HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2421 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 06:26

Srácok már rég rá akartam kérdzni hogy mi okozhatja a következő jelenséget, de mindig elfelejtettem :D
Szóval:
Tegyük fel hogy 1 játék lefagy.
De az os látsazólag müxik, tehát bezárjuk az adott gamet a takmanagerbe.
Ezzel nem is lenne gond, mert többszerivel müxik.
A gond ott kezdődik hogy valamiért vagy nem lövi ki rendsen, vagy mitom, de a cpu 100%-os terhelés alatt marad. Ha esetlegesen megtalálom ezek után is a szóban forgó stuff exe-jét a folyamatok között és bezárom, utána bár a cpu kihasználtság lecsökken 0-5%-ra de bármit elindítok (legyen az 1 képnézegető, vagy akár a firefox) újra 100% lesz.
A problémán csak a restart segít.
Nálam ez a hibajelenség nem újdonság, csinálta ezt már a régi gépem, többszöri os újrahúzás után is.

ps: Ez a probléma akkor is fenáll(hat) ha csak szimplán Alt+F4-el lépek ki valamiből.
Sp2-es xp-t használok, az összes létező updatel egyetemben.

Előre is thx a supportot :)

#2422 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 07:56

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 7:26

Srácok már rég rá akartam kérdzni hogy mi okozhatja a következő jelenséget, de mindig elfelejtettem :D
Szóval:
Tegyük fel hogy 1 játék lefagy.
De az os látsazólag müxik, tehát bezárjuk az adott gamet a takmanagerbe.
Ezzel nem is lenne gond, mert többszerivel müxik.
A gond ott kezdődik hogy valamiért vagy nem lövi ki rendsen, vagy mitom, de a cpu 100%-os terhelés alatt marad. Ha esetlegesen megtalálom ezek után is a szóban forgó stuff exe-jét a folyamatok között és bezárom, utána bár a cpu kihasználtság lecsökken 0-5%-ra de bármit elindítok (legyen az 1 képnézegető, vagy akár a firefox) újra 100% lesz.
A problémán csak a restart segít.
Nálam ez a hibajelenség nem újdonság, csinálta ezt már a régi gépem, többszöri os újrahúzás után is.

ps: Ez a probléma akkor is fenáll(hat) ha csak szimplán Alt+F4-el lépek ki valamiből.
Sp2-es xp-t használok, az összes létező updatel egyetemben.

Előre is thx a supportot :)

Próbáld ki az always unload dll-t, meg a lefagyott alkalmazások automatikus bezárását. A registry-be kell valahova beírni ezeket, én minden win xp installba betettem. Fejből nem tudom hova kell berakni, meg a pontos szöveget sem, de szerintem gugliban rá lehet találni.
My photos

#2423 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 17:05

thx, megprószálom  :respect:

#2424 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:13

Hi!
Egyik ismerosom otthon feltelepitette az Avast home edition-t, Comodo free  firewall-t, es az Adawere SE Spamkeresot. Frissites utan csinalt egy spamirtast aminek eredmenye kb 250 gyanus, fertozott file volt. El is tavolitotta a gyanus dolgokat, majd csinalt egy ujrainditast. Ezt koveton nagyon nagyon lassan allt fel a rendszere. A virusirto es a tuzfal el sem indult. Majd miutan jol felkapta a vizet le is turta ezeket a progikat es azota megint megy a Windows Xp-je "normalisan". Igen am, de egy olyan oldalra sem tud belepni ahol felhasznalo nevet, es jelszot ker a rendszer. Pl.: freemail, neptun, forumok, stb... Beirni betudja a nevet es jelszot, de nem tortenik semmi... Mit lehet most csinalni???
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#2425 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:18

Idézet: Advocat - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 9:13

Hi!
Egyik ismerosom otthon feltelepitette az Avast home edition-t, Comodo free  firewall-t, es az Adawere SE Spamkeresot. Frissites utan csinalt egy spamirtast aminek eredmenye kb 250 gyanus, fertozott file volt. El is tavolitotta a gyanus dolgokat, majd csinalt egy ujrainditast. Ezt koveton nagyon nagyon lassan allt fel a rendszere. A virusirto es a tuzfal el sem indult. Majd miutan jol felkapta a vizet le is turta ezeket a progikat es azota megint megy a Windows Xp-je "normalisan". Igen am, de egy olyan oldalra sem tud belepni ahol felhasznalo nevet, es jelszot ker a rendszer. Pl.: freemail, neptun, forumok, stb... Beirni betudja a nevet es jelszot, de nem tortenik semmi... Mit lehet most csinalni???

Szerintem túl későn raktátok fel a biztonsági progikat és már olyan fájlok is fertőzöttek voltak, aminek a kiírtása a rendszer rendes működését is gátolják.
Lényegében célszerű lenne húzni egy új win-t, majd még az első netkapcsolódás előtt feltenni a vírusirtót és tűzfalat és már csak ezek működése mellett csatlakozni a netre.
My photos

#2426 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:50

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 9:18

Szerintem túl későn raktátok fel a biztonsági progikat

Nem en telepitettem fel a cuccokat, es nem az en gepemrol van szo... En mindig net kapcsolat elottt lovom be az ilyen dolgokat. Alap. De amit irtal az nem megoldas. Persze hogy keson rakta fel a srac, mikor hetek ota netezik mindenfele tuzfal, es virusirto nelkul. Nem mondom azt hogy meg is erdemli, mert jo ismerosom, de...

Szerkesztette: Advocat 2008. 02. 07. 08:52 -kor

Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#2427 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 09:53

Idézet: Advocat - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 8:50

Nem en telepitettem fel a cuccokat, es nem az en gepemrol van szo...

Csináljon egy frissítő telepítést, és bízzon a csodában. :)

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 02. 07. 09:53 -kor

#2428 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:16

Idézet: Advocat - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 9:13

Hi!

Az a gép még fertőzött lesz, meglehet, hogy a víruskereső miatt lassult a rendszer. Szerintem vissza kellene rakni a keresőket/irtókat, majd frissíteni (ha lehet) a rendszert, majd egyesével szedegetni, s restart után ismét indítgatni a scan-t mindaddig, míg talál bármit is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2429 Felhasználó inaktív   indianka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:23

előre is bocs ha hosszú leszek...)

az történt, hogy összerajtam egy új konfigot magamnak. sata2-es 500 gb-os samsung vinyót vettem bele, gigabyte p35-ds3 alaplappal.
Tudtam hogy sata2-es vinyóra kissé komplikált xp-t telepíteni, ezért már készültem előre, hogy a másikon kiírom floppyra a drivert, de goondoltam előtte megnézem mi a tényállás...
beraktam tehát a telepítő cd-t (azt tudni kell, hogy egy éve vettem, eredeti win xp prof, de azt nem tom hogy sp2-es -e?...) és elsőre nem látta a vinyót....ekkor bementem a biosba, és az ahci (vagy valami ilyesmi) native módot enable-re állítottam...ekkor már látta a vinyót, és formázás után fel is ment rá az xp... :F :F :Y :Y

ezt egy pár okból furcsának találom, amellett hogy örülök neki....
szóval, úgy olvastam hogy az natív módot épp disable-re kellett volna állítani,hogy felismerje, majd feltelepítés után valami intelese programot telepíteni, és sata2-essé tenni... (valami matrix manager vagy mi... :s) ...erre fel én enable-re állítva fel tudtam tolni a xp-t...
Telepítés után, az első kikapcsolásnál az xp, magától feltett valami 95 db frissítést. utána azt írta hogy sp2 van fenn. az lehet hogy automatice letöltötte és befrissítette az sp2-t?? vagy akkor a telepítő cd-m eleve sp2-es volt, és ezért sikerült minden?

HOGYAN tudom megnézni, hogy sata2 módban megy-e akkor most a vinyóm? nem kellene hozzá telepítenem valamit, vagy átállítani valamit??
bocs de nagyon láma vagyok....

#2430 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:49

heló mesterek. Sp2-t szeretném felrakni de rendre kiakad a elepítés, hogy asszongya "hozzáférés megtagadva".  Az MS oldalán van erről valami de hiába követem a leírást csak nem akar összejönni semmi. Valaki esetleg?

az említett oldal:  http://support.micro...6794&sid=global

#2431 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 22:43

Idézet: indianka - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:23

előre is bocs ha hosszú leszek...)

Ha egy éve vetted, szinte biztos, hogy SP2-es, rá is van írva valószínűleg a központi körtől jobbra, hogy: "Tartalmazza a Service Pack 2-et." (Így, értelmetlen magyarsággal)
A 95 frissítés az kb helytálló, de lehet, hogy valóban azzal jött az SP2, ha mégsem volt a lemezen interálva gyárilag.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2432 Felhasználó inaktív   indianka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:52

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 23:43

Ha egy éve vetted, szinte biztos, hogy SP2-es, rá is van írva valószínűleg a központi körtől jobbra, hogy: "Tartalmazza a Service Pack 2-et." (Így, értelmetlen magyarsággal)
A 95 frissítés az kb helytálló, de lehet, hogy valóban azzal jött az SP2, ha mégsem volt a lemezen interálva gyárilag.

köszönöm a segítséget

#2433 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 10:49

Hi! Van egy notebookom, amit szeretnék külső usb-s hddről bootolni. A notebook elvileg tudja az usb bootot. Beraktam az új vinyót a laptopba, feltettem rá az xp-t, midnen jó. Aztán átraktam az így feltelepített vinyót az usb-s rackbe és nem bootol. Azt írja lemez olvasási hiba, nyomjak ctrl alt delt. MI lehet a gond? Kell valamit machinálni azt xp-n hogy bootoljon usbről?

Szerkesztette: Peetie 2008. 02. 08. 10:49 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2434 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:34

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 11:49

Hi! Van egy notebookom, amit szeretnék külső usb-s hddről bootolni. A notebook elvileg tudja az usb bootot. Beraktam az új vinyót a laptopba, feltettem rá az xp-t, midnen jó. Aztán átraktam az így feltelepített vinyót az usb-s rackbe és nem bootol. Azt írja lemez olvasási hiba, nyomjak ctrl alt delt. MI lehet a gond? Kell valamit machinálni azt xp-n hogy bootoljon usbről?

https://forum.hwsw.h...howtopic=103881

http://www.google.co...h?q=xp+usb+boot

#2435 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:56

Idézet: Anteris - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 20:49

heló mesterek. Sp2-t szeretném felrakni de rendre kiakad a elepítés, hogy asszongya "hozzáférés megtagadva".  Az MS oldalán van erről valami de hiába követem a leírást csak nem akar összejönni semmi. Valaki esetleg?

az említett oldal:  http://support.micro...6794&sid=global

ez a topik faszt se ér. A kutya nem néz be egy ilyen 80 oldalas rákba csak ha tényleg dolga van itt, sz'al baromságnak tartom, hogy ide hánynak minden xp- témát a szerkesztők. Hiába nyitod meg kint, fogják aztán bezárják mer hogy "van xp-topikk" vaze...

#2436 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:44

Idézet: Anteris - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:56

ez a topik faszt se ér.

Akkor nézd meg a tudástárban, hogyan kell összerakni egy integrált szervízpakkos xp-t, ozt telepíts egyet.

#2437 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 22:09

Vigyázat! http://www.virushira...?id=1270&ref=hl
"Légy szerény mint én..."

#2438 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 21:44

Tisztelet!

Xp-ben hol kell kikapcsolni az "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenetet? 2 giga van a gépemben, nem szokta meghaladni a korlátot a futó programok memóriaéhsége, ezért kikapcsoltam a virtuális memóriát, de néha feldobja ezt az üzenetet. Előző xp-n valahogy kikapcsoltam, de sajnos nem emlékszem már rá, hogy hogyan.
Tud segíteni valaki? Köszönöm!

#2439 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 00:01

1. Sajátgép-en jobklikk, tulajdonságok: előjönnek a rendszertulajdonságok.
2. a speciális fülre rámész, majd viruális memória résznél módosítás
3 itt szépen beállítod, hogy ne legyen lapozófájl

Elvileg csak akkor használ virtuális memóriát az XP, ha már elfogyott az igazi, így szerintem feleleges kitiltanod !

Szerkesztette: Bishop 2008. 02. 10. 00:03 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2440 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 00:39

Idézet

Elvileg csak akkor használ virtuális memóriát az XP, ha már elfogyott az igazi, így szerintem feleleges kitiltanod !

Sajnos ez nem igaz. Különben ki sem kellene kapcsolni...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.