HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2481 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 13. 23:42

Charlie, jóhogy már nem vetetsz egy új gépet vele, egy HDD csere miatt. :omg: 15 perc meg tudod mikor volt egy Win telepítés; talán virtualis gép alatt, ahol "orrba-szájba" cache-elve van minden IO, ott talán... talán. Fizikai optikai meghajtóról olvasva sosem lesz az 15 perc.
...és akkor hol vannak még az egyedi beállítások...?

Misi_D, de, ott van tárolva (bár a jelen probléma szintjén csak az egyedi azonosítója érdekes nekünk), ezért kell figyelni arra, amit írtam. Ha átmásolod a win-t és bentmarad a régi HDD, akkor a betűjelek a régi HDD-re fognak mutatni, ami legkésőbb a pagefile keresésénél gondot okozhat.

WEbshark, amióta megjelentek az nlite és hasonló programok, sokan azt hiszik, hogy értenek ahhoz, hogyan kell egy XP-t testreszabani. ;) Ám ez sajnos nem egészen igaz, de ha bátor vagy és nem félsz a misztikus hibajelenségek megoldásának keresésétől, hajrá. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2482 Felhasználó inaktív   Mázli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 14. 02:44

Sziasztok!

Nekem 3 alkalmazas (utorrent, totalcommander, all-seeing eye) nem indulnak el mar egy jo ideje. XP reinstall nemsegitett, es hiaba bogarasztam at a registry-t vagy neztem meg regmon/filemon-al nemtudok rajonni mi lehet a baj.
Konkretan az van, hogy a fentebb emlitett programok kozvetlenul installalas utan elindulnak, de ha bezarom es varok par masodpercet (kb annyit amennyi ido alatt a rendszer terminalja a programot) egyaltalan nem indul el. Van valakinek valami tippje mitol lehet ez? (tuzfal kizarva)

#2483 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 04:07

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 21:49

Másik kérdés: mai windows update után nincs hang a gépemen (a sajátomon). Valaki tapasztalt még ilyet?  :confused:

Na végül nem az volt a bűnös. Nem tudom mi lehetett, de csak az áramtalanítás (nem restart!) segített... 5 perc pihi, és minden ok...  :think:  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2484 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 07:42

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 18:45

Áruljátok el nekem, hogy lehet-e egy kész rendszer alatt vinyót cserélni?
Az infók: beléptetőrendszer számítógépében haldoklik a vinyó, s nem lenne szabad sokáig beléptető nélkül hagyni az épületet (értem ezalatt: 2-3-4-sok óra, amíg egy xp települ). Tehát, nincs valami módszer arra, hogy átrakni a teljes tartalmat egy másik, valószínűleg nagyobb és más márkájú vinyóra?

MaxBlast 5
Akármekkora vinyót adhatsz neki, ha nem kisebb, mint az elfoglalt hely.
A partíciókat is rugalmasan kezeli, kb. egy óra alatt végez adatmennyiségtől függően.
Természetesen, mivel erről a cd-ről bootolsz, a gép addig semmi mást nem csinál.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2485 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 07:58

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 11:44

Nem tudom, de talán ugyanaz a gond:

"A problémát a Windows Update funkció egyik DLL fájlja okozza..."

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...48913&t=9045980

Esetleg a saját fórumunkon?
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=5320354
Semmi hókusz-pókusz, csak a futtatási sorba kell bemásolnod, és enter.
Természetesen, amennyiben nem a C: meghajtóról, vagy nem a windows hanem pl. a winnt könyvtárról van szó, úgy ezeket  át kell nevezni.

Szerkesztette: csozsi 2008. 02. 14. 08:02 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2486 Felhasználó inaktív   indianka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 09:33

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 16:50

eccer vót, tehát vírus/malware kilőve.

A vinyó hibája még lehetne... tehát adathordozó hiba.
SMART értékek rendben?

(Jah és láttam én is olyant, hogy processz szálon semmi sem volt magas csak a system-> interrupt.
persze vírus volt-- érdemes azért néha kernelidőt is nézni, mert az volt a 99% a CPU time nak.)

helló

köszi a választ.
a smart értékeket hol tudom megnézni? honnan tudom hogy rendben-e?
everest?

#2487 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 09:35

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 23:42

Charlie, jóhogy már nem vetetsz egy új gépet vele, egy HDD csere miatt. :omg: 15 perc meg tudod mikor volt egy Win telepítés; talán virtualis gép alatt, ahol "orrba-szájba" cache-elve van minden IO, ott talán... talán. Fizikai optikai meghajtóról olvasva sosem lesz az 15 perc.
...és akkor hol vannak még az egyedi beállítások...?

Misi_D, de, ott van tárolva (bár a jelen probléma szintjén csak az egyedi azonosítója érdekes nekünk), ezért kell figyelni arra, amit írtam. Ha átmásolod a win-t és bentmarad a régi HDD, akkor a betűjelek a régi HDD-re fognak mutatni, ami legkésőbb a pagefile keresésénél gondot okozhat.

WEbshark, amióta megjelentek az nlite és hasonló programok, sokan azt hiszik, hogy értenek ahhoz, hogyan kell egy XP-t testreszabani. ;) Ám ez sajnos nem egészen igaz, de ha bátor vagy és nem félsz a misztikus hibajelenségek megoldásának keresésétől, hajrá. ;)

vinyorol szoktam telepiteni, integrált driverekkel, programokkal, aztán le van sysprepelve. igy 15 perc alatt kapok egy komplett telepitest. ja, hát ha nem isemered ezt a megoldast az a te bajod.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2488 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:36

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 22:11

Szerintem is jobb ezt újrarakni. Registry és egyéb dolgok az idő előrehaladtával összeszedik a sallangokat.
A tiszta telepítés, nálam max 40 perc, + 10 perc driverek + progik ..na ez max 2 óra is akár.

Ne vedd akadékoskodásnak, de meglátásom szerint fórumokon ez tartozik a legértelmetlenebb megnyilvánulások közé.

Vagy társai: ne használj IE böngészőt, sőt ne használj Windowst!

Nyilván mindenki tudja, hogy lehet formázni is, de aki kérdez, épp ezt akarja elkerülni, többé-kevésbé nyomós okból. Esetleg hivatali, ipari stb. környezetben, nem pedig a háztartási gépen.

Az XP átmásolása másik vinyóra szinte semmiből sem tart alapesetben. Akár egy másik gépbe berakva, Total Commanderrel másolva stb. Buktatók ugyan adódhatnak, de az is leküzdhető, az újratelepítéshez képest még mindig semmiség, időkiesésben és fáradozásban.

Szerk: Bár jobban megnézve, nem egyértelmű, melyik hozzászólásra reagáltad az újratelepítést (idézet nem volt), de ha megírtam, most már nem törlöm ki.

Szerkesztette: Signal 2008. 02. 14. 14:41 -kor

#2489 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:16

Charlie, Értem én, ismerem is, csak azt mondd meg, ez miben segít Misi_D-nek? ;) Neki van egy win-je, amin fut egy (valószínűleg) egyedi programja, ez alatt szeretne HDD-t cserélni, és jó eséllyel nincs ilyen sysprep-elt varázslat félretéve neki a hasonló esetekre, mert különben ugye nem ide jött volna kérdezni. ;) Azonkívül teljesen felesleges ezzel küzdeni, mert még ha lenne is, simán átmásolni egyszerűbb, mint telepítgetni.

#2490 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:24

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 15:16

Charlie, Értem én, ismerem is, csak azt mondd meg, ez miben segít Misi_D-nek? ;) Neki van egy win-je, amin fut egy (valószínűleg) egyedi programja, ez alatt szeretne HDD-t cserélni, és jó eséllyel nincs ilyen sysprep-elt varázslat félretéve neki a hasonló esetekre, mert különben ugye nem ide jött volna kérdezni. ;) Azonkívül teljesen felesleges ezzel küzdeni, mert még ha lenne is, simán átmásolni egyszerűbb, mint telepítgetni.

mé, nme azt irtam eloszor, hogy masolja át?

#2491 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:41

De hogyan...? Ahogy leírtad, az a legjobb esetben is 1 óra mindennel együtt (partíció létrehoz, indít LiveCD, átmásol, indít telepítés, belép javítókonzolba, fixboot...), holott direkt kihangsúlyozta: az időtényező fontos.

#2492 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:43

A Maxblastot Win alól is el lehet indítani.

#2493 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:48

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:41

De hogyan...? Ahogy leírtad, az a legjobb esetben is 1 óra mindennel együtt (partíció létrehoz, indít LiveCD, átmásol, indít telepítés, belép javítókonzolba, fixboot...), holott direkt kihangsúlyozta: az időtényező fontos.

nos, live windows (vagy egy másik gép, tud behelyettesiteni) mindenkepp kell, elo rendszer alol nem masolod at onmagat.
nincs ez egy ora.
egy miniwindows pendriverol elindul pár perc alatt, átmásolás mondjuk 10 (ez ugye a lemez sebességétol és a rajzta levo adatoktol is fugg)
aztán ugyanebbol a pendriveos windowsbol bele lehet izgatni az mbr-be a szukseges dolgokat (vagy akár ezt már elotte is megteheti!!!), ujrainditja és már megy is az uj lemezrol.

#2494 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:48

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:43

A Maxblastot Win alól is el lehet indítani.

Az Acronis alapú BootCD-je ha jól tudom gyártóspecifikus, a win alatti alkalmazás tud valamit kezdeni pl egy Samsung HDD-vel?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2495 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 17:13

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:48

Az Acronis alapú BootCD-je ha jól tudom gyártóspecifikus, a win alatti alkalmazás tud valamit kezdeni pl egy Samsung HDD-vel?

Ezt éppen kipróbálhatom, de a cd-ről bootolós verzióval egy 80-as Maxtort átraktam egy 250-es SATA Samura.

#2496 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 17:56

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 17:13

Ezt éppen kipróbálhatom, de a cd-ről bootolós verzióval egy 80-as Maxtort átraktam egy 250-es SATA Samura.

Kipróbáltam virtuális gép alatt, a Maxtor (MaxBlast), és a Seagate (DiscWizard) cucca csak akkor megy, ha van legalább 1 megfelelő gyártmányú diszk is a gépben... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2497 Felhasználó inaktív   zoltanz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 00:26

Signal

Vagy társai: ne használj IE böngészőt, sőt ne használj Windowst!

Nem vészes magában a Win érdekes hogy a saját programjai sokkal labilisabbá teszik mind mások. Felraktam a Media Player 11 -es fissítést eddig nem okozott gondot mi a tapasztalat, szépnek szép.

Szerkesztette: zoltanz 2008. 02. 15. 00:28 -kor

A semmi nem valamiben semmi, hanem a semmiben semmi.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.

#2498 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:33

Idézet: zoltanz - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 1:26

Signal

Vagy társai: ne használj IE böngészőt, sőt ne használj Windowst! ...

OK, én csak arra próbáltam utalni, hogy amikor valaki tegyük fel IE probléma megoldásában kér segítséget, ilyenkor kár azt mondani, hogy használj FF-t, Operát. Időnként előfordul ilyen hozzáállás a fórumokon.

Mindenki maga tudja, miért ragaszkodik egy programhoz, vagy esetleg kénytelen is azt használni, akármilyen okból.

#2499 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:59

Sziasztok!

Van egy külső merevlemez házam. Összekötöttem a géppel, az XP egyből tallózta a mappákat és meg is jelent a meghajtó a gépen. Viszont minden újraindításnál, kéri, hogy telepítsem fel, de a hozzáadott cd-n csak win98-as driver van. De Xp alatt nem is kellene telepítenem, szerintem.
Hogyan lehet kikapcsolni, hogy fogadja el az eszközt és ne kérdezzen rá mindig, hogy most telpítem vagy nem?

Az eszköz neve: Sinan Power External HardDrive

Köszi!

#2500 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:04

Idézet: windydigital - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:59

Viszont minden újraindításnál, kéri, hogy telepítsem fel, de a hozzáadott cd-n csak win98-as driver van.

Ha kéri, akkor telepítsd fel az XP saját driver készletéből. Biztos benne van, csak az eszközregisztrációt hiányolja.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.