HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 03. 09:40

Idézet: asdf - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:22

Hozzaertok, ez jo vagy rossz? ;)

Downstream        Upstream
Margin       [dB]     :                6                9
Attenuation  [dB]     :               10                6
OutputPower  [dBm]    :               13               12

szerk: idokozben gugliztam egy kicsit, jonak tunik ;). Azt hiszem jobb, ha nem irom le mekkora savszellel hasznalom ezt ;)

20 Mbit? :)

#802 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 09:59

Nem, a masik fele ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#803 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:04

Idézet: asdf - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:22

Hozzaertok, ez jo vagy rossz? ;)

Downstream        Upstream
Margin       [dB]     :                6                9
Attenuation  [dB]     :               10                6
OutputPower  [dBm]    :               13               12

szerk: idokozben gugliztam egy kicsit, jonak tunik ;). Azt hiszem jobb, ha nem irom le mekkora savszellel hasznalom ezt ;)

a csillapításod (attenuation) nagyon jó, kb 800 méterre lehetsz a központtól viszont a margin eléggé határeset bár ugye nemtudom hánymegás csomagod van illetve hogy ADSL2+ van-e neked
szerintem menni fog az maxon ADSL2+ esetén is

#804 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:47

Idézet: asdf - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:59

Nem, a masik fele ;)

1 Mbit?  :eek:

#805 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:09

Azaz :) 1280/256 (nyomortel)
Archív:

#806 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:42

Idézet: asdf - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 12:09

Azaz :) 1280/256 (nyomortel)

Assssztakuvva...  :down:

#807 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 18:38

Felreertes ne essek, sajat elhatarozasbol ennyi a savszel, csak kezem koze kerult egy modem, amibe bele tudtam maszni, aztan kivancsi voltam, mi a hatar. Csak okostalan voltam, es elobb kerdeztem, mint gugliztam :)
Archív:

#808 Felhasználó inaktív   Kunci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 11. 12:55

Sziasztok,

Ezek az értékek mennyire számítanak rossznak?

-----------------------------------------
  Upstream Rate (Kbps) 224
  Downstream Rate (Kbps) 2560
  US Margin 22
  DS Margin 7
  Modulation GDMT
  LOS Errors 0
  DS Line Attenuation 39
  US Line Attenuation 57
  Path Mode Interleaved

Kb. fél éve küzdök a szolgáltatóval a nagyobb sávszélességért. 8 MB-es csomagot fizetek, ezzel szemben csak 2 MB-en kapom a netet. A sávszélesség emelésekor 2 napig tökéletesen ment 6 MB-en, utána visszaraktak 2-re. (előtte éveken keresztül 3MB-en használtam szintén problémamentesen). Folyamatos t-com hibabejelentés, fenyegetőzés, stb. A központ elvileg 1200 m-re található tőlem. A házban több lakónak is van ADSL előfizetése, általában mindenkinél 5-6 MB-en jön a net. Ja, és a csúcspoén: interware-es ADSL-t használok, majd amikor kijött a t-com-os szerelő ellenőrizni a panaszt, simán kijelentette, hogy ha átmennék az interwaretől a tonline-hoz, simán birná a netem a 6 MB-et. - ehhez nem tudom mit szólna a versenyhivatal...

Kunci

#809 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 13:41

Idézet: Kunci - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 13:55

Sziasztok,

Ezek az értékek mennyire számítanak rossznak?

Upstream Rate (Kbps) 224
  Downstream Rate (Kbps) 2560
  US Margin 22
  DS Margin 7
  Modulation GDMT
  LOS Errors 0
  DS Line Attenuation 39
  US Line Attenuation 57
  Path Mode Interleaved

A kábel nagyon rossz minőségű lehet, vagy nem 1200 hanem inkább 2400 métert kacskaringózik. Abban igazad van, hogy mehetne rajta down-ban a 6 Mbit, nekem 41 db csillapítással simán meg van nettoban a 6 Mbit, viszont 10-10.5 db marginnal. Valamit elkeffentettek a vonaladon, vagy nagyon nagy az áthallás, mivel most a 2 Mbites profilodhoz van 7-es margin, ami már eléggé határeset. (Sebesség növekedésével csökken a noise margin)  Ez most amúgy stabil, vagy szakadozik?

#810 Felhasználó inaktív   Kunci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 14:10

Idézet: addictive - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 14:41

A kábel nagyon rossz minőségű lehet, vagy nem 1200 hanem inkább 2400 métert kacskaringózik. Abban igazad van, hogy mehetne rajta down-ban a 6 Mbit, nekem 41 db csillapítással simán meg van nettoban a 6 Mbit, viszont 10-10.5 db marginnal. Valamit elkeffentettek a vonaladon, vagy nagyon nagy az áthallás, mivel most a 2 Mbites profilodhoz van 7-es margin, ami már eléggé határeset. (Sebesség növekedésével csökken a noise margin)  Ez most amúgy stabil, vagy szakadozik?

Ez most elég stabilnak látszik, de ugyanilyen stabil volt előtte a 3 Mbit és 6 Mbit (sajna csak 2 napig) is.

#811 Felhasználó inaktív   IMDb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 12. 02:48

Sziasztok!

Véleményetek a vonalról, vagyis, hogy valóban nem alkalmas nagyobb sávszélhez?/Jelenleg 2 Mbit/ Mert másfél hét után erre a következtetésre jutott a müszakis csoport. Meghogy távol vagyok a központ-tól. Vagy csak le akarnak rázni egy ilyen szöveggel?
Kép

#812 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 04:26

Idézet: IMDb - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 3:48

Sziasztok!

Véleményetek a vonalról, vagyis, hogy valóban nem alkalmas nagyobb sávszélhez?/Jelenleg 2 Mbit/ Mert másfél hét után erre a következtetésre jutott a müszakis csoport. Meghogy távol vagyok a központ-tól. Vagy csak le akarnak rázni egy ilyen szöveggel?
Kép

ha valósak ezek az értékek, akkor valszeg a központ portása lehetsz:D

ilyen vonalon a maxot kéne vinnie 8/0,5..
Per Aspera Ad Astra

#813 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 09:45

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 5:26

ha valósak ezek az értékek, akkor valszeg a központ portása lehetsz:D

ilyen vonalon a maxot kéne vinnie 8/0,5..

Műszakis kolléga lehet elnézte és felcserélte a csiilapítást az SNR-rel  :Đ

Ez egy übertuti vonal.

#814 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:21

Idézet: addictive - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 10:45

Műszakis kolléga lehet elnézte és felcserélte a csiilapítást az SNR-rel  :Đ

Ez egy übertuti vonal.

Az is lehet hogy felcserélte ekkor a vonal minősége alapján sok jóra van remény De az is lehet hogy nem akarta elmagyarázni az ügyfélnek mi az a Hytas, mi az a miniDSLAM, mint az nxE1-es uplink, ezért inkább az 1xűbb utat választotta.

IMDb: Helyileg merre lax, nem valamelyik Hytasos területen, esetleg ez valamelyik kistelepülés ahova nincs optikai gerinc kapcsolódás? Mert az is lehet magyarázat az értékekre. Mert ha háztömbönon esetleg kistelepülésen belül miniDSLAM van akkor azon a pár száz méteres réz szakaszon belül nagyon jó modem értékeket fogsz kapni, akár maximum sebesség is elérhető. Viszont ilyenkor nem a réz szakasz lesz a szűk keresztmetszet, hanem a miniDSLAM és a telefonközpont közötti Hytas optikai vagy kistelepülésnél maradék réz szakasz, ahol jellemzően NxE1-es uplink van. Addig amíg azt nem cseréli le a Tíkom normális kapacitású optikai gerinc kapcsolódásra, mondjuk 100 Mbps vagy gigabit ethernetre addig nem igazán lehet azokon a végpontokon nagy sebességű csomagokat nyújtani, így a sebesség emelés akalmával sem emelt a csomagokat Tíkom ezeken a területeken.

#815 Felhasználó inaktív   IMDb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 12. 11:55

Idézet: shabba - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 10:21

IMDb: Helyileg merre lax, nem valamelyik Hytasos területen, esetleg ez valamelyik kistelepülés ahova nincs optikai gerinc kapcsolódás? Mert az is lehet magyarázat az értékekre. Mert ha háztömbönon esetleg kistelepülésen belül miniDSLAM van akkor azon a pár száz méteres réz szakaszon belül nagyon jó modem értékeket fogsz kapni, akár maximum sebesség is elérhető. Viszont ilyenkor nem a réz szakasz lesz a szűk keresztmetszet, hanem a miniDSLAM és a telefonközpont közötti Hytas optikai vagy kistelepülésnél maradék réz szakasz, ahol jellemzően NxE1-es uplink van. Addig amíg azt nem cseréli le a Tíkom normális kapacitású optikai gerinc kapcsolódásra, mondjuk 100 Mbps vagy gigabit ethernetre addig nem igazán lehet azokon a végpontokon nagy sebességű csomagokat nyújtani, így a sebesség emelés akalmával sem emelt a csomagokat Tíkom ezeken a területeken.

Lakhely:Debrecen. Valószínű a Hytas lesz a ludas, mert vagy úgy 2 éve volt egy kis gubanc a csatlakozással, aminek az okozója a Hytas kártya volt. Így gondolom amit írtál az lehet a gond vagyis, hogy Hytasos területen vagyok. Gondolom akkor a szolgáltató váltás se hozna több eredményt, mivel ugyanez a gond lenne a vonal miatt. Pedig már kezdtem örülni, hogy a modem értékkel hivatkozhatok a nagyobb sávszélre. Remélem hamarosan lecserélik egy normális kapacitású kapcsolódásra.

Ja és köszönöm a válaszokat!

Szerkesztette: IMDb 2007. 07. 12. 11:57 -kor

#816 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 15:02

Idézet: Kunci - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 13:55

Kb. fél éve küzdök a szolgáltatóval a nagyobb sávszélességért. 8 MB-es csomagot fizetek, ezzel szemben csak 2 MB-en kapom a netet. A sávszélesség emelésekor 2 napig tökéletesen ment 6 MB-en, utána visszaraktak 2-re. (előtte éveken keresztül 3MB-en használtam szintén problémamentesen). Folyamatos t-com hibabejelentés, fenyegetőzés, stb. A központ elvileg 1200 m-re található tőlem. A házban több lakónak is van ADSL előfizetése, általában mindenkinél 5-6 MB-en jön a net. Ja, és a csúcspoén: interware-es ADSL-t használok, majd amikor kijött a t-com-os szerelő ellenőrizni a panaszt, simán kijelentette, hogy ha átmennék az interwaretől a tonline-hoz, simán birná a netem a 6 MB-et. - ehhez nem tudom mit szólna a versenyhivatal...

Kunci

van az 3km is mert 13,8dB/km körül van a csillapítás értéke
neked 39 szóval 3km körül lesz az vagy pedig ha a szomszédoknak megy rendesen akkor nálad a madzag sz@r. nekem is volt ilyen bár azon nem a csillapítás volt sok hanem szakadt egyfolytában

beszóltam nekik átraktak egészséges kevésbé zajos madzagra és azóta 1x nem volt ADSL szinkronvesztés illetve megy 12-es DS margin mellett a 8096kbit-es linksebesség
mellesleg az új szupi vonalon 2-vel csökkent a csillapításom is pedig egy méterrel nem kerültem közelebb a központhoz csak jobb lett a kábel.

jelents be hibára talán nem benntről fognak szórakozni nálad hanem kijön szerelő és ő csavarni fog a kábeleken hogy jó legyen a madzagod :up:

#817 Felhasználó inaktív   baggins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 13. 00:02

Sziasztok!
Most fizettem rendeltem 8 megás T-Online ADSL előfizetést, eddig elégedetlen vagyok, de szeretném megtenni az ügy érdekében ami megtehető.

Kép

Ez a kapcsolat mért értéke, ez ugye még 4 giga sincs, amit még elfogadnék egy 4 gigás csomagba való visszalépéssel, de a feltöltés sebessége tényleg drámaian gyenge az ígért 512-höz képest.

Első sorban érdekelne, hogy hogyan tudom megnézni a kapcsolatom tulajdonságait, a vonal minőségét, amit többen is beillesztettetek. Egy SpeedTouch 780-as modem+rúter dolgot kaptam, amiben nem találok semmiféle mérési lehetőséget a vonal minőségére vonatkozóan.

28 napig még szerződést is bonthatok, ezért szeretnék gyorsan a dolog végére járni.

#818 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 13. 00:15

http://www.t-com.hu/egyeni/ugyfelszolgalat...tesztszerver.vm
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#819 Felhasználó inaktív   baggins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 13. 01:56

Idézet: avman - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 0:15

Az ADSL tesztszerver ugyanezeket a sebességeket méri le. Ezek szerint a vonal ennyit bír, és nincs elképzelhető javítási lehetőség a helyzeten T-Online-os részről?

#820 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 06:27

Idézet: baggins - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 2:56

Az ADSL tesztszerver ugyanezeket a sebességeket méri le. Ezek szerint a vonal ennyit bír, és nincs elképzelhető javítási lehetőség a helyzeten T-Online-os részről?

hát, ha speedtouch modem + routert kaptál, akkor vonal nélküli dslt rendelhettél (thome dupla), ott viszont nincs ez a harminc napos lemondhatod móka, ilyen csak a sima tonlineos adslnél van. csak egyfele sima adsl csomag volt, amihez ezt a tipusu modemes routert vittek, ez az adsl komfort volt, de ezt mar joideje nem lehet rendelni, nem hiszem, hogy neked ez lenne.

teendo: be kell telefonalnod a muszakisokhoz a teszteredmenyekkel, hogy vizsgaljak meg a vonalad, es ha ugy talaljak, hogy nem bir nyolcat csak negy korul, akkor kerni kell, hogy szankciomentesen atrakjanak a kisebb csomagba.

heckler

+ kérdés, hogy vezetékes kapcsolaton használod-e a netet (madzag a géptől a modemig), vagy a beépített wlan-on keresztül, vezeték nélkül, mert ha ez utóbbi módon, akkor természetesen próbáld meg előbb a kábeles kapcsolatot.

Szerkesztette: heckler 2007. 07. 13. 06:40 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.