HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2381 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:56

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 21:18

- Gyorsabb (sokkal) mint az XP. Mármint desktop esetén. Pl. az általatok letiltott Superfetch betöltögeti a böngészőt, ezt-meg-azt (1.5gb), aztán utána már nem tölt, szinte egyáltalán.
- Az általatok szintén letiltott Windows Search mindent megtalál nekem pillanatok alatt.
- Minden hardverem megy vele, egyedül a tunerhez nem volt beépített driver (azt sajnos cd-ről kellett telepítenem).
- A Media Centere sokkal jobb mint a régi (2005).
- Stabil. De tényleg.
- Minden program megy vele, amit használok.
- Szép. Igen, tetszik.

Kb. ennyi. Ha már egyszer van egy 4.9 Vista Experience-ű gépem, miért ne használnám ki?

Ami nem tetszik:

- Nincsenek vektorgrafikus 3D-s vagymi ikonok.
- Nincs WinFS.

:p

Köszi a tapasztalatokat, remélem még sok örömed lesz benne! ;)  :up:

Nekem sajna pont az ellenkezője jutott. Csak sz@ptam vele, szinte minden téren. :reklamacio:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2382 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 21:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 22:36

De jól van vista, ha ő így akkor én is így ezután ha valamit baszakszik valamit letörlök belőle cserébe :D

:eek:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2383 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 22:09

Idézet

Hát csak az, hogy én szeretném használni a gépet arra amire én akarom ne a windows döntse el mire ad erőforrást.

El kell keserítselek, egy operációs rendszernek pont a rendelkezésre álló erőforrások kiosztása, kihasználása a legfontosabb feladata. És ha valamiben, hát ebben egész biztosan jobb a Vista, mint az XP.

Idézet

És igenis iszonyú idegesít az, hogy kerregteti a vinyót tökmind1 milyen prioritással.

A superfetch és az indexelés a telepítést követő pár napban intenzívebb, később alábbhagy az aktivitásuk és jórészt csak üresjáratban nyúl mindkettő a HDD-hez. A defrag dettó.

Idézet

Superfetch-et meg nem kapcsoltam ki mivel azt sem tudom mi az.

Bölcs döntés. :p

Idézet

De most hogy így mondod lehet az tehet róla, hogy a 2 giga ramból nulla azaz 0 MB üres alapállapotban.

Jól sejted, valószínűleg a superfetch tehet róla. Feltételezem nem azért pakoltál 2 GB memóriát a gépbe, hogy az esetek kilencven százalékában üresen álljon belőle 1 giga...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2384 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 23:25

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:09

El kell keserítselek, egy operációs rendszernek pont a rendelkezésre álló erőforrások kiosztása, kihasználása a legfontosabb feladata. És ha valamiben, hát ebben egész biztosan jobb a Vista, mint az XP.

No igen, csak a Vista magának (is) többet oszt ki, mint pl. az XP. :Đ
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2385 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 06:13

Valaki kereste a hálózati meghajtó felcsatolását.
Az indítópultba lehet tenni a következő parancsikont:

C:\Windows\System32\net.exe use "drive betüjele": "\\hálózati elérési út" "password" /user:"usernév"

példa C:\Windows\System32\net.exe use X: \\másikgep\mappa enyempassword /user:administrator

Igaz hogy nyafog, hogy nem sikerült csatolnia, de megteszi :)

#2386 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 07:58

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 23:09

El kell keserítselek, egy operációs rendszernek pont a rendelkezésre álló erőforrások kiosztása, kihasználása a legfontosabb feladata.

Nem biztos, hogy ez a legfontosabb, mindenesetre az egyik. Egy másik, hogy biztosítsa a felhasználó programjainak futtatásához a "megfelelő" környezetet. Tehát egy fontos dolog kimaradt; szerintem maga a felhasználó a legfontosabb. A gép pedig, applikációstul, oprendszerestül csak egy eszköz.

Annyit kérdeznék, hogy végzetes kivételek esetén a Vista is leáll, mint az XP? Ha igen, miért?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2387 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:14

Hello. Visszatérve a Nero-s problémához, nekem akkor csinált ilyet, hogy megállt a telepítés minden jelzés nélkül, amikor nem maradt elég hely azon a partíción, amire telepíteni akartam. Utána csináltam neki helyet, és másodikra simán felment.

#2388 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 09:13

Biztos volt már linkelve, de gondoltam inkább többször mint egyszer sem ...

Vista SP1 analysed in-depth

Ez a Recovery DVD készítés elég jónak tűnik, értelmesebb mint ugyanekkora vagy nagyobb helyet pazarolni a HDD-n.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2389 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 09:34

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 10:13

Biztos volt már linkelve, de gondoltam inkább többször mint egyszer sem ...

Vista SP1 analysed in-depth

Ez a Recovery DVD készítés elég jónak tűnik, értelmesebb mint ugyanekkora vagy nagyobb helyet pazarolni a HDD-n.

A lassan terrabyteos vinyók korában ez szerintem nem dilemma. Jobban kezelhető, időzíthető, gyorsabb mint korongozni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2390 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 09:43

Nézd, eladó vagyok. Neked hiába van igazad, ha nrengeteg ember azzal jön be, hogy neki a legkisebb vinyó is sok és felesleges. Még kapni 80-as HDD-t, de már a 160-as vinyót is alig akarják elvinni. Persze a feltörekvő nemzedék aki minden képet, hangot, videot, játékot felpakol, ők vinnék a fél terrás vinyót is, de biza' ők igen  csak kisebbségben vannak. Persze az idő majd megoldja, ilyen lemezméretek után (125, 200, 330GB) léassan lehet 250-320GB lesz a minimál vinyó ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2391 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 13. 09:50

Az 5.0-as Windows melyik volt ? Az 32 bites XP 5.1-es, a 64 bites pedig 5.2-es.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 08. 13. 10:10 -kor

#2392 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 10:07

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 10:43

Nézd, eladó vagyok. Neked hiába van igazad, ha nrengeteg ember azzal jön be, hogy neki a legkisebb vinyó is sok és felesleges. Még kapni 80-as HDD-t, de már a 160-as vinyót is alig akarják elvinni. Persze a feltörekvő nemzedék aki minden képet, hangot, videot, játékot felpakol, ők vinnék a fél terrás vinyót is, de biza' ők igen  csak kisebbségben vannak. Persze az idő majd megoldja, ilyen lemezméretek után (125, 200, 330GB) léassan lehet 250-320GB lesz a minimál vinyó ...

Hát nem tudom, az általunk beállított (jellemzően brand) üzleti rendszerekben már régóta nincs 160-asnál kisebb merevlemez. Egy system state mentés (teljes oprendszer a telepített programokkal, felhasználói beállításokkal + levelezéssel, tömörítve) sokszor túlcsúszik az 1 DVD-s kritikus határon és innen kezdve az igazán jól használható és akár napi szintű differenciális/inkrementális mentések sokkalta könnyebben készíthetők merevlemezre.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2393 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 10:23

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 10:50

Windows 2000. De amit te említesz, az valójában nem windows-verzió, hanem NT-kernel verzió.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2394 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 10:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 10:50

Win2000
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2395 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 12:13

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 16:53

azt be lehet valahol állítani egyes programokra hogy ne kelljen mindig engedélyezni a futásukat? (eltűnjön a kis pajzs az ikonjukról)

senki?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2396 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 12:19

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 11:23

Windows 2000. De amit te említesz, az valójában nem windows-verzió, hanem NT-kernel verzió.

üdv

R.

Köszi, énis tudom, hogy a kernel, csak köznyelven mondják azt hogy hanyas windows, pl a Viennát 7-es Windowsként emlegetik.
http://winportal.net...hlight=vienna+7

http://winportal.net/?id=1058

#2397 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 12:21

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 11:24

Win2000

A windows 2000 kernele illetve az XP magja között, 5.0 és 5.1 verzió a különbség.
64 bites XP az már 5.2-es, mivel a server 2003 kernele az alapja.
A Vista pedig nem tűnik akkora ugrásnak az XP-hez képest, mint az XP a 2000-hez képest, mégis 6.0 a kernel verziószáma.

#2398 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 12:27

https://www.hwsw.hu/hirek/33981/microsoft_w...s_rendszer.html

Idézet

A Microsoft kénytelen volt új változatot kiadni a Windows XP-ből, mivel a közel hat éve piacon levő operációs rendszer iránt a Vista megjelenése ellenére sem csappant az érdeklődés, azonban az aktivációs kulcsok egyszerűen elfogytak.

ez értelmezhető úgy ugye, hogy sokkal népszerűbb még most is az XP mint a másik ? :)

#2399 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 13:33

Vista: 78%
XP: 22 %
Igen, egyértelműen az XP nagyságrendekkel népszerűbb a Vistánál.

Vagy csak hülyéskedsz? :think:

#2400 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 14:28

EZ  a % -os lebontás azon múlik, hogy az oemek melyiket használják. ms lobby miatt meg persze, hogy a vistát. Na meg ki az a marha aki a régi verziót venné hasonló áron, mikor a vista licenszel elvileg xp-t is használhat.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.