SmoothWall
Elküldve: 2002. 06. 21. 17:42
Elküldve: 2002. 06. 23. 19:41
A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:
cdiamond@pc10.kossuth-tfured.sulinet.hu
SMTP error from remote mailer after RCPT TO:<cdiamond@pc10.kossuth-tfured.sulinet.hu>:
host pc10.kossuth-tfured.sulinet.hu [195.199.38.106]:
550 relaying to <cdiamond@pc10.kossuth-tfured.sulinet.hu> prohibited by administrator
Mit rontottam el?
Elküldve: 2004. 03. 15. 11:45
Elküldve: 2004. 03. 15. 16:45
idézet:
Ezt írta charlie:
nos, jó ez a smothwall, csak lehet e vele olyasmit csinálni mint freesco-val, hogy az a gép "hub" is legyen. tehát csak két gépet kéne hálózatba kötni (vagyis csak a net kell) és van itthon egy rakás hálókártyám. beállítja az egyik kártyát greenek (itt van net) a másik meg vmi orange (ezt vmi DMZ-nek biztosít kapcsolatot, innen nem is tudom pingelni a smoothwallos gépet) meg van a red, ahonnan jön az adsl. egy géppel rendben megy, de nekem az kéne hogy a másik gépen is menje. most freesco-t vagyok kénytelen használni, mert csak az tudja ezt. csak annak egy kicsit régi a kernele (2.0.39, slackware alapú). esetleg azt lehet frissíteni?[/quote]
SmoothWall / IPCop alatt ugyanúgy van DMZ / Orange háló, mint a Freesco-nál. Jelentkezz be setup login névvel, és ott be tudod állítani.
Elküldve: 2004. 03. 19. 21:08
idézet:
Ezt írta PiEm-14B:
SmoothWall / IPCop alatt ugyanúgy van DMZ / Orange háló, mint a Freesco-nál. Jelentkezz be setup login névvel, és ott be tudod állítani.[/quote]
nem tudom, de szerintem nem értetted a kérdést. tehát ugye a smoothwall az "orange" hálóra adja a netet amit a "red" hálóról kap. de "orange" csak egy kártya lehet. a harmadik kártyára nem tudok netet kovácsolni.
Elküldve: 2004. 03. 20. 08:22
idézet:
Ezt írta charlie:
nem tudom, de szerintem nem értetted a kérdést. tehát ugye a smoothwall az "orange" hálóra adja a netet amit a "red" hálóról kap. de "orange" csak egy kártya lehet. a harmadik kártyára nem tudok netet kovácsolni.[/quote]
Jaa, értem már mire gondolsz. Két orange kártya nem lehet, de lehet egyszerre egy red, green, orange is. Az miért nem jó? A green és az orange is kap netet, de csak az orange a DMZ.
Elküldve: 2004. 03. 20. 12:29
idézet:
Ezt írta PiEm-14B:
Jaa, értem már mire gondolsz. Két orange kártya nem lehet, de lehet egyszerre egy red, green, orange is. Az miért nem jó? A green és az orange is kap netet, de csak az orange a DMZ.[/quote]
lehet hogy kap, de az istenért nem tudtam belőni. a green kártya mögött lévő gépen ha megpingelem a smoothwallt (192.168.1.1) arra nem is válaszol.
Elküldve: 2004. 03. 20. 22:43
idézet:
Ezt írta charlie:
lehet hogy kap, de az istenért nem tudtam belőni. a green kártya mögött lévő gépen ha megpingelem a smoothwallt (192.168.1.1) arra nem is válaszol.[/quote]
Ellenőrzéseken túl vagy már? Kábel, jó-e, kártya jó-e, megpróbálni fordítva a két gépet, stb?
Elküldve: 2004. 03. 21. 09:01
idézet:
Ezt írta PiEm-14B:
Ellenőrzéseken túl vagy már? Kábel, jó-e, kártya jó-e, megpróbálni fordítva a két gépet, stb?[/quote]
amatőrnek nézel?
ha átdugon az orange kártyába, akkor megy. csak a green kártyán nincs net.
Elküldve: 2004. 03. 21. 14:52
idézet:
Ezt írta charlie:
amatőrnek nézel?
ha átdugon az orange kártyába, akkor megy. csak a green kártyán nincs net.[/quote]
Link van közöttük, pingelni próbáltad a zöldről a Smoothwall-t? Más nem merek kérdezni, nehogy azt hidd, hogy amatőrnek nézlek.Nem tudom mi mit lehet elállítani, amitől nem menne. Telepítsd újra, hátha. Azt a 3 percet megéri.
Elküldve: 2004. 03. 21. 17:49
idézet:
Ezt írta PiEm-14B:
Link van közöttük, pingelni próbáltad a zöldről a Smoothwall-t? Más nem merek kérdezni, nehogy azt hidd, hogy amatőrnek nézlek.Nem tudom mi mit lehet elállítani, amitől nem menne. Telepítsd újra, hátha. Azt a 3 percet megéri.[/quote]
mint már írtam a smoothwalról megy mindenhova a ping, a greenről (az a rendes) is megy, az orangeről (a DMZ-s) meg nem lehet a smoothwalos gépet pinglni. ujratelepítve volt. már mindent kipróbáltam, még a ráolvasást és a fenyegetést is.
lehet neki kéne állnom mélyebben ismerkedni a linuxal.
Elküldve: 2004. 03. 21. 18:36
idézet:
Ezt írta charlie:
mint már írtam a smoothwalról megy mindenhova a ping, a greenről (az a rendes) is megy, az orangeről (a DMZ-s) meg nem lehet a smoothwalos gépet pinglni. ujratelepítve volt. már mindent kipróbáltam, még a ráolvasást és a fenyegetést is.
lehet neki kéne állnom mélyebben ismerkedni a linuxal.[/quote]
Greenről kifelé pingelés?
Elküldve: 2004. 03. 22. 11:38
idézet:
Ezt írta PiEm-14B:
Greenről kifelé pingelés?[/quote]
az megy. de ezt már leírtam.
Elküldve: 2004. 03. 22. 20:06
idézet:
Ezt írta charlie:
az megy. de ezt már leírtam.[/quote]
Nincs ötletem.![]()
Elküldve: 2007. 01. 25. 11:41
Van arról információtok, hogy lehet-e, ha igen, akkor hogyan, engedélyezni a Smoothwall webes admin felület elérését távoli helyekről
Köszi előre is!

Súgó
A téma zárva.