HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#51 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 04:06

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:00

... persze a Vista gépigénye ettől függetlenül meglehetősen nagy ...

Én is így gondoltam, és egy újonnan vásárolt Acer notira (1,73-as Dual Core, 1 GB RAM, 160 GB HDD) visszaraktam az XP-t.
Azt vártam, hogy el fogja hagyni a saját hangját.
Hát nem, semmivel nem volt gyorsabb, mint a Vista.
Így aztán ment vissza a ghostolt Vista...
Gondolkoztál már ma?

#52 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 08:38

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 0:11

A memória használat nem ment 700 mega fölé, viszont az Azureus elindításakor már lelőtte az Aero-t a Vista bácsi. :D  A proci használat még 15-20% sem volt, mégis haldoklott az egész.
Az alaplapi chipset utility, a hangkártya, videókártya driver, mindegyik a hivatalos oldalról való, gondolom ezekkel nem nagyon lehet(ne) probléma. A gépem se a gagyibb kategóriába sorolható, még mai szemmel sem.
Sokszor az az érzésem, hogy a Microsoft kidobott a warez piacra valami elcseszett, hibás béta verziót, hogy ezzel szivassa az usereket. :reklamacio:  :D

ott valami más probléma lesz..
Per Aspera Ad Astra

#53 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 17. 09:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 23:19

Semmihez sem szabad nyúlni, mert már akadozik is a mp3 lejátszás.

Ez egy dologra vezethető vissza: a hangkártyadriverre. Ezt és a videodrivereket átírták, és ahogy a Creative oldalán is le van írva, ha nem jól van megírva egy driver, akkor szaggatások léphetnek fel.

Én azért vagyok mérges, mert a hardvergyártóknak jó ürügy a Vista megjelenése, hogy húzzanak egy vonalat és csak a legújabb eszközökhöz írjanak drivert. Ezzel viszont nemcsak magukat és a felhasználókat, hanem a Microsoftot is szivatják, mert kevesebben állnak át Vistára, mert sok hardvert kéne kidobni és venni. Tehát jó letisztázásra a Vista megjelenése, ami miatt bosszankodunk. Erre jó példa az nForce driverek, az ATI 9500-asnál régebbi kártyái, az Audigy, a webkamerák és soroljam még?
Mivel csak azt az eszközt veszik majd meg, amihez van Vistás driver, ezért a gyártók azt vetetik meg velünk, amit akarnak.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#54 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 09:56

Idézet

ott valami más probléma lesz..

Idézet

Ez egy dologra vezethető vissza: a hangkártyadriverre. Ezt és a videodrivereket átírták, és ahogy a Creative oldalán is le van írva, ha nem jól van megírva egy driver, akkor szaggatások léphetnek fel.

Én azért vagyok mérges, mert a hardvergyártóknak jó ürügy a Vista megjelenése, hogy húzzanak egy vonalat és csak a legújabb eszközökhöz írjanak drivert. Ezzel viszont nemcsak magukat és a felhasználókat, hanem a Microsoftot is szivatják, mert kevesebben állnak át Vistára, mert sok hardvert kéne kidobni és venni. Tehát jó letisztázásra a Vista megjelenése, ami miatt bosszankodunk. Erre jó példa az nForce driverek, az ATI 9500-asnál régebbi kártyái, az Audigy, a webkamerák és soroljam még?
Mivel csak azt az eszközt veszik majd meg, amihez van Vistás driver, ezért a gyártók azt vetetik meg velünk, amit akarnak.

IC 7-es lapom van az alaplapi hangkártyával és egy FX5900-es videókártya.

Ezeket telepítettem:

Chipset utility: http://downloadfinder.intel.com/scripts-df...53&submit=Go%21

Hangkártya (a legfelsőt): http://www.realtek.com.tw/downloads/downlo...etDown=false#AC

A 100.65-ös Vista driver már alapból azt írta, hogy nincs a gépben nvidia kártya  :omg:  8), ezért egy régebbi (nem jut eszembe melyik) drivert tettem fel.
Ja, amit már írtam is, hogy az Azureus elindításakor már le is lőtte az Aero szolgáltatást, gondolom a kevés erőforrásra hivatkozva. :Đ

Őszintén szólva sajnálom, hogy így alakult ez most. Ha ezek a számomra alap dolgok legalább probléma nélkül elfutnak, símán eltekintek a használat folyamán jelentkező egyéb hibáktól, azt majd megoldottam(tuk) volna. Kerestem rá vírusírtót is, még a vinyókat is átrendeztem, gondoltam pár hétig tesztelem a Vistát, aztán majd eldöntöm mi legyen. Nos ez lett belőle, néhány óra alatt elegem lett a dologból.
Egyébként nekem nagyon tetszik a Media Center része, szépen rögzít a TV-ből is.

;)

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 17. 09:57 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#55 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 17. 10:41

Kérdés: Ha vennék egy OEM Vista Home Premium rendszert, és feltenném egy bármilyen gépre, DE használnám a lehetőséget, hogy 1 évig NE kelljen regisztrálni ... és egy éven belül másik lapot vennék és ráraknám a rendszert, ez így működne?  :think:
Vagy ezt a lehetőséget az updatek-en keresztül ki fogják venni?

Lauda - Nem tudom mennyiben múlik a Vistán, de már évek óta a WinaAmp az egyik leggázosabb szoftver XP alatt is, nióta szélnek eresztették a fejlesztőcsapatot. Miután többször kinyírt ezt azt az XP-n, kidobtam a francba és JetAudiora tértem át.

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 03. 17. 10:43 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#56 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 11:23

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 10:41

Lauda - Nem tudom mennyiben múlik a Vistán, de már évek óta a WinaAmp az egyik leggázosabb szoftver XP alatt is, nióta szélnek eresztették a fejlesztőcsapatot. Miután többször kinyírt ezt azt az XP-n, kidobtam a francba és JetAudiora tértem át.

Mióta létezik, a Winampot használom zenehallgatásra, soha semmi probléma nem volt vele.
Egyébként a Media Center használatakor is voltak röccenések, meg valahogy az Azureus sem volt az igazi. Alig kapcsolódott pár userhez, még a fele sebességet sem használta ki. Visszaálltam az XP-re, egyből töltött fel-le mint a rakettya. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#57 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 12:50

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 10:41

Kérdés: Ha vennék egy OEM Vista Home Premium rendszert, és feltenném egy bármilyen gépre, DE használnám a lehetőséget, hogy 1 évig NE kelljen regisztrálni ... és egy éven belül másik lapot vennék és ráraknám a rendszert, ez így működne?  :think:
Vagy ezt a lehetőséget az updatek-en keresztül ki fogják venni?

Hol van olyan lehetőség, hogy nem kell aktiválni 1 évig?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#58 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 12:56

How to run Vista legally without activation for at least a year
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#59 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 13:05

amúgy én csak azt az egyet nem értem, hogy 1 gigából használ 400-500 megát átlag, ebböl a futó folyamatok kb 150-200 mega, a többi aztmondja gyorsítótár; ha kikapcsolom az előtöltést akkor is ennyi, meg amúgy is nagyon minimálra van véve a szolgáltatások futása, csak a legfontosabbak mennek. :think:

#60 Felhasználó inaktív   zoku 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 18:17

hehehe... én 512ram-ra tettem fel :D harmincvalahány folyamatot letiltottam és az 512ram 50%át használta. :) De visszatértem xp-hez,mert a hang nem akart menni se a mic. c-media ac96 karim van és nincs hozzá vista driver. Amikor elkezdtem az eszközkezelőben buherálni a hangkártyát,kékhalállal kidobott és onnantól kezdve minden boot után kékhalál :D Még jó hogy van több partícióm :D:D Vistát az vegyen aki új gépet is vesz. Ennyi a véleményem.

#61 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 19:17

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 12:56

Ez így múködne, csak ugye nem legális.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#62 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 19:30

Újabb Vista próba. Kibugáztam fél giga ramot főnököm gépéből. :reklamacio:  :Đ

Azt a rohadék hiberfil-t hogyan tudnám eltüntetni a C-ről? 1.6 giga helyet foglal feleslegesen.... :D

Szerk.: azt tegyük hozzá, hogy érezhetően gyorsabb lett a rendszer.

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 17. 19:31 -kor

#63 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 20:15

A hibernálás kilőve. :reklamacio:  :p

Azt hogyan tudnám elérni, hogy az Azureus indításakor ne állítsa le az Aero-t? :eek:  :D

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 17. 20:15 -kor

#64 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 20:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 20:15

A hibernálás kilőve. :reklamacio:  :p

Azt hogyan tudnám elérni, hogy az Azureus indításakor ne állítsa le az Aero-t? :eek:  :D

mondjuk használj rendes torrent klienst, ne ilyen fos javás szart:)
Per Aspera Ad Astra

#65 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 20:32

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 20:24

mondjuk használj rendes torrent klienst, ne ilyen fos javás szart:)

Inkább b@szom ki a Vista-t, mint az Azureust, ezért keresem a közös nevezőt. :Đ

Megtaláltam!

Java telepít, Aero mükszik. :D  Mondjuk azt a másodikat nem tudtam kihámozni mi akar lenni. :reklamacio:  :Đ

http://www.azureuswi...p/Windows_Vista

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 17. 21:06 -kor

#66 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:02

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 19:17

Ez így múködne, csak ugye nem legális.  :)

Ja, körülbelül annyira, mintha egy harminc napos demó indításakor mindig visszaállítjuk a rendszerdátumot meg a rendszeridőt. :) Nagy baj van a fejekben, ha nem kell crack fájlt futtatni, már rögtön legális az akció. :)

#67 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:58

Cfosspeed a Vistához:

http://www.cfos.de/s...fosspeed_hu.htm

:respect:

#68 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 18. 15:05

http://index.hu/tech/blog/2007/03/18/a_mic...i_mod#more47922

olyan irigy, hogy beleizzad :D
Mivel nekik nem megy olyan jól, és mert látható, hogy lassan a google fogja tudni őket felvásárolni ,sé nem fordítva, így szerinte a konkurens persze, hogy xar... arról nem is beszélve, hogy olyan dolgokat fikáz le amit az átlag emberek dícséretesnek és emberségesnek tartanak ...

Idézet

Ballmer a Stanford Graduate School of Business hallgatóinak tartott csütörtöki előadásában azt mondta, hogy „esztelen” mértékű a Google növekedési üteme, és érthetetlen az a tervük, hogy egy éven belül a duplájára kívánják emelni alkalmazottaik létszámát – hiszen a Microsoft három évtized alatt, megfontolt fejlesztéssel érte el a mai 75 ezres számot, a Google ez idő töredéke alatt fog ekkorára megnőni. Roppant veszélyesnek tartja azt is, hogy a Google egyetlen üzleti modellre építi stratégiáját, a hirdetésorientált kereső működtetésére, és nem keresi a megújulás útját, nem áll több lábon. A Microsoft vezetője szerint a hatalmas létszámú munkaerőt a versenytárs nem használja ki hatékonyan, kétségeit fejezte ki a Google cégfilozófiáját illetően (mely szerint például külön munkaidő biztosításával minden alkalmazottat arra serkentenek, hogy a saját ötletein dolgozzon), és azon élcelődött, hogy a mérnökök a munkaidejük 20 százalékát háziállataik gondozására szentelik. (A Google főhadiszállására munkaidőben is szabad bevinni a házi kedvenceket.) Ballmer szerint a keresőcég túl sok olyan lényegtelen, hatásvadász intézkedést vezetett be a munkahelyen

ARexona reklámnak sem lenne utolsó :D

Kép

Ja, és hogy pont Vistarol is legyen szó :)

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry4828976

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 03. 18. 15:09 -kor

#69 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:19

sziasztok!
Tudom h nem ide kellene írnom, de lehet h a vista miatt van. IE7 használatakor ha mondjuk gyorsan görgetek lefelé, akkor az oldal, és az oldalon levő képek elkezdenek "hullámozni" vagyis vmi olyasmi, szóval roszzul jeleníti meg öket. olyan, mint amikor nincs felrakva videókaridriver és amikor mozgatod az ablakot akkor szaggatja a képet. FF nem csinál ilyet, és fent van nvidia driver. Miért van ez?

#70 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:26

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 21:32

Inkább b@szom ki a Vista-t, mint az Azureust, ezért keresem a közös nevezőt. :Đ

Azureus helyett javaslom a uTorrent használatát, nem mellesleg patentül működik pista alatt is (leszámítva a upnp implementációt, bár érzésem szerint az nem megy azuriban sem pista alatt).

Szerkesztette: Moby 2007. 03. 18. 16:27 -kor

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.