Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 17:24
Windows Vista V
Elküldve: 2007. 10. 24. 06:45
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2007. 10. 24. 06:50
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 9:15
Bocsi a kukacoskodást, de ha már nagybetűvel írod és elég sokan általánosan rosszul használják a hwsw-n kivéve a cikkeket kénytelen vagyok felhívni rá a figyelmet.
egyenőre = amikor azonosra hozol két értéket tehát egyenlő
helyesen: egyelőre nincs benne N, mert nem egyenlőséget fejez ki, hanem időbeliséget.
Mégegyszer bocsi!
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2007. 10. 24. 07:39
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 7:50
egyenőre = amikor azonosra hozol két értéket tehát egyenlő
helyesen: egyelőre nincs benne N, mert nem egyenlőséget fejez ki, hanem időbeliséget.
Mégegyszer bocsi!
uhh sorry, butább vagyok mint egy 3ik osztályos
Elküldve: 2007. 10. 24. 08:01
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 7:50
Ha már belefogtál, legalább Te figyelnél oda mit írsz......
Elküldve: 2007. 10. 24. 08:06
Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:01
direkt nem szóltam, gondoltam megteszi más :Đ
Szerkesztette: laragirl83 2007. 10. 24. 08:06 -kor
Elküldve: 2007. 10. 24. 08:10
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:06
Inkább valld be, hogy ezt sem vetted észre.
Elküldve: 2007. 10. 24. 08:12
Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:10
mondanám, de tényleg... így lett jó a poén :Đ
Elküldve: 2007. 10. 24. 12:11
írtam a microsoft ügyfélszolgálatnak egy emailt:
Idézet
2006 áprilisában Önöknek írt emailemre (mely szintén a licenceléssel volt kapcsolatos) Önök a válaszukban megemlítették, hogy :
"Az új System Builderi license alapján már csak teljes számítógéppel együtt nyílik lehetőség OEM operációs rendszereket vásárolni."
(tehát optikai meghajtót külön nem kell ezek szerint )
Azóta eltelt másfél év, és a helyzet annyiban változott, hogy :
A napokban úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi alaplapba- ezt még 2005-ben vásároltuk - (ASUS A8N-SLI) veszünk egy gyorsabb processzort (AMD Athlon 64 X2 4200+ s939) és az alaplapot nem cseréljük tehát le, így érvényes marad a Windows XP Professional x64 Edition OEM licence, mely operációs rendszert még 2005-ben vásárolt anyukám DVD-ROM-al.
Mivel a processzor már megvan vásárolva, és az 1GB RAM mellé vásároltunk még 1 GB RAM-ot, valamint az új DirectX 10-es, vagy ha jövőév elején vesszük akkor 10.1-es videókártya vásárlása is bevan ütemezve, ezért logikusnak tűnik, hogy vásároljunk a gépre, egy Windows Vista Home Premium 64 bites OEM magyar nyelvű operációs rendszert, de a licencelés az eltelt másfél és, a helyzet többféle rendezése miatt tisztázandó.
A számítógép alaplapja 2005 decemberében lett vásárolva, de az alaplap kivételével a gép megújúlt, így az lenne a kérdés, és a legfontosabb kérdés talán ebben az emailben, hogy egyáltalán vásárolhatunk e rá OEM Windows Vistat, vagy az alaplap (mivel 1,5 éves) miatt, csak dobozos verziót szabad e vásárolni a licenc feltételek szerint?
A következő kérdések merültek fel:
1. Három féle Windows Licencről tudo: az OEM, az Upgrade, és a dobozos kivitel. A 64 bites Windows XP Professionalt, lehet e upgradelni Windows Vista Home Premium 64 bitre vagy sem? Ha igen ennek mi a menete?
2. Ha lehetséges OEM Vistat vásárolni erre a gépre, fenn maradhat e mellette a 64 bites XP-is? (Feltételezem, hogy igen elvégre az is megvan vásárolva )
3.Mivel olvastam pl a chip magazinban, hogy a Vista és az XP együttes használatata körülményes lenne egy gépen, és úgy döntenénk, hogy szeretnénk a vásárolt Vistat egymagában használni a gépen, (tehát gondolunk itt arra, hogy ideiglenesen, mondjuk félévig a 64 bites XP-t eltávolítanánk, hogy csak a Vista legyen), akkor a 64 bites XP-hez vásárolt optikai meghajtót kivehetnénk e a gépből úgy, hogy a 64 bites XP ugyan nincs fennt, de a ház oldalán a 64 bites XP matriciája mivel nem eltávolítható fenn marad?
Tisztelettel: YYYYYYYYYYY
Válasz a Microsoft Ügyfélszolgálattól az emailemre
Idézet: "Hungary Customer Service" Microsoft Ügyfélszolgálat
Tárgy: Információ
Megoldás:
Windows Xp professional változatról lehetőség van Windows Vista upgrade csomagot vásárolni. Az upgrade verziók csak teljes dobozos termék formájában érhetőek el, azonban upgradenel mindig a kiindulási licensz a meghatározó. Tehát ha upgrade csomagot vesz, bár az teljes dobozos, maga a termék OEM-es terméknek minősül, tehát alaplahoz kötődik.
Upgrade csomag vásárlásánál, ha Windows XP-ről upgradel, tiszta telepítéssel tudja a Vistát feltenni a számítógépre, vagyis teljes telepítést kell végrehajtani miután megvásárolta az upgrade csomagot. Árakról viszonteladóknál tud érdeklődni.
A Vistát megvásárolhatja OEM-ben rendszerépítői csomagban számítógép nélkül is, úgynevezett system builder, rendszerépítői csomagban. Tehát felteheti mindkét operációs rendszert a számítógépre, azonban minkét rendszer mivel OEM-es az alaplaphoz fog kötődni. Az operációs rendszereknek külön partíción kell futniuk.
Operációs rendszerek használatánál a licensz a mérvadó. OEM-es termékeket csak a kiindulási gépen lehet futtatni. Természetesen bármely más hardverelem cserélhető, kivéve az alaplapot.
Teljes dobozos termékek esetén természetesen átvihető az operációs rendszer másik számítógépre.
Üdvözlettel,
xxxxxxxxxxxxxxxx
Szoftverinformációs Tanácsadó
Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 10. 24. 12:12
Pár evidensnek tűnő kérdés is van benne, de jobbnak tartottam megkérdezni, mintsem, utána kiderüljön, hogy csak úgy tünt logikusnak.
T-comtól is kaptam emailt:
Idézet: T-COM Ügyfélszolgálat
Elektronikus levelét a tárgyban feltüntetett SR iktatószám alatt nyilvántartásunkba vettük. A válaszadásig szíves türelmét kérjük!
Üdvözlettel,
ZZZZZZZZZZ
Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 10. 24. 12:19 -kor
Elküldve: 2007. 10. 24. 12:32
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:11
Ezek hülyék. :Đ :Đ
szerk. Mégse teljesen, mert látom 64bitesről kérdeztél.
Szerkesztette: FlowM@N 2007. 10. 24. 12:36 -kor
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 24. 12:50
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:32
szerk. Mégse teljesen, mert látom 64bitesről kérdeztél.
Az emailemben láthatod, 64 bites XP-ről kérdeztem, és a fenti választ kaptam.
A 64 bites XP anyukám nevén van, tehát ha Upgrade lesz akkor automatikusan az is az anyukám nevére kerülne.
Az Upgrade viszont mennyibe kerülne (mivel ugye dobozos verzióban lehet csak Upgrade-t vásárolni, de az OEM-ként funkcionál tovább)?
Az OEM meg az én nevemre lenne vásárolva.
Az érdekes lenne ,mert a mostani alaplap az anyukám nevén van, a mostani processzor is ami még a gépben van, az új processzor szerény személyem nevén lesz
A 64 bites XP anyukám nevén, a 64 bites Vista meg az én nevemen egy néven?
Most akkor hogy célszerűbb rendezni, Upgrade vagy OEM ?
A T-comtól is remélhetőleg válaszolnak ma hogy van e 64 bites Vista vagy nincs nekik.
Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 10. 24. 12:51 -kor
Elküldve: 2007. 10. 24. 12:53
Vagy vegyél OEM-t, vagy teljes dobozos csomagot.
Elküldve: 2007. 10. 24. 13:23
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 13:50
A 64 bites XP anyukám nevén van, tehát ha Upgrade lesz akkor automatikusan az is az anyukám nevére kerülne.
Az Upgrade viszont mennyibe kerülne (mivel ugye dobozos verzióban lehet csak Upgrade-t vásárolni, de az OEM-ként funkcionál tovább)?
Az OEM meg az én nevemre lenne vásárolva.
Az érdekes lenne ,mert a mostani alaplap az anyukám nevén van, a mostani processzor is ami még a gépben van, az új processzor szerény személyem nevén lesz
A 64 bites XP anyukám nevén, a 64 bites Vista meg az én nevemen egy néven?
Most akkor hogy célszerűbb rendezni, Upgrade vagy OEM ?
A T-comtól is remélhetőleg válaszolnak ma hogy van e 64 bites Vista vagy nincs nekik.
27000ft körül van a Vista Home Premium OEM. Upgrade sem lenne olcsóbb szerintem.
Elküldve: 2007. 10. 25. 07:14
Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:01
Egy hibás szót máshogy hibásan írni se sokkal jobb, de ez nem változtat azon az általános tendencián, hogy itt a fórumon az hsz-ek 80%-ban hibásan szerepel az "egyelőre" és egyre jobban terjed... már kimondottan zavaró mértéket öltött ez a tévhit, még ha poént is csináltok belőle!
Bocsi az
Hogy on is legyek:
Van valaki aki már próbált a gépén home professional és ultimate verziót is? Ahogy olvastam máshogy tölti fel a két verzió a gép ram-ját. A home a rendszermemó feléig terjeszkedik és a többit hagyja az alkalmazásoknak, ha jól emlékszem, míg az ultimate akár az egészet hajlamos felvenni (ilyet mondjuk én nem vettem még észre) és az alkalmazásoknak szükség szerint ad vissza helyet.
Aki használta már mindkét verziót kíváncsi lennék, hogy neki melyik tűnt gyorsabbnak a home premium vagy az ultimate. Ha lehet 64bit-es tapasztalatok érdekelnének.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2007. 10. 25. 08:11
Elküldve: 2007. 10. 25. 08:12
Idézet: ion - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 8:11
Juheee ! Köszi
Elküldve: 2007. 10. 25. 14:14
Idézet: ion - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 9:11
Ezt is megértük..
Elküldve: 2007. 10. 25. 17:59
Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 9:12
Ööö, ez most miért is jó?
Angol Vista Ultimate-ed volt eddig és most magyar nyelvű lett? Ultimate-ből nincs magyar nyelvű alapból?
Elküldve: 2007. 10. 25. 18:26
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 10. 25. 18:46
Idézet: firemage - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 18:59
Angol Vista Ultimate-ed volt eddig és most magyar nyelvű lett? Ultimate-ből nincs magyar nyelvű alapból?
Csak van amikor jól jön a 2-3 nyelv egyszerre, teszem azt supportnál...

Súgó
A téma zárva.