HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2641 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 13:51

Én kíváncsi lenék , hogy a mérő hogy van hitelesítve , lásd pl: vízóra

#2642 Felhasználó inaktív   egy_senki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 13:52

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 13:38

Azok, akik meg siránkoznak a p2p miatt, kérem szorítsák össze a fogukat, és maradjanak csendben.Lehet,hogy lassabban jön le egy játék,de utána tudnak játszani vele neten packet loss nélkül.
Meg ha beírtok egy címet a böngészőbe, akkor mindig megnyílik(minden 10. lapnyitásnál meg se indul a töltés, újra kell hívni)

Azért tudod, ha nekem levágják egy lábujjamat, az azért nekem szar, és nem lesz kevésbé szarabb attól, hogy neked az egész lábad levágták...

mindenkinek a saját problémája a legnagyobb/legfontosabb(spanyolviasz).

Szerkesztette: egy_senki 2007. 06. 03. 13:53 -kor

#2643 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:14

A UPC két számmal nagyobb nagyobb lábat tett ugyanabba a cipőbe, aztán mikor látta, hogy nem fér bele, inkább levágta a lábujjak felét (végülis csak a láb 5%-át teszik ki), aztán azzal nyugtatta a fejet, hogy majd pár hónap múlva kap a láb egy nagyobb cipőt. És örüljél, hogy a kezed nem vágták le.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2644 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:35

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:51

Én kíváncsi lenék , hogy a mérő hogy van hitelesítve , lásd pl: vízóra

Sehogy, ezt a kört már pár éve lefutották előtted és az Országos Mérésügyi Hivatal állásfoglalása szerint nem tartozik a hitelesítendő mérőeszközök közé (többek között mert nem keleletkezik a mért értékek által díjfizetési kötelezettséged).

#2645 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:40

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:38

Szia NSD! Köszönöm válaszodat, megkaptam a papírt a UPC-től, hogy a szerződés megszűnt(Budaörs, tudod), de a modemről nem rendelkeztek.

Másik, kérlek segíts már ki, ha tudsz(szabad), felmentem már kérdezősködni a EuroCable-hez, de mindent mondtak csak azt nem, amit kérdeztem, mert nem értették mit kérdezek :D
Az elsők között vagyok, akiknek kötötték a Fibert sajnos, azóta, ahogy egyre több embert kapcsolnak rá, kezd haldokolni a dolog, mára már csak 2-3mbit maradt az amúgy 12-ből.  Chellonál ez max 15mbit-ig csökkent csúcsidőben. Ez mitől lehetséges? Mert több előfizető tuti,hogy nem lóg a hálózaton,mint eddig.  (Eurocable-től azt kérdeztem,hogy a UPC saját eszközökkel volt-e ide kitelepülve, vagy bérelte azokat. Tehát,ha jön a Fiber, akkor ugyanazokra a node-okra leszünk-e kötve, stb, mert ebből akartam következtetni arra, hogy itt nálunk mennyire lesz normális)

Azok, akik meg siránkoznak a p2p miatt, kérem szorítsák össze a fogukat, és maradjanak csendben.Lehet,hogy lassabban jön le egy játék,de utána tudnak játszani vele neten packet loss nélkül.
Meg ha beírtok egy címet a böngészőbe, akkor mindig megnyílik(minden 10. lapnyitásnál meg se indul a töltés, újra kell hívni)

Szerintem a levél második oldalán van egy erre vonatkozó bekezdés, hogy majd menni fognak érte.

A hálózat várható volt, h összefossa magát, FiberNetnek sosem volt jó híre ilyen szempontból. Csak az RF hálózat marad ugyanaz, tehát ha az EC jól karbantarja, azt tudja vele garantálni, hogy jelszint-, zaj- vagy egyéb fizikai problémák miatt ne legyen packetlossod. A node-ok azonban a FiberNet CMTS-eibe lettek átkötve a UPC-éből, és onnantól kezdve az ő IP hálózatukon megy, az meg olyan, amilyen, erről nyilatkozzanak a felhasználói. Ha alulméretezett, akkor lassul, csomagot dobál el, ilyesmi. Osztott erőforrás, na.

#2646 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 15:42

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 15:38

Sajnos, már portokat is tiltogatnak a upc-nél, olvass egy kicsit vissza, szerencsétlen user probált neten jáccani, de pont azokat a portokat tiltotta a upc amin a jatek ment volna. És tényleg nem volt packet loss, mivel a játékba már nem tudott belépni. Na most ezzel + p2p szűréssel együtt, olyan szintű internet szolgáltatásnak nem nevezhetö valami keletkezik. Ami nagyon felháborító. Mindenkinek más fontos, lehet öt a net nem érdekli és csak a játék. Légyszives te meg a NET lassúsága miatt, ne siránkozz

Szerkesztette: CyberLord 2007. 06. 03. 15:44 -kor

#2647 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 15:49

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 15:35

Sehogy, ezt a kört már pár éve lefutották előtted és az Országos Mérésügyi Hivatal állásfoglalása szerint nem tartozik a hitelesítendő mérőeszközök közé (többek között mert nem keleletkezik a mért értékek által díjfizetési kötelezettséged).

Jaja, már lefutottam OMH-nál, stb... ezt a kört.  :omg:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2648 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 16:43

nem tudtam :D

#2649 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 16:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:35

Köszönöm NSD a választ még 1 kérdés lenne,
NSD mennyivel lett jobb a mérő (pontosabb, megbízhatóbb) ?

#2650 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 16:54

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 16:48

Köszönöm NSD a választ még 1 kérdés lenne,
NSD mennyivel lett jobb a mérő (pontosabb, megbízhatóbb) ?

A saját méréseimet nézve semennyire. :) Nekem továbbra is kevesebbet mér, de nem baj.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2651 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:34

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 17:43

nem tudtam :D

Hogy képben legyél:
"Tisztelt XXXX úr!
Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal nem hitelesített internetes szolgáltató részére forgalomszámláló berendezést, mert a mérésügyről szóló 1991. évi XLV törvény és végrehajtását szabályozó 127/1991. számú Kormányrendelet szerint e mérőeszközök nem tartoznak a hitelesítésre kötelezett mérőeszközök kategoriájába, További információkat esetleg a Hírközlési Főfelügyelet-től kaphat.
Tisztelettel:
ZZZ
főosztályvezető"
:offtopic:
Csak ugyebár, pl. most vesztett elsőfokon perc a Centrum parkolási társulás, mert nem hitelesített a dátum a parkolóautomatákban és a fényképezőgépekben. Hogy nem tudom, nem változott-e valami a törvényben manapság. Meg mennyire állná meg pl. a bíróságon a helyét az UPC mérése, ha elvileg bárki hozzá tud férni, ha 1 picit is ügyes, az adatbázishoz. Lehetne ezt a dolgot fejtegetni, de teljesen felesleges.
:offtopic:

Szerkesztette: mozesapo 2007. 06. 03. 17:38 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2652 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:54

A centrumnál (pót)díjfizetés alapját képezi a fényképezőkben és az órákban beállított timestamp.

#2653 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:11

lesz valamikor p2p korlát feloldás????

#2654 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:19

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 13:13

Bár, hogy végeredményben, mivel a jún 30-i bővítésig átmeneti lassulásokat és fokozatos fejlesztéseket írtak, ezért addig, a p2p limitálás is belefér ebbe a kondícióba.

akkor javaslok neked egy havi 100 rugós albérletet, amiben felújítás van és így 4 hónapig csak a WCben lakhatsz, a full lakás bérleti díjáért...

vagy egy mozit, ahol éppen új vetítő gépeket tesznek fel, de így sajna az 1500ös jegyárból, csak az első 20 percet vetítik le, mert még nem elég stabil az áramellátás...

ugye tetszenek ezek neked is?

jelen esetben 11+ pénzt fizetek (maradjunk csak a 3MBnél) és 1et se kapok! az 1MB most éppen 5500

tehát több mint a 2xesét lopják el (majd)minden felhasználótól... esetemben, már több mint 3 hónapja!

végül is még 1 hónap... tehát 4hónap x kb 5500 = kb 22e ezért már kapok mondjuk egy 500as SATA2es vinyót, egy közepes grafkártyát, vagy akármit...

#2655 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:23

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:34

Csak ugyebár, pl. most vesztett elsőfokon perc a Centrum parkolási társulás, mert nem hitelesített a dátum a parkolóautomatákban és a fényképezőgépekben.

Naja, csak ők ennek alapján számlázzák a 2-5-10ezres pótdíjakat.
Make love not Wor.

#2656 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:24

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:19

akkor javaslok neked egy havi 100 rugós albérletet, amiben felújítás van és így 4 hónapig csak a WCben lakhatsz, a full lakás bérleti díjáért...

Ha benne van a szerződésben, hogy évente 8 havi felújítást köteles vagy eltűrni, akkor ez van, költözz már másvoba.

Szerintem lassan beleírják ÁSZFbe a p2p forgalmakat, aztán lehet kussolni. Igazából ha web/FTP lemenne a minimumra, akkor is lehetne kussolni, ezt tényleg olyan nehéz felfogni, hogy naponta megírjátok az ellenpéldákat?
Make love not Wor.

#2657 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:54

A centrumnál (pót)díjfizetés alapját képezi a fényképezőkben és az órákban beállított timestamp.

Mondjuk ez alapján érdekelne a töbi szolgáltató, ahol adatcsomagonként számláznak X összeget. Külföldi GPRS forgalomért pld. nem is keveset :-/
Make love not Wor.

#2658 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 13:51

UPCnek saját gerince, meg fejállomása volt. Fibernek ez most valszínű kevesebb. A koax az koax, de nem mindegy mibe van dugva, meg milyen eszközök szolgálják ki, valamint merre megy tovább, milyen sávszéllel.

UPC-nek saját gerince nem volt, ezt mondom, az a Eurocable-é volt tudomásom szerint. Persze,hogy a koax, az koax, nem is erről beszéltem.

Dömpi, köszönöm a választ,erre lettem volna kíváncsi, ígérem most már békénhagylak:D

Szerkesztette: SimonTower 2007. 06. 03. 18:35 -kor

#2659 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:25

Mondjuk ez alapján érdekelne a töbi szolgáltató, ahol adatcsomagonként számláznak X összeget. Külföldi GPRS forgalomért pld. nem is keveset :-/

Meg kell pedzegetni OMH-nál, NHH-nál, akár nagyobb visszhangja is lehet, hiszen ADSL-nél is van forgalom alapú elszámolás :)

#2660 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:39

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:31

UPC-nek saját gerince nem volt, ezt mondom, az a Eurocable-é volt tudomásom szerint. Persze,hogy a koax, az koax, nem is erről beszéltem.

Dehogynem, UPC-nak saját gerince volt (van), ellenben saját RF hálózata nincs azon a területen (az meg az EC-nek van).

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.