Windows XP kérdések VI.
Elküldve: 2007. 04. 13. 13:16
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 11:02

Te tudod...
Én meg csinálom, mert hasonló cipõben járok.
Mindent lehet bonyolítani, de minek,
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 04. 13. 14:03
Gondoltam, fel kéne hozzá tenni az SP2-t, de ezt amúgy sem szeretném, meg másnak is működik enélkül is.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.
Elküldve: 2007. 04. 13. 14:24
Már elég régóta van egy kérdésem.... Egyszerűen semmi infot nem találok róla, hogy mi az az svchost.exe:debug.exe?
Állandóan hibát észlel.... Mi tegyek ellene? És miért fut az svchos.exe 6szor a gépemen?
Elküldve: 2007. 04. 13. 15:59
Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 14:24
Már elég régóta van egy kérdésem.... Egyszerűen semmi infot nem találok róla, hogy mi az az svchost.exe:debug.exe?
Állandóan hibát észlel.... Mi tegyek ellene? És miért fut az svchos.exe 6szor a gépemen?
Jé, ez nekem is 4 példányban fut egyszerre... Nem tudom, mi lehet. Próbáld meg leállítani, így talán kiderülhet, mire jó. Ha netán enélkül is rendesen működik a gép, kilőheted az "msconfig"-ban, hogy ne induljon el a Windows-zal. De előtte tényleg érdemesebb megtudni, mi ez a program.
Bocs, nekem csak az svchost.exe fut 4 példányban. A debug.exe nincs ott nálam.
Szerkesztette: szipucsu 2007. 04. 13. 16:00 -kor
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.
Elküldve: 2007. 04. 13. 17:29
ez a debug.exe meg valami debug progi, esetleg atnezhetned virus, es kemprogik utan a rendszered.
Elküldve: 2007. 04. 13. 20:23
Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 17:29
ez a debug.exe meg valami debug progi, esetleg atnezhetned virus, es kemprogik utan a rendszered.
Én nem b***ulni akartam vele, csak kideríteni, mire jó. Köszi, most már tudom, hogy kell.

Egy ismerősömnek mindig azt írja ki a gép, hogy kevés a virtuális memória. Mondtam neki, állítson be nagyobbat a sajátgép-beállítások-stb.-ben. A gépében csak 128MB memória van, ennek a kétszerese úgy tudom, jó, ha kezdeti és max értéknek is be van beállítva virtuális memóriának. Ezért beállíttattam vele itt 256MB-ot, de egy idő után ekkor is azt írja ki a gép, hogy kevés. Tudom, ezekkel az állítgatásokkal instabillá lehet tenni a rendszert, ezért kérdezném tőletek, hogy mit érdemes ide beállítani. Szerintem amúgy egy XP-hez 128MB memó elég kevés. Lehet, hogy ez okozza a problémát? Vagy lehet attól függetlenül is kevés a virtu memó, hogy max értéknek mi van beállítva? Gépén amúgy többek között MSN fut, meg közben töltöget le meg ilyesmi...
Elküldve: 2007. 04. 13. 20:38
Virtuális memóriának meg ez a RAM kétszerese szerintem elég nagy hülyeség. Épp az a lényege, hogy a kevés ramot kiegészítse, tehát kevés ramhoz sok kell, sok ramhoz kevesebb.
Elküldve: 2007. 04. 13. 22:39
Idézet: potyo - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 20:38
Virtuális memóriának meg ez a RAM kétszerese szerintem elég nagy hülyeség. Épp az a lényege, hogy a kevés ramot kiegészítse, tehát kevés ramhoz sok kell, sok ramhoz kevesebb.
Ezt a RAM kétszeresét talán valamilyen újságban olvastam...
Akkor mennyit érdemes beállítani? Énnekem 512 ramom van, és a lapozófájl 900-nak van beállítva. Vagy hagyni kell, hogy a Windows kezelje?
Másik kérdésem, hogy érdemes-e több meghajtóra is beállítani a lapozófájlt, vagy elég, ha egy van belőle. (Elméletileg szerintem ha két vinyó van a gépben, érdemes a másikra tenni a swap-et, mint amin a Windows van, így talán gyorsabb, mert a két vinyó között megoszlik a munka...gondolom én.)
Elküldve: 2007. 04. 13. 23:46
Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 23:39
Akkor mennyit érdemes beállítani? Énnekem 512 ramom van, és a lapozófájl 900-nak van beállítva. Vagy hagyni kell, hogy a Windows kezelje?
Másik kérdésem, hogy érdemes-e több meghajtóra is beállítani a lapozófájlt, vagy elég, ha egy van belőle. (Elméletileg szerintem ha két vinyó van a gépben, érdemes a másikra tenni a swap-et, mint amin a Windows van, így talán gyorsabb, mert a két vinyó között megoszlik a munka...gondolom én.)
Ha tobb winchester van a gepedben, akkor a legoptimalisabb az, hogyha a lapozofile-t egy olyan winchesterre rakod, amelyiken nem a rendszer van.
A merete 512 MB memoria eseten mondjuk legyen a duplaja. De a Windowsra is bizhatod a kezeleset.
Szerkesztette: ion 2007. 04. 13. 23:51 -kor
Elküldve: 2007. 04. 13. 23:58
Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 23:39
Mondd neki, hogy mindig adjon rá plusz 128MB-ot, amikor előjön az üzenet. Előbb-utóbb eljut arra a mennyiségre, ami neki megfelelő lesz.
Elküldve: 2007. 04. 14. 12:11
Elküldve: 2007. 04. 14. 19:46
Idézet: potyo - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 21:38
Másfélszerest ajánl a MS, ami nem hülyeség éppen, de amennyire én tudom, kékhalálnál van jelentősége, ott is csak haladóbb szintű hibakeresés céljára, hogy a kernel memóriakép kiírható legyen.
http://technet2.microsoft.com/WindowsServe...1d17c11038.mspx
Házi barkácsgépen eszerint felejthető a szorzószám.
Elküldve: 2007. 04. 14. 19:50
Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 21:23

Egy ismerősömnek mindig azt írja ki a gép, hogy kevés a virtuális memória. Mondtam neki, állítson be nagyobbat a sajátgép-beállítások-stb.-ben. A gépében csak 128MB memória van, ennek a kétszerese úgy tudom, jó, ha kezdeti és max értéknek is be van beállítva virtuális memóriának. Ezért beállíttattam vele itt 256MB-ot, de egy idő után ekkor is azt írja ki a gép, hogy kevés. Tudom, ezekkel az állítgatásokkal instabillá lehet tenni a rendszert, ezért kérdezném tőletek, hogy mit érdemes ide beállítani. Szerintem amúgy egy XP-hez 128MB memó elég kevés. Lehet, hogy ez okozza a problémát? Vagy lehet attól függetlenül is kevés a virtu memó, hogy max értéknek mi van beállítva? Gépén amúgy többek között MSN fut, meg közben töltöget le meg ilyesmi...
Laikus ismerősöknél általában az alapértelmezett beállítás szokott előfordulni (a rendszer kezeli a méretet), és amikor ennek ellenére jön a hibaüzenet, az már érdekesebb. De előfordul ilyen is, talán nem ártana tisztázni.
Kétségtelenül, az automatikus beállításnak vannak hátrányai, de kevés RAM-nál és nem hozzáértő felhasználónál ez a legegyszerűbb, és a legbiztosabb működést adja, ezért is alapértelmezett.
Idézet
A lapozófájl méretének és helyének optimalizálása
A lapozófájl mérete és helye nagyban befolyásolhatja a teljesítményt. A lapozófájl különálló, gyors és keveset használt meghajtóra helyezésével a teljesítmény nagymértékben növelhető. A teljesítmény szempontjából a lapozófájl mérete is kritikus. Egy folyamatosan bővülő és zsugorodó lapozófájl többletterhelést jelent a processzor és az I/O-rendszer számára. Bizonyos alkalmazások, például a Microsoft SQL Server vagy a Microsoft Exchange Server jelenlétében a lapozófájl méretét a telepített fizikai memória mennyiségének két- vagy két és félszeresére kell állítani. Ha a lapozófájl minimális és maximális méretére ugyanazt az értéket adja meg, ritkábban van szükség lemeztöredezettség-mentesítésre.
Elküldve: 2007. 04. 14. 23:34
Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 13:11
Mintha egy másik telepítést használnál?
Mert vagy egy duálbootos, kétrendszeres gépre lesz szükséged, vagy egy második hardverprofilra, ahol a hálókártyát nem telepíted, de attól még a többi progi betöltődik sajnos (a te esetedben).
Talán még a jogosultságokkal lehet játszani, de az eszközöket mindenkinek egyformán kiosztja az XP.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 04. 15. 07:54
Sajnos a leirásból nem derül ki számomra a biztonsági frissítéseket tartalmazó ISO-képfájl az összes SP2 után megjelent és szükséges javítást tartalmazza, és érdemes letölteni és lefuttatni, igy nem egyenként kell telepítgetni a frissítéseket, vagy ez egy teljesen más dolog!?

Előre is köszi.
Üdv
szabi
BF2 /

1103hrs / 1042hrs / 66hrs
Elküldve: 2007. 04. 15. 10:04
Semmi újdonság nem került a gépbe. (Konfig az adatoknál.)
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
***STOP: 0X00000001 (0X01010018, 0x00000002, 0X00000001, 0X7C911713)
Elküldve: 2007. 04. 15. 10:42
Idézet: szabi - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 8:54
Sajnos a leirásból nem derül ki számomra a biztonsági frissítéseket tartalmazó ISO-képfájl az összes SP2 után megjelent és szükséges javítást tartalmazza, és érdemes letölteni és lefuttatni, igy nem egyenként kell telepítgetni a frissítéseket, vagy ez egy teljesen más dolog!?

Előre is köszi.
Üdv
szabi
Ott van alatta a lista (KBxxxx), gondolom az van benne, és nem több, de az mindenféle nyelveken.
Régebbiek itt érhetők el:
http://support.microsoft.com/kb/913086
Mindegyiknél más KB számok láthatók.
Aki vinyóra szeretne menteni egy kiválasztott rendszerhez való frissítéseket, továbbra is a Winupdate katalógust tudja használni (baloldali menüben: "Rendszergazdáknak szánt lehetőségek"), majd ezeket egy szkripttel sorban lefuttani.
Elküldve: 2007. 04. 15. 10:57
Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 11:04
Semmi újdonság nem került a gépbe. (Konfig az adatoknál.)
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
***STOP: 0X00000001 (0X01010018, 0x00000002, 0X00000001, 0X7C911713)
Rosszul érintkező memória, merevlemez, húzott processzor, bármi csinálhatja ezt az üzenetet. Eseménynaplóba nézz be, hátha lesz valami. Ha nem, akkor mozgasd át a gép alkatrészeit a foglalatokban. Nekem még USB-s cuccok ki-be dugdosásával is sikerült ugyanezzel az üzenettel megfektetni az XP-t és a Server 2003-at is. :Đ
Elküldve: 2007. 04. 15. 11:16
Idézet: potyo - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 11:57
Akkor lehet, hogy az ipod vagy az usb-s hardware kulcs tesz be neki?
Plug and play...