HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#201 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 22:19

https://www.hwsw.hu/hirek/33129/Microsoft_W..._bejegyzes.html
"Légy szerény mint én..."

#202 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 22:54

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 23:19

A vélemények megoszlanak a működőképességéről.
http://www.computerworld.com/action/articl...ticleId=9013803
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#203 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 27. 07:35

http://index.hu/tech...g/?main=070327a

Idézet

Gyászosan startolt a Windows Vista
Windows Vista
Februárban húszmilliót adtak el a Microsoft operációs rendszeréből világszerte, elődjéből, az XP-ből 17 milliót értékesítettek forgalmazásának második hónapjában. Ezzel a Vista túl is teljesítette az elemzői várakozásokat, akik arra számítottak, hogy az új rendszer rosszabbul nyit majd, mint annak idején az XP. Ugyanakkor szakértők azt is , hogy az elmúlt években megduplázódott a pc-s piac: 2002-ben még csak 51 millió gépet értékesítettek világszerte, idén várhatóan 96 milliót, arányaiban tehát rosszabbul szerepel a Vista. Ráadásul a húszmilliós eredmény nemcsak egy hónapból jött össze: 2006 végén már Vista-kuponokkal adták el a konfigurációk egy részét, ezek Windows XP-vel érkeztek a vásárlókhoz, viszont utólag ingyen lehetett frissíteni a gépeket az új operációs rendszerrel. Egyes elemzők szerint 2006 utolsó hónapjaiban a gépek kétharmadát már kuponnal értékesítették, így viszont kimondottan gyászos a Vista második hónapja.

Kép

:smoker:

:cool:

Na miva' dübörög a marketing  ? :D whehehe
Kezd a népek esze megjönni, és nem kell nekik minden...

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 03. 27. 07:52 -kor

#204 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 27. 08:16

Ezzel nem értek egyet. Sokan a hardvergyártók miatt nem állnak át Vistára. Míg XP-n a legtöbb Win2000-es driver jól ment, Vista alatt ez már nem mondható el. A hardvergyártók meg most eldönthetik, melyik hardvert akarják támogatni Vista alatt és melyiket nem. Pl. az Audigy kártyákra csesznek egy jó drivert megírni, mert az X-Fit akarják nyomni. Vagy az ATI nem képes egy videobemenetet megcímezni Vista alá. Vagy az nVidia magasról lesz***ja az nForce2 tulajokat. Ergo: a Vista nem hibás, inkább főleg a hardvergyártók, akik ezzel intenek be a Microsoftnak és ezzel kényszerítik az embereket, hogy új vasat vegyél. Mert valljuk be: manapság már elég a gépek teljesítménye és szinte semmi kényszer nincs arra, hogy újat vegyél. Erre jó alkalom a Vista.
Úgyhogy ha lennének már driverek én átállnék. De amíg összetákolt vacakok vannak, arra én sem bíznám az adataimat.  :smoker:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#205 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 12:54

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 8:35

.........

eladási adatok
A HWSW-n meg épp fordítva látják...amúgy sem szeretem az IQ hiányos index.hu-t.

#206 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 12:58

segítsetek már léci hogy a pecsába tudom előhívni az xp-t ami a winyón ül? feltettem a vistát másik partícióra, most meg meg se kérdezi hogy mi induljon, egyből jön a vista. hogy tudom kiválasztani hogy mi induljon el?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#207 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 13:10

Idézet: monolith - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 13:58

segítsetek már léci hogy a pecsába tudom előhívni az xp-t ami a winyón ül? feltettem a vistát másik partícióra, most meg meg se kérdezi hogy mi induljon, egyből jön a vista. hogy tudom kiválasztani hogy mi induljon el?

A BCDEDIT nevu beepitett programmal is lehet, keress ra google-n, hogyan kell hasznalni,
viszont van egy program is, amivel talan egyszerubb ezeket a dolgokat beallitani:
http://www.vistabootpro.org/

#208 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 13:11

Idézet: Newfronter - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 12:54

eladási adatok
A HWSW-n meg épp fordítva látják...amúgy sem szeretem az IQ hiányos index.hu-t.

https://www.hwsw.hu/hirek/33142/microsoft_w...asi_adatok.html

Idézet

eco@tech
2007. március 27.

Repülőrajtot vett a Windows Vista
írta: Bodnár Ádám , idő: 09:27

[HWSW] A Microsoft állítása szerint a január 30-i kiskereskedelmi rajt óta már 20 millió Windows Vista licencet adott el, míg a Windows XP-ből a megjelenést követően csak 17 millió fogyott. A cég szerint jó esély van rá hogy a Vista legyen a leggyorsabban terjedő Windows a vállalat történetében.
hirdetés

Persze a teljes képhez hozzátartozik, hogy a Windows XP premierje óta eltelt időben a PC-piac közel a duplájára nőtt, 2001-ben még világszerte 136 millió személyi számítógép talált gazdára, tavaly már 227 millió.

most ezen mit nem értesz ????

Szóval miről is van szó ?

#209 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 13:27

Viszont ennek a 227 millió gépnek egy nagy részét linuxszal adják. 2001-ben azért még más volt a helyzet.

#210 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 13:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 14:27

Viszont ennek a 227 millió gépnek egy nagy részét linuxszal adják. 2001-ben azért még más volt a helyzet.

+ az alsó szegmens valszeg még nem is Vista Capable. Elég sokismeretlenes egyenlet ez, de szvsz is indulhatott volna jobban ez a rajt. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#211 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 13:48

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 14:11

....

Értek én mindent. ;)

Én a főcímre utaltam. :p

#212 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 14:10

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 13:33

de szvsz is indulhatott volna jobban ez a rajt. :)

Azért szerintem az is közrejátszik, hogy végülis hat évig a babérjain ült a Microsoft, és csak toldozgatta-foldozgatta az XP-t. Előtte azért pörgősebben ment a fejlesztés, két-három évente új Windows született. Időközben azonban fordult egyet a világ, a számítógép már nem csak a kevés (persze az évek haladtával egyre több) kiváltságos játékszere, mint a kilencvenes években volt, hanem mindennapi használati eszköz, a mai felhasználók nagy része az XP-n kívül nem is látott más Windowst. Megszokták az emberek, hogy a Windows=XP, az újat meg sokan nem szeretik. A sajtó is inkább a Vista hiányosságait bemutató cikkeket hozta, az újdonságok meg általában semmit sem jelentenek az átlagembernek.

Ráadásul abban a (hamis? valós? - ezt nem az én dolgom eldönteni, vannak erre jó szakemberek) hitben élnek, hogy az XP a két szervizcsomagával egyértelműen biztonságosabb, mint a "csupasz" Vista, amin valószínűleg az XP-ből megismert biztonsági rizikókat nagy arányban kiküszöbölték. (De ennyi erővel valószínűleg a Trabant is biztonságosabb, mint egy mai kisautó, elvégre majd' harminc évig, alig néhány lényeges változtatással gyártották, toldozgatták, foldozgatták.)

#213 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 14:33

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 13:33

+ az alsó szegmens valszeg még nem is Vista Capable. Elég sokismeretlenes egyenlet ez, de szvsz is indulhatott volna jobban ez a rajt. :)

egy AMD K7 gep is vista capable 512 rammal...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#214 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:19

pedig néha jól jönne. (már XP SP2-ben is le volt tíltva, de legalább be lehetett kapcsolni)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  a.jpg (0byte)
    Letöltések:: 15

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#215 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 13:27

Igen végre a Linux . Azoknak a felhasznlóknak a jó része, aki nem totál analfabéta ,és csak netezik, a Linux felé hódól .

#216 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:48

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 16:33

Igen végre a Linux . Azoknak a felhasznlóknak a jó része, aki nem totál analfabéta ,és csak netezik, a Linux felé hódól .

Nagynéném totál analfabéta, és csak netezni tud a géppel... Ubuntut használ  :Đ

#217 Felhasználó inaktív   _szerintem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:21

Meg sokan bizonyara az atallas nehezsegeitol (hianyzik nehany driver, par program nem indul) riadtak vissza es varjak, hogy mikor lesz "kesz" az oprendszer. Talan rossz hasonlat, de legutobb a ME kapcsan ereztem ilyet, hogy ezt talan ki is lehetnne hagyni, mert kicsit izzadtsagszagu az egesz.. Az XPvel is voltak gondok eleinte, de valamiert a kezdetektol olyan erzese volt az embernek, hogy ez most jo lesz. :D

Szerkesztette: _szerintem 2007. 03. 27. 16:22 -kor

#218 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 18:48

ilyet még a világon nem láttam. sima lg dvd-rom, nem író, sima. bios látja, minden kábelen. vista látja, de szerinte gondok vannak vele, az illesztőprogram szarakodik. letiltom, felengedem, eltávolítom, frissítem, mindegy mi történik, nem engedi használni. nincs is benne a listában. csak felkiáltójellel. mi a rák lehet vele?
még drivert sem tudok hozzá szerezni, mer ki hallott má ilyenről hogy VISTÁnak cd-driver. ehhh... mit csináljak? reggel még látta. akkor hogy ment fel egyáltalán? bázz. valaki?
még a daemon emulálóit sem engedi futni. teljesen blokkolja a cd/dvd eszközöket. mi van ezzel?

Szerkesztette: monolith 2007. 03. 27. 19:31 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#219 Felhasználó inaktív   zoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 20:31

vigyázz az eszközkezelővel, nehogy úgy járj mint én a hangkártyával. Nem akart menni az 5.1 és buheráltam az illesztőprogit majd dobott egy kékhalált. Ezután minden bootoláskor kékhalál várt. Azóta xp-t használok :( Pedig nagyon tetszik a vista

#220 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 20:56

Sziasztok.
Vista home basicom van. 2 hete vettem. Az első héten minden ment gond nélkül. Pár napja lépten nyomon lefagy a vista és csak áramtalanítással indíthatom újra.
Mondjuk az egyik vinyom hibás szerinte. meg lehet, hogy kevés a táp a gépemhez. Én erre a két dologra tudok gondolni. Nagyobb teljesítménynél szinte mindig lefagy a Vista.

Lenne valakinek valami ötlete?
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.