. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 28. 17:00

Jó lenne, de szerintem arra nem lesz szükség. Nem hiszem, hogy 5k-ba normális router belefér, hacsak nem használtan+mák.

Belefér. Nem poénból mondtuk. De lehet még tán occsóbb is.
Make love not Wor.

#102 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 28. 23:15

Mondjuk ha nagyon varázsolni szeretne, akkor találtam idehaza egy Catalyst 2600ast (nem mai darab, de eddig ment és kinőttük) meg egy 501-es PIXet.
Make love not Wor.

#103 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 29. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 28. 23:14

Belefér. Nem poénból mondtuk. De lehet még tán occsóbb is.

Elhiszem. Akkor tényleg szétnézek a használtak között, ha ennyivel olcsóbb, erre nem gondoltam. Nem ismerem annyira a routerek árát. Vagyis mikor utoljára néztem, eléggé tartották az értéküket (sőt, még jelentős áremelkedés is volt), mivel a Wi-Fi szabványt kivéve semmiben nem fejlődnek ezek az eszközök, nem avulnak. Nem kopnak, az emberek sem nagyon cserélgetik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#104 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 29. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 29. 08:01

Elhiszem. Akkor tényleg szétnézek a használtak között, ha ennyivel olcsóbb, erre nem gondoltam. Nem ismerem annyira a routerek árát. Vagyis mikor utoljára néztem, eléggé tartották az értéküket (sőt, még jelentős áremelkedés is volt), mivel a Wi-Fi szabványt kivéve semmiben nem fejlődnek ezek az eszközök, nem avulnak. Nem kopnak, az emberek sem nagyon cserélgetik.

Azért ez így nem teljesen igaz. Az első Vigorok 2003 környékén még jó ha 4 megát el tudtak natolni, pedig akkor kerültek 60k+áfába.
Ahhoz képest egy mai fostos tplink is eltol egy upc 120 megát.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#105 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 29. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 29. 08:01

Wi-Fi szabványt kivéve semmiben nem fejlődnek ezek az eszközök, nem avulnak. Nem kopnak, az emberek sem nagyon cserélgetik.

De, fejlődik, nem tartja az értékét, valamint kopik is, mert semmi nem megy örökké, egyszer csak ez is megdöglik. Mai netnél ott van a sebesség, no meg amit előadtál, szerintem funkciókra is szükséged lenne.
Make love not Wor.

#106 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 29. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 11. 29. 08:04

Azért ez így nem teljesen igaz. Az első Vigorok 2003 környékén még jó ha 4 megát el tudtak natolni, pedig akkor kerültek 60k+áfába.
Ahhoz képest egy mai fostos tplink is eltol egy upc 120 megát.

Mondjuk a 2003-as az lehet, de egy 2008-as, vagy annál újabb router, ha nem tacskó gazdaságos, akkor átnatol 100 Mbit közeléig, vezeték nélkül meg mininimum a g-t támogatja, esetleg már n-net is. Ennél gyorsabb netet, az UPC-t kivéve, úgyse nagyon használnak home környezetben sehol, máshol meg ha igen, akkor ipari cuccost vesznek. Újabb routerek, ahogy nézem, nagy átlagban simán csak abban jobbak, hogy n-nesek, meg esetleg többsávosak. Mondjuk nekem a sávszél és a Wi-Fi pont nem fontos, bár nyilván nem baj, ha ezek is normálisak egy router esetén, kávézaccból jóslások azt mutatják, hogy senkit nem visz el miatta a mentő, legfeljebb nem használja ki.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó