HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3261 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:05

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 20:28

Hali!

A vista indulásakor nem engedi elindítani a Notebook Hardware Controlt. (blookkolt indítópult elemek....)

UAC és Defender kinyírása nélkül rá tudom venni, hogy ne ugasson rá?

Ez az UAC amúgy mire jó? Engem eddig még csak hátráltatott. Amíg be volt kapcsolva mindig baszogatott, hogy nem telepíthetek, mert admin jogosultság kell, de hát halló én vagyok az admin és a fiókom típusa is az, tehát mit akart még az uac? Kilőttem a fenébe :doom:

Ha a programot uac kikapccsal telepítettem, akkor utána akár vissza is kapcsolható futott rendesen, szóval én sem értem igazán.

Arról tudtok valamit, hogyan lehet a media playert rávenni, hogy a több audiosávval rendelkező filmeket normálisan játsza le? Az ilyen filmek esetén amilyen szorgalmas egyszerre szól az összes nyelv (nem dvd, hanem divx-es film). Próbáltam a divxpalyert, de az egy kalap sz@r még a képernyőkímélőt sem tudja kikapcsolni, meg eleve nem jól állítgatható.
A nagy kedvencem a bsplayer, de az meg sajnos nem kompatibilis az aero felülettel, így a lejátszáshoz mindig először kikapcsolja azt, majd a program bezárását követően visszaáll, ez az átállás pedig mindig a kép villantásával történik, amiért szintén nem rajongok.

Hihetetlen számomra, hogy oda vissza ajnározza az MS a media playerét, minden baromság benne van, de egy egyszerű lejátszással már nem bírkózik meg.  :reklamacio:  Engem rohadtul nem érdeke se a media library, se a burn, se a netes mittudomén mi, eszemben sincs ezeket a hülye funkciókat használni viszont egy normális lejátszási képességet elvárnék.
My photos

#3262 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:12

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:05

Ez az UAC amúgy mire jó? Engem eddig még csak hátráltatott. Amíg be volt kapcsolva mindig baszogatott, hogy nem telepíthetek, mert admin jogosultság kell, de hát halló én vagyok az admin és a fiókom típusa is az, tehát mit akart még az uac? Kilőttem a fenébe :doom:

Ha a programot uac kikapccsal telepítettem, akkor utána akár vissza is kapcsolható futott rendesen, szóval én sem értem igazán.

Arról tudtok valamit, hogyan lehet a media playert rávenni, hogy a több audiosávval rendelkező filmeket normálisan játsza le? Az ilyen filmek esetén amilyen szorgalmas egyszerre szól az összes nyelv (nem dvd, hanem divx-es film). Próbáltam a divxpalyert, de az egy kalap sz@r még a képernyőkímélőt sem tudja kikapcsolni, meg eleve nem jól állítgatható.
A nagy kedvencem a bsplayer, de az meg sajnos nem kompatibilis az aero felülettel, így a lejátszáshoz mindig először kikapcsolja azt, majd a program bezárását követően visszaáll, ez az átállás pedig mindig a kép villantásával történik, amiért szintén nem rajongok.

Hihetetlen számomra, hogy oda vissza ajnározza az MS a media playerét, minden baromság benne van, de egy egyszerű lejátszással már nem bírkózik meg.  :reklamacio:  Engem rohadtul nem érdeke se a media library, se a burn, se a netes mittudomén mi, eszemben sincs ezeket a hülye funkciókat használni viszont egy normális lejátszási képességet elvárnék.

UAC ügyben itt nézzél szét: link Egyébként csak hiszed, hogy admin vagy a profilodban. Csak korlátozott jogú admin, ezért kérdezget az UAC mindig.

Lejátszáshoz meg használj KMPlayer-t ha nem tetszik a media player. Vagy ne játszál le dual audios avi-kat.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3263 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:31

Morgan Stream Switcher kell a dual audiohoz és tudni fogja a windows media player is.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3264 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:01

Nem tudtok véletlenül egy olyan - igazán jó - honlapot, ami a 64-bites szoftvereket listázza vagy velük foglalkozik (a www.start64.hu-n kívül)? Tegnap lecseréltem a 32-bites Vistámat 64-bitesre, szép és jó és minden működik, de szinte mindenből 32-biteset kell feltennem. Vagy mert nincs 64-bites irodai csomag/media player/tömörítő, vagy mert béna vagyok és nem találom őket. :rolleyes:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#3265 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:38

Hi!

Ti a memóriakezelést hogy állítjátok be? Xp-n egy fix tertományt kellett beállítani úgy volt a legjobb.

A Vista kezelheti teljesen automatikusan vagy itt is állítsak be egy értéket? 2 Gbyte memóriám van a gépben. Be volt rakva ide egy leírás abban ha jól értelmezem azt írják, hogy 2 Gbytenál 1024-1024 fix helyet foglaljak le a wincsin a lapozófájlnak.

#3266 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:35

Mégis bukás a Vista

Idézet: index.hu

Egy felmérés szerint csak minden háromszázadik vállalati számítógépen van Vista, az üzleti felhasználók egyszerűen nem váltottak, és maradtak az XP-nél. Az otthoni júzereknek jobban tetszik az új szoftver.

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#3267 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:41

sziasztok. egy gyors segítség kellene nekem. angol ultimate vista-m van tegnap felraktam egy hotfixet crysishez, azota ha rákattintok a windows update-re bejön az ablak de full üres és csak dolgozik a gép bezárni is csak taskbol tudom. volt már vkinek hasonlo? van esetleg vmi repair tool? előre is kösz a segítséget :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#3268 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:35

Mégis bukás a Vista

Idézet: index.hu

Egy felmérés szerint csak minden háromszázadik vállalati számítógépen van Vista, az üzleti felhasználók egyszerűen nem váltottak, és maradtak az XP-nél. Az otthoni júzereknek jobban tetszik az új szoftver.

Idézet

Az informatikai biztonsággal foglalkozó Sunbelt monitorozta a CounterSpy vállalati szoftver weboldalát látogat gépeket, és arra a megállapításra jutott, hogy az esetek 83 százalékában XP-t használtak a másik oldalon a cégek.

Komoly felmérés.  :Đ Egyébként az tudható volt, hogy amíg nem szereznek be új gépeket, addig a Vista felejtős lesz a cégeknek.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3269 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 17:04

Sziasztok!
Megnyekkent az Xp-m,gondoltam felteszem  a Vistát de nem vágom hogy melyikkel
járnék jobban 32 vs. 64 bit? Aminek menni kéne:mai játékok,cd/dvd írás Néro,
film konvertálás DivX-ből DVD és fordítva,Canon nyomtató,Logitech dualaction gamepad,
Saitek Cybor Evo joy,és egy régebbi pc tv card,bár asszem a tunerkártyáról lemondhatok
az tuti nem fog menni.A többire van némi esély? Kösz a segítséget.
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#3270 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:22

[quote name='FlowM@N' date='2007. okt. 10., szerda - 15:23'] [/QUOTE]

Komoly felmérés.  :Đ Egyébként az tudható volt, hogy amíg nem szereznek be új gépeket, addig a Vista felejtős lesz a cégeknek. [/quote]
Csak az nem volt tudható, hogy a dell visszaveszi az xp-t a portfolióba.

Egyébként a fő gond az (mármint az MS számára), hogy én itthon a céges ügyeim intézésére még mindig win2000-et használok és tökéletesen elégedett vagyok vele, minden igényemet kiszolgál. Ezzel szerintem vagyunk így egypáran. Nem vlt hosszabbították meg az XP támogatását, mert még mindig megy az OEM xp, nincs más választásuk.

Asszem berakhatjuk a Vista-t az MMS, iPod, és tsa mellé a gerjesztett álszükségletek dobozába.
Amíg azzal akarnak kényszeríteni a vásárlásra, hogy a gyártók nem adnak más csak Vistas drvt a nem oem előretelpített gépekhez sem, ez így is marad.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#3271 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:28

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry5208730

A vista egyéb OS arányról.

#3272 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 23:28

Nem csodálkozom. Vállalati szinten azért mégsem lenne tartható, ha napi x+1-szer kellene újraindítani BSOD miatt.
----------
rohamkocka

#3273 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 07:59

vmi nincs rendben nálam az energia takarékossággal....

ha itthagyom gépet tölteni, be van ugye állítva, hogy 20 perc után monitor OFF de semmi más, vagyis nincs hibernáció, sleep móde egyebe, merevlemezek nem kapcsolnak le stb... ennek ellenére ha így marad akkor az történik, hogy monitoron nincs kép, de nem is kapcsol le, szóval zölden világít a power gomb, és a képernyő panelen is látszik áram alatt van, és merevrefagy a gép, csak táp ki-be kapcs segít....
XP alatt semmi gondom nem volt. mi lehet az oka?
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3274 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:53

Idézet: Janadai - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 18:04

Sziasztok!
Megnyekkent az Xp-m,gondoltam felteszem  a Vistát de nem vágom hogy melyikkel
járnék jobban 32 vs. 64 bit? Aminek menni kéne:mai játékok,cd/dvd írás Néro,
film konvertálás DivX-ből DVD és fordítva,Canon nyomtató,Logitech dualaction gamepad,
Saitek Cybor Evo joy,és egy régebbi pc tv card,bár asszem a tunerkártyáról lemondhatok
az tuti nem fog menni.A többire van némi esély? Kösz a segítséget.

Ha az alairasodban levo 2GB memoriaval szerelt gepedre akarod felrakni, akkor tokeletesen felesleges 64-bitest felrakni. Egyszeruen semmi elonye sincsen, inkabb hatranya lehet ha nem talalsz minden hardverelemedhez 64-bites meghajtoprogramot. Ha megduplazod vagy triplazod a memoriadat, akkor viszont mar nem art a 64-bites rendszer.

#3275 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:53

Cső!

Valakinek működik vmilyen webcamera a Vista alatt? Nekem nem akar a Logitech STX-em, és egy Acer noti beépített webcamját se tudom életre kelteni....  Angol nyelvű Ultimate, minden frissítés letöltve hozzá.

#3276 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:59

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 10:53

Cső!

Valakinek működik vmilyen webcamera a Vista alatt? Nekem nem akar a Logitech STX-em, és egy Acer noti beépített webcamját se tudom életre kelteni....  Angol nyelvű Ultimate, minden frissítés letöltve hozzá.

Dell Inspiron 1720 beépített 2M webkamera, gyárilag telepítve, frankón működik. SZVSZ nálad driver probléma lehet...

#3277 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:12

Idézet: firemage - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 10:59

Dell Inspiron 1720 beépített 2M webkamera, gyárilag telepítve, frankón működik. SZVSZ nálad driver probléma lehet...

Na de két webcamnál is driver probléma lenne?

#3278 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:46

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 22:36

Nem csodálkozom. Vállalati szinten azért mégsem lenne tartható, ha napi x+1-szer kellene újraindítani BSOD miatt.

Nekem nem volt BSODom, mióta elátkoztam az NVidiát. Az pedig már jó rég volt  :Đ
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#3279 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:29

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:12

Na de két webcamnál is driver probléma lenne?

Ha a régi telepítő lemezről teszed fel akkor igen, szed le a legfrissebbet a gyártó oldaláról.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3280 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:40

Na én megint rászántam magam de az sp1 felrakása után se ugy működött ahogy én szerettem volna így átmegy szobadíszbe... :Đ
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »