HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#521 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 20:26

Idézet: potyo - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 18:15

Nem fordítottam le, remélem érthető:

* Click Start > Run and type:
      regedit
      Press ENTER
    * Navigate to the following registry key:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata
    * Right-click in the right hand pane and choose New > DWORD
    * Create a new DWORD value:
      DisableRemovable
    * Right-click on this new value and choose Modify and change the value to 1
    * Close Regedit
    * Restart Windows

köszönöm! :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#522 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:36

Egy 40 GB-os merevlemez haldoklásba kezdett, rajta Windows XP és egy csomó ügyviteli szoftver. Hogyan lehetne áttenni mindezt egy 80 GB-osra anélkül, hogy újra kellene bármit is telepíteni?
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#523 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:43

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:36

Egy 40 GB-os merevlemez haldoklásba kezdett, rajta Windows XP és egy csomó ügyviteli szoftver. Hogyan lehetne áttenni mindezt egy 80 GB-osra anélkül, hogy újra kellene bármit is telepíteni?

acronis true image.

#524 Felhasználó inaktív   Fricu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 08:12

Hali mindenkinek
Bocs, ha zokni vagyok, de hogy lehet rábírnia az XP-t, hogy adott időpontban kapcsoljon ki?
A BIOS-ba állítgató változatot kihagynám...
Valami XP alatt futó segédprogira gondolnék, vagy magára az az XP-re (bár én nem találtam benne ilyet).
Kerestem a neten, de élő linket nem találtam.
Köszi :rolleyes:

#525 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 08:33

Idézet: Fricu - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 9:12

Hali mindenkinek
Bocs, ha zokni vagyok, de hogy lehet rábírnia az XP-t, hogy adott időpontban kapcsoljon ki?
A BIOS-ba állítgató változatot kihagynám...
Valami XP alatt futó segédprogira gondolnék, vagy magára az az XP-re (bár én nem találtam benne ilyet).
Kerestem a neten, de élő linket nem találtam.
Köszi :rolleyes:

A Vezérlőpultban van egy olyan, hogy Feladatütemező. Abban meg lehet adni, hogy mit és mikor csináljon.
A kikapcsolás parancsa ez:
shutdown -s

#526 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:25

A(z) "shutdown program" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 24.400 magyar nyelvű találatból. (0,18 másodperc)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#527 Felhasználó inaktív   Fricu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:56

Idézet: ion - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 8:33

A Vezérlőpultban van egy olyan, hogy Feladatütemező. Abban meg lehet adni, hogy mit és mikor csináljon.
A kikapcsolás parancsa ez:
shutdown -s

JaJa,
ezt már megtaláltam.
Ott van egy varázsló, de az nem ajánlja fel a kikapcsolást választásra. Ez mondjuk magyar (valszeg nem shutdown lenne) de semmi nincs kikapcsolás, leállítás vagy bármi ilyensmi.
Aztán lehetne tallózni, de gőzöm nincs merre, milyen pgm-et keressek és hol. :confused:

#528 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:22

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 17:43

acronis true image.

Köszi, megpróbálom :-)

9-es enterprise vagy 10-es home verziót próbáljam?
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#529 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:55

Idézet: Fricu - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 12:56

JaJa,
ezt már megtaláltam.
Ott van egy varázsló, de az nem ajánlja fel a kikapcsolást választásra. Ez mondjuk magyar (valszeg nem shutdown lenne) de semmi nincs kikapcsolás, leállítás vagy bármi ilyensmi.
Aztán lehetne tallózni, de gőzöm nincs merre, milyen pgm-et keressek és hol. :confused:

Futtatod a shutdown.exe nevű programot a kívánt időpontban. :omg:  Paraméterként pedig -s. Én oda szoktam tenni még a -f paramétert is, akkor ha vannak nyitott programjaid mentetlen cuccal (pl. Word), azokat is bezárja, nem kérdez semmit (nem épp a Word miatt, hanem ha véletlen fut valami program, ami megkérdezni, hogy biztos be akarod-e zárni, stb). Érdemes odatenni, hogy -t 60, ekkor a beállított időpontban megjelenik az ablaka, amiben számol visszafelé, és 60 másodperc után lövi le a gépet. Ha ott vagy a gépnél, és nem szeretnéd, hogy leállítsa, akkor a shutdown -a paranccsal tudod a leállítást leállítani. De szerintem sokkal egyszerűbb, ha nem a feladatütemezőre bízzuk, hanem megadjuk, hogy mondjuk 3 óra múlva állítsa le a gépet: shutdown -s -f -t 10800 :Đ  :smoker:  :cool:

Szerkesztette: potyo 2007. 05. 08. 17:19 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#530 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:56

Idézet: Fricu - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 12:56

JaJa,
ezt már megtaláltam.

"Valszeg" biztos shutdown a magyarban is:

c:\Windows\system32\shutdown.exe

De ezt nem kell tallózni egyébként, mivel a system32-ben lévő programokat automatikusan megtalálja a rendszer. Ezért elég beírni a feladatütemezőbe a megfelelő módon paraméterezett shutdown parancsot.

Ha nyitsz egy parancsori ablakot, oda pedig beírhatod: shutdown

Ettől nem fog leállni a gép, csak kiírja a tudnivalókat.

#531 Felhasználó inaktív   Fricu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 14:06

Idézet: Signal - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 17:56

"Valszeg" biztos shutdown a magyarban is:

c:\Windows\system32\shutdown.exe

De ezt nem kell tallózni egyébként, mivel a system32-ben lévő programokat automatikusan megtalálja a rendszer. Ezért elég beírni a feladatütemezőbe a megfelelő módon paraméterezett shutdown parancsot.

Ha nyitsz egy parancsori ablakot, oda pedig beírhatod: shutdown

Ettől nem fog leállni a gép, csak kiírja a tudnivalókat.

Köszi, ki fogom próbálni ahogy írtad.
Most találtam egy "windózos" kis progit, lehet ez is elég.
Még nem próbáltam, a leírása szerint épp erre való (adott időpontban, adott idővel később).
Ez a magyarítás dolog sem egységes. Intéző a magyar neve, de a pgm. az explorer.exe ami fut, azt megtaláltam. A shutdownt eddig nem ismertem.
Köszi mégegyszer

#532 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 15:09

Idézet: Fricu - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 14:06

Köszi, ki fogom próbálni ahogy írtad.
Most találtam egy "windózos" kis progit, lehet ez is elég.
Még nem próbáltam, a leírása szerint épp erre való (adott időpontban, adott idővel később).

Érdemes a winbe eleve beépített lehetőségeket kipróbálni és minél kevesebb "kis progit" felrakni.
De legalább csinálj egy visszaállítási pontot előbb.

#533 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 18:43

Annakidején én is írtam egy ilyen "kis" progit, de mióta megtudtam, hogy létezik ez a shutdown.exe, azóta nem futott egyszer sem...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#534 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 02:49

Segitsetek mar ki egy kicsit hatha van vkinek otlete.
Van egy XP Home, ami egy 1.7-es Centrino (Dothan) gépen fut 512 mega rammal. A vincsi állandoan kapar mint az állat ha valamit csinálok, uj ablak nyitása, programok közti váltás, ilyesmik. A task manager szerint a Commit Charge (nemtom magyarul) 700 mega felett van, mikozben 180 mega ram szabadon van. A proci se nagyon van terhelve, szintén a task manager szerint. Akkor most miert kapar a gép ennyit vajon?
Masik kérdés, bár nem pont windows de hátha. Adobe programok verziotol fuggetlenul halottak a gépen. A Photoshop v 7-10 teljesen behal ha kijelolok barmit, typeolok, vagy ugy általában probálom használni. Memoria tomerdeken van szabadon. Indesign szintén lehal ha guideokkal probálkozok (ps is!), kijelolok, stb. Erre vkinek vmi otlete?

Köcc.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Wyco 2007. 05. 10. 03:24 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#535 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 04:05

Hol tudom kikapcsolni, hogy a Lemezkezelő nem üvöltsön, ha a C-n kevés a szabad hely? Nem is értem miért teszi, hiszen van külön Z meghajtó a virtuális memóriának.

#536 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 06:07

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 3:49

Segitsetek mar ki egy kicsit hatha van vkinek otlete.
Van egy XP Home, ami egy 1.7-es Centrino (Dothan) gépen fut 512 mega rammal. A vincsi állandoan kapar mint az állat ha valamit csinálok, uj ablak nyitása, programok közti váltás, ilyesmik. A task manager szerint a Commit Charge (nemtom magyarul) 700 mega felett van, mikozben 180 mega ram szabadon van. A proci se nagyon van terhelve, szintén a task manager szerint. Akkor most miert kapar a gép ennyit vajon?
Masik kérdés, bár nem pont windows de hátha. Adobe programok verziotol fuggetlenul halottak a gépen. A Photoshop v 7-10 teljesen behal ha kijelolok barmit, typeolok, vagy ugy általában probálom használni. Memoria tomerdeken van szabadon. Indesign szintén lehal ha guideokkal probálkozok (ps is!), kijelolok, stb. Erre vkinek vmi otlete?

Köcc.

Az általad említett Commit Charge az előjegyzett memóriát jelenti és ez a fizikai és a virtuális memóriával együttes értéket adja. Nálad azért dolgozik állandóan a HDD mert nincs elegendő szabad fizikai memóriád és  emiatt  állandóan a swap-el a Windows. A fizikai szabad memória nagyságát a performance fülön találod meg a physical memory résznél.
Megoldás:
Optimalizáld a gépedet az 512MB RAM-hoz azaz csak a szükséges szolgáltatások fussanak és figyelj oda, hogy az éppen nem használt programok ne fussanak.
Vagy ha minden jelenleg futó programra egyszerre van szükséged akkor bővítsd fel 1GB-ra a géped.

#537 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 06:10

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 5:05

Hol tudom kikapcsolni, hogy a Lemezkezelő nem üvöltsön, ha a C-n kevés a szabad hely? Nem is értem miért teszi, hiszen van külön Z meghajtó a virtuális memóriának.

A virtuális memória csak egy dolog. Azon kívül ott van még a rendszer temp és a felhasználói temp is ami a rendszerköteten van.  :D

#538 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 11:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 7:10

A virtuális memória csak egy dolog. Azon kívül ott van még a rendszer temp és a felhasználói temp is ami a rendszerköteten van.  :D

...és hogyan lehet ezeket átrakni másik meghajtóra?

#539 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 11:56

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 5:05

TweakUI tudja, valamint egyes mappákat is át lehet vele pakolni.

Környezeti változók átírása:

Windows billentyű+Pause, Speciális fül.

#540 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 15:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 7:07

Az általad említett Commit Charge az előjegyzett memóriát jelenti és ez a fizikai és a virtuális memóriával együttes értéket adja. Nálad azért dolgozik állandóan a HDD mert nincs elegendő szabad fizikai memóriád és  emiatt  állandóan a swap-el a Windows. A fizikai szabad memória nagyságát a performance fülön találod meg a physical memory résznél.
Megoldás:
Optimalizáld a gépedet az 512MB RAM-hoz azaz csak a szükséges szolgáltatások fussanak és figyelj oda, hogy az éppen nem használt programok ne fussanak.
Vagy ha minden jelenleg futó programra egyszerre van szükséged akkor bővítsd fel 1GB-ra a géped.

Köszi,
2 dolog: melyik szolgáltatások (ne) fussanak?. Valamint nem kotozkodesbol de akkor miert van 180 mega ram szabadon, ha elfogyott?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.