HWSW Informatikai Kerekasztal: Ati Raedon x1600 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ati Raedon x1600 túlmelegedik a kicsike :\ Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sovi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:38

Helló mindenki!
Tudom 1. postos vagyok és ilyenkor nem nagyon illik új topicot nyitni, de nem találtam egy topicot sem ahová beillene a problémám :\ szal ha rossz helyre kelült, akkor előre is elnézést kérek :)

a problémám a következő:

pár hete ki csieréltem a cpu hűtőmet (eredeti Intel hűtőt váltotta egy artic oolong alpine 7-es) és azóta kezdtek elő jönni a gondok...
huzamosabb használat és terhelés közben rendszeresen kaptam kékhalált..
gondoltam a cpu hűtő a gondja, biztos kevés a paszta alatta... le vettem hát az alpine 7-est és tényleg kicsit kevés volt a nafta alatta, szal raktam alá bőven... :)
már kezdtem örülni h meg oldódtak a problémáim de azóta is kapok még rendszeresen (napi több alkalommal kékhalált) :confused:

ki zártam a CPU túlmelegedését így jött a másik lehetséges a VGA...
megnéztem azért a biztoság kedvéért everestel a dolgokat és kimagasóan a vga melegebb mindennél (55 fok környéke alapjáraton)
le kaptam a gépház oldalát és szemügyre vettem a vga-t... amint el kezdtem a  hűtőjét nézegetni észrevettem, h ki van lazulva és mozog (ez ma volt),
szal VGA műtét indul; hűtés le, régi paszta le, új paszta fel, vga hűtő vissza.... gép bekapcs és....  hidegebb volt....egy darabig....
utána vissza melegedett 55-59 fok környékére (szoba hőmérsékletétől függően)
azért meg próbáltam megterheltem a vga-t de csak annyit értem el a műtéttel, h 2 percel később kaptam kékhalált....

most át csoportosítottam a rendszerhűtöket a gépházban és 2 db 8 cm-es hűtő fújja rá kintről a "friss" levegőt, de így is csak 5 fokot sikerült le tornáznom a GPU hőmérsékletéből (a hűtőborda ki van takarítva, szal a hőt le adja rendesen.. de 12fok különbség van a gpu és a hűtőborda közt mind az everest, mind az előlapi panel szerint)

nagyon szeretnék már megoldást találni a problémára, mert így nem tudom meg terhelni a vga-t (gyk: nem tudok játszani semmivel) mert azonnal túlmelegszik :\

a gépem adatai:

Idézet

--------[ EVEREST Ultimate Edition 2007 © 2003-2007 Lavalys, Inc. ]---------------------------------------------------

Verzió                                            EVEREST v3.80.873 Beta/hu
    Sebességmérő modul                                2.1.184.0
    Honlap                                            http://www.lavalys.hu/
    Riport típusa                                  Gyors riport
    Számítógép                                        POTEE-PC
    Riport készítő                                    Potee
    Operációs rendszer                                Microsoft Windows Vista Ultimate 6.0.6000 (Vista Retail)
    Dátum                                          2007-03-04
    Idő                                            20:34

--------[ Összegzés ]---------------------------------------------------------------------------------------------------

Számítógép:
      Számítógép típusa                              ACPI x86 alapú PC
      Operációs rendszer                                Microsoft Windows Vista Ultimate
      Opr. javítócsomag                              -
      Internet Explorer                              7.0.6000.16386 (IE 7.0 - Vista)
      DirectX                                        DirectX 10.0
      Számítógépnév                                  POTEE-PC
      Felhasználó neve                                  Potee
      Beléptető tartomány                            Potee-PC
      Dátum / idő                                    2007-03-04 / 20:34

Alaplap:
      CPU típusa                                        Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
      Alaplap neve                                      Asus P5P800  (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
      Alaplapi lapkakészlet                          Intel Springdale i865PE
      Rendszermemória                                1024 MB  (PC3200 DDR SDRAM)
      BIOS típusa                                    AMI (06/28/05)
      Kommunikációs port                                Kommunikációs port (COM1)
      Kommunikációs port                                Kommunikációs port (COM2)
      Kommunikációs port                                ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
      Videokártya                                    Radeon X1600 Series  (256 MB)
      Videokártya                                    Radeon X1600 Series  (256 MB)
      3D gyorsító                                    ATI Radeon X1600 Pro (RV530)

Multimédia:
      Hangkártya                                        Analog Devices AD1985 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Háttértár:
      IDE vezérlő                                    Intel® 82801EB Ultra ATA-tárolóvezérlők - 24DB
      Háttértár vezérlő                              Microsoft iSCSI-kezdeményező
      Háttértár vezérlő                              SCSI/RAID Host Controller
      Floppy meghajtó                                Hajlékonylemezes meghajtó
      Lemezes meghajtó                                  SAMSUNG SP0812N ATA Device  (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
      Lemezes meghajtó                                  SAMSUNG SP2014N ATA Device  (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
      Optikai meghajtó                                  HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B ATA Device  (16x/52x DVD-ROM)
      Optikai meghajtó                                  PIONEER DVD-RW  DVR-109 ATA Device  (DVD+R9:6x, DVD-R9:6x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW)
      Optikai meghajtó                                  XN2096N BNF999S SCSI CdRom Device
      SMART merevlemezek állapota                    OK

Kötetek:
      C: (NTFS)                                      20481 MB (7302 MB szabad)
      E: (NTFS)                                      49999 MB (25687 MB szabad)
      F: (NTFS)                                      60000 MB (46613 MB szabad)
      G: (NTFS)                                      60290 MB (54739 MB szabad)
      J: (NTFS)                                      10236 MB (10157 MB szabad)
      K: (NTFS)                                      33000 MB (1710 MB szabad)
      L: (NTFS)                                      33102 MB (1487 MB szabad)
      Teljes méret                                      260.8 GB (144.2 GB szabad)

Bevitel:
      Billentyűzet                                      Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
      Egér                                              HID-kompatibilis egér

Hálózat:
      Elsődleges IP-cím                              89.132.174.24
      Elsődleges MAC-cím                                00-13-D4-BB-7A-15
      Hálózati kártya                                Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet-vezérlő  (89.132.174.24)

Perifériák:
      Nyomtató                                          EPSON Stylus DX6000 Series
      Nyomtató                                          Fax
      Nyomtató                                          Küldés a OneNote 2007 programba
      Nyomtató                                          Microsoft XPS Document Writer
      USB1 vezérlő                                      Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3]
      USB1 vezérlő                                      Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3]
      USB2 vezérlő                                      Intel 82801EB ICH5 - Enhanced USB2 Controller [A-2/A-3]
      USB eszköz                                        USB HID

DMI:
      DMI BIOS gyártó                                American Megatrends Inc.
      DMI BIOS verzió                                1011.001
      DMI rendszer gyártó                            System manufacturer
      DMI rendszer termék                            System Product Name
      DMI rendszer verzió                            System Version
      DMI rendszer sorozatszám                          System Serial Number
      DMI rendszer UUID                              1CF50F00-481FDA11-A42E0F72-61845E43
      DMI alaplap gyártó                                ASUSTeK Computer Inc.
      DMI alaplap termék                                P5P800
      DMI alaplap verzió                                Rev 1.xx
      DMI alaplap sorozatszám                        MB-1234567890
      DMI burkolat gyártó                            Chassis Manufacture
      DMI burkolat verzió                            Chassis Version
      DMI burkolat sorozatszám                          Chassis Serial Number
      DMI burkolat címke                                Asset-1234567890
      DMI burkolat típus                                Desktop Case
      DMI összes / szabad memóriafoglalat            4 / 2

Problémák és javaslatok:
      Probléma                                          Csak 5% szabad hely van a K: meghajtón.
      Probléma                                          Csak 4% szabad hely van a L: meghajtón.

Szerkesztette: Krinyo 2007. 03. 06. 09:45 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 23:17

1 kérdés minek VISTA ha jácani akarsz ezzel a konfiggal?
2 meg van krekkelve mert ha igen akor attól is kékhalálosodik.
3. próbáltad már xpvel is?
4. még nincs értelmes meghajtó progi vistához, sőt játék sincs túl hivatalosan.
5 nekem a 6600GT-m alapjáraton 55-56 fok és terhelve vagy 70 mégse kékalálozik, illetve nekem még a proci is nyivákolt párszor amikor nem volt kitakarítva és olykor felszökött 70-80 fok közé és mégshe kékhalálozik.
6 lehet a memória is próbáld a memtesztert.

#3 Felhasználó inaktív   Sovi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:38

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 23:17

1 kérdés minek VISTA ha jácani akarsz ezzel a konfiggal?
2 meg van krekkelve mert ha igen akor attól is kékhalálosodik.
3. próbáltad már xpvel is?
4. még nincs értelmes meghajtó progi vistához, sőt játék sincs túl hivatalosan.
5 nekem a 6600GT-m alapjáraton 55-56 fok és terhelve vagy 70 mégse kékalálozik, illetve nekem még a proci is nyivákolt párszor amikor nem volt kitakarítva és olykor felszökött 70-80 fok közé és mégshe kékhalálozik.
6 lehet a memória is próbáld a memtesztert.

köszönöm! :)

#4 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:55

Hali!

Szerintem próbálkozz másik Catalistal! Driver problémák is szoktak ilyen gondot okozni! Tudom Vistára nem nagy a választék, de ez max mégegy ok, hogy NE használj visztát, ha játékra használod a gépet. Amúgy sem értem a Vista sznobokat, Semmi sem indokolja a használatát! :omg:

Ja, és az ultimate még feleslegesebb!

Szerkesztette: janmano 2007. 03. 05. 08:57 -kor

A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#5 Felhasználó inaktív   hazardtm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 01. 06:21

Bocs hogy belepofátlankodom, de ha jól emlékszem az asus kiadott egy közleményt az x1600-as sorozattal kapcsolatban melyben kompatibilitási hibákra hivatkozva az asus alaplapokban "megszüntette" a "támogatást" (ami azért is érdekes mert Asus haverunk is gyárt(ott) x1600-seriest)
Egyébként nekem is volt ilyen kártyám és nf4-chipsetes lapban is röhögve elkocogott,ami valahol kissé mulatságos számomra.Pár haver meg (Asus hívő mind) szintén panaszkodtak Asus-deszka&X1000 kártya problémákra.Volt amelyiknek el sem indult magyarul se kép se hang...
Én imádtam ezt a kártyát a képminősége miatt meg az alkalmazott újításokért és sosem volt vele semmi gondom sőt...!
DE(!) Asus-x1600 fronton van valami misztikus móka amit máig nem értek és továbbra is hallok...

(Ja és ati kártyáknál 9800-tól fölfele nem ritka hogy 85C-fölé is melegszik.Ettől még bőven tűréshatáron belül marad ha jól tudom.A legtöbb alaplapi chipset pl. a mai napig gyönyörűen befűti a szobát még télen is.Kivéve persze a legújabbakat no meg a via csodákat)

Driver összeakadás és Ati CCC is okozhat "érdekes" mulatságokat,bár én ezt nem tapasztaltam de láttam másoknál chipset-driver+CCC összeakadást.Akkor a megoldást az jelentette hogy új chipset driver föl+új ati Catalyst föl de ezúttal Catalyst Cobtrol Center nélkül. Oksa?

ui: Amúgy megjegyzem 630-as procihoz elég gyengus egy alpine.Ahhoz legalább egy Freezer-kell.
A 630-as irgalmatlanul melegszik...A mostani (D805) előtt D630-asom volt és túl azon hogy lassabb is volt mint a mostani rettenetesen melegedett.Üdv és további jó mókázást!

#6 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 12:21

Előszőr is hülyeség a 85 fok fölé emelkedés, meg az inkompatibilitási probléma.
Nekem ASUS P5B-m van egy ASUS EAX1650XT vel és CCC van asszem a 7.2 es.

Semmi összeférhetetlenségi probléma,minden flottul bejön, igaz a CCC nek van egy hibája ami rendesen lelasítja a win bejelentkezését de ez más tészta.

Az én vidkarim sosement még idáig 70 fok fölé.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó