HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 12:43

Követ tessék, követ, van hegyes, lapos és kavics is. Ugyanis kint van a hír az ÁSzF július 1.-i hatályú változásáról, amiben a legfontosabb újdonság a 6. oldalon van:

A szolgáltató az Internet kiegészítő díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetővé.

Indulhat a flame.

Nu, ez tényleg igazi gumicsont...
pontosabban tökéletes "gumiszabály"...
;)

#2902 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:26

Valai ma történt a chellonál. Adsl-eknek is tudok felfele tölteni 50k-val meg külföldre is megy elég rendesen a p2p. :D Remélem így marad.
(Miskolc)

Szerkesztette: laci85 2007. 06. 05. 12:28 -kor

#2903 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:29

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:19

:offtopic:
Megtettem... ;)
A teljes Douglas Adams életművel együtt!

maxt

:offtopic: 

Érdekes ember ez a Douglas Adams. Idézet: "A Bábel-hal […] kicsi, sárga és piócaalkatú, s valószínűleg a legfurcsább lény a világegyetemben. Agyhullám-energián él, mégpedig nem a hordozójáén, hanem azokon, amelyek kívülről érik a hordozóját. A beérkező agyhullám-energiák összes tudat alatti mentális frekvenciáját abszorbeálja, és testébe építi. Majd exkrementumként a hordozója agyába üríti azt a telepatikus mátrixot, amely a tudatos mentális frekvenciák és a hordozó elme beszédközpontja idegi jelzéseinek kombinálásából adódik. Mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy aki Bábel-halat dug a fülébe, az azonnal megért bárkit bármilyen nyelven. A ténylegesen hallott beszédelemek dekódolják azt az agyhullámmátrixot, amelyet a Bábel-hal táplál a hordozója agyába.” :D

Szerkesztette: killa 2007. 06. 05. 12:30 -kor

#2904 Felhasználó inaktív   Hunner 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:31

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:26

Valai ma történt a chellonál. Adsl-eknek is tudok felfele tölteni 50k-val meg külföldre is megy elég rendesen a p2p. :D Remélem így marad.
(Miskolc)

p2p kedd van  :Đ
(Bp XIV. ker is tökéletes...)

Szerkesztette: Hunner 2007. 06. 05. 12:31 -kor

#2905 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:32

Idézet: pzstm - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 12:52

Amíg engem nem ér el addig semmi baj nem lesz belőle! :Đ
Lehet én is kapok követ!

Nyugi, nyugi...
téged is el fog érni valami belőle.
;)
ami késik...
az nem múlik!

#2906 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:41

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:49

Hallod, fogalmad sincs, miről beszélsz... :) Asszed egy DSLAM uplinkje végtelen? Még ha újabb FE, GE vagy TGE uplinkje van is, a rácpusztási telefonközpont mögött nem STM64-es felhordó van... Egyébként meg örülsz a CRS-1-nek, amit a MT vett, de abba bele se gondolsz, hogy egy ekkora, modulárisan bővíthető cuccba milyen egyszerű egy Layer7-es control engine-t integrálni, aztán mehet a shaping...

nem mondtam hogy végtelen
de nem is nagyon szoktak sírni az emberek hogy csúcsidőben negyedére lassult az ADSL
csak ennyi :rolleyes:

#2907 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:45

Azért lehet valami ebben a letöltőgépesdiben.

Magyar torrent oldal. Kategória: dvd-r hun. Torrent neve : HIBA.torrent
Leírás:" NEM HOZHATÓ LÉTRE KAPCSOLAT, MERT A CÉLSZÁMÍTÓGÉP MÁR VISSZAUTASÍTOTTA A KAPCSOLATOT. 

Jelenleg mindenki ezzel, vagy hasonló hibaüzenettel találkozhat a kliensében.
A hiba nem nálatok, hanem nálunk van.

Mindenkit megkérek, hogy ezzel kapcsolatban már ne küldjön üzenetet a staffnak!

A hibáról tudunk, hamarosan kijavítjuk. "

14- en kezdték el letölteni.... :lol:  :D

Szerkesztette: killa 2007. 06. 05. 12:47 -kor

#2908 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:53

Ahogy nézem BIX statokat előző naphoz képest úgy +1.5 Gbps van letöltésnél és úgy +1.7 Gbps feltöltésnél. Persze az érdekes majd az lesz hogy alakul ez 17-23h közötti csúcsidőben. Gondolom arányaiban hasonló növekedés lehet nemzetközi irányba is, esetleg még UPC belüli forgalomnál is van némi emelkedés(bár az állítólag eddig is ment).

#2909 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:58

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:53

Ahogy nézem BIX statokat előző naphoz képest úgy +1.5 Gbps van letöltésnél és úgy +1.7 Gbps feltöltésnél. Persze az érdekes majd az lesz hogy alakul ez 17-23h közötti csúcsidőben. Gondolom arányaiban hasonló növekedés lehet nemzetközi irányba is, esetleg még UPC belüli forgalomnál is van némi emelkedés(bár az állítólag eddig is ment).

Azért vicces, hogy még a BIX ipv4 totálon is mennyit dob, ha a upc kinyitja a p2p csapokat :D Már emiatt a látvány miatt megérte.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2910 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 13:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:44

Effektíve a terhelési adatok nyilván nem azok, de próbáljunk meg mindenki által hozzáférhető vagy általános információkból építkezni:

- egy darab chello prof csomag 20 MBit-et bír
- egy darab EuroDOCSIS downstream channel a szabványban definiált érték szerint 55 MBit
- egy darab professional-re warezhuszár 24/7-ben forgalmazó gépének az átlagos sávszélességhasználata (számára ideális esetben) alulról közelíti a 20 MBit/sec-et.
- egy darab bármilyen chello csomagra előfizető egységsugarú, egybites átlaguser átlagos sávszélkihasználtsága 64 kbit/sec (egybites userünk havi 5GB-t forgalmaz naponta a 16-22h közötti időszakban - ő egy teljesen átlagos magyar internetező, és mint ilyen, jó 80%-os többségben van)

A fentieket ha összefésüljük, mit kapunk? Egy darab ED DS channel ki tud szolgálni
a) többszázas nagyságrendű egybites usert
b) 2-3 komoly töltögetőt

Zoli62, az elméleted tehát ott hibádzik, hogy a szűk keresztmetszet jellemzően nem a nagy, agregált forgalmat áteresztő pontokon szokott lenni (azaz hiába nézegetitek, mennyit bírna még a két BIX link), hanem a fogyasztóhoz közeli szakaszokon (a last mile-on). Azt pedig csak a hálózat felügyeletéért felelősök látják, és annak a bővítése emészt fel igazán nagy összegeket.

Ez így összeségében teljesen érthető.

DE:
1. A UPC, akkor minek emelt sebességet,ha nem tudja garantálni a maximális sávszélt?
2. Elvileg az emelés mellé, elmondták, hogy kapacitásbővités lesz nyárig, hogy bírja a rendszer a terhelést. Akkor most miért jön az elő, hogy hát korlátozni kell,mert vannak akik kihazsnálják a sávszélt amit mi(UPC) emeltünk meg nekik, mondván hogy most már ennyivel is tudtok tölteni :confused: 
Ezért volt/van a bővítés..akkor tessék bővíteni a last mile-okat, hiába drágák, vagy akkor nem kell reklámozni, hogy milyen sávszélt ad a UPC(jobban mondva ugyebár nem ad)
Kapacitás szó hallatán gondolom hallottak már áteresztő képesség vizsgálatáról, valamint ebből szűk keresztmetszet meghatározásáról..és ahogy te is elmondtad NSD a szűk keresztmetszet egyértelműen a last mile..akkor adva van, hogy mit csináljanak. Tudom drága, de akkor meg ne emeljenek sebességet..addig nyujtózkodjanak, amíg a takaró ér :reklamacio:
3. Az egybites usereket preferálja állítólag a UPC..hmm..P2P-t tekintve tuti. De akkor miért emeltek sávszélt és miért emeltek korlátot?
"...egybites userünk havi 5GB-t forgalmaz naponta..." szóval nem miattuk..."...egybites átlaguser átlagos sávszélkihasználtsága 64 kbit/sec...", szóval sebességemelés sem a 80%os többség miatt történt..
Kisebb ellentmondást látok felfedezni: Korlátozzuk a P2P-t, hogy a nagytöbbségnek kedvezzünk. Fejlesszünk jobbra-balra, amivel EFFEKTIVE nem lesz jobb a nagytöbbségnek, csak a heavy usereknek.
Az év elei újítások mind a heavy userek érdekeit szolgálják!  <-----> A P2P szűrés csak a heavy userek ellen van :think: .

Akkor most melyik is a két oldal közül?

#2911 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 13:17

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 13:02

Ez így összeségében teljesen érthető.

DE:
1. A UPC, akkor minek emelt sebességet,ha nem tudja garantálni a maximális sávszélt?
2. Elvileg az emelés mellé, elmondták, hogy kapacitásbővités lesz nyárig, hogy bírja a rendszer a terhelést. Akkor most miért jön az elő, hogy hát korlátozni kell,mert vannak akik kihazsnálják a sávszélt amit mi(UPC) emeltünk meg nekik, mondván hogy most már ennyivel is tudtok tölteni :confused: 
Ezért volt/van a bővítés..akkor tessék bővíteni a last mile-okat, hiába drágák, vagy akkor nem kell reklámozni, hogy milyen sávszélt ad a UPC(jobban mondva ugyebár nem ad)
Kapacitás szó hallatán gondolom hallottak már áteresztő képesség vizsgálatáról, valamint ebből szűk keresztmetszet meghatározásáról..és ahogy te is elmondtad NSD a szűk keresztmetszet egyértelműen a last mile..akkor adva van, hogy mit csináljanak. Tudom drága, de akkor meg ne emeljenek sebességet..addig nyujtózkodjanak, amíg a takaró ér :reklamacio:
3. Az egybites usereket preferálja állítólag a UPC..hmm..P2P-t tekintve tuti. De akkor miért emeltek sávszélt és miért emeltek korlátot?
"...egybites userünk havi 5GB-t forgalmaz naponta..." szóval nem miattuk..."...egybites átlaguser átlagos sávszélkihasználtsága 64 kbit/sec...", szóval sebességemelés sem a 80%os többség miatt történt..
Kisebb ellentmondást látok felfedezni: Korlátozzuk a P2P-t, hogy a nagytöbbségnek kedvezzünk. Fejlesszünk jobbra-balra, amivel EFFEKTIVE nem lesz jobb a nagytöbbségnek, csak a heavy usereknek.
Az év elei újítások mind a heavy userek érdekeit szolgálják!  <-----> A P2P szűrés csak a heavy userek ellen van :think: .

Akkor most melyik is a két oldal közül?

Az emelés nem azért volt, mert az előfizetők oldaláról igény vagy a szolgáltatói oldalról felesleges kapacitás lett volna rá. Egyszerű válasz volt az ADSL emelésre, mert kellett. Marketing. A UPC-nek minden előfizető fontos, de a heavy userek nem annyira, mint mondjuk azok, akik csak porfogónak használják a számítógépet :) Ennek ellenére nyilván fejleszt, hiszen hosszútávon, valamint a szájról-szájra reklám miatt neki is így éri meg. Megértheted, hogy ha a krupmli a 95%-nak kemény, akkor a szakács tovább fogja főzni és nem azért, mert a maradék 5%-ot el akarja üldözni az étteremből. A világ minden szolgáltató cége (nem csak netes), kereskedője a többség felé húz.

Szerintem ezeket mindenki beláthatja, nem kell hozzá se UPC-s ismerős, se hálózati ismeretek, csak józan paraszti ész. Valamint:
1. Egyik ISP se garantálja lakossági csomagban a max sávszélt, azért max. :) Amire te gondolsz, az a bérelt vonal.
2. És van már nyár? Reklámozni kell, hiszen csak így lehet az élen maradni. A mosópor se szedi ki az összes foltot olyan szépen, mint a reklámban.
3. Lásd a bevezető. Nincs ellentmondás. Tény, hogy a bővítések a heavy userek érdekeit szolgálják, de a sok ostoba is azt a netet rendeli meg, amelyiknél a tévében nagyobb megabitet mondanak (kevesebbért). Gondolj csak arra, hogy balta arcú apa a tescoban is azt a fényképezőgépet veszi meg ahol nagyobb megapixel van, holott világa nincs mi az (az egyéb tulajdonságokról már nem is beszélve). REKLÁM, REKLÁM, REKLÁM.

:sandor:

Összeségében, nekem csak az nem tetszik, hogy nincs megfelelően lekommunikálva az egész. Bár gondolom ez is főleg marketing. :)

Szerkesztette: moq 2007. 06. 05. 13:30 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2912 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 13:23

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 13:53

Ahogy nézem BIX statokat előző naphoz képest úgy +1.5 Gbps van letöltésnél és úgy +1.7 Gbps feltöltésnél.

Inkabb ugy fogalmaznek, hogy a feltoltes kozel a duplajara emelkedett... ha jol ertelmezem a grafikont. A letoltes valtozasa kozel sem olyan latvanyos.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2913 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 13:26

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 13:23

Inkabb ugy fogalmaznek, hogy a feltoltes kozel a duplajara emelkedett... ha jol ertelmezem a grafikont. A letoltes valtozasa kozel sem olyan latvanyos.

Samott

A hajnali 3 órás outgoingot (kéket) nézd meg. Ott lódult meg a torrentesek letöltése :)

#2914 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 13:37

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 14:26

A hajnali 3 órás outgoingot (kéket) nézd meg. Ott lódult meg a torrentesek letöltése :)

Ott tenyleg volt egy tuske, de az idovel szepen visszasimult egy magasabb szintre... de a zold az nagyon latvanyosan es tartosan megemelkedett.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2915 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 13:56

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 13:37

Ott tenyleg volt egy tuske, de az idovel szepen visszasimult egy magasabb szintre... de a zold az nagyon latvanyosan es tartosan megemelkedett.

Samott

UPC MAIN, ezt nézd:)
Én nem vágom miről beszélsz, a tüske után ami van leereszkedő ág, az csak a hajnal miatt van. Mérvadó ennek ellenére nyilván a ma este lesz.

Szerkesztette: moq 2007. 06. 05. 13:57 -kor

#2916 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 14:01

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 14:56

Én nem vágom miről beszélsz, a tüske után ami van leereszkedő ág, az csak a hajnal miatt van. Mérvadó ennek ellenére nyilván a ma este lesz.

Ezt nezem... mindket gorbe kb. 1 Gbitel magasabb, csak amig a letoltesnel a bazis 4 Gbit volt a feltoltesnel csak ez csak 1 Gbit volt... tehat a letoltes 4->5 lett a feltoltes meg 1->2 (es a masik vonalon is hasonlo valtozas volt).

Samott

#2917 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 14:06

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 14:01

Ezt nezem... mindket gorbe kb. 1 Gbitel magasabb, csak amig a letoltesnel a bazis 4 Gbit volt a feltoltesnel csak ez csak 1 Gbit volt... tehat a letoltes 4->5 lett a feltoltes meg 1->2 (es a masik vonalon is hasonlo valtozas volt).

Samott

Oké, értelek :) Gondolom a feltöltés duplázódása is p2p engedése miatt van. Hogy miért nagyobb itt a növekedés aránya, arra tudok tippelni, hogy feltölteni _jellemzően_ a p2p-sek szoktak, míg letölteni kb. mindenki.

Szerkesztette: moq 2007. 06. 05. 14:13 -kor

#2918 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 14:13

arra adhatna mar valaki valaszt (lehet irok a upc-nek..), hogy most, hogy 2.3MB/sec-el jott le, amit epp le akartam szedni, s ugyanakkora a ping is a bix fele (12ms atlagban), mi az istenert nem stabil szerintuk a halo ?!?!?!?!?!?!!??! magyarazzak mar meg!
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2919 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 14:14

egyebkent a feltoltest nem ertem. nekem eddig is max-szal ment, mostis tudna, de kilottem. hogy nott meg hirtelen 1Gbit-tel a BIX-en ?
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2920 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 14:14

Meglátjuk, mi lesz este. :)
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144