HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#41 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 14:06

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 16:58

Jaja, mégha lehetne kapni.

Windows Vista Home Basic dobozos
Windows Vista Home Premium dobozos
Windows Vista Business dobozos
Windows Vista Ultimate dobozos

És a küszöbödig viszik, hatvanezer forint alatt 990 pénzért, fölötte ingyen.

#42 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 16:02

Az előző topikok valamelyikében volt egy Wikipedia-s link a Vista-val kompatibilis programok listájával. Akkor le is mentettem, de most meg nem találom. Ha valakinek meglenne, légyszi linkelje be.

Köcce! :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#43 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 16:06

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 16:02

Az előző topikok valamelyikében volt egy Wikipedia-s link a Vista-val kompatibilis programok listájával. Akkor le is mentettem, de most meg nem találom. Ha valakinek meglenne, légyszi linkelje be.

Köcce! :D

Google -> beír "Vista compatibility" és rögtön a legelső találat! :D De tessék, KATT! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#44 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 17:51

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 16:06

Google -> beír "Vista compatibility" és rögtön a legelső találat! :D De tessék, KATT! :)

Valószínű a "compatibility"-t rosszul írtam be, mert mindent találtam, csak a listát nem. :reklamacio:  :Đ

Köszönöm! :respect:  :)

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 16. 17:52 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#45 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:19

Na ba@meg. Mindig ráveszem magam, hogy Vista-zok egyet, de ekkora egy rakás fost már régen, sőt sosem láttam.
Egy 3.4-es Pentiumon 1 giga rammal nem fut el az oprendszer+azureus+winamp hármas? Semmihez sem szabad nyúlni, mert már akadozik is a mp3 lejátszás.
Már csak az a kérdés, hogy miért ez a nagy gépigény, mert a kinézetén kívül semmi pluszt sem nyújt.
Ez jelentené a fejlődést? Hát elég röhejes ez így. :down:  :reklamacio:  :Đ

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 16. 23:20 -kor

#46 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:54

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 14:06

Windows Vista Home Basic dobozos
Windows Vista Home Premium dobozos
Windows Vista Business dobozos
Windows Vista Ultimate dobozos

És a küszöbödig viszik, hatvanezer forint alatt 990 pénzért, fölötte ingyen.

Köszi ez így van, de azért lett volna fontos helyben, mert részletre akartam, úgy úgyanis könnyebb kifizetni , mivel  Hardware kiadásokra is kell gondolni. Sajnos egy webshop sem kínálja részletre tudtommal. Amit amúgy nem nagyon értek, mert 10 - 20 % kamattal nekik megérné nem?

#47 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 00:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:19

Na ba@meg. Mindig ráveszem magam, hogy Vista-zok egyet, de ekkora egy rakás fost már régen, sőt sosem láttam.
Egy 3.4-es Pentiumon 1 giga rammal nem fut el az oprendszer+azureus+winamp hármas? Semmihez sem szabad nyúlni, mert már akadozik is a mp3 lejátszás.
Már csak az a kérdés, hogy miért ez a nagy gépigény, mert a kinézetén kívül semmi pluszt sem nyújt.
Ez jelentené a fejlődést? Hát elég röhejes ez így. :down:  :reklamacio:  :Đ

Monnyuk a Winamp nem éppen Vista barát, elég szerencsétlen dolog pont ezzel szivatnod magad... persze a Vista gépigénye ettől függetlenül meglehetősen nagy, de most éppen nem az a baj :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#48 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 00:11

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:00

Monnyuk a Winamp nem éppen Vista barát, elég szerencsétlen dolog pont ezzel szivatnod magad... persze a Vista gépigénye ettől függetlenül meglehetősen nagy, de most éppen nem az a baj :)

A memória használat nem ment 700 mega fölé, viszont az Azureus elindításakor már lelőtte az Aero-t a Vista bácsi. :D  A proci használat még 15-20% sem volt, mégis haldoklott az egész.
Az alaplapi chipset utility, a hangkártya, videókártya driver, mindegyik a hivatalos oldalról való, gondolom ezekkel nem nagyon lehet(ne) probléma. A gépem se a gagyibb kategóriába sorolható, még mai szemmel sem.
Sokszor az az érzésem, hogy a Microsoft kidobott a warez piacra valami elcseszett, hibás béta verziót, hogy ezzel szivassa az usereket. :reklamacio:  :D

#49 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 17. 01:09

AZ ebolt-nál lehet szoftvert is részletre, csak éppen dobozos XP van jelenleg :(

#50 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 03:01

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 23:54

Köszi ez így van, de azért lett volna fontos helyben, mert részletre akartam, úgy úgyanis könnyebb kifizetni , mivel  Hardware kiadásokra is kell gondolni. Sajnos egy webshop sem kínálja részletre tudtommal. Amit amúgy nem nagyon értek, mert 10 - 20 % kamattal nekik megérné nem?

Én csak OEM-et tudok részletre, kártyára stb. Link
Linux For Human Beings

#51 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 04:06

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:00

... persze a Vista gépigénye ettől függetlenül meglehetősen nagy ...

Én is így gondoltam, és egy újonnan vásárolt Acer notira (1,73-as Dual Core, 1 GB RAM, 160 GB HDD) visszaraktam az XP-t.
Azt vártam, hogy el fogja hagyni a saját hangját.
Hát nem, semmivel nem volt gyorsabb, mint a Vista.
Így aztán ment vissza a ghostolt Vista...
Gondolkoztál már ma?

#52 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 08:38

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:11

A memória használat nem ment 700 mega fölé, viszont az Azureus elindításakor már lelőtte az Aero-t a Vista bácsi. :D  A proci használat még 15-20% sem volt, mégis haldoklott az egész.
Az alaplapi chipset utility, a hangkártya, videókártya driver, mindegyik a hivatalos oldalról való, gondolom ezekkel nem nagyon lehet(ne) probléma. A gépem se a gagyibb kategóriába sorolható, még mai szemmel sem.
Sokszor az az érzésem, hogy a Microsoft kidobott a warez piacra valami elcseszett, hibás béta verziót, hogy ezzel szivassa az usereket. :reklamacio:  :D

ott valami más probléma lesz..
Per Aspera Ad Astra

#53 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 17. 09:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 23:19

Semmihez sem szabad nyúlni, mert már akadozik is a mp3 lejátszás.

Ez egy dologra vezethető vissza: a hangkártyadriverre. Ezt és a videodrivereket átírták, és ahogy a Creative oldalán is le van írva, ha nem jól van megírva egy driver, akkor szaggatások léphetnek fel.

Én azért vagyok mérges, mert a hardvergyártóknak jó ürügy a Vista megjelenése, hogy húzzanak egy vonalat és csak a legújabb eszközökhöz írjanak drivert. Ezzel viszont nemcsak magukat és a felhasználókat, hanem a Microsoftot is szivatják, mert kevesebben állnak át Vistára, mert sok hardvert kéne kidobni és venni. Tehát jó letisztázásra a Vista megjelenése, ami miatt bosszankodunk. Erre jó példa az nForce driverek, az ATI 9500-asnál régebbi kártyái, az Audigy, a webkamerák és soroljam még?
Mivel csak azt az eszközt veszik majd meg, amihez van Vistás driver, ezért a gyártók azt vetetik meg velünk, amit akarnak.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#54 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 09:56

Idézet

ott valami más probléma lesz..

Idézet

Ez egy dologra vezethető vissza: a hangkártyadriverre. Ezt és a videodrivereket átírták, és ahogy a Creative oldalán is le van írva, ha nem jól van megírva egy driver, akkor szaggatások léphetnek fel.

Én azért vagyok mérges, mert a hardvergyártóknak jó ürügy a Vista megjelenése, hogy húzzanak egy vonalat és csak a legújabb eszközökhöz írjanak drivert. Ezzel viszont nemcsak magukat és a felhasználókat, hanem a Microsoftot is szivatják, mert kevesebben állnak át Vistára, mert sok hardvert kéne kidobni és venni. Tehát jó letisztázásra a Vista megjelenése, ami miatt bosszankodunk. Erre jó példa az nForce driverek, az ATI 9500-asnál régebbi kártyái, az Audigy, a webkamerák és soroljam még?
Mivel csak azt az eszközt veszik majd meg, amihez van Vistás driver, ezért a gyártók azt vetetik meg velünk, amit akarnak.

IC 7-es lapom van az alaplapi hangkártyával és egy FX5900-es videókártya.

Ezeket telepítettem:

Chipset utility: http://downloadfinder.intel.com/scripts-df...53&submit=Go%21

Hangkártya (a legfelsőt): http://www.realtek.com.tw/downloads/downlo...etDown=false#AC

A 100.65-ös Vista driver már alapból azt írta, hogy nincs a gépben nvidia kártya  :omg:  8), ezért egy régebbi (nem jut eszembe melyik) drivert tettem fel.
Ja, amit már írtam is, hogy az Azureus elindításakor már le is lőtte az Aero szolgáltatást, gondolom a kevés erőforrásra hivatkozva. :Đ

Őszintén szólva sajnálom, hogy így alakult ez most. Ha ezek a számomra alap dolgok legalább probléma nélkül elfutnak, símán eltekintek a használat folyamán jelentkező egyéb hibáktól, azt majd megoldottam(tuk) volna. Kerestem rá vírusírtót is, még a vinyókat is átrendeztem, gondoltam pár hétig tesztelem a Vistát, aztán majd eldöntöm mi legyen. Nos ez lett belőle, néhány óra alatt elegem lett a dologból.
Egyébként nekem nagyon tetszik a Media Center része, szépen rögzít a TV-ből is.

;)

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 17. 09:57 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 17. 10:41

Kérdés: Ha vennék egy OEM Vista Home Premium rendszert, és feltenném egy bármilyen gépre, DE használnám a lehetőséget, hogy 1 évig NE kelljen regisztrálni ... és egy éven belül másik lapot vennék és ráraknám a rendszert, ez így működne?  :think:
Vagy ezt a lehetőséget az updatek-en keresztül ki fogják venni?

Lauda - Nem tudom mennyiben múlik a Vistán, de már évek óta a WinaAmp az egyik leggázosabb szoftver XP alatt is, nióta szélnek eresztették a fejlesztőcsapatot. Miután többször kinyírt ezt azt az XP-n, kidobtam a francba és JetAudiora tértem át.

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 03. 17. 10:43 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#56 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 11:23

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 10:41

Lauda - Nem tudom mennyiben múlik a Vistán, de már évek óta a WinaAmp az egyik leggázosabb szoftver XP alatt is, nióta szélnek eresztették a fejlesztőcsapatot. Miután többször kinyírt ezt azt az XP-n, kidobtam a francba és JetAudiora tértem át.

Mióta létezik, a Winampot használom zenehallgatásra, soha semmi probléma nem volt vele.
Egyébként a Media Center használatakor is voltak röccenések, meg valahogy az Azureus sem volt az igazi. Alig kapcsolódott pár userhez, még a fele sebességet sem használta ki. Visszaálltam az XP-re, egyből töltött fel-le mint a rakettya. ;)

#57 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 12:50

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 10:41

Kérdés: Ha vennék egy OEM Vista Home Premium rendszert, és feltenném egy bármilyen gépre, DE használnám a lehetőséget, hogy 1 évig NE kelljen regisztrálni ... és egy éven belül másik lapot vennék és ráraknám a rendszert, ez így működne?  :think:
Vagy ezt a lehetőséget az updatek-en keresztül ki fogják venni?

Hol van olyan lehetőség, hogy nem kell aktiválni 1 évig?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#58 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 12:56

How to run Vista legally without activation for at least a year
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#59 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 13:05

amúgy én csak azt az egyet nem értem, hogy 1 gigából használ 400-500 megát átlag, ebböl a futó folyamatok kb 150-200 mega, a többi aztmondja gyorsítótár; ha kikapcsolom az előtöltést akkor is ennyi, meg amúgy is nagyon minimálra van véve a szolgáltatások futása, csak a legfontosabbak mennek. :think:

#60 Felhasználó inaktív   zoku 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 18:17

hehehe... én 512ram-ra tettem fel :D harmincvalahány folyamatot letiltottam és az 512ram 50%át használta. :) De visszatértem xp-hez,mert a hang nem akart menni se a mic. c-media ac96 karim van és nincs hozzá vista driver. Amikor elkezdtem az eszközkezelőben buherálni a hangkártyát,kékhalállal kidobott és onnantól kezdve minden boot után kékhalál :D Még jó hogy van több partícióm :D:D Vistát az vegyen aki új gépet is vesz. Ennyi a véleményem.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.