Windows Vista V
Elküldve: 2007. 07. 20. 17:37
Én minden nehézség ellenére Win párti maradok, igaz 1-2x már mérgelődtem miatta, de lehet, hogy hasonló esetben a Linuxszal sem mentem volna többre. A Vistával az első komoly fennakadásom ez az NVidia driver volt, amelynél tudtam, hogy nem szabad frissíteni, mert korábban leszedtem én az NVidia oldalról a drivert és jöttek is a kék képernyők, miután feltelepítettem. De akkor a Vista által frissített driver hibátlan volt. Most a Vista cserélte le és meg voltam győződve, hogy a MS kikísérletezte, hogy melyik a kék kép mentes driver és csalódnom kellett, hogy ugyanolyan sz*r, mint amit én tettem fel korábban, pedig oda is volt írva a driver neve mellé, hogy MS...
Az átlag felhasználó meg megint egy másik dolog, mármint hogy ki mit ért ezalatt a fogalom alatt. Szerintem az még jócskán belefér az átlagba, aki telepít egy oprendszert meg összelegózik egy számítógépet alkatrészekből, esetleg apróbb driveres-kompatibilitásos dolgokat megold vagy beállít egy email fiókot.
A Linuxhoz pedig annyit szólnék, hogy persze, hogy könnyen átáll rá olyan ember, aki ugyanazokat a dolgokat csinálja minden nap és azokat ugyanúgy el tudja végezni, de pl. aki szeret új játékokat kipróbálni vagy új szoftvereket, amiket Win alá írnak meg, nem lesz egyszerű dolga, ha előzetes ismeretek nélkül Linux alól is meg akarja csinálni. Mellesleg hozzá teszem, hogy VMWare alól szoktam Linuxot használni, csak azért, hogy ismerkedjek vele és szerintem sokat javult a felhasználóbarátsága a korábbiakhoz képest.
Elküldve: 2007. 07. 20. 17:39
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 18:33
Megint adjak ki pénzt az újabb programokra. Akkor miért is érdemes váltani, hogy gazdagítsam az MS-t? Gratula.
Hogy adjanak ki driver-t, mikor még az utolsó pillanatban sem tudják, hogy mi lesz a Vista-ból. Megírják, aztán majd később kiderül, hogy nem jó amit írtak, mert változtattak?
Nem a Microsoft-on múlik. Lásd Creative példa, a megjelenés után hónapokig nem volt normális driverük, pedig a rendszer már régen végleges volt.
a Nero-hoz még annyit, hogy ha szükséges van további programokra vagy egy modernebb író programra akkor igen. Régebben elég kedvező frissítési lehetőség volt 6-ről 7-re. most meg 20x ezer Ft-ért kapsz egy program csoamgot ami nem is rossz. Vagy marad a beépített vagy ingyenes író programok.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2007. 07. 20. 17:53
Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 18:37
Én minden nehézség ellenére Win párti maradok, igaz 1-2x már mérgelődtem miatta, de lehet, hogy hasonló esetben a Linuxszal sem mentem volna többre. A Vistával az első komoly fennakadásom ez az NVidia driver volt, amelynél tudtam, hogy nem szabad frissíteni, mert korábban leszedtem én az NVidia oldalról a drivert és jöttek is a kék képernyők, miután feltelepítettem. De akkor a Vista által frissített driver hibátlan volt. Most a Vista cserélte le és meg voltam győződve, hogy a MS kikísérletezte, hogy melyik a kék kép mentes driver és csalódnom kellett, hogy ugyanolyan sz*r, mint amit én tettem fel korábban, pedig oda is volt írva a driver neve mellé, hogy MS...
Az átlag felhasználó meg megint egy másik dolog, mármint hogy ki mit ért ezalatt a fogalom alatt. Szerintem az még jócskán belefér az átlagba, aki telepít egy oprendszert meg összelegózik egy számítógépet alkatrészekből, esetleg apróbb driveres-kompatibilitásos dolgokat megold vagy beállít egy email fiókot.
A Linuxhoz pedig annyit szólnék, hogy persze, hogy könnyen átáll rá olyan ember, aki ugyanazokat a dolgokat csinálja minden nap és azokat ugyanúgy el tudja végezni, de pl. aki szeret új játékokat kipróbálni vagy új szoftvereket, amiket Win alá írnak meg, nem lesz egyszerű dolga, ha előzetes ismeretek nélkül Linux alól is meg akarja csinálni. Mellesleg hozzá teszem, hogy VMWare alól szoktam Linuxot használni, csak azért, hogy ismerkedjek vele és szerintem sokat javult a felhasználóbarátsága a korábbiakhoz képest.
Játszani én is XP alatt játszok. Bár amivel játszni szoktam megy linux alól is, de amióta vinyó miatt újrahúztam a rendszereket lusta voltam feltenni linux-ra.
Személyes példát nem tudok a betörésre. De ahol dolgozok cég-nek szoros partner cégünk tűzfalakat üzemeltet. Ott van pár komolyabb kormányzati rendszer, ahol történt, hogy támadni próbáltak egy címről. Oda ki is mentek az NBH emberei.
Amúgy persze mennyi az esélye, hogy egy busz elüt egy embert. Kicsi.. mondjuk legyen 1:100.000-hez, de ha veled történik meg, akkor már mindegy a szám. A Te szemszögedből 1:1.
Na mára tényleg végeztem... kéretik nem válaszolni, mert a végén csillagot kapok..
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2007. 07. 20. 18:11
Elküldve: 2007. 07. 20. 18:21
Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 18:39
* még mindig nincs.
Elküldve: 2007. 07. 20. 18:36
Idézet: Locutus - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 19:21
Azt már nem tudom, én meguntam pár hónapja és X-fi-re váltottam Audigy-ről az megy gond nélkül.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2007. 07. 20. 19:00
Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 19:36
A gond nélkül megy nem egyenlő azzal, hogy mindazt tudja amit XP alatt... ilyen formában az audigy4 is megy, igaz nem a creative jóvoltából.
Elküldve: 2007. 07. 20. 21:13
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 07. 21. 10:00
Programokkal meg úgy vagyok, hogy az új jobb, szóval miért tökölnék egy ősrégi, nem-vista kompatibilis akármivel?
(lásd Nero régebbi verziói, ami a kötelezően feltelepített mpeg4 dekóderével szépen hazavágja a Vista bárminemű AVI visszajátszási képességét, meg még programhibákat is csinál)
Jóccakát
Elküldve: 2007. 07. 21. 11:32
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 11:00
Programokkal meg úgy vagyok, hogy az új jobb, szóval miért tökölnék egy ősrégi, nem-vista kompatibilis akármivel?
(lásd Nero régebbi verziói, ami a kötelezően feltelepített mpeg4 dekóderével szépen hazavágja a Vista bárminemű AVI visszajátszási képességét, meg még programhibákat is csinál)
Jóccakát
És bizotos a sok pénzért "megvásárolt" programjaidat, csak úgy könnyedén lecseréled és megvásárolod mégegyszer. Ugyan semmivel nem tud többet az egész, mint az XP, de legalább új.
Ez ám a gazdasáosság. Ezt próbáld beadni egy "átlag" felhasználónak, hogy miért is kell lecsélnie a programjai 30%-t.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2007. 07. 21. 11:35
Idézet: Locutus - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 20:00
Történetesen én is érintett lettem Creative hangkártya kontra Vista ügyben, és azt kell mondjam korántsem olyan biztos, hogy a Creative a ludas abban, hogy még mindig nincsenek "rendes", teljes funkciós driverei az új OS-hez.
Persze a Creative-ot talán még az MS-nél is nagyobb divat szídni, én viszont azt gondolom itt olyan drasztikus változások történtek az utolsó pillanatban a Vista hangkezelési rutinjában, hogy igenis nem tudtak felkészülni rá időben a szingapúriak.
Konkrétan meglehetősen későn vált nyilvánvalóvá, hogy a DS3D komplett kimarad az új OS-ből, ami kábé olyan, mintha a videokártyáknál egy az egyben elhagyták volna (a legacy változatokat is beleértve) a D3D üzemmódot.
Az ilyen változásokra nem lehet két hét alatt felkészülni, és nem lehet fél év alatt sem összedobni rá 100 százalékos szoftvert....
üdv
R.
Szerkesztette: Renwick 2007. 07. 21. 11:54 -kor
Elküldve: 2007. 07. 21. 11:52
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:32
Ihol vagyunk mi, cég, átlag igényekkel és felhasználással:
Vista Business az alap, régi sz@r hardverek (Asrock lap, XP2000+, 512 RAM, GF2MX), vidáman fut.
Office 2003 megy rajta. Office 2007 megy rajta.
CobraContoWin+ megy rajta (számlázás, raktár)
Képszerkesztő - Paint .net / IrfanView - ingyenes.
Defrag - be van építve, de ha nem akkor IObit SmartDefrag - ingyenes.
Próbáltam egyéb szoftvereket is, de csak teszt szinten, mert nem vettük meg
AutoCAD megy (van helyette ingyenes viewer), Photoshop a 6.0-tól kezdve megy (helyette van a paint .net) - nem tudom mi kellhet még.
A szutyok HP nyomtatókon kívül (amiket lecseréltünk gyorsan Xeroxokra) semmi hardverrel nem volt gond, és mint írtam, szoftverrel sem.
Domain is van, SBS2003 szerverrel. Roaming profile-ok, úgyhogy a Vista+office telepítése után (2 óra) mindenki ott folytatta ahol abbahagyta. Ennél egyszerűbb nem is lehetett volna.
Én mint hobbiszintű rendszergazda és páovör júzör maximálisan elégedett vagyok a Vistával.
Elküldve: 2007. 07. 21. 11:57
Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 12:35
Persze a Creative-ot talán még az MS-nél is nagyobb divat szídni, én viszont azt gondolom itt olyan drazstikus változások történtek az utolsó pillanatban a Vista hangkezelési rutinjában, hogy nem igenis nem tudtak felkészülni rá időben a szingapúriak.
Konkrétan meglehetősen későn vált nyilvánvalóvá, hogy a DS3D komplett kimarad az új OS-ből, ami kábé olyan, mintha a a videokártyáknál egy az egyben elhagyták volna (a legacy változatokat is beleértve) a D3D üzemmódot.
Az ilyen változásokra nem lehet két hét alatt felkészülni, és nem lehet fél év alatt sem összedobni rá 100 százalékos szoftvert....
üdv
R.
Igen, ez a Creative mellédumája is!
És itt jönnek a tények:
1. VAN működő driver Audigy 2/4 szériára. Benne van az utolsó XFI driverszettben. Csak ki kell csomagolni, és az eszközkezelőben a driverfrissítésnek megmondani hol van a könyvtár. És láss csodát, új Audigy drivert rak fel. Ezt a drivert a Creative mégsem adja ki hivatalosan már 2 hónapja!!! Az egyetlen hivatalos driverük márciusi, ami azonban 99%-ban megegyezik a Vista legelső bétájával kiadott driverrel, azzal a különbséggel, hogy levették róla a "driver expires at xx/xx/xx" flaget. Magyarán nincs lejárati dátuma a béta vistával együtt. És volt pofájuk ráirni, hogy fully functional driver.
Mindezek mellé megemlíteném, hogy a kxproject utolsó XP-s drivere is fully functional Vista alatt. Sőt, többet tud mint a Creative drivere, azt leszámítva hogy ott sincs EAX. Ennyit arról, hogy mennyire húde különböznek a dolgok az XP-s felállástól. Mert ugye a Creative driverében nem csak az EAX hiányzik.
2. Az Alchemy témája. XFI-hez ugyebár igen rég óta van Alchemy (1.00.03). A Creative ekkor még azt mondta, hogy nem biztos, hogy valaha is lesz ez Audigyre, tehát vegyen csak mindenki XFI-t, mert csak azzal lesz 5.1 és EAX, CMSS3D stb, Vista alatt. A csúnya gonosz MS ugyanis sooo fucked up dircetsound a vistában, hogy nem lehet megoldani. Márciusban kiirták az infót, hogy elkezdték mégis Audigy-re fejleszteni az Alchemyt, DE ezt pénzért vehetik majd meg az Audigy tulajok! (LMAO)
Nem sokkal később egy leleményes user feltörte az 1.00.03-as Alchemyt (ami ugye jóideje kintvolt), amely 100%-osan működik minden Audigy kártyával. Az egyetlen dolog, ami miatt nem működött, hogy a Creative beépített egy ellenőrző rutint, ami lecsekkolta hogy XFI-d van-e, és csak azon indult el. A progi simán együttműködik az Audigy hardverekkel, mivel OpenAL-t azok is 100%-osan támogatnak. Újra van 5.1 térhangzás, EAX-el.
Hát ennyit a Creative hazugságairól! Semmi másról nincs szó, csak szerették volna felfuttatni az új kártyacsaládot, vagyis csináltak egy indokot arra, hogy miért kelljen fejleszteni, az amúgy kitűnő Audigy2/4 szériákról. Ugyanígy, annak sem volt semmi indoka, hogy a Live/Audigy1 szériához 7 hónap kellett nekik egy működő driver kiadásához.
A srác egyébként, aki az Alchemyt megoldotta, jelenleg teszteli a régi Audigy driver és az XFI programcsomag egy módosított kombinációját, amivel MINDEN XP-n megszokott program és feature elérhető Audigy-kkel Vistán. Vagyis nála már működik mindaz, amit a Creative azóta sem oldott meg (vagyis megoldott, csak nem ad ki!!!).
Az már csak hab a tortán, hogy mindezek ellenére a Creative kiadott egy 1.00.04-es Alchemyt, mint "new". A srác megvizsgálta, és egyetlen egy dologban különbözik a 03-astól: Van benne egy drága védelem a feltörés ellen, vagyis 'nem' lehet szóra bírni Audigyken. Egyéb fejlesztés nem történt benne.
Ezután pedig a Creative még kiadta az 1.00.05-öt is, ami pedig annyiban más, hogy külön van szedve Audigy Alchemyre, meg XFI Alchemyre, és egy harmadik, Universal Alchemy-re is, ami valszeg a jövőben fizetős szoftverként más hangkártyákon is tud majd OpenAL-re átalakítani.
Egy szó mint száz: Én azt se hiszem már el nekik ha kérdeznek. És hogy pénzt többet nem adok általuk származó hardverre, az is tuti ziher.
Ugyanígy, az nvidiának sem hiszem el egy szavát sem, miután a 81.97-es xp driver teljesen jól muzsikál nálam Vistán, méghozzá 30-40% teljesítménytöbblettel a hivatalos Vista WHQL driverhez képest!!! Ezekután ne mondják nekem, hogy hú de nehéz, meg hosszadalmas meló lesz megoldani a gondokat. Az igazság szimplán annyi, hogy KIZÁRÓLAG a 8-as szériára fejlesztenek már drivert Vista alá. PONT, ENNYI.
Elküldve: 2007. 07. 21. 12:07
És a Creative mellett ott szív a legmodernebb cuccaival is a legtöbb piaci szereplő, lásd ADI, C-Media (csak hogy a hangkeltőket említsük), talán egyedül a Realtek tudott eddig úgy-ahogy normális vistás drivert összehozni, kár, hogy maguk a cuccok, vagy inkább az implementációjuk kritikán aluli minőséget képviselnek.
üdv
R.
Szerkesztette: Renwick 2007. 07. 21. 12:08 -kor
Elküldve: 2007. 07. 21. 12:35
Nemrég az ms vs linux topicban fikázták a linuxot, mert nem megy rajt ez meg az a hardver mivel nincs drv. Most meg azt írjátok, hogy nem a vista tehet róla, hogy nincs drv de attól még nem szar. A linux viszont attól szar.
Egyébként most olvastam valahol egy cikket (google a barátotok), hogy a video kártyák nem a saját drv miatt nem mentek jól hanem az MS miatt és a most kiadott javítás már befoltozza a hibát. Ennek ellenére a megjelenés óta azt halljuk, hogy a vista jó a drv-k meg szarok. Hehe.
A vistaból a fejlesztés során folyamatosan szórtak ki mindent ami miatt érdemes lett volna megvásárolni, mert nem képesek arra, hogy normálisan megírják mivel minden áron egy elbaxott koncepciót akarnak folytatni különböző oprendszereken keresztül. Ez a koncepció már a kezdet kezdetén nem működött. De bevallani nem lehet, mert oda a bevétel. Szóval aki megveszi vegye meg. Mindenkinek van keresztje.
ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB, 14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB, 14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad 20X Dragonball 16 MHz, 2MB
Elküldve: 2007. 07. 21. 12:39
Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:07
Mint ahogy az MS-nél is. Nem sok használható újdonságot dobtak ki, amiért érdemes lenne váltani Vista-ra.
Persze ezt tudják Ők is, ezért próblnak valamilyen szinten a HW felől megfogni. Csak Vista-ra írjatok driver-t.
Persze néhány HW gyártó prüszköl rájuk ezért. Lásd DELL, aki visszavette a palettájára az XP-t.
Elküldve: 2007. 07. 21. 12:51
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:39
Persze ezt tudják Ők is, ezért próblnak valamilyen szinten a HW felől megfogni. Csak Vista-ra írjatok driver-t.
Persze néhány HW gyártó prüszköl rájuk ezért. Lásd DELL, aki visszavette a palettájára az XP-t.
Ilyet szoptam én is egy HP notebookal. Csak Vista drv volt hozzá gyárilag pedig az összes hardverhez ami benne van létezik az XP-s. Szerintem ennél nagyobb tahóság nem létezik.
ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB, 14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB, 14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad 20X Dragonball 16 MHz, 2MB
Elküldve: 2007. 07. 21. 13:03
Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 13:51
Másképp, hogy kényszerítse rá az embereket a Vista-ra? Fujitsu-Siemens is ilyen. Aszem a lifebook-hoz már csak Vista driver-t készítenek. Csak a DELL-re nem tudtak így hatni. Ők a vásárlók kérésére vették vissza az XP-t.
Elküldve: 2007. 07. 21. 13:06
Az NVIDIA a napokban az összes Vista-kompatibilis chipsethez kiadott egy új vistás nForce drivercsomagot. Többek közt javítva lett az újraindításkor jelentkező vinyóleállás, kattogás. Bocs, ha volt már linkelve.
üdv
R.
Elküldve: 2007. 07. 21. 13:24
Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 14:06
Az NVIDIA a napokban az összes Vista-kompatibilis chipsethez kiadott egy új vistás nForce drivercsomagot. Többek közt javítva lett az újraindításkor jelentkező vinyóleállás, kattogás. Bocs, ha volt már linkelve.
üdv
R.
Attól függ mit hívsz Vista kompatibilisnek. Azt amit ők is?
Mert az nforce3-hoz biza nincs egy darab nvidia driver se, az ms féle beépítettel mégis minden megy simán. Akkor most vista kompatibilis, vagy nem...

Súgó
A téma zárva.