HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3491 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 06:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 17:24

A másik kérdés meg ugye az, hogy mi értelme van 32 bites vistára átállni a 32 bites xp-ről? :)

:think: Szerintem semmi. Kivéve az aero függőknek. :D
My photos

#3492 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 06:50

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 9:15

így van, ha olvasnátok is a topikokban, akkor láthattátok több helyen is csináltam VISTA vs XP összehasonlítást (benchmark, game), és elég vegyes volt a mérleg, hol VISTA jobb, hol XP, bár a mérleg nyelve EGYENLŐRE XP felé dől, mert még a VISTA kompatibiltás meg DX10 nincs teljesen kiforrva, de amúgy ami már megfeleően van Vistára optimalizálva, az jóval jobb! :up:

Bocsi a kukacoskodást, de ha már nagybetűvel írod és elég sokan általánosan rosszul használják a hwsw-n kivéve a cikkeket kénytelen vagyok felhívni rá a figyelmet.
egyenőre = amikor azonosra hozol két értéket tehát egyenlő
helyesen: egyelőre nincs benne N, mert nem egyenlőséget fejez ki, hanem időbeliséget.

Mégegyszer bocsi! :respect:
My photos

#3493 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 07:39

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 7:50

Bocsi a kukacoskodást, de ha már nagybetűvel írod és elég sokan általánosan rosszul használják a hwsw-n kivéve a cikkeket kénytelen vagyok felhívni rá a figyelmet.
egyenőre = amikor azonosra hozol két értéket tehát egyenlő
helyesen: egyelőre nincs benne N, mert nem egyenlőséget fejez ki, hanem időbeliséget.

Mégegyszer bocsi! :respect:

uhh sorry, butább vagyok mint egy 3ik osztályos :D
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3494 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:01

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 7:50

egyenőre

Ha már belefogtál, legalább Te figyelnél oda mit írsz......
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#3495 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:06

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:01

direkt nem szóltam, gondoltam megteszi más  :Đ  :nevet2:  :respect:

:offtopic: vége.

Szerkesztette: laragirl83 2007. 10. 24. 08:06 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3496 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:10

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:06

direkt nem szóltam, gondoltam megteszi más  :Đ  :nevet2:  :respect:

:offtopic: vége.

Inkább valld be, hogy ezt sem vetted észre. :reklamacio:  :p  :nevet:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#3497 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:12

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:10

Inkább valld be, hogy ezt sem vetted észre. :reklamacio:  :p  :nevet:

mondanám, de tényleg... így lett jó a poén :Đ

#3498 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 10. 24. 12:11

Nos valaki fentebb írták, hogy 64 bites XP Professional-ra nem igazán érvényes az upgrade.

írtam a microsoft ügyfélszolgálatnak egy emailt:

Idézet

Tisztelt Microsoft Ügyfélszolgálat!

2006 áprilisában Önöknek írt emailemre (mely szintén a licenceléssel volt kapcsolatos) Önök a válaszukban megemlítették, hogy :

"Az új System Builderi license alapján már csak teljes számítógéppel együtt nyílik lehetőség OEM operációs rendszereket vásárolni."
(tehát optikai meghajtót külön nem kell ezek szerint )
Azóta eltelt másfél év, és a helyzet annyiban változott, hogy :
A napokban úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi alaplapba- ezt még 2005-ben vásároltuk - (ASUS A8N-SLI) veszünk egy gyorsabb processzort (AMD Athlon 64 X2 4200+ s939) és az alaplapot nem cseréljük tehát le, így érvényes marad a Windows XP Professional x64 Edition OEM licence, mely operációs rendszert még 2005-ben vásárolt anyukám DVD-ROM-al.
Mivel a processzor már megvan vásárolva, és az 1GB RAM mellé vásároltunk még 1 GB RAM-ot, valamint az új DirectX 10-es, vagy ha jövőév elején vesszük akkor 10.1-es videókártya vásárlása is bevan ütemezve, ezért logikusnak tűnik, hogy vásároljunk a gépre, egy Windows Vista Home Premium 64 bites  OEM magyar nyelvű operációs rendszert, de a licencelés az eltelt másfél és, a helyzet többféle rendezése miatt tisztázandó.
A számítógép alaplapja 2005 decemberében lett vásárolva, de az alaplap kivételével a gép megújúlt, így az lenne a kérdés, és a legfontosabb kérdés talán ebben az emailben, hogy egyáltalán vásárolhatunk e rá OEM Windows Vistat, vagy az alaplap (mivel 1,5 éves) miatt, csak dobozos verziót szabad e vásárolni a licenc feltételek szerint?

A következő kérdések merültek fel:
1. Három féle Windows Licencről tudo: az OEM, az Upgrade, és a dobozos kivitel. A 64 bites Windows XP Professionalt, lehet e upgradelni Windows Vista Home Premium 64 bitre vagy sem? Ha igen ennek mi a menete?
2. Ha lehetséges OEM Vistat vásárolni erre a gépre, fenn maradhat e mellette a 64 bites XP-is? (Feltételezem, hogy igen elvégre az is megvan vásárolva )
3.Mivel olvastam pl a chip magazinban, hogy a Vista és az XP együttes használatata körülményes lenne egy gépen, és úgy döntenénk, hogy szeretnénk a vásárolt Vistat egymagában használni a gépen, (tehát gondolunk itt arra, hogy ideiglenesen, mondjuk félévig a 64 bites XP-t eltávolítanánk, hogy csak a Vista legyen), akkor a 64 bites XP-hez vásárolt optikai meghajtót kivehetnénk e a gépből úgy, hogy a 64 bites XP ugyan nincs fennt, de a ház oldalán a 64 bites XP matriciája mivel nem eltávolítható fenn marad?

Tisztelettel: YYYYYYYYYYY

Válasz a Microsoft Ügyfélszolgálattól az emailemre

Idézet: "Hungary Customer Service" Microsoft Ügyfélszolgálat

Kedves  YYYYYYYYYY úr, 

Tárgy: Információ

Megoldás:
Windows Xp professional változatról lehetőség van Windows Vista upgrade csomagot vásárolni. Az upgrade verziók csak teljes dobozos termék formájában érhetőek el, azonban upgradenel mindig a kiindulási licensz a meghatározó. Tehát ha upgrade csomagot vesz, bár az teljes dobozos, maga a termék OEM-es terméknek minősül, tehát alaplahoz kötődik.

Upgrade csomag vásárlásánál, ha Windows XP-ről upgradel, tiszta telepítéssel tudja a Vistát feltenni a számítógépre, vagyis teljes telepítést kell végrehajtani miután megvásárolta az upgrade csomagot. Árakról viszonteladóknál tud érdeklődni.

A Vistát megvásárolhatja OEM-ben rendszerépítői csomagban számítógép nélkül is, úgynevezett system builder, rendszerépítői csomagban. Tehát felteheti mindkét operációs rendszert a számítógépre, azonban minkét rendszer mivel OEM-es az alaplaphoz fog kötődni. Az operációs rendszereknek külön partíción kell futniuk.

Operációs rendszerek használatánál a licensz a mérvadó. OEM-es termékeket csak a kiindulási gépen lehet futtatni. Természetesen bármely más hardverelem cserélhető, kivéve az alaplapot.

Teljes dobozos termékek esetén természetesen átvihető az operációs rendszer másik számítógépre.

Üdvözlettel,

xxxxxxxxxxxxxxxx

Szoftverinformációs Tanácsadó
Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat

#3499 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 12:12

Helyesírási hibákért, meg betűkimaradásokért elnézést, éjjel írtam az emailt, szóval fáradt (is) voltam .
Pár evidensnek tűnő kérdés is van benne, de jobbnak tartottam megkérdezni, mintsem, utána kiderüljön, hogy csak úgy tünt logikusnak.

T-comtól is kaptam emailt:

Idézet: T-COM Ügyfélszolgálat

Tisztelt Ügyfelünk!

Elektronikus levelét a tárgyban feltüntetett SR iktatószám alatt nyilvántartásunkba vettük. A válaszadásig szíves türelmét kérjük!

Üdvözlettel,
ZZZZZZZZZZ

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 10. 24. 12:19 -kor

#3500 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 12:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:11

Upgrade csomag vásárlásánál, ha Windows XP-ről upgradel, tiszta telepítéssel tudja a Vistát feltenni a számítógépre, vagyis teljes telepítést kell végrehajtani miután megvásárolta az upgrade csomagot. Árakról viszonteladóknál tud érdeklődni.

Ezek hülyék.  :Đ  :Đ

szerk. Mégse teljesen, mert látom 64bitesről kérdeztél.

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 10. 24. 12:36 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3501 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 12:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:32

Ezek hülyék.  :Đ  :Đ

szerk. Mégse teljesen, mert látom 64bitesről kérdeztél.

Az emailemben láthatod, 64 bites XP-ről kérdeztem, és a fenti választ kaptam.
A 64 bites XP anyukám nevén van, tehát ha Upgrade lesz akkor automatikusan az is az anyukám nevére kerülne.

Az Upgrade viszont mennyibe kerülne (mivel ugye dobozos verzióban lehet csak Upgrade-t vásárolni, de az OEM-ként funkcionál tovább)?

Az OEM meg az én nevemre lenne vásárolva.

Az érdekes lenne ,mert a mostani alaplap az anyukám nevén van, a mostani processzor is ami még a gépben van, az új processzor szerény személyem nevén lesz :)

A 64 bites XP anyukám nevén, a 64 bites Vista meg az én nevemen egy néven?

Most akkor hogy célszerűbb rendezni, Upgrade vagy OEM ?
A T-comtól is remélhetőleg válaszolnak ma hogy van e 64 bites Vista vagy nincs nekik.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 10. 24. 12:51 -kor

#3502 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 12:53

Az Upgrade termékek jóval drágábbak, mint az OEM cuccok. Ennélfogva, ha megveszed a drágább Upgrade-t azért, hogy ugyanúgy OEM-ként használd, annak szerintem semmi értelme.

Vagy vegyél OEM-t, vagy teljes dobozos csomagot.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#3503 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 13:23

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:50

Az emailemben láthatod, 64 bites XP-ről kérdeztem, és a fenti választ kaptam.
A 64 bites XP anyukám nevén van, tehát ha Upgrade lesz akkor automatikusan az is az anyukám nevére kerülne.

Az Upgrade viszont mennyibe kerülne (mivel ugye dobozos verzióban lehet csak Upgrade-t vásárolni, de az OEM-ként funkcionál tovább)?

Az OEM meg az én nevemre lenne vásárolva.

Az érdekes lenne ,mert a mostani alaplap az anyukám nevén van, a mostani processzor is ami még a gépben van, az új processzor szerény személyem nevén lesz :)

A 64 bites XP anyukám nevén, a 64 bites Vista meg az én nevemen egy néven?

Most akkor hogy célszerűbb rendezni, Upgrade vagy OEM ?
A T-comtól is remélhetőleg válaszolnak ma hogy van e 64 bites Vista vagy nincs nekik.

27000ft körül van a Vista Home Premium OEM. Upgrade sem lenne olcsóbb szerintem.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#3504 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 07:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:01

Egy hibás szót máshogy hibásan írni se sokkal jobb, de ez nem változtat azon az általános tendencián, hogy itt a fórumon az hsz-ek 80%-ban hibásan szerepel az "egyelőre" és egyre jobban terjed...  már kimondottan zavaró mértéket öltött ez a tévhit, még ha poént is csináltok belőle!  :p  :D

Bocsi az  :offtopic:  -ért, nem kívánom a főtémát zavarni.

Hogy on is legyek:
Van valaki aki már próbált a gépén home professional és ultimate verziót is? Ahogy olvastam máshogy tölti fel a két verzió a gép ram-ját. A home a rendszermemó feléig terjeszkedik és a többit hagyja az alkalmazásoknak, ha jól emlékszem, míg az ultimate akár az egészet hajlamos felvenni (ilyet mondjuk én nem vettem még észre) és az alkalmazásoknak szükség szerint ad vissza helyet.
Aki használta már mindkét verziót kíváncsi lennék, hogy neki melyik tűnt gyorsabbnak a home premium vagy az ultimate. Ha lehet 64bit-es tapasztalatok érdekelnének.
My photos

#3505 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 08:11

Vista Ultimate-hez elérhető a magyar nyelvi csomag a Windows Update-en, most éjjel láttam.

#3506 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 08:12

Idézet: ion - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 8:11

Vista Ultimate-hez elérhető a magyar nyelvi csomag a Windows Update-en, most éjjel láttam.

Juheee ! Köszi :) Már teszem is fel :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#3507 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 14:14

Idézet: ion - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 9:11

Ezt is megértük.. :respect:
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3508 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 17:59

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 9:12

Juheee ! Köszi :) Már teszem is fel :)

Ööö, ez most miért is jó?  :think:
Angol Vista Ultimate-ed volt eddig és most magyar nyelvű lett? Ultimate-ből nincs magyar nyelvű alapból? :think:  :omg:

#3509 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 18:26

De. Használja az akinek muszáj.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3510 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 18:46

Idézet: firemage - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 18:59

Ööö, ez most miért is jó?  :think:
Angol Vista Ultimate-ed volt eddig és most magyar nyelvű lett? Ultimate-ből nincs magyar nyelvű alapból? :think:  :omg:

Csak van amikor jól jön a 2-3 nyelv egyszerre, teszem azt supportnál...

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.